Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][L'Aigle][4pp_XW] Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego  (Przeczytany 143528 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    Odp: [Napoleonic Wars][L'Aigle][4pp_XW] Pułk 4. Piechoty Xięstwa Warszawskiego
    « Odpowiedź #285 dnia: Lutego 01, 2014, 01:21:14 »
    Z tego co słyszałem i widziałem to większość Rosjan w NW się tak zachowuje.
    Nie jest to wielkim odkryciem.

Proponuję najlepsze z możliwych rozwiązań.
    Z całym szacunkiem, ale gdy z kimś się nie da grać, po prostu tego nie róbmy. Ostatnio spotkałem się z wieloma absurdalnymi zachowaniami na NW i zawsze zadawałem sobie pytanie: "Dlaczego Sztab, (często mimo, że ich zna) decyduje się na rozgrywkę".
    Akurat do tego przykładu się nie odnoszę (jak i do tych bitew, które musiały się odbyć), bo był to mecz ligowy, ale bywały starcia, które dało się ominąć, po rozegraniu zaś, przysporzyły wielu nerwów. Naprawdę nie warto...

Co do większości Rosjan... Ich całkowicie powinniśmy "zbojkotować". Dla mnie ich egzystencja i funkcjonowanie na scenie jest po prostu kpiną... A my zamiast im to dobitnie pokazać, dajemy się prowokować i wciągać w coraz to więcej takich sytuacji.
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #286 dnia: Lutego 03, 2014, 13:26:31 »
    Człowiek chciał być tylko miły i fair... ale się nie da :(
    Nie to nie prawda, że wszyscy są źli. Byłoby to szaleństwem dawać wszystkich do jednego wora... i o podłogę x) Ale TEN związek PKKA to patola jest... to co oni mają na ts'ie, to chyba raczej nie winno zaskakiwać. Dla mnie tylko ta części rosyjskiej sceny jest marginesem.

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #287 dnia: Lutego 03, 2014, 17:27:52 »
    Widać trzeba się martwić tylko o siebie. Macie jeszcze szanse wejść do 2 ligi ?
    (click to show/hide)

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Lutego 04, 2014, 14:52:37 »
    Myślę, że masz dostęp do ligi jak każdy... ocena własna mile widziana. Tu masz wątek zrobiony przez lygrys'a: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=14004.0

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Respice finem
    « Odpowiedź #289 dnia: Lutego 05, 2014, 16:28:49 »
    Nie to nie prawda, że wszyscy są źli. Byłoby to szaleństwem dawać wszystkich do jednego wora... i o podłogę x)

[...] Co do większości Rosjan... [...]

Staram się tego typu zachowań, reakcji unikać. Nie mam zamiaru o nikim się tak wypowiadać, jeżeli to się mija z prawdą. A jeśli chodzi o mój stosunek do Rosjan, jest to spore osiągnięcie...
    Akurat z Twoim sprostowaniem (nie wszyscy, lecz ten "związek") się jak najbardziej zgodzę, więc luz.
    Pozdrawiam!
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #290 dnia: Lutego 05, 2014, 16:47:45 »
    Dobrze wiedzieć BiLLy, że znasz większość Rosjan. Możesz fajki przemycać :)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #291 dnia: Lutego 05, 2014, 19:22:08 »
    Fajek raczej nie przemyci, bo jest za młody, a jak wiem to aktualnie prym wiodą Ukraińcy w swoich VW Polo 92. Patent na to mają, a skąd to wiem to lepiej nie pytajcie...
    No cóż, jak dobrze widzę to 4pp nie ma już szans na awans, więc życzę zajęcia jak najwyższego miejsca.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Lutego 05, 2014, 23:22:45 »
    Chora prawda... bo tak jest :(

EDIT: 4pp przegrało z 75e 8:2 dla przeciwnika... nie będę już mówił z jakiego powodu, bo jest problem w relacjach, niektórych osób - mamy sporą "załamke" ws. ligi. Nie ma co ukrywać nie mamy zapału. Najprościej byłoby opuścić ligę... ale pozostaniemy do końca, czy to ze starym składem, czy bez. Rotacja i kryzys dopadł i nas. Tak, więc jest piękny moment dla naszych nowych członków, aby się wykazać. Kolejny mecz będzie z naszymi przyjaciółmi, 5pp. Już teraz mogę wam życzyć wygranej, ale z jakim wynikiem... to tylko nowi mogą o tym zdecydować. Z mojej strony mogę również powiedzieć... że "czwóra" jest stara, ale ludzie już nie ci sami.

Z nowości, dnia, 08 lutego 2014r nasza para Rome & Ivomichu biorą udział w: http://www.fsegames.eu/forum/index.php?topic=11942.msg455211#msg455211 więc życzymy chłopakom połamania bagnetów :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2014, 00:41:41 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #293 dnia: Lutego 08, 2014, 17:17:02 »
     Powodzenia na derbach Polski ;D

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #294 dnia: Lutego 24, 2014, 20:17:16 »

Linebattle 84e
    23 lutego 2014

Empire français
    3

14e Regiment D'Infanterie de Ligne

84e Régiment d'Infanterie de ligne

Liczba Woysk: ~60

vs.

United Kingdom
    3

4ty Pułk Piechoty Xięstwa Warszawskiego

5ty Pułk Piechoty

25th Regiment of Foot

Liczba Woysk: ~80

Screen:

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #295 dnia: Lutego 27, 2014, 00:44:27 »
    Gratuluye.
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #296 dnia: Lutego 27, 2014, 01:37:24 »
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2014, 02:20:47 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Respice finem
    « Odpowiedź #297 dnia: Lutego 27, 2014, 03:16:01 »
    Przepraszam za wtrącenie. Warto także szerzej wspomnieć o ostatnim momencie walk. Przed klęską ocaliła nas trzeźwość żołnierzy, wspomniany atak polskiej jazdy (2 Pułk Ułanów) i salwa rac kongrewskich kapitana Skalskiego. Szarża 10 000 kawalerzystów, która miała przynieść wojskom carskim rozstrzygnięcie została odparta. Idący zaś na czele uderzenia...
    „Kirasjerzy księcia Albrechta swój udział w szarży opłacili najcięższą i najkrwawszą klęską w dziejach tego pułku, druga linia kirasjerów w panicznym przestrachu cofnęła się w nieładzie, wywracając po drodze własną piechotę, i odpłynęła pędem poza Olszynę ku Dąbrowej Górze, znikając z pola boju w mrokach zapadającej nocy. Czwarty pułk dywizji w ogóle nie pojawił się na linii bojowej”.
    Niektóre źródła podają, że podczas tej bitwy większość rosyjskich kawalerzystów, ani tym bardziej koni takiej broni nigdy nie widziała na oczy. Zamęt podobno był niezwykły...

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Lutego 27, 2014, 10:56:30 »
    Nie oszukujmy się, że Rosja nie wzięła na poważnie oficjalnego wypowiedzenia bitwy przez polaków. Myśl o polskim żołnierzu jako tako w Rosji panowała jako zapartego w boju, ale nie inteligentnego taktycznie. Rosjanie wyszli na frajerów uważając, że masa zrobi wszystko... no cóż ich strata - mimo, że bitwa nie rozstrzygnięta - nie udało się im wygrać, a remis to już dużo, kiedy mówi się o mocarstwie Rosji i mizernej Polsce. Wstyd jakich mało dla Dużego Niedźwiedzia. 

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #299 dnia: Lutego 27, 2014, 15:34:46 »
    Z tego co czytałem bitwę można byłoby wygrać. Ale adiutant posłany do któregoś z dowódców kawalerii (bodajże posłany był syn Napoleona i Walewskiej) nie był pewien czy proszą o dywizje czy dywizjon. Kawaleria więc w kluczowym momencie stała.