Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wasze propozycje  (Przeczytany 9782 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Wasze propozycje
    « dnia: Listopada 11, 2010, 13:35:57 »
    Wiem, że mod w tej chwili obejmuje tylko tryb multi, ale może komuś przyjdzie coś ciekawego do głowy :)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wasze propozycje
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2010, 14:36:25 »
    Mam taką propozycje na "system wymagać do wygranej". Głównie mam na myśli siege na pojedynczym zamku gdzie front-line nie da się za bardzo zastosować (bo by były góra 3 flagi). Mianowicie chodzi mi o system który wymaga zdobycia/zajęcia/zniszczenia określonych miejsc na mapie aby wygrać. Np: otwórz bramę, postaw mini. jedną wierze przy murach, zajmij zamek itp. tak aby "kampienie" przy fladze nie było jedyną możliwością wygranej, albo żeby nie istniała taka możliwość. Oczywiście można to zmienić na inną wersje np: obrońcy odradzają się prawie tak szybko co atakujący i nie mają limitu żyć, ale wraz z każdym zajętym budynkiem lub innym strategicznym punktem czas do ponownego odrodzenia obrońców wzrasta, dzięki temu id dalej posuną się atakujący tym łatwiej im będzie.
    Później jeszcze coś dopisze.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 13, 2010, 13:46:06 »
    Albo można zrobić tryb jak zabieranie flag tylko ze trzeba przenieść pewien przedmiot który by był ciężki ... żeby ... nie dało sie z nim biegać ... i trzeba zbić sie w szyk żółwia xD ... i przejść .. do bazy ... np ze skrzynką... czy z czymś tam ... ale worek skarbów ... xD ....
    Można by było zrobić jeszcze coś o tematyce polowań żeby ... zabijać dziki czy cos ... dać 10 dzików na mapkę i latać strzelać ...

A teraz coś z innej beczki ... xD wilcze doły może dało by sie jakoś to zrobić ... ??

Offline Rezor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2010, 18:34:43 »
    mi wpadł do głowy taki pomysł na albo poddawanie sie tak jak w mm prussia albo udawanie martwego bądź czołganie sie

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 16, 2010, 18:40:40 »
    Czołganie się? Nie te czasy... Położyłbyś się i nie wstał bez pomocy dwóch rosłych towarzyszy. :P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 16, 2010, 19:02:04 »
    Czołganie się? Nie te czasy... Położyłbyś się i nie wstał bez pomocy dwóch rosłych towarzyszy. :P

O_o A dlaczegóż to? Czyżby ktoś naopowiadał Ci historii o "100 kilogramowych zbrojach rycerskich"?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 16, 2010, 19:10:23 »
    Widziałeś chyba skriny? W takim żelastwie ciężko by się chodziło, nie mówiąc już o bieganiu, więc tym bardziej niemożliwe jest czołganie się. :P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 16, 2010, 19:15:30 »
    Wiesz zbroja by zatrzymywała zahaczając o ziemię i rośliny to fakt. A co do ciężaru... non-coments. Wiesz jak nie nosiłeś i nie widziałeś jak biegają w zbrojach slalomem, po schodach, kładą się i wstają, a jedyny tego efekt to większe zmęczenie niż bez zbroi, to proszę cię nie opowiadaj głupstw. To że pani/pan od historii mówi ci że używano kołowrotów (mi tak mówił) aby podnieść rycerza w płytówce, nie znaczy wcale, że to prawda.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 16, 2010, 19:19:07 »
    Czy ja wiem czy z 25 kilowym plecakiem byłbym w stanie robić takie wolty jak opowiadasz.. ;d Akurat średniowiecze nie jest moją mocną stroną, więc upierać się nie będę, ale nie wydaje mi sie to takie proste.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 16, 2010, 19:45:31 »
    Wbre pozorów późniejsze zbroje płytowe wcale nie były takie ciężkie i wcale nie uniemożliwiały swobodnych ruchów. Gorzej jeżeli pod płytówkę zakładano kolczugę... Co do pomysłów:
    1.
    Mam taką propozycje na "system wymagać do wygranej". Głównie mam na myśli siege na pojedynczym zamku gdzie front-line nie da się za bardzo zastosować (bo by były góra 3 flagi). Mianowicie chodzi mi o system który wymaga zdobycia/zajęcia/zniszczenia określonych miejsc na mapie aby wygrać. Np: otwórz bramę, postaw mini. jedną wierze przy murach, zajmij zamek itp. tak aby "kampienie" przy fladze nie było jedyną możliwością wygranej, albo żeby nie istniała taka możliwość. Oczywiście można to zmienić na inną wersje np: obrońcy odradzają się prawie tak szybko co atakujący i nie mają limitu żyć, ale wraz z każdym zajętym budynkiem lub innym strategicznym punktem czas do ponownego odrodzenia obrońców wzrasta, dzięki temu id dalej posuną się atakujący tym łatwiej im będzie.
    Ciekawy pomysł, całkiem możliwe że coś podobnego znajdzie się w modzie.
    2.
    Albo można zrobić tryb jak zabieranie flag tylko ze trzeba przenieść pewien przedmiot który by był ciężki ... żeby ... nie dało sie z nim biegać ... i trzeba zbić sie w szyk żółwia xD ... i przejść .. do bazy ... np ze skrzynką... czy z czymś tam ... ale worek skarbów ... xD ....
    Można by było zrobić jeszcze coś o tematyce polowań żeby ... zabijać dziki czy cos ... dać 10 dzików na mapkę i latać strzelać ...

A teraz coś z innej beczki ... xD wilcze doły może dało by sie jakoś to zrobić ... ??
    Z tego posta sensowne wydają mi się jedynie wilcze doły, skrypt jest praktycznie gotowy, może go użyjemy.
    3.
    mi wpadł do głowy taki pomysł na albo poddawanie sie tak jak w mm prussia albo udawanie martwego bądź czołganie sie
    Udawanie zmarłego? Sam nie wiem czy wykonalne, ale wydaje się ciekawe...

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 16, 2010, 20:26:06 »
    Udawanie martwego, ta. A potem w bitwie 20 vs 20 ocalali muszą biegać po mapie za jednym gościem, szukać zwłok, i sprawdzać, czy to nie on przypadkiem.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 16, 2010, 20:27:35 »
    Czołganie się odpada :P Zbroja nie krępuje ruchów za bardzo, ale gimnastyka w niej jest uciążliwa aczkolwiek wykonalna ^^ Jak ktoś wspomniał krawędzie zbroje i przerwy między folgami zbierałyby kupę piachu i trawy. A wtedy by się było dopiero unieruchomionym :) Także czołganie ZDECYDOWANIE NIE!

Co do 25kg plecaka. Te 25 kg rozkłada Ci się tylko na barki i pas. Do tego strasznie wrzyna się, ściąga do tyłu itd. W zbroi, ciężar jest rozłożony po całym ciele, a obciążany jest głównie kręgosłup oraz stawy kolanowe. Spytaj jakiegoś ludka co się bawi w RR intensywnie przez 10 lat. Koło 40 większość lata ze stabilizatorami na kolanach lub narzeka na kręgosłup.

Co do tych kołowrotów to jest małe ziarenko prawdy ^^ XVI i XVII wiek, kiedy to zbroja turniejowa była dosłowną konserwą, koń podobnie był zapuszkowany. Ówcześni ludzie wymyślali nieziemski rzeczy mające na celu ułatwienie rycerzom dosiadanie konia. W sumie skończyło się na tym, że większość z nich wchodziła po schodkach, by nie trzeba było wskakiwać na wierzchowca ^^ Niestety był to też czas kiedy ta idea turniejów rycerskich upadła i do naszych czasów powstało już wiele mitów na ten temat :P

Udawanie śmierci... Raczej słaby pomysł (ale ciekawy :D ), gdy ktoś ma ustawione 0 ciał w opcjach ;D Lub sporą ilość rag-dolli i zręcznie odróżni nienaturalny kształt albo jest spostrzegawczy i zwróci uwagę na brak krwi/strzał.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 16, 2010, 20:30:38 »
    Mnie udawanie śmierci pasowałoby do Festung Breslau, ale nie do moda tego typu. No kuffa chyba została jeszcze ludziom odrobina honoru, co nie???? :)

Mam pytanie co do rusznic. Skąd weźmiecie animację przeładowywania?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 16, 2010, 20:43:09 »
    Obecnie animacja jest wzięta z Native i na razie taka pozostanie. Możecie być jednak pewni, że kiedyś zostaną zrobione nowe animacje.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 16, 2010, 20:43:57 »
    Czyli broń palną nabija się jak kuszę?!?!?! Poproście twórców mm moda o animację z I wersji, jest denna, ale lepsza niż toto z native.