Witam!
Widziałem, że w dziale screeny omawiacie działanie armat i problemy z nimi. Ja osobiście bawię się w c++ jedynie więc m&b nie ruszałem, ale może moja sugestia się przyda mianowicie:
Na zasadzie c++ czyli ,,jeśli stanie się to zrobisz to, a jeśli nie to tamto".
Nie można napisać prostego kodu który ładowałby pasek do wystrzału [taki jak np. podnosimy bramę], gdy zostanie naładowany armata strzela. Teraz imo pocisków. Nie wiem jak zrobić eksplozję kuli armatniej imo obrażenia pewnie by dało radę jakimś prostym kodem ale nie żeby to ładnie wyglądało. Ale zrobić szrapnel to nie problem. Wsadzić w lufę kilka muszkietów połączonych z komendą paseczka wspomnianego wyżej i już bach armata strzela. Co do przesuwania to skrypt mógłby być taki sam jak do wieży oblężniczej tylko nie wiem czy to na zasadzie wyznaczonej drogi działa czy można by zrobić aby jeździła jak nam się podoba.
Nie mam jedynie pomysłu na celowanie...
I może napiszę na końcu z czego bym się w modzie ucieszył :).
1.Mianowicie ciekawą opcją by było gdy walczymy toporem, aby była mała szansa 1-4% na to że topór którym uderzamy grzęźnie w tarczy wroga i trzeba go jakoś wyjąć.
2.Aby były more metal sounds lub odpowiedniki dodane bo bez tego nie ma gry xd
3.Aby kusze oblężnicze od swojej słusznej nazwy miały efekt i potrafiły poturbować nawet pancernego :]...
Mam nadzieje że moje c ++ plusowe rozumowanie się do czegoś przyda :):).
Pozdro :]...