A prosilem zebyscie nie krzyczeli :P Co do ceny maxa to ostatnia wersja, czyli 2010 kosztowala nie tak dawno 7500 funtow. W promocji! :P Nie mowilem o wersji platnej maxa. Jest opcja czasowa (30 dniowa, pozniej mozna edytowac rejestr i bawic sie kolejne 30 dni), jest tez licencja dla studentow (z takiej ja korzystam, mialem szczescie :) ), jest tez kilka innych, ciekawych opcji, mniej lub bardziej legalnych. To samo tyczy sie innych pr0 programow. No ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie to fanowanie maxa. Jest to moj pierwszy program do 3d z jakim mialem stycznosc i po prostu coraz czesciej widze jego ogromne zalety. Do maxa jest masa pluginow potrafiacych robic naprawde niemale cuda. Pamietacie film 2012? Walace sie budynki, autostrady i inne? Pomagal przy tym poczciwy max i plugin rayfire (maly test mojego autorstwa -
tutaj). Poza tym chyba kazdy zaczynal od amatorskiego modelowania, prawda? A jak sie ktos rozwinie na tyle, by sprzedawac swoje prace? Trening czyni mistrza :)
A co do modelu tul`a. Widzialem, skomentowalem i bardzo mi sie podoba :)
Tak jak pisalem wczesniej. Wiekszosc grafikow korzysta z softu, na ktorym uczyla sie stawiac pierwsze kroki. U mnie jest to max, u tul`a wings. Jak widac kilkuletni trening obu nam wyszedl na dobre :)