Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397297 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1305 dnia: Kwietnia 08, 2010, 19:04:40 »
    Robię szybko, bo SU to dosyć szybki program, dający dobre rezultaty. Proszę: oto zdjęcie:
    http://i42.tinypic.com/i2r5w5.jpg

Ale jestem dobry skoro mnie o plagiat posądzają ; )

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1306 dnia: Kwietnia 08, 2010, 19:36:29 »
    szczerze to ten twoj program wydaje sie bardzo biedny. chcesz sie nauczyc robic porzadne modele - zacaznij robic w normalnym programie typu blender/wings3d

Offline matiux

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #1307 dnia: Kwietnia 08, 2010, 19:53:31 »
    Jak zrobić zdjęcie modelu (od razu zaznaczam, że PrtScr nie działa) model ma 130000 poly ale mi się nie zacina więc chciałem screena wrzucić

Ps. W grze mi dziala :D
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1308 dnia: Kwietnia 08, 2010, 20:01:06 »
    Mam podstawowe narzędzia, których używam na pasku. Nie, nie przejdę do Wingsa ani Blendera, bo ten mi się podoba. Rany, co Was interesuje kto w czym robi? Nie pytałem się o zdanie dotyczące mojego programu.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1309 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:19:33 »
    szczerze to ten twoj program wydaje sie bardzo biedny. chcesz sie nauczyc robic porzadne modele - zacaznij robic w normalnym programie typu blender/wings3d

Już kiedyś była dyskusja na ten temat...
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4211.0
    I chyba dochodzimy do wniosku ze każdy program jest dobry jeśli odpowiada użytkownikowi...

Make My Day, drzwi... Nie powinny mieć trochę innych proporcji?
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1310 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:49:32 »

Już kiedyś była dyskusja na ten temat...
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=4211.0
    I chyba dochodzimy do wniosku ze każdy program jest dobry jeśli odpowiada użytkownikowi...

Make My Day, drzwi... Nie powinny mieć trochę innych proporcji?

Niby tak. Poza tym kiedys slyszalem teorie, ze najczesciej jest tak, ze zostajesz przy programie, z ktorym pierwszy raz zaczales prace. I tak, przykladowo, ci, ktorzy zaczynali w blenderze, zostaja przy nim dodajac nowy soft, by udoskonalic swoje prace. To samo tyczy sie innych programow. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze przesiadka na inny soft nie jest prosta. Kiedys probowalem robic w blenderze, w mayi i innych, ale brakowalo mi tego co jest w maxie. Kwestia przyzwyczajenia pewnie. Problem sie pojawia dopiero wtedy jak program, w ktorym zaczynales prace przestaje ci wystarczac i coraz rzadziej z niego korzystasz. Nie wiem jak jest z Wingsem ale podobno ten programik swietnie nadaje sie do low-poly, z high-poly radzi sobie roznie (ktos tak pisal kilka/kilkanascie postow wczesniej, nie chce mi sie szukac :P). A co jesli przyjdzie wam (wingsowcom) robic w high-poly? Przesiadka nieunikniona. Nie czepiam sie Wingsa bo widze, ze ludzie moga w nich robic fajne cuda (jak chociazby ta strzelba), jednak ograniczac sie tylko do low-poly tez nie mozna. A ten SU? Hmm jak dla mnie w hierarchii softu do 3D stoi kilka poziomow nizej niz wings. Ale to TYLKO MOJE ZDANIE, wiec nie rownajcie mnie od razu z ziemia :P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1311 dnia: Kwietnia 08, 2010, 23:06:03 »
    Nie czepiam sie Wingsa bo widze, ze ludzie moga w nich robic fajne cuda (jak chociazby ta strzelba)

Hmmm, strzelba... Lepiej popatrz tutaj, co można z Wingsem zrobić ;) - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=598.msg85996#msg85996 

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1312 dnia: Kwietnia 09, 2010, 10:27:04 »
    Kiedys probowalem robic w blenderze, w mayi i innych, ale brakowalo mi tego co jest w maxie. Kwestia przyzwyczajenia pewnie. Problem sie pojawia dopiero wtedy jak program, w ktorym zaczynales prace przestaje ci wystarczac i coraz rzadziej z niego korzystasz.
    Tylko, że nie każdego stać - a niektórym szkoda pieniędzy, na program, kosztujący Autodesk 3ds Max Design 2011 - $3,495* (to jest ponad 10k zł!!!), tylko po to by pobawić się w amatorskie robienie modeli... Jeśli niemal to samo darmowy Blender oferuje bez płacenia, a tym bardziej dla zabawy Wings 3d, bądź SU? To są programy dla profesjonalistów, którzy z tego żyją, a nie dla zwykłego "śmiertelnika", który chce się pobawić w robienie modeli 3D...

Nie wiem jak jest z Wingsem ale podobno ten programik swietnie nadaje sie do low-poly, z high-poly radzi sobie roznie (ktos tak pisal kilka/kilkanascie postow wczesniej, nie chce mi sie szukac :P). A co jesli przyjdzie wam (wingsowcom) robic w high-poly? Przesiadka nieunikniona. Nie czepiam sie Wingsa bo widze, ze ludzie moga w nich robic fajne cuda (jak chociazby ta strzelba), jednak ograniczac sie tylko do low-poly tez nie mozna.
    Zobacz post wyżej co napisał Dedal i link do pracy Tula, która z tego co pisał była robiona w Wings 3D...

*cena wzięta stąd

Offline matiux

• Użytkownik
    • Podczas wojny milczą prawa.
    « Odpowiedź #1313 dnia: Kwietnia 09, 2010, 11:14:50 »
    Hmm, to jest to co chciałem wam pokazać wzorowałem się na zdjęciu gladiusa (żeby zrobić zdjęcie musiałem pobrać specjalny program...)

http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0410/20100409_1106350f21.jpg

http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0410/20100409_11074421be.jpg
    Patrioci zawsze mówią o umieraniu za ojczyznę lecz nigdy nie wspominają o zabijaniu za nią...

Ludzie nie idą na wojnę dla zabawy. Dla zabawy nie zostawia się zapłakanej mamy.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1314 dnia: Kwietnia 09, 2010, 15:25:17 »
    A prosilem zebyscie nie krzyczeli :P Co do ceny maxa to ostatnia wersja, czyli 2010 kosztowala nie tak dawno 7500 funtow. W promocji! :P Nie mowilem o wersji platnej maxa. Jest opcja czasowa (30 dniowa, pozniej mozna edytowac rejestr i bawic sie kolejne 30 dni), jest tez licencja dla studentow (z takiej ja korzystam, mialem szczescie :) ), jest tez kilka innych, ciekawych opcji, mniej lub bardziej legalnych. To samo tyczy sie innych pr0 programow. No ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie to fanowanie maxa. Jest to moj pierwszy program do 3d z jakim mialem stycznosc i po prostu coraz czesciej widze jego ogromne zalety. Do maxa jest masa pluginow potrafiacych robic naprawde niemale cuda. Pamietacie film 2012? Walace sie budynki, autostrady i inne? Pomagal przy tym poczciwy max i plugin rayfire (maly test mojego autorstwa - tutaj). Poza tym chyba kazdy zaczynal od amatorskiego modelowania, prawda? A jak sie ktos rozwinie na tyle, by sprzedawac swoje prace? Trening czyni mistrza :)
    A co do modelu tul`a. Widzialem, skomentowalem i bardzo mi sie podoba :)
    Tak jak pisalem wczesniej. Wiekszosc grafikow korzysta z softu, na ktorym uczyla sie stawiac pierwsze kroki. U mnie jest to max, u tul`a wings. Jak widac kilkuletni trening obu nam wyszedl na dobre :)

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1315 dnia: Kwietnia 09, 2010, 15:50:29 »
    Mały dworek mieszczański:
    (click to show/hide)

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1316 dnia: Kwietnia 09, 2010, 16:06:20 »
    Straasznie szybko robisz to modele, i zrobiłeś błyskawiczny postęp. Gratulacje. Pokaż z innych stron, z góry, itp.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1317 dnia: Kwietnia 09, 2010, 17:36:38 »
    (click to show/hide)

Idę do kościoła a potem do znajomego, więc nie wiem kiedy będę :).

Pozdrawiam

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1318 dnia: Kwietnia 09, 2010, 18:06:50 »
    Bardzo ładnie. Tylko te belki, czy coś, na ścianach są trochę zbyt kanciaste.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #1319 dnia: Kwietnia 09, 2010, 18:32:14 »
    Właśnie chciałem, żeby takie były, bo drewno (belki) zazwyczaj takie są :).
    Ale dzięki za opinię.