Dobra, powoli zaczynam wpadać na jakiś pomysł zastosowania mojego modelu samuraja. (Nie tylko avatar xD)
Przypomnę, że zrobiłem sobie taki oto model samuraja
Ale nie wiedziałem w zasadzie co z nim dalej zrobić.
Dzisiejszy dzień spędziłem na przygotowaniu samuraja do procesu animacji... Zajęło mi to faktycznie kilka godzin (no praktycznie cały dzień).
Stworzyłem szkielet, zriggowałem wszystko (najgorsza część chyba ;X) oraz przygotowałem próbną animację dla sprawdzenia poprawności.
Możecie ją obejrzeć tutaj (polecam HD)
http://www.youtube.com/watch?v=jVNH-GqK4EUTylko pamiętajcie, krytykujcie, ale konstruktywnie, bo ta animacja nie miała być dopracowana. Służy tylko do testów, dlatego nie starałem się by była realistyczna, czy zaawansowana...
No właśnie, przygotowałem model do animacji, ale teraz nie wiem co dalej z nim robić. Macie jakieś pomysły na fajną animację? Ja jeszcze nie wpadłem na nic sensownego ^^ Jak macie to podeślijcie, ale pamiętajcie, że nie jestem mistrzem Blendera ;(
W każdym razie zapraszam do obejrzenia i sugestii. (będzie to dla mnie pomocne, bo nie chce tak wywalać kolejnego projektu ;P)
EDIT:
Oto jeden z pomysłów autorstwa NIFNA xD
Oglądajcie w najwyższej rozdzielczości, bo na mniejszej chyba ucina sekundę filmu. :P