Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: NASZE PRACE- 3D  (Przeczytany 397291 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: NASZE PRACE- 3D
    « Odpowiedź #1185 dnia: Marca 27, 2010, 20:51:47 »
    Szczerze mówiąc, beznadzieja. Nie obraź się, ale taki miecz robi się w pięć - dziesięć minut. Jeszcze ta dwukolorowa tekstura...
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline ShadowBlade

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • -
    « Odpowiedź #1186 dnia: Marca 27, 2010, 21:12:16 »
    Robię sobie miasto w wingsie, no i na razie zrobiłem takie 2 budynki:
    (click to show/hide)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #1187 dnia: Marca 27, 2010, 21:42:13 »
    Szczerze mówiąc, beznadzieja. Nie obraź się, ale taki miecz robi się w pięć - dziesięć minut. Jeszcze ta dwukolorowa tekstura...

kolega sie stara. mowil przeciez, ze to jego drugi model, prawda? :) przypomnij sobie czasy jak ty zaczynales i jak wygladaly twoje modele :) ja swoje pierwsze (po)twory nadal trzymam, zeby zobaczyc jaki zrobilem progress. czasami az sie lezka w oku kreci... :P

Offline Vision

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1188 dnia: Marca 27, 2010, 23:23:12 »
    Dzięki.

EDIT:
    Tarcza(Nie wyszła mi zabardzo ;( )

(click to show/hide)

« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2010, 23:54:46 wysłana przez Alkhadias »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1189 dnia: Marca 27, 2010, 23:56:17 »
    Jeżeli Ci nie wyszła to po co pokazujesz? Przyłóż się nieco do roboty, bo modelu nie robi się w 30 minut. Przyłóż się, popracuj, zrób kilka modeli najpierw, a dopiero potem pokazuj efekty i proś o ewentualną krytykę.

Poza tym edytuj posty. Multiposting jest na tym forum zakazany.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Flame of Udun

• Użytkownik
    • Spamerzy są wśród nas !
    « Odpowiedź #1190 dnia: Marca 28, 2010, 00:10:26 »
    tul niezły model oby tak dalej.
    Mam tylko takie pytanie ona ma nabitą rękę na kolumne czy jak (tak to wygląda) ?

Może to płomień będzie? ;]
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 00:11:51 wysłana przez Alkhadias »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1191 dnia: Marca 28, 2010, 00:15:57 »
    Jeżeli Ci nie wyszła to po co pokazujesz? Przyłóż się nieco do roboty, bo modelu nie robi się w 30 minut. Przyłóż się, popracuj, zrób kilka modeli najpierw, a dopiero potem pokazuj efekty i proś o ewentualną krytykę.

Moze jeszcze inaczej. Zrob kilka a nawet kilkanascie modeli. Jak obcykasz co i jak pokaz jeden, najlepszy. Powiemy ci co poprawic, co zmienic. Narazie to zalewasz forum modelami, ktore nawet w mario wygladalyby bardzo przecietnie :P Poczytaj troche na necie, zrob kilka tutoriali zaczynajac od najlatwiejszych (wbrew pozorom nawet najprostsze rzeczy przydaja sie przez caly czas, wiec warto sie tego nauczyc, zeby nie kombinowac w przyszlosci), a wraz z postepami w tutkach zobaczysz, ze i twoje umiejetnosci rosna. Nie mowie, ze to prosta droga. Nie nauczysz sie modelowac w jeden dzien. Dla przykladu ja robie w 3ds maxie od dobrych 3-4 lat, naprawde z roznym skutkiem. Caly czas sie ucze, caly czas czytam i ogladam kursy. Na to wszystko potrzeba czasu i cierpliwosci. Duzo czasu. I duzo cierpliwosci. Jesli dopiero zaczynasz z modelowaniem to nie publikuj swoich prac dopoki nie beda ci sie podobac (jest roznica miedzy tym, ze model ci sie podoba, a jestes podjarany, ze zrobiles kolejny model).
    Zycze powodzenia i pozdrawiam.

Offline CarlosssROW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1192 dnia: Marca 28, 2010, 08:47:36 »
    Mój 3 model (pierwszy który kwalifikuje się do jakiegokolwiek pokazania :D)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    Know that many men will suffer
    know that many men will die
    Half a million lives at stake
    At the fields of Paschendale
    And as night falls the general calls and the battle carries on
    I long what is the purpose of it all
    What's the price of a mile

Offline legomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1193 dnia: Marca 28, 2010, 09:33:08 »
    Jeszcze się nie kwalifikuje zrób ostrza od nowa postaraj się na pewno następnym razem będzie lepiej. Zanim wrzuciłem jakiś model na forum miałem ich z 20-30 no i okazało się ,że nadal są pełne błędów(za gęsta siatka).
    "Można ścinać kwiaty, ale wiosny to i tak nie zatrzyma" Che Guevara
    GG: 15621533

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1194 dnia: Marca 28, 2010, 09:57:35 »
    jak juz robisz screena modelu to przysun ta kamere troche blizej bo nic naprawde nie widac. poza tym ja tu sie ladnie rozpisuje o trenowaniu skilla a ty wrzucasz 3 model i myslisz, ze bedzie fajnie... do kogo ja to mowie? :/

Offline CarlosssROW

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1195 dnia: Marca 28, 2010, 10:27:21 »

Moze jeszcze inaczej. Zrob kilka a nawet kilkanascie modeli. Jak obcykasz co i jak pokaz jeden, najlepszy. Powiemy ci co poprawic, co zmienic. Narazie to zalewasz forum modelami, ktore nawet w mario wygladalyby bardzo przecietnie :P Poczytaj troche na necie, zrob kilka tutoriali zaczynajac od najlatwiejszych (wbrew pozorom nawet najprostsze rzeczy przydaja sie przez caly czas, wiec warto sie tego nauczyc, zeby nie kombinowac w przyszlosci), a wraz z postepami w tutkach zobaczysz, ze i twoje umiejetnosci rosna. Nie mowie, ze to prosta droga. Nie nauczysz sie modelowac w jeden dzien. Dla przykladu ja robie w 3ds maxie od dobrych 3-4 lat, naprawde z roznym skutkiem. Caly czas sie ucze, caly czas czytam i ogladam kursy. Na to wszystko potrzeba czasu i cierpliwosci. Duzo czasu. I duzo cierpliwosci. Jesli dopiero zaczynasz z modelowaniem to nie publikuj swoich prac dopoki nie beda ci sie podobac (jest roznica miedzy tym, ze model ci sie podoba, a jestes podjarany, ze zrobiles kolejny model).
    Zycze powodzenia i pozdrawiam.

Ciapkę kursów czytałem (i czytam) a jeśli chodzi o "podobanie mi się" mojej pracy to mi się podoba bardzo wiadomo nie od razu Rzym zbudowano ni? A pokazałem 3 model bo mi się bardzo podoba....

Do Legomira: a co do ostrzy to też nie mam zastrzeżeń... a co tobie się w nich nie podoba i dlaczego niby mam je robić od nowa??
    Know that many men will suffer
    know that many men will die
    Half a million lives at stake
    At the fields of Paschendale
    And as night falls the general calls and the battle carries on
    I long what is the purpose of it all
    What's the price of a mile

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1196 dnia: Marca 28, 2010, 10:36:22 »
    a co do ostrzy to też nie mam zastrzeżeń... a co tobie się w nich nie podoba i dlaczego niby mam je robić od nowa??

Po 1: Model jest twój, więc twoja ocena jest subiektywna...
    Po 2: Topór z podwójnym ostrzem wygląda tak
    Po 3: Screeny rób na większym przybliżeniu, bo prawie nic nie widać...

No i żeby nie było offtopu takiego to wrzucę miecz, który skończyłem wczoraj:
    (click to show/hide)

PS: Chciałbym jeszcze dodać, że to jest mój pierwszy model nad którym się starałem i nie był robiony na low poly... Chociaż i tak pewnie rzucę go do gry :P

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1197 dnia: Marca 28, 2010, 10:37:43 »
    Mam tylko takie pytanie ona ma nabitą rękę na kolumne czy jak (tak to wygląda) ?

Może to płomień będzie? ;]

To będzie coś takiego:
    (click to show/hide)

Ciapkę kursów czytałem (i czytam) a jeśli chodzi o "podobanie mi się" mojej pracy to mi się podoba bardzo wiadomo nie od razu Rzym zbudowano ni? A pokazałem 3 model bo mi się bardzo podoba....
    Ludzie mają rację pisząc, żebyś pofolgował z wrzucaniem tutaj swoich modeli. Radzę słuchać krytyki zamiast tkwić uparcie w swoim postanowieniu, bo jeszcze trochę i niektórzy zaczną traktować twoje posty jak spam.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1198 dnia: Marca 28, 2010, 11:18:28 »
    Maly piekna kosa :) Dopoki nie bedzie 500 takich mieczy na mapie to chyba nie masz sie czego obawiac :)
    Skonczylem dzisiaj kolejny model do mojego moda. Naginata:
    (click to show/hide)

Nie jest to nic szczegolnego, zadnych zdobien, wiekszych detali, poniewaz bedzie to najzwyklejsza naginata z najzwyklejszymi statystykami. W projektach mam przynajmniej 4 rodzaje naginaty i 5 czy 6 yari (tez typ wloczni), wiec bedzie z czego wybierac.

A to zbrojownia, ktora aktualnie dodalem juz do gry:

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Marca 28, 2010, 11:23:34 wysłana przez woyo-sensei »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1199 dnia: Marca 28, 2010, 11:36:26 »
    woyo-sensei, ile te obiekty mają trójkątów? Bo coś mi się zdaje, że jak dodasz tego więcej, to częściej będziesz widział swój pulpit, niż ekran gry. ;)

tul, piękny model. Ile Ci zajęło zrobienie czegoś takiego?