1) Materiał/ faktura metalu jest słaba, jak na moje oko zbyt ostry normal mapping lub niedobrze wykonany mesh, przez który cieniowanie wygląda nienaturalnie. Co więcej cały materiał wypadałoby zrobić nieco inaczej, bardziej metalicznie. Nie bój się używać paru warstw textur w kompozycji materiału.
2) W kwestii czysto technicznej, nie wiem czy nie przesadziłeś trochę z ilością szlifów na kamieniach. Po drugie rubiny i diamenty mają różny skład chemiczny i gęstość, przez co inaczej przepuszczają światło. Tutaj zwyczajnie zmieniłeś kolor materiału więc cała kompozycja wygląda nieco sztucznie. Postaraj się nadać rubinom trochę więcej oryginalności.
3) Kolejne kwestie czysto techniczne: Jak ogniwa bransoletki trzymają się razem? Nie potrafię też określić jasno w jaki sposób są umocowane kamienie. :D
1. Zbyt ostry mapping ;) Coś mi nie grało od początku z tym metalem, dzięki za radę! (W "Cycles" od Blendera bawiłem się nodami, by stworzyć jakiś porządny materiał. Nie wyszło.)
2. Rubiny mają zupełnie inny materiał, zapewniam. Nie wiem czemu tak wg Ciebie wyszło, ale postaram się coś pomyśleć nad tymi rubinami, aby były nieco ciekawsze.
3. Te wypustki przy ogniwach mają takie małe czubeczki, na których są zamocowane. A co do mocowania ogniw - szczerze, nie miałem pomysłu jak to zrobić, a szkoda mi już było czasu na to. Nie chciałem tego do niczego używać, więc już dałem sobie spokój ;)
Wielkie dzięki za rady, Alkhadias. Będę trzymał się tej drogi :D