Heh wlasnie mialem zalozyc topic o tej grze, ale widze ze juz istnieje - wiec odkopuje.
W ciagu ostatnich 4 dni przeszedlem wiedzmina, i musze przyznac ze to jedna z lepszych gier w jakie gralem, moze od strony technicznej nie stoi na swiatowym poziomie, ale fabula, dialogi i klimat wciagaja bez reszty - w koncu jakas gierka z powaznym podejsciem do gracza i moralnymi wyborami. Mimo to musze sie wyzalic na pare rzeczy:
- dlugosc rozgrywki... cuz mialem nadzieje ze jednak bedzie z tym lepiej, wykonujac przy okazji wiekszosc pobocznych zadan gra skonczyla sie dla mnie za szybko - mialem nadzieje na wiecej, na jakies nowe miasta, a nie ciagle ta wyzima i wyzima...
- jak ogolnie wiadomo poczatek gry wydaje sie troche odstawac poziomem od reszty... ale najbardziej mnie wkurzyla koncowka - normalnie jakby ktos wymyslal ja na 15 minut przed premiera... niemal zadnych zadan pobocznych, masa przeciwnikow i zaliczanie wszystkiego na jednym oddechu (przynajmniej tak to u mnie wygladalo)
- no i sam finish... pare watkow fabuly pozostaje nie zawiazanych, glowny przeciwnik nie jest jasno okreslony, no i troche zal ze nie ma nic wspomnianego o dziewczynkach ;).
Czyli kolejna gra z niewykorzystanym do konca potencjalem, mam nadzieje ze sequel bedzie juz niedlugo bo cisnienie na wiecej mam nieziemskie... ach gdyby troche dluzej nad nia popracowali mielibysmy jedna z lepszych gier na PC - przyklad na to ze fabula i dialogi to polowa sukcesu gry.
PS: bardzo wspolczuje anglojezycznym graczom, nie widzialem na oczy ich lokalizacji gry, ale wyobrazam sobie ze angielski kompletnie nie nadaje sie do przedstawienia wiedzmina... "co tam slychac? || stare kurwy nie chca zdychac!" ]:-> jeden z lepszych tekstow.