Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki najlepszy jest strzelec.

Swadiański Strzelec
    Khergicki Doborowy Łucznik Konny
    Nordycki Doborowy Łucznik
    Vaegirski Mistrz Łuku
    Rhodocki Strzelec
    Sarradzkich Mistrzowskich Łuczników

Autor Wątek: Strzelcy ??  (Przeczytany 33209 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Szatanista"
    Odp: Strzelcy ??
    « Odpowiedź #90 dnia: Lipca 13, 2011, 14:12:36 »
    Rhodoccy kusznicy to jest too.Ostatnio zrobiłem sobie taki teścik,zrobiłem save i zaatakowałem sobie rhodockiego lorda z armią coś około 100 luda sam miałem koło 50.Chciałem sprawdzić jak poradzę sobie kawalerią,a jak pieszo.Kawalerią wystrzelali mi kilku,ale jak dojechałem to nie było zmiłuj.Load i to samo tylko na piechotę.Rozstrzelali mi wszystkich oprócz kilku którzy uciekli,a mi padła Ciężka trójkątna tarcza zanim dotarliśmy do nich.Oczywiście padłem.

A czemu Nordowie (łucznicy oczywiście) waszym zdaniem są dobrzy w walce wręcz?Mi się wydaje,że są raczej ciency,jak próbowałem ową dziurę w murach zatkać to dość szybko padło 30 chłopa.Strzelcy mają dużo hp i tarcze,dlatego raczej dłużej wytrzymują.Chociaż z doświadczenia wiem,że najlepiej jest wcisnąć kilkunastu wytrenowanych NPC,w dobrych zbrojach.Mimo iż tylko 3 ma na razie płyty to i tak świetnie sobie radzą.Oczywiście ja z łuku zdejmuję największe zagrożenia takie jak najlepsze jednostki i lordowie.
    The only god i believe is myself.

Offline raga

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Lipca 13, 2011, 14:42:20 »
    A czemu Nordowie (łucznicy oczywiście) waszym zdaniem są dobrzy w walce wręcz?Mi się wydaje,że są raczej ciency,jak próbowałem ową dziurę w murach zatkać to dość szybko padło 30 chłopa.Strzelcy mają dużo hp i tarcze,dlatego raczej dłużej wytrzymują.Chociaż z doświadczenia wiem,że najlepiej jest wcisnąć kilkunastu wytrenowanych NPC,w dobrych zbrojach.Mimo iż tylko 3 ma na razie płyty to i tak świetnie sobie radzą.Oczywiście ja z łuku zdejmuję największe zagrożenia takie jak najlepsze jednostki i lordowie.

Weź pod uwagę, że jak dasz 100 strzelców do garnizonu, to oni najpierw ładują się na mury, jednostki do walki wręcz przybywają dopiero z posiłkami.
    Rhodoccy strzelcy i Nordyccy łucznicy wytrzymają praktycznie tyle samo na murach tylko, że łucznicy Nordów mają dosyć dobry wygar z toporów i są w stanie trochę wrogów zabić zanim padną.
    Ja tam wolę 6 machnięć dwuręcznymi toporami (o większym zasięgu niż jednoręczna broń) we wroga wchodzącego na drabinę niż tarczę.

Jeszcze jeden argument.
    Na 100 Rhodockich Sharpshooterów mogę wystawić 165 Nord Veteran Archers (płacąc ten sam żołd). Ich Hp różni się tylko o 4 więc to też jest plus jeśli chodzi o obsadzanie garnizonów.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2011, 14:53:48 wysłana przez raga »
    Let us drink to the power drink to the sound
    Thunder and metal are shaking the ground
    Drink to your brothers who are never to fall
    We're brothers of metal here in the hall

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #92 dnia: Lipca 13, 2011, 15:11:38 »
    Szczerze mówiąc u mnie w grze najsłabiej wypadają Khergiccy łucznicy.Najlepiej chyba wypada  veagirski strzelec jeśli chodzi o łuk o kuszę Rhodocki Kusznik jest najlepszy w tej kategorii w uzbrojeniu oraz umiejętnościach i wyposażeniu.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Lipca 13, 2011, 20:36:49 »
    Preferuję Vaegirskich, bo najwięcej zadają i są najcelniejsi. Aha, ktoś tu pisał o Nordyckich... że dobrzy w walce wręcz. To kawał stulecia! Raz robię mały teścik - 5 takich na nordyckiego wojownika. Rezultat? Wojownik zabił jednego miotanką w nogę, drugiego miotanką w łeb, pozostałych po kolei ciął toporkiem. Jednego przeciął ciosem z góry, drugiemu wrypał toporek w brzuch a trzeciemu poszorował po klacie. Jakie rany odniósł? Jedna strzała w barku i tyle. W sumie żaden strzelec nie jest dobry w walce wręcz, ale najgorszy jest Nordycki, bo ma dwurękę, którą komp nie potrafi grać.
    (click to show/hide)

Offline wasil1603

• Użytkownik
    • "Szatanista"
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 13, 2011, 23:00:33 »
    W dużym ścisku dwuręka to jest tragedia (ale przynajmniej nieco realistyczna :P),trudno nawet z góry zadać cios,o bokach nie wspominając (a co komp oczywiście notorycznie robi mimo ustawienia najlepszego AI w opcjach).Lepiej się sprawdzają raczej krótkie jednoręczne bronie.Chociaż ja mam pewna technikę dzięki której wrogowie mnie nie ruszają,a im wale w łeb.Jednak rzeczywiście łucznicy nordyccy są tani,no i to zawsze spory plus.

A i BreakIn ty posłałeś im huskarla,czy jednostkę nordycki wojownik.Bo różnica między nimi jest duża,jak huskarla to nic dziwnego,oni nie mieliby raczej większego problemu z 5 jednostkami strzeleckimi jakiejkolwiek frakcji,nawet moich słabszych NPC kładą (mocniejszych już nie Firentis raz powalił nawet 2),ale jeżeli wojownika to trochę szczęścia miał.
    The only god i believe is myself.

Offline raga

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 14, 2011, 08:34:25 »
    BreakIn:
    Są dobzi w walce wręcz, nawet najlepsi (według mnie) ze wszystkich oddziałów strzelających.
    A próbowałeś testować tego Huscarla z jakimikolwiek innymi jednostkami strzelającymi?

wasil1603:
    Wydaje mi się że AI oszukuje. Ciosy gracza są blokowane sprzymierzonymi jednostkami i murami (przy wyrwie podczas oblężenia), ale ciosy żołnierzy kierowanych przez komputer dziwnie dochodzą do celu. Analogicznie łucznicy stojący pod murami łoją do wroga w wyrwie, który jest zasłonięty jednostkami sprzymierzonymi, ale jednak ich zabijają (nie raniąc swoich).
    Dlatego uważam że broń dwuręczna mięsa na murach jest równie skuteczna co w polu, bo ze względu na zasięg

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 14, 2011, 09:50:15 »
    Tyle że to mięso jest podatne na strzelców bo nie ma tarcz..
    (click to show/hide)

Offline raga

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 14, 2011, 11:38:34 »
    Tyle że to mięso jest podatne na strzelców bo nie ma tarcz..

Pisząc "mięso" miałem na myśli w dalszym ciągu jednostki strzeleckie nie będące ekwipowalnymi NPC.

Racja z tą tarczą, tyle że to nie ma znaczenia, bo kusznik i tak nie użyje swojej tarczy do póki nie zużyje bełtów.

Oczywiście również uważam, że tarcze na jednostkach do walki w zwarciu są bezcenne.

Offline Koza123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 14, 2011, 13:37:16 »
    Rhodoccy strzelcy. Zdecydowanie oni. Osłaniani prze piechotę potrafią narobić sporo zamętu. Nie są tak mobilni jak Sarranidzkie, czy Khergickie jednostki strzeleckie, ale mają za to mocną siłę ognia.

Offline BreakIn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 14, 2011, 21:40:36 »
    Mówiłem o wojowniku. Aha, ja jestem berserkerem. Morgenstern, koszula kolcza i spam ciosami z lewej i prawej, jak wróg blokuje to łup z góry.
    (click to show/hide)

Offline raga

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 15, 2011, 08:55:04 »
    Koza123:

Dobrze że wspomniałeś. Nie zauważyłem, żeby Sarranidzcy Master Archers byli mobilniejsi od Nordyckich Veteran Archers.
    Nordyccy jako jedyni w grze mają 7 Athletics więc powinni być najszybsi (no z wyjątkiem konnych łuczników Khanatu)
    Sarranidzcy Master Archers mają tylko 4 Athletics

Zacząłem u Nordów i zacząłem jeździć szukając npc w tawernach, po drodze zrekrutowałem Sarranidów i wyszkoliłem z 10 na Master Archerów.
    Jeśli chodzi o szybkość na polu bitwy to biegają równo - Sarranidzi nie ustawiają się szybciej do linii.
    Gdy zaczęło kończyć mi się miejsce w oddziale porównałem staty i wywaliłem Sarranidów, na mapie oddział przyspieszył o 0,1-0,2.

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 15, 2011, 11:45:57 »
    Ja tam głównie gram w multi, ale jakbym miał mówić to wybrałbym rhodockich strzelców, bo są nieźle opancerzeni - ale też trochę dlatego że jestem do rhodów przyzwyczajony.

Offline Pandrodox

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 16, 2011, 07:40:56 »
    1.Vaeqirski mistrz łuku.
    2.Sarrandzki mistrz łuku.
    3.Rhodocki kusznik.
    4.Nordycki łucznik(najwyższy stopień)
    5.Khergicki.
    6.Swadiański.

Tutaj w punktach wypisałem kto pierwszy a kto ostatni itp.

Jak dla mnie najlepsi są Vaeqirscy ponieważ dobrze strzelają i duże obrażenia lecą.A najsłabsi to Swadiańscy i Khergici.Dlaczego?
    Swadiańscy nie są zbyt celni i dużych obr.nie zadają i wystarczy pierwsza fala kawaleri i już nie żyją.A Khergiccy dlatego że mało obrażeń zadają,ich siła to liczebność,nie uzbrojenie.

Offline Kalif Saladyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Lipca 16, 2011, 15:19:22 »
    Nordycki lucznik, long bow rulez.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #104 dnia: Lipca 17, 2011, 23:34:20 »
    Sarranidzki jest gorszy od Rhodockiego. Czemu niby swadiański na samym dole?! Oni mi napsuli niemiłosiernie krwi, są lepsi od Nordyckich bo celniejsi.
    (click to show/hide)