No cóż, widocznie jesteś tak świetny, że potrafisz zbalansować jednostki bez graczy i bez testów. Odpowiedz mi też na pytanie: w jaki sposób można grać w tryb na pewnej mapie bez testowania tego trybu oraz mapy?
Poza tym bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie oraz Hallerowi za pierwszy raport. Szkoda tylko, że nikt inny nic sensownego nie napisał.
PS: co do balansu jeszcze, po zmianie stron Szanowny Pan powyżej dostawał po dupie będąć krzyżakiem...jak można marudzić komuś, że nie potrafi się grać?
No cóż na oko można z balansować, a tu Krzyżacy tymi "muszkietami" rozwalali nas bez problemowo. A ta twoja mapa ma spore dziury i luki, więc właściwie nie jest mapą tylko zbiorem przypadkowych (no może przesadziłem z tymi przypadkowymi) elementów, co nie wygląda na mapę. Gdybyśmy mieli ją testować to powiem: różnica między tą mapą a jej skończoną wersją jest tak duża, że przetestowanie jej nie powie wam zbyt wiele jak ma wyglądać końcowa wersja. Stąd moja prośba, skończcie mapę do końca wszystkie spawny itp. (a my pojawialiśmy się za plecami krzyżaków) dopiero potem testujmy i wy poprawicie niektóre elementy. Co do twego ps: Wiesz szczerze powiem, że nie jestem tak świetny i boski jak ty, ale po pierwsze nie grałem ani razu Krzyżakiem ciągle z polakami biegałem, po drugie czy sądzisz, że poruszam ten problem bo dotyczy tylko mnie? Przecie sam dobrze wiesz bo widziałeś wyniki, że cała drużyna polska dostawała po łbie, ja tylko fragi przeciwnikom zwiększałem. Jeśli chcesz coś sensownego to powiem ci co wiesz: Macie słabe spawny, powinny być bliżej flag dla obrońców i dalej dla atakujących ją (czyli przy środkowej fladze Polacy respią się w pewnej odległości od niej za przy ostatniej o wiele bliżej). Bo np: taka akcja: biegnę ratować flagę w takim małym zameczku wbiegam do niego a tu 5 camperów 3 z muszkietami siedzi i celuje we mnie. Skoro jesteśmy przy camperach, flagi powinno się zmieniać szybciej bo ludzie będą czatować przy jednej a walki będą się ciągnąć w nieskończoność. Np: ludzie z jednej drużyny będą respić się za daleko flagi przeciwnika, żeby móc ciągle uzupełniać camperów stojących pod flagą, a zarazem dosyć blisko swojej aby nie mieć problemu z zabarykadowaniem się na niej i w ten oto sposób minęło 2h gry o jedną flagę. Już o tym, że jako lekka piechota nie mogłem dogonić muszkietera/kusznika nie wspomnę. Co do trybu: przypomina battlefield`a 1942, co nie znaczy ze jest słaba. Mod jest grywalny, na wysoki poziomie nawet jeśli dostawałem po tyłku chodź flaga na targu(mały trochę ten targ) idealnie dawała się zabarykadować i uniemożliwić nam podejście.
No więc tak:
1. To nie są muszkiety tylko hakownice, piszczele i rusznice. Na razie skupiamy się, aby je odpowiednio zbalansować. Jeśli nam nie wyjdzie to zostaną całkowicie usunięte.
2. Mapa ta była na szybko stworzona pod ten tryb i na pewno już nie będzie zmieniana. Obecnie czekam na nową mapę, która już będzie wykończona jak trzeba.
3. Spawny za plecami wroga to nie błąd mapy tylko ludzi. Jeśli się gubią na mapie to łażą tam gdzie nie trzeba i potem dzieje się tak, że giną od ciosu w plecy. Ale muszę też przyznać, że skrypt spawnowania trzeba poprawiać. Podczas ostatniej bety ludzie narzekali, że właśnie przeciwnicy respią się na fladze. W drugiej becie spawny oddaliliśmy i znowu narzekania na to, że są za daleko. Spróbujemy jakoś to tak dopracować, aby każdy był zadowolony. Możliwe też, że wprowadzimy limit żyć, długi spawn...
4. Nie grałeś w Krzyżakach? Po skończeniu rundy był rozkaz, żeby zmienić teamy.