Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CoE - Wątek Archiwalny// Zamknięty  (Przeczytany 15081 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Conflict of East
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 23, 2010, 08:52:12 »
    Sory że mnie nie było ale jedna pamięć ram mi siadła i musiałem nową dziś o 7 kupić.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 23, 2010, 14:52:24 »
    No beta wywarła na mnie dość dobre wrażenie...
    Chociaż są rzeczy które mi się nie podobały, a mianowicie:

Hakownice są jak dla mnie źle zbalansowane.

- Szybkie ładowanie
    - Możliwość ruchu podczas ładowania (także dostępne w piszczelach)
    - ogromne obrażenia

Dwa pierwsze punkty powinny zostać zmienione. Bo taki gościu z hakownicą całkowicie wymiata. Szybki, podczas biegu może przeładowywać a jak pier****** to przebija pancerz, tarczę i ciężką zbroję (co jest wg mnie jest dobrą rzeczą)
    Artylerzysta powinien wolno ładować broń i stać do tego w miejscu. Jakikolwiek ruch powinien przerwać akcję.

Chciałbym przyczepić się do jeszcze jednej rzeczy, a mianowicie do niektórych statystyk broni. Wiele z nich powinno się poprawić. Np taka pika. Nie powinna być znacznie wolniejsza? Można nią zaspamować tak samo jak krótką włócznią.

Tryb gry jest naprawdę dobry. Nie wiem jak to wygląda z większą ilością osób, ponieważ spóźniłem się na testy :P
    Mam także nadzieję, że zostaną dodane powiadomienia dźwiękowe podczas zdobycia flagi (a może jakaś mini-mapa :D )

Nie ma się do czego już przyczepić. W końcu to dopiero beta :)
    Czekam z niecierpliwością na następne wersje!
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Października 23, 2010, 18:04:50 »
    @UP dlatego nic nie pisałem bo jest aż tak bardzo betą(wręcz alf`ą), że trudno pisać co jest fajne, tryb nie przetestowany(przez boski balans Krzyżacy nas rypali) więc mapa nie przetestowana, nawet jest nieskończona. Podsumuje krótko powinniście zakończyć większą ilość prac zanim wezwaliście was na testy, bo nic właściwie przetestować się nie dało.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #33 dnia: Października 23, 2010, 18:56:15 »
    No cóż, widocznie jesteś tak świetny, że potrafisz zbalansować jednostki bez graczy i bez testów. Odpowiedz mi też na pytanie: w jaki sposób można grać w tryb na pewnej mapie bez testowania tego trybu oraz mapy?
    Poza tym bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie oraz Hallerowi za pierwszy raport. Szkoda tylko, że nikt inny nic sensownego nie napisał.

PS: co do balansu jeszcze, po zmianie stron Szanowny Pan powyżej dostawał po dupie będąć krzyżakiem...jak można marudzić komuś, że nie potrafi się grać?

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Października 24, 2010, 01:54:27 »
    Mały młotek polskiej piechoty rządzi... ja to się do grywalności nie czepiam, bo mój gust propos poglądu na to jak wyglądać powinna gra osadzona w średniowiecznych realiach znacznie wybiega po za możliwości dzisiejszej technologii :] co do poprawności historycznej to już tam gleadr ci napisalem na gg, w czasie gry nic tam wiekszego mi nie przeszkadzało, po za tym co juz napisal Haller
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Października 24, 2010, 11:04:41 »
    No cóż, widocznie jesteś tak świetny, że potrafisz zbalansować jednostki bez graczy i bez testów. Odpowiedz mi też na pytanie: w jaki sposób można grać w tryb na pewnej mapie bez testowania tego trybu oraz mapy?
    Poza tym bardzo dziękujemy wszystkim za przybycie oraz Hallerowi za pierwszy raport. Szkoda tylko, że nikt inny nic sensownego nie napisał.

PS: co do balansu jeszcze, po zmianie stron Szanowny Pan powyżej dostawał po dupie będąć krzyżakiem...jak można marudzić komuś, że nie potrafi się grać?
    No cóż na oko można z balansować, a tu Krzyżacy tymi "muszkietami" rozwalali nas bez problemowo. A ta twoja mapa ma spore dziury i luki, więc właściwie nie jest mapą tylko zbiorem przypadkowych (no może przesadziłem z tymi przypadkowymi) elementów, co nie wygląda na mapę. Gdybyśmy mieli ją testować to powiem: różnica między tą mapą a jej skończoną wersją jest tak duża, że przetestowanie jej nie powie wam zbyt wiele jak ma wyglądać końcowa wersja. Stąd moja prośba, skończcie mapę do końca wszystkie spawny itp. (a my pojawialiśmy się za plecami krzyżaków) dopiero potem testujmy i wy poprawicie niektóre elementy. Co do twego ps: Wiesz szczerze powiem, że nie jestem tak świetny i boski jak ty, ale po pierwsze nie grałem ani razu Krzyżakiem ciągle z polakami biegałem, po drugie czy sądzisz, że poruszam ten problem bo dotyczy tylko mnie? Przecie sam dobrze wiesz bo widziałeś wyniki, że cała drużyna polska dostawała po łbie, ja tylko fragi przeciwnikom zwiększałem. Jeśli chcesz coś sensownego to powiem ci co wiesz: Macie słabe spawny, powinny być bliżej flag dla obrońców i dalej dla atakujących ją (czyli przy środkowej fladze Polacy respią się w pewnej odległości od niej za przy ostatniej o wiele bliżej). Bo np: taka akcja: biegnę ratować flagę w takim małym zameczku wbiegam do niego a tu 5 camperów 3 z muszkietami siedzi i celuje we mnie. Skoro jesteśmy przy camperach, flagi powinno się zmieniać szybciej bo ludzie będą czatować przy jednej a walki będą się ciągnąć w nieskończoność. Np: ludzie z jednej drużyny będą respić się za daleko flagi przeciwnika, żeby móc ciągle uzupełniać camperów stojących pod flagą, a zarazem dosyć blisko swojej aby nie mieć problemu z zabarykadowaniem się na niej i w ten oto sposób minęło 2h gry o jedną flagę. Już o tym, że jako lekka piechota nie mogłem dogonić muszkietera/kusznika nie wspomnę. Co do trybu: przypomina battlefield`a 1942, co nie znaczy ze jest słaba. Mod jest grywalny, na wysoki poziomie nawet jeśli dostawałem po tyłku chodź flaga na targu(mały trochę ten targ) idealnie dawała się zabarykadować i uniemożliwić nam podejście.
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 11:07:47 wysłana przez Skrabek »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Października 24, 2010, 13:06:19 »

No cóż na oko można z balansować, a tu Krzyżacy tymi "muszkietami" rozwalali nas bez problemowo. A ta twoja mapa ma spore dziury i luki, więc właściwie nie jest mapą tylko zbiorem przypadkowych (no może przesadziłem z tymi przypadkowymi) elementów, co nie wygląda na mapę. Gdybyśmy mieli ją testować to powiem: różnica między tą mapą a jej skończoną wersją jest tak duża, że przetestowanie jej nie powie wam zbyt wiele jak ma wyglądać końcowa wersja. Stąd moja prośba, skończcie mapę do końca wszystkie spawny itp. (a my pojawialiśmy się za plecami krzyżaków) dopiero potem testujmy i wy poprawicie niektóre elementy. Co do twego ps: Wiesz szczerze powiem, że nie jestem tak świetny i boski jak ty, ale po pierwsze nie grałem ani razu Krzyżakiem ciągle z polakami biegałem, po drugie czy sądzisz, że poruszam ten problem bo dotyczy tylko mnie? Przecie sam dobrze wiesz bo widziałeś wyniki, że cała drużyna polska dostawała po łbie, ja tylko fragi przeciwnikom zwiększałem. Jeśli chcesz coś sensownego to powiem ci co wiesz: Macie słabe spawny, powinny być bliżej flag dla obrońców i dalej dla atakujących ją (czyli przy środkowej fladze Polacy respią się w pewnej odległości od niej za przy ostatniej o wiele bliżej). Bo np: taka akcja: biegnę ratować flagę w takim małym zameczku wbiegam do niego a tu 5 camperów 3 z muszkietami siedzi i celuje we mnie. Skoro jesteśmy przy camperach, flagi powinno się zmieniać szybciej bo ludzie będą czatować przy jednej a walki będą się ciągnąć w nieskończoność. Np: ludzie z jednej drużyny będą respić się za daleko flagi przeciwnika, żeby móc ciągle uzupełniać camperów stojących pod flagą, a zarazem dosyć blisko swojej aby nie mieć problemu z zabarykadowaniem się na niej i w ten oto sposób minęło 2h gry o jedną flagę. Już o tym, że jako lekka piechota nie mogłem dogonić muszkietera/kusznika nie wspomnę. Co do trybu: przypomina battlefield`a 1942, co nie znaczy ze jest słaba. Mod jest grywalny, na wysoki poziomie nawet jeśli dostawałem po tyłku chodź flaga na targu(mały trochę ten targ) idealnie dawała się zabarykadować i uniemożliwić nam podejście.

No więc tak:
    1. To nie są muszkiety tylko hakownice, piszczele i rusznice. Na razie skupiamy się, aby je odpowiednio zbalansować. Jeśli nam nie wyjdzie to zostaną całkowicie usunięte.
    2. Mapa ta była na szybko stworzona pod ten tryb i na pewno już nie będzie zmieniana. Obecnie czekam na nową mapę, która już będzie wykończona jak trzeba.
    3. Spawny za plecami wroga to nie błąd mapy tylko ludzi. Jeśli się gubią na mapie to łażą tam gdzie nie trzeba i potem dzieje się tak, że giną od ciosu w plecy. Ale muszę też przyznać, że skrypt spawnowania trzeba poprawiać. Podczas ostatniej bety ludzie narzekali, że właśnie przeciwnicy respią się na fladze. W drugiej becie spawny oddaliliśmy i znowu narzekania na to, że są za daleko. Spróbujemy jakoś to tak dopracować, aby każdy był zadowolony. Możliwe też, że wprowadzimy limit żyć, długi spawn...
    4. Nie grałeś w Krzyżakach? Po skończeniu rundy był rozkaz, żeby zmienić teamy.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Października 24, 2010, 14:20:53 »
    @UP albo go niedosłyszałem albo akurat odszedłem, wiem, że wyszedłem zaraz po pierwszej wygranej krzyżaków kiedy zajęli ostatnią flagę. Cóż ja czekam na kolejne testy z skończoną mapą(ta zła nie jest, ale taka... niedorobiona). Oczywiście mogę wam podpowiedzieć co do wyglądu mapy i umiejscowienia spawnów.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Października 24, 2010, 16:35:19 »
    Ostatnio wpadliśmy na nowy pomysł - siege v. 2.0. Polegałby on na tym, że atakujący respią się przed bramą, obrońcy za bramą. No i początkowo atakujący muszą przejąć bramę (flagę na bramie). Po przejęciu spawny się przesuwają wgłąb miasta. Toczy się walka o flagę na ulicach, po przejęciu walka przenosi się na rynek, a na samym końcu obrońcy bronią się w fortecy. Obrońcy będą się spawnić około 30 sec, atakujący natychmiastowo, tak jak to jest na serwerze 22nd siege. Możliwe, że wprowadzi się limit żyć dla obrońców. Zadaniem obrońców byłoby utrzymanie się przez jakiś czas, który trzeba by ustalić oczywiście przez testy. Szczególnie liczy się teraz dla mnie zdanie beta-testerów. Co Wy sądzicie o tym pomyśle?

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #39 dnia: Października 24, 2010, 16:51:27 »
    Jak dla mnie to bdb. pomysł. Tak czy inaczej czym więcej trybów i mapek będzie w tym modzie tym dłużej przetrwa.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #40 dnia: Października 24, 2010, 17:41:21 »
    Jeśli będzie za mało żyć dla obrońców to po obronie bramy i kolejnego spawnu może się okazać że nie będzie kto miał bronić reszty. Trzeba to jakoś mądrze rozwiązać.
    Sława!

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Października 24, 2010, 20:44:18 »
    Co tego pomysłu, zgaduje, że wyglądało by to jak te testy (a dokładniej ta mapa) tyle że zamiast Polacy startować z 2 zajętymi mieli by 0. Ale po pomyśle sadzę że będzie to wyglądało jak na cRPG (na 22nd nie grałem ale z twoich opisów wynika że to prawie to samo) czyli: nie możliwe jest obronienie bo w końcu dochodzi do tego, że zamku broni 2/1 ludzi. Tak więc wymagałoby to kilku testów, niestety na podstawie siege (ani cRPG ani 22nd) nie możemy się wzorować przy ustalaniu wstępnych ustaleń, ponieważ przejmowanie flagę po fladze zajęło by więcej czasu, więc czas ile obrońcy muszą wytrzymać trzeba by wydłużyć a co za tym idzie dać więcej żyć. No i dochodzi to tego zrobienie mapki która nie była by: "przebili się przez mur i zostało im 2 minuty, więc wygrają" chodzi o to żeby jedyną linią obrony nie był mur. Osobiście jestem na tak chodź powiem, że można wymyślić inne tryby nie tylko "od flagi do flagi" czy jak to nazwać inaczej: "front line"

PS.Czy w tym trybie też będą się zmieniać spawny?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Października 24, 2010, 21:04:57 »
    Przecież nie będziemy ograniczać się do jednej mapy na całego moda, w końcu kiedyś pojawi się nawet sam Malbork. Zauważyliśmy zwyczajnie że największą popularnością wśród graczy nie klanowych cieszy się siege, pozwalający na dynamiczną grę i mający jasno postawione cele. To samo kierowało nami podczas tworzenia nowego trybu. W trakcie testów doszliśmy do wniosku, że po połączoniu Siege z Frontline moze wyjść coś jeszcze bardziej epickiego. Podczas grania na serwerze 22nd najbardziej irytowało mnie ciągłe skupianie się akcji w jednym punkcie którego przełamanie gwarantowało wygraną atakującym. Lecz co by było gdyby tych punktów było powiedmy 5? Wydaje mi się, że takie rozwiązanie najlepiej ukaże cięzkie starcia o twierdzę oraz będzie bardziej łaskawe dla obrońców którzy też mogą popełniać błędy.
    PS. Czemu wszyscy uważają że licznik żyć byłby stały? Zapobiegałoby to obronie jednego murka w nieskończoność ale po przejęciu flagi mógłby się resetować. Coś takiego zapewniłoby całkiem znośny balans atakujący-obrońca oraz zwiększyło pozytywne doznania po obydwu stronach muru.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Października 24, 2010, 22:44:19 »
    Skrabek... pieprzysz 3 po 3. Jak grałem polakiem to się wszyscy burzyli, że jakbym na cheatach grał. Jak nie potrafisz podchodzić odpowiednio to się nie dziwie, że cię rozjechali czarno-prochowi. Weź pod uwagę, że jak dla nas to jest coś w ramach alfa-testów lub wczesnych beta.  Tryb jest nowy więc wymaga wielu poprawek, więc nie gadaj CO JEST ŹLE tylko co trzeba poprawić. Bo po to gramy w to aby pomóc poprawić to co jest a nie wytykać błędy.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #44 dnia: Października 25, 2010, 09:36:26 »
    (...)więc nie gadaj CO JEST ŹLE (...)
    A czy nie na tym polegają testy? ^^ Nie teraz bardziej serio... Jakby mój "łącznik" w CDP brał wszystkie raporty z błędów jakie składam do siebie i tak poważnie jak Wy to robicie, to już dawno by mnie zj***ł i podziękował za współpracę. :) Musicie odbierać krytykę od testerów jak najbardziej "zawodowo", a nie osobiście i uważać ją za coś cennego, a nie jako osobiste przytyki do Was. Jeśli tego nie zmienicie, to nic Wam po testach... Ale oczywiście to jest tylko moje zdanie.

Natomiast co do tego trybu. Strasznie przypomina mi on rush z Bad Company 2 - nie uważam tego za minus. Uważam, że w nim NAJWAŻNIEJSZE będą mapy, bo to od nich zależało będzie czy ludzi wciągnie ten nowy system zabawy, czy po jednym spotkaniu zrezygnują. Ja na waszym miejscu sprawdziłbym dwa warianty. Pierwszy, tak jak piszecie, polegający na nielimitowanym liczniku żyć atakujących oraz określonym czasie i limicie ticket'ów obrońców. Oraz drugi, polegający na nałożeniu limitu zarówno dla obrońców jak i atakujących, z czego ci drudzy mieliby ich X-razy więcej.