Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: CoE - Wątek Archiwalny// Zamknięty  (Przeczytany 15044 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    CoE - Wątek Archiwalny// Zamknięty
    « dnia: Października 17, 2010, 21:52:23 »

INFO:

Schyłek średniowiecza, XV-XVI wiek, wojna Polsko - Krzyżacka. Czasy rycerzy zakutych w zbroje płytowe, długich mieczy dwuręcznych i pierwszej broni palnej. Nasz mod to nie jest "Grunwald Mod", to była jedynie podstawa do stworzenia moda, który dzieje się późniejszych czasach. W modzie wprowadzimy całkiem inny podział jednostek, nowy tryb, nowe skrypty, nowe mapy.

Frakcje:
    - Królestwo Polski
    - Zakon Krzyżacki

Tryb "Linia Frontu"
    Tryb ten jest już w pełni gotowy. Polega on na przesuwaniu linii frontu za pomocą zdobywania flag. Respimy się po przeciwległych stronach mapy. Każdy ma dwie flagi (jedną w forcie), a na środku znajduje się neutrealna flaga. Zdobywając flagi przesuwamy naszego respawna do przodu, a respawna przeciwnika do tyłu. I tak, aż do przejęcia ostatniej flagi przeciwnika, które znajduje się w forcie. Troszkę ciężko to wytłumaczyć pisząc, najłatwiej będzie zobaczyć to osobiście :)

JEDNOSTKI:

Polskie:

Rycerz

Jednostka, która będzie robić zarówno za ciężką piechotę jak i jazdę. Będzie potrzeba dużo kasy, aby wymaksować ekwipunek (czyt. zbroja płytowa, Salada). Dużo pkt. w ironflash, mało w athletic. Specjalizacja - 2h, 1h.
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - najlepszą będzie pełna płytowa z kołnierzem, słabszymi będą różne rodzaje kirysów i niepełne płytówki.
    2. Hełm - Salady, Bas(c)inety, Psie Pyski, Klappvisiery, Barbuty.
    3. Broń - Lanca jako broń główna. Wekiera, Miecz, Topór, Buzdygan jako broń przyboczna. Silne tarcze rycerskie.
    4. Koń - odpowiedniki Warhorse'a i Charger'a.
    5. Darmowe przedmioty - szata szlachcica (czy coś w tym stylu), słabe buty, krótki miecz i mocna tarcza.

Lekki Piechur

Najszybsza jednostka  piechoty, za zadanie ma stawiać opór jeźdźcom (posiadają piki). Dzięki tym jednostkom nie będzie już sytuacji gdzie samotny kusznik ucieka przez pół mapy. Nie droga jeśli chodzi o kupno ekwipunku. Bardzo dużo pkt. w athletic.
    Specjalizacja - broń drzewcowa, 1h.
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - przeszywanice, kolczugi(może), jako najdroższy pancerz - jednoczęściowy kirys z naramiennikami chroniący tylko przód (podobny do lamelki u Vaegirskich łuczników).
    2. Hełm - kapaliny, łebki, barbuta, celata.
    3. Broń - bronie drzewcowe(glewia, halabarda, berdysz), broń przyboczna (krótki miecz, toporek, wekiera), jako tarcze małe puklerze, jedynie najdroższa będzie pawężem.
    4. Koń - brak, aczkolwiek możliwość wsiadania na najsłabszego konia(lekkiej jazdy) będzie.
    5. Darmowe przedmioty - łebka, słaba przeszywanica(zastanawiam się jeszcze co można zamiast tego), najsłabsza broń drzewcowa(jeszcze nie wiem co to będzie), puklerz, toporek, rękawiczki kolcze, słabe buty.

Kusznik

Jedyna jednostka strzelecka w wojsku polskim. Zadaniem kuszników jest walka dystansowa i wspomaganie piechoty, a nie jak to jest w Native - świetni kusznicy niezłą piechotą. Stosunkowo wolni, ale oczywiście rycerz w płytówcę ich nie dogoni. Zwiększone obrażenia kusz, na rzecz osłabienia walki wręcz. Z tego co pamiętam to kusza przebijała płytówki, proponuję więc, aby najsilniejsza kusza zabijała większość jednym strzałem. Oczywiśćie kusza ta nie będzie tania i tak celna jak te słabsze. Na bliski dystans mają mieć szansę tylko z lekką piechotą, nie wyobrażam sobie, aby kusznik zabijał swoją bronią przyboczną rycerza w pełnej zbroi (no chyba, że już ma życie na wykończeniu).
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - przeszywanice, kolczugi
    2. Hełm - kapaliny, łebki,
    3. Broń - broń przyboczna (krótki miecz, wekiera), silne tarcze - pawęże
    4. Koń - brak
    5. Darmowe przedmioty - jakaś szmaciana szata, najsłabsza kusza, bełty, słabe buty, krótki miecz, pawęż

Lekka Jazda

Unikalna jednostka wojsk polskich. Najlepiej wychodzi im atak na strzelców, szybcy, zwinni, mogą wymanewrować ciężkiego rycerza. Najszybsza jednostka w całym modzie. Jednak za szybkość płacą słabym pancerzem i kiepską walką na piechotę tj. statystyki lekkiej piechoty, ale brak dostępu do broni drzewcowych (może jednak się doda berdysz czy coś) z wyjątkiem lanc.
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - przeszywanice, kolczugi(może), jako najdroższy pancerz - jednoczęściowy kirys
    3. Broń - bronie drzewcowe(zastnawiam się), lanca i ciężka lanca, broń przyboczna (krótki miecz, toporek, wekiera), jako tarcze małe puklerze, jako najdroższa będzie jakaś rycerska.
    4. Koń - szybkie konie, odpowiedniki hunter'a i courser'a z Native tylko odrobinę wytrzymalsze
    5. Darmowe przedmioty - łebka, słaba przeszywanica(zastanawiam się jeszcze co można zamiast tego), lanca, puklerz, buzdygan, rękawiczki kolcze, słabe buty, odpowiednik courser'a, jedynie tylko troszkę mniej wytrzymały.

Krzyżackie

Rycerz

Jednostka, która będzie robić zarówno za ciężką piechotę jak i jazdę. Będzie potrzeba dużo kasy, aby wymaksować ekwipunek (czyt. zbroja płytowa, Salada). Dużo pkt. w ironflash, mało w athletic. Specjalizacja - 2h, 1h.
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - najlepszą będzie pełna płytowa z kołnierzem, słabszymi będą różne rodzaje kirysów i niepełne płytówki.
    2. Hełm - Salady, Bas(c)inety, Psie Pyski, Klappvisiery, Barbuty.
    3. Broń - Lanca jako broń główna. Wekiera, Miecz, Topór, Buzdygan jako broń przyboczna. Silne tarcze rycerskie.
    4. Koń - odpowiedniki Warhorse'a i Charger'a.
    5. Darmowe przedmioty - szata szlachcica (czy coś w tym stylu), słabe buty, krótki miecz i mocna tarcza.

Lekki Piechur

Najszybsza jednostka  piechoty, za zadanie ma stawiać opór jeźdźcom (posiadają piki). Dzięki tym jednostkom nie będzie już sytuacji gdzie samotny kusznik ucieka przez pół mapy. Nie droga jeśli chodzi o kupno ekwipunku. Bardzo dużo pkt. w athletic.
    Specjalizacja - broń drzewcowa, 1h.
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - przeszywanice, kolczugi(może), jako najdroższy pancerz - jednoczęściowy kirys z naramiennikami chroniący tylko przód (podobny do lamelki u Vaegirskich łuczników).
    2. Hełm - kapaliny, łebki, barbuta, celata.
    3. Broń - bronie drzewcowe(glewia, halabarda, berdysz), broń przyboczna (krótki miecz, toporek, wekiera), jako tarcze małe puklerze, jedynie najdroższa będzie pawężem.
    4. Koń - brak, aczkolwiek możliwość wsiadania na najsłabszego konia(lekkiej jazdy) będzie.
    5. Darmowe przedmioty - łebka, słaba przeszywanica(zastanawiam się jeszcze co można zamiast tego), najsłabsza broń drzewcowa(jeszcze nie wiem co to będzie), puklerz, toporek, rękawiczki kolcze, słabe buty.

Kusznik

Zadaniem kuszników jest walka dystansowa i wspomaganie piechoty, a nie jak to jest w Native - świetni kusznicy niezłą piechotą. Stosunkowo wolni, ale oczywiście rycerz w płytówcę ich nie dogoni. Zwiększone obrażenia kusz, na rzecz osłabienia walki wręcz. Z tego co pamiętam to kusza przebijała płytówki, proponuję więc, aby najsilniejsza kusza zabijała większość jednym strzałem. Oczywiśćie kusza ta nie będzie tania i tak celna jak te słabsze. Na bliski dystans mają mieć szansę tylko z lekką piechotą, nie wyobrażam sobie, aby kusznik zabijał swoją bronią przyboczną rycerza w pełnej zbroi (no chyba, że już ma życie na wykończeniu).
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - przeszywanice, kolczugi
    3. Broń - broń przyboczna (krótki miecz, wekiera), silne tarcze - pawęże
    4. Koń - brak
    5. Darmowe przedmioty - jakaś szmaciana szata, najsłabsza kusza, bełty, słabe buty, krótki miecz, pawęż

Artylerzyści

Unikalna jednostka wojsk krzyżackich. Idealna broń dystansowa przeciwko zakutym w zbroje rycerzom. Zawsze przebija tarcze, bez tarczy zabija każdego jednym celnym strzałem. Jednak za ogromną siłę ognia płacą, bardzo słabą celnością, długim czasem przeładować oraz niemożnośćią walki wręcz (sztylet, który się przyda tylko do wsadzenia w plecy).
    Uzbrojenie:
    1. Zbroja - przeszywanice, inne szmaty
    3. Broń - sztylety, bronie palne
    4. Koń - możliwość wsiadania na najsłabsze konie
    5. Darmowe przedmioty - koszulka, owijki, kaptur, bardzo słaby sztylet, słabej jakości piszczel.

Nowe skrypty:

- kucanie
    - stawianie pawęży
    - leczenie (jednostka medyka)
    - menu kołowe
    - coś pewnie jeszcze się pojawi, wypisałem jedynie te gotowe

SCREENY
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    DOWNLOAD

Beta testy trwają. Chętni niech zgłaszają się do mnie na PW.

Team Modderski:
    Glaedr - organizacja, pomysł, modele
    Mat Berserker - MS, modele (Tak, ten Mat od FB. Jednak kazał przekazać, że prac nad Festung Breslau nie zawiesił)
    Plopp - modele
    Amoresso - ekspert zajmujący się dobrym odwzorowaniem realiów
    Malagas - grafika 2D

Specjalne podziękowania dla:
    Gedusa
    Deadalusa
    Ranalfa
    Mercedess
    IvE
    Chidoriego
    PissInPeace'a

Poszukujemy także kogoś kto zrobiłby kilka map(scen) pod nowy tryb.

Na wszelkie pytanie chętnie udzielę odpowiedzi w tym wątku.

Miejsca dla beta-testerów 20/20. Brak miejsc.
    Zapisani:
    1. Duczek
    2. Haller
    3. mateuszmaciejmajor
    4. acoaco122
    5. Malagas
    6. Plopp
    7. IPL_Aron
    8. Talar
    9. SirSalvadin
    10. Chidori
    11. Skrabek
    12. Antykaczor
    13. Movart
    14. Krzysztofi
    15. Krzpl
    16. Fryderyk
    17. lygrys
    18. dzigi
    19. Rizzet
    20. ASDAMk20
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 16:03:30 wysłana przez Glaedr »

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Conflict of East
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 17, 2010, 23:11:46 »
    Ja mimo, iz nie mam kwalifikacji aby pomóc, chcę tylko wyrazić radość z tego powodu, że powstanie multiplayer znacznie bardziej rozbudowany (co najważniejsze z nowym trybem i mapami).
    Życzę powodzenia :]
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 18, 2010, 08:21:44 »
    Niepokoi mnie fakt, że Mat też będzie brał udział w tworzeniu tego moda, bo wciąż czekam na Festung Breslau, ale dla obu tych modów chyba warto poczekać :]
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 16:24:16 wysłana przez el.macioro »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 18, 2010, 14:43:43 »
    Każdy kto naprawdę chce pomóc, niech zapisze się jako betatester. Jest to w tej chwili jedynny czynnik, przez który nie możemy prowadzić testów.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2010, 18:17:58 »
    Gdy Glaedr poprosił mnie, abym ściągnął moda (jestem admem serwa SRT) okazało się, że ma nazwę "MatWzmiataGlaedrObsysa". Dosyć ciekawe ;d

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 18, 2010, 18:20:53 »
    Dzisiaj wrzucę na pewno kilka screenów, może się wtedy więcej osób zainteresuje :)

EDIT: Screeny wrzucone.
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 19:23:21 wysłana przez Glaedr »

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 18, 2010, 21:59:20 »
    Świetnie! Gratuluje zapału i dobrze wykonanej roboty! Nie mogę się doczekać testów. Bardzo podobają mi się kapaliny.

Pozdrawiam!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 18, 2010, 22:42:11 »
    Ja oczywiście z chęcią wam pomogę:) Jakby co to trzeba będzie wysłać info do betatesterów o spotkaniu Glaedr:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 18, 2010, 22:51:47 »
    Sorki, zapomniałem. Mój post miał znaczyć, że też się zapisuję. Szczerze mówiąc Hakownica  jest Overpowered ;p

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 18, 2010, 23:23:51 »
    Zaciekawiła mnie nazwa nowego skryptu: menu kołowe. Mógłbyś przybliżyć nieco temat?
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Glaedr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 19, 2010, 13:10:25 »
    Tul był tak miły i użyczył skryptu ze swojego moda WFAS. Po prostu środkowym przyciskiem myszy otwiera się menu i zależnie, w którą stronę ruszymy myszką to nasza postać wykona jakąś czynność (np. uleczy kogoś, rozstawi pawęż).

Do klanu SRT - nie musicie się zgłaszać, jako że betatesty są ustalane tak aby Wam pasowało. Stawi się po prostu każdy kto będzie chciał.

Ustalono już pierwszy termin testów, najprawdopodobniej będzie to piątek, godzina 21.00.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2010, 17:00:40 wysłana przez Glaedr »

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 19, 2010, 16:32:21 »
    Może ja ... ?? chętnie przetestuje moda zapowiada sie ciekawie .

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 19, 2010, 18:30:02 »
    Skoro to schyłek XV wieku to mogliście wrzucić zbroje gotyckie, zbroje typu niemieckiego itd. Bo one dość znacząco odbiegają od grunwaldzkich :P
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Polish_cavalry_man_first_half_of_XVI_century.PNG
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Zbroja_1514.JPG
    Sława!

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 19, 2010, 18:44:17 »
    W sumie ja mam teraz dużo wolnego czasu , więc jak są jeszcze miejsca to zgłaszam się do testów.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 19, 2010, 19:03:29 »
    Zbroje wyglądają jak ulepione z plasteliny, albo odlane :/ Może to wina materiału. Ale po prostu brzegi kończą się takimi okrągłościami, i to mnie trochę odrzuca od tych modeli. Po za tym, modzik zapowiada się interesująco.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".