Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mistrzostwa Polski - Ogólne  (Przeczytany 38129 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    Odp: Mistrzostwa Polski - Ogólne
    « Odpowiedź #195 dnia: Listopada 22, 2010, 15:31:16 »
    Jako dowódca Ekipy Łysola potwierdzam wynik.

BTW
    Tak, byliśmy gorsi, ale przynajmniej nie spóźniliśmy się 40 minut (Już miałem wychodzić) i dwa razy nie oszukiwaliśmy, no ale cóż...

My się nie spóźniliśmy i raz nam się pomyliło(1 łucznik więcej).
    Też chcieliśmy rezygnować... Mieliście serwer na hasło więc jak mieliśmy wejść?

Jak się nie spóźniliście? To powiedz mi, dlaczego czekaliśmy 40 minut, na to żebyśmy w końcu mogli zagrać? Jak My mieliśmy serwer? Gdzie niby? Od początku nie było mowy o serwerze inco, bo myśleliśmy, że na nowych mapach gramy, więc nie gadaj.

Raz? Wambo może powiedzieć, że 2 razy. Za trzecim mieliśmy mieć my wygraną.

Specjalnie robiliśmy sobie wolne na termin ustalony przez WAS, Zardes miał o 20 mistrzostwa europy w S.W.A.T, już praktycznie się zwijaliśmy.

Wygraliście-to jest fakt, ale to co działo się wcześniej i w czasie walki, to był cyrk.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #196 dnia: Listopada 22, 2010, 15:44:28 »
    Raz? Wambo może powiedzieć, że 2 razy. Za trzecim mieliśmy mieć my wygraną.

Za pierwszym razem postanowiłem że odejmę tylko jeden punkt za jednorazowe złamanie regulaminu, drugiego razu nie było sprawdzałem na screenach które wtedy zrobiłem bo pewności nie miałem :S.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #197 dnia: Listopada 22, 2010, 16:40:04 »
    grrrr

Clexane, nie lubię jak ktoś próbuje robić cyrk większy niż już jest, a takie właśnie odnoszę wrażenie. Wczoraj to był jeden wielki organizacyjny fail z obu stron. Skontaktować się z kimś tutaj nie jest sprawą łatwą... a LoR to tylko człowiek do tego nie zna praktycznie nikogo, więc było jeszcze trudniej jemu coś załatwić. Jednak kiedy to sam się trochę spóźniłem i wpadłem chwilę po 18 to myślałem, że już gracie... okazało się coś innego.
    Nie było sędziego a jak był to kij wie gdzie, nie wiem jak wyglądał Clexane Twój kontakt z LoR'em, ale z tego co słyszałem to chcieliście aby wszedł do was na TS... zresztą później tego samego oczekiwał ponoć Wambo, a nikt od nas nie miał TS'a zainstalowanego xd, więc jeszcze utrudniona sprawa była, do tego my czekaliśmy na serwerze Tawerny i nie wiem kto i kiedy ustalał miejsce rozegrania sparingu, jednak jak się okazało zagraliśmy na serwerze SRT (za co mimo drobnych opóźnień należy podziękować). Swoją drogą Alkhadias już wtedy nam przygotował nam serwer Tawerny... więc to kto na kogo czekał jest mocno dyskusyjne.

Specjalnie robiliśmy sobie wolne na termin ustalony przez WAS,

Na ten termin się zgodziliście sami, więc wtf?

Co zarzutów o oszustwa to fakt raz popełniliśmy błąd, dwóch chłopaków miało się zamienić klasami, ale jeden zaspał (lol) i skończyło się czterema jednostkami w klasie, za co odjęto nam punkt, jak dla mnie to mogło być i pięć, to raczej przypadek niż zamierzone oszustwo (sic!) i w żadnym stopniu nie miało wpływu na przebieg tej jak i każdej następnej rundy... całość była raczej jednostronna, poza końcówką w której się za bardzo rozluźniliśmy.
    Tej drugiej sytuacji nie chcę komentować, bo to Wambo się pomylił przy liczeniu do trzech ;p nie mamy sobie nic do zarzucenia.

Nie mam ochoty rozpisywać szczegółów bo sam się lekko poirytowałem tym całym wczorajszym zajściem, które z mojej perspektywy było zwyczajnym marnowaniem czasu.

Jako wnioski ogólne po tym spotkaniu wymienię:

- tematy poszczególnych grup powinny zawierać poza umawianym terminem spotkania również serwer na jakim ono zostanie rozegrane. Oczywiście z odpowiednio wcześniej ustalony... jak jeszcze raz dojdzie do sytuacji w której jedna drużyna będzie czekała na jednym serwerze druga na innym to ja pitole...

- panowie sędziowie proszę o podanie jakichś dodatkowych kontaktów do siebie, choćby poprzez PW do liderów zespołów, lub najlepiej tu na forum w postaci gg, steam, cokolwiek przydatnego... nie każdy dysponuje wszystkimi dostępnymi komunikatorami głosowymi, a instalacja i szukanie danych do tego trochę trwa...

- odbiegając od tego spotkania, Wambo podobno wykonał mapy, więc tym razem nie pomylcie modułów przy rozsyłaniu sobie plików, nie wiem kto zawalił ale moduł który dostałem od jednego z sędziów to był skopiowany moduł Native z serwera REF... lol.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 17:34:42 wysłana przez Dalhi »

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #198 dnia: Listopada 23, 2010, 15:24:33 »
    Sprawa wygląda tak:

Próbowałem wejść na mumble, ale nie dostałem hasła. Jak nikt u was nie ma tsa no to nieźle. Wambo był cały czas od około 17:50 na naszym tsie ( na naszym kanale na tsie PFu). Tak. Na pewno specjalnie czekaliśmy 40 minut. Tak dla jaj. Co z tego że był serwer Tawerny? Nie ustalaliśmy wcześniej serwera, więc skąd mieliśmy wiedzieć, że to na tawernie będzie? Sami mieliśmy przygotowany serwer inco, na wszelki wypadek.

Jak dla mnie to ogromna strata czasu.

Oszukiwac?Heh...Po prostu na poczatku nie zgadalismy sie przez komunikator i wyszlo ze mielismy 4 piechurow nasz bład i odjeto nam 1 pkt.Co do spoznienia...Wambo znalazl serwer dopiero o 18:40 my bylismy praktycznie gotowi juz o 18:00,jesli mieliscie jakis serwer wczesniej bylo po prostu napisac...

Ta najlepiej zwalić wszystko na sędziego. My nie mieliśmy żadnych zastrzeżeń.

Offline LoR

• Użytkownik
    • Złap masy
    « Odpowiedź #199 dnia: Listopada 23, 2010, 15:51:20 »
    Nie, nie mial nikt TSa bo niby po co nam TS skoro korzystamy z Mumble'a?
    Ja nie zganiam nic w zadnym wypadku na sedziego,wrecz przeciwnie Wambo sedziowal subiektywnie i nie mam do niego zadnych zastrzezen.
    Pisalem do Ciebie kilka PW jeszcze pozniej ale Ty sie nie odzywales do mnie po prostu miales to gdzies za przeproszeniem.
    Tak samo jak WY,MY tez nie mielismy zadnych informacji o serwerze na ktorym bedziemy grac.Rzuc okiem na post Alkhadiasa w watku regulamin oraz zasady MP.....

"1. Rozgrywki odbywać się będą na serwerze Tawerny Four Ways"

Wiec dziekuje nie mam nic juz wiecej do dodania.
    Proponuje na przyszlosc pocwiczyc troche przegrywanie bo niestety ten skill  jest juz zadko spotykany.

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #200 dnia: Listopada 23, 2010, 15:58:59 »
    Clexane odpuść sobie już, jak pisałem to była porażka z obu stron, nie ma sensu tego wałkować. Proponuję się skupić na następnych spotkaniach bo są jeszcze dwa w grupie do rozegrania, wolałbym aby przebiegały bez większych zgrzytów.

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #201 dnia: Listopada 23, 2010, 17:01:47 »
    Wiec dziekuje nie mam nic juz wiecej do dodania.
    Proponuje na przyszlosc pocwiczyc troche przegrywanie bo niestety ten skill  jest juz zadko spotykany.

Teraz to mnie wkur****. Od początku pisałem, że nas rozjechaliście, ale robiliście cyrk. I nie wywijaj się, bo taka jest prawda

BTW
    Tak, byliśmy gorsi, ale przynajmniej nie spóźniliśmy się 40 minut (Już miałem wychodzić) i dwa razy nie oszukiwaliśmy, no ale cóż...

Tak dla info. Z PF normalnie przegraliśmy choć wynik był gorszy, ale nie było z nimi problemów, tak jak z wami
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 17:06:59 wysłana przez Clexane »

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #202 dnia: Listopada 23, 2010, 17:08:07 »
    Jeżeli cyrkiem jest lanie wam dupie aż przykro było patrzeć to tak, to był cyrk, jeżeli cyrkiem jest strzelanie z drugiego końca mapy do katapulty aby ją zniszczyć, to tak to jest cyrk... nie mam ochoty patrzeć jak przebiega ta dyskusja, więc proponuję ją zakończyć.
    Dodatkowo to nie pierwsza szopka jaką wasz klan próbuje odstawić po przegranym sparingu, co również jest faktem, więc proszę przestańcie, panowie ( to chyba nad wyrost napisane) miejcie jaja i nauczcie się przegrywać.
    Tak jestem zły, napisałbym dosadniej a najchętniej to nawet wszedł do was na TS, ale tego nie zrobię, bo czas jaki spędziłem przy tej grze w różnej formie uzmysłowił mi kilka spraw i wiem, że to strata czasu i nerwów, dlatego proszę o to co napisałem w poprzednim poście... było minęło.

PS Jeżeli siedzicie na TS PF to was tam złapię któregoś pięknego dnia xddddd
    PS 2 ssij Kalpek xdd
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 17:14:31 wysłana przez Dalhi »

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #203 dnia: Listopada 23, 2010, 17:10:02 »
    I kto to mówi? Chełpicie się tak tym zwycięstwem. Widać jesteś zbyt wielkim ignorantem i idiotą by zrozumieć o co mi chodziło.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Listopada 23, 2010, 17:13:20 »
    Trochę kultury ! Jest już po meczu. Skakanie sobie do gardeł i rzucanie inwektyw już nic nie da. Jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Z Nations Cup też były mniejsze lub większe problemy/nieścisłości. Podaliście swoje spostrzeżenia, ale to nie oznacza że należy na siebie naskakiwać. Już nie będę krytykował organizatorów, ustalili takie a nie inne zasady i koniec kropka. Przystępując do turnieju macie za obowiązek zapoznać się z regułami i zasadami turnieju. Jeżeli czegoś nie doczytaliście to wasza wina. Jeżeli natomiast wynikły nieścisłości regulaminu podczas gry albo przed lub po to wtedy należy to wyjaśnić i skorygować. Ale na pewno nie w taki sposób, który tu prezentujecie. Szanujcie się nawzajem.

PS I lepiej dostosujcie się od razu jeżeli nie chcecie zarobić po oście od Proudzika ;)

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #205 dnia: Listopada 23, 2010, 17:19:51 »
    I tak nie mam nic do dodania. Nie będę karmił trolla, bo urośnie a i tak nic nie zrozumie.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #206 dnia: Listopada 23, 2010, 18:33:12 »
    Hoho, Clexane, nawet nie wiesz na kogo się porywasz... Dalhi to ten, co ma małe jajka, aby się Barbarianowi do buzi zmieściły, więc to tylko pozory;)

Offline Clexane

• Użytkownik
      • CGZKM
    « Odpowiedź #207 dnia: Listopada 23, 2010, 19:11:16 »
    You made my made ;]

Oj to widzę, że gay party z Zardesem i Eggzorem mogą zrobić :P

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #208 dnia: Listopada 23, 2010, 20:09:49 »
    W tym momencie chyba przekroczyliście granicę dobrego smaku, nie życzę sobie sobie robienia jakichś dziwnych aluzji co do mojej osoby a już na pewno na pewno nie czegoś takiego:
    Nie będę karmił trolla, bo urośnie a i tak nic nie zrozumie.
    Widać jesteś zbyt wielkim ignorantem i idiotą by zrozumieć o co mi chodziło.
    Oj to widzę, że gay party z Zardesem i Eggzorem mogą zrobić :P

Nie wiem na jakiej podstawie pozwalasz sobie na używanie takiego języka, bo chciałbym zauważyć, że w swoich postach nie używam tego typu słownictwa, a może powinienem?
    Liczę na reakcje ze strony administracji forum.

Offline Sosna

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #209 dnia: Listopada 23, 2010, 20:15:39 »
    Zmieńcie dealera bo widać że wam lewe sprzedaje z odrobiną trutki na szczury. Ludzie wyluzujcie proszę, bo to się robi śmieszne.