grrrr
Clexane, nie lubię jak ktoś próbuje robić cyrk większy niż już jest, a takie właśnie odnoszę wrażenie. Wczoraj to był jeden wielki organizacyjny fail z obu stron. Skontaktować się z kimś tutaj nie jest sprawą łatwą... a LoR to tylko człowiek do tego nie zna praktycznie nikogo, więc było jeszcze trudniej jemu coś załatwić. Jednak kiedy to sam się trochę spóźniłem i wpadłem chwilę po 18 to myślałem, że już gracie... okazało się coś innego.
Nie było sędziego a jak był to kij wie gdzie, nie wiem jak wyglądał Clexane Twój kontakt z LoR'em, ale z tego co słyszałem to chcieliście aby wszedł do was na TS... zresztą później tego samego oczekiwał ponoć Wambo, a nikt od nas nie miał TS'a zainstalowanego xd, więc jeszcze utrudniona sprawa była, do tego my czekaliśmy na serwerze Tawerny i nie wiem kto i kiedy ustalał miejsce rozegrania sparingu, jednak jak się okazało zagraliśmy na serwerze SRT (za co mimo drobnych opóźnień należy podziękować). Swoją drogą Alkhadias już wtedy nam przygotował nam serwer Tawerny... więc to kto na kogo czekał jest mocno dyskusyjne.
Specjalnie robiliśmy sobie wolne na termin ustalony przez WAS,
Na ten termin się zgodziliście sami, więc wtf?
Co zarzutów o oszustwa to fakt raz popełniliśmy błąd, dwóch chłopaków miało się zamienić klasami, ale jeden zaspał (lol) i skończyło się czterema jednostkami w klasie, za co odjęto nam punkt, jak dla mnie to mogło być i pięć, to raczej przypadek niż zamierzone
oszustwo (sic!) i w żadnym stopniu nie miało wpływu na przebieg tej jak i każdej następnej rundy... całość była raczej jednostronna, poza końcówką w której się za bardzo rozluźniliśmy.
Tej drugiej sytuacji nie chcę komentować, bo to Wambo się pomylił przy liczeniu do trzech ;p nie mamy sobie nic do zarzucenia.
Nie mam ochoty rozpisywać szczegółów bo sam się lekko poirytowałem tym całym wczorajszym zajściem, które z mojej perspektywy było zwyczajnym marnowaniem czasu.
Jako wnioski ogólne po tym spotkaniu wymienię:
- tematy poszczególnych grup powinny zawierać poza umawianym terminem spotkania również serwer na jakim ono zostanie rozegrane. Oczywiście z odpowiednio wcześniej ustalony... jak jeszcze raz dojdzie do sytuacji w której jedna drużyna będzie czekała na jednym serwerze druga na innym to ja pitole...
- panowie sędziowie proszę o podanie jakichś dodatkowych kontaktów do siebie, choćby poprzez PW do liderów zespołów, lub najlepiej tu na forum w postaci gg, steam, cokolwiek przydatnego... nie każdy dysponuje wszystkimi dostępnymi komunikatorami głosowymi, a instalacja i szukanie danych do tego trochę trwa...
- odbiegając od tego spotkania, Wambo podobno wykonał mapy, więc tym razem nie pomylcie modułów przy rozsyłaniu sobie plików, nie wiem kto zawalił ale moduł który dostałem od jednego z sędziów to był skopiowany moduł Native z serwera REF... lol.