Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lipsk 1813  (Przeczytany 14073 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ingwar
    Odp: Lipsk 1813
    « Odpowiedź #45 dnia: Września 27, 2010, 19:09:50 »
    Waterloo event się zakończył. Screeny są na necie. Ja zarzucam jednym ciekawym:
    (click to show/hide)
    Ułani :D

Jak sa w necie to podaj mi link.
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #46 dnia: Września 27, 2010, 19:21:47 »
    Sława!

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #47 dnia: Września 27, 2010, 19:43:22 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,138604.0.html
    Prosze

Dziękować. Waterloo widzę ze bardzo ciekawie wygląda :P nie polega tylko na walce w polu, ale widzę ze obrona fortu jest. Trochę mnie to bardziej przekonało do tego Lipska. Tyle ze to ma sens jeżeli zrobimy to fajnie i nie będzie tragicznych laggów.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Września 27, 2010, 19:57:02 »
    No to mnie też trochę przekonało. Ale coś trzeba zrobić z lagami...
    No a jakaś obrona fortu też byłaby ciekawa.
    I dlaczego koniecznie musi być to bitwa historyczna można jakąś przecież zmyślić.

Offline Klopotek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Września 27, 2010, 19:59:32 »

:* ^^

Boskie !!

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #50 dnia: Września 27, 2010, 20:08:55 »
    Posłuchajcie Plan bitwy wstępny mam, myślę że trzeba tylko przemodelować mm moda dać mapki i skrypt kucania (dym się zlikwiduje wiec problemów z wywalania nie będzie)

Oto wstępny plan bitwy pod Lipskiem przejrzyjcie go i oceńcie, jest to oczywiście tylko projekt...
    1)Zaczynamy od bitwy Wachnau stoczonej 16 Października, był to bardzo krwawy odcinek walk tego dnia. To tam odznaczył się Książę Poniatowski. Walki polegały by na ataku Austryjaków i Rosjan na pozycje Francuskie(walczyłby tu także wojska Polskie rzecz jasna)
    2) 18 Październik- to tego dnia doszło do prawie 9 godzinnej bitwy, sprzymierzeni atakowali z 3 stron i myślę że warto by ten etap podzielić na właśnie 3 etapy
    a)Atak Austyjacko Rosyjski od południa
    b)Szwedzki od zachodu
    c) Od północy szturmować będą Prusacy...
    3. Kończymy z historią jeśli Francuzi wygrają przynajmniej 2 bitwy lub więcej  to...udaje im się obronić Lipsk wycofują się z jednak z niego i staczają  kolejną decydującą bitwę z tym że, niezrzeszeni którzy dotąd ich wspierali (nie wszyscy rzecz jasna) Przechodzą na stronę koalicji. Dodatkowym smaczkiem będzie to że w tym końcowym etapie obie strony mogą strzelić tylko raz potem atak na bagnety!

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #51 dnia: Września 27, 2010, 20:23:49 »
    Punkt 3. Myślisz Lygryss że łatwo jest powiedzieć dużej grupie niezrzeszonych osób że mają zmienić natychmiast team. I że oni zrobią to w kilka sekund? To raczej płonna nadzieja:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #52 dnia: Września 27, 2010, 20:24:19 »
    Wolno spytać.... dlaczego? :D Pod koniec bitwy amunicja im się pokończyła czy jak?? :D

EDIT: Do ostatniego punktu toto. ;)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #53 dnia: Września 27, 2010, 20:51:00 »
    Po co zmieniać team :P Poprostu ustawią się na pozycjiach koalicji włączony wtedy byłby team kill i prosta sprawa wala do swoich. Ale tez można tak, że wszyscy przechodzą do teamu koalicji. Bez dymu trochę kiepsko ale jeżeli to poprawi jakość gry to lepiej z niego zrezygnować.

EDIT: Wracając do artylerii. Trzeba by jedynie pogorszyć ich celność jeżeli okazało by się, że są za skuteczne. Być powinny aby armia mogła ich użyć przy natarciu oraz do prowokacji wroga aby opuścił dogodna pozycje np. wzgórze.
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 21:01:43 wysłana przez dzigi »

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Września 27, 2010, 21:18:31 »
    1.Jak by doszło do walki na bagnety to by się ludzie pogubili kogo mają atakować, bo z ich team'a mieli by te same ubrania.
    2.Armaty........?
    3.Dlaczego niezrzeszonych uważa się za  ,,innych''? Bo nie są w klanach? To lepiej od razu na zapisach zapisać, żeby w jednej drużynie było więcej osób.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #55 dnia: Września 27, 2010, 21:23:21 »
    Ja wam powiem jedno, na Grunwaldzie gracze niezrzeszeni zachowywali się dużo lepiej niż niektóre klany, więc proszę nie obrażać ich...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Września 27, 2010, 21:35:36 »
    Posłuchajcie walczyłem pdo Waterloo dzisiaj więc ujmę to tak...myślę że, zmiany jednostek ( z jakiegoś tam 84 pułku na 1 greandierów ) nie były trudne i ludzie spokojnie wszystko wychodziło...armaty były kijowe więc nie ma sensu tu ich robić...ujmę to tak po tej bitwie jestem pewien musimy zrobić LIPSK!
    Co do walk na bagnety nie były trudne atakujesz każdego kto ma innego koloru mundur...strategia była i to w formie której oczekiwałem...
    Ta piękna chwila gdy oskrzydlili nas Szkoci a liniowcy walili w centrum...salwy dawały dużooo frajdy, zwłaszcza jak twój kompan z lini padał i wiedziałeś że albo ty zabijesz tamtego sk****** albo on strzeli w ciebie tym razem bo obczaił jak się strzela... Rozkazy typu cofamy się ładujemy do przodu...MAGIA!

Gracze niezrzeszeni są traktowani priorytetowo dla mnie, chce im dać ważną rolę (Saksończycy walnie wspomogli koalicje, morale siadło Francuzom jak strzelano od tyłu...) ofiaruje że, sam z nimi potrenuje te linie itd...więc będzie dobrze

1) El.Macioro trochę tak trochę nie...Francuzi wycofali się m.in z powodu kończenia się prochu, więc lekko nagiełem historie i wymyśliłem takie coś ;D
     2) Aha co do ćwiczeń to ciekawie się strzela, ale tutaj movart może więcej powiedzieć bo to dość celnie strzelał ;d

To co jesteście chętni jeśli tak to potrzebuje jednej osoby znającej perfekcyjnie Angielski z kontem na Tale Words ;]
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 21:44:21 wysłana przez lygrys »

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Września 27, 2010, 21:58:13 »
    W takim razie informacje podaj w pierwszym poście. Co i jak?

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Września 27, 2010, 22:05:44 »
    Przede wszystkim potrzebuje 1 osoby znającej perfekcyjnie Angielski, (perfekcyjnie czyli żadnego kali jeść kali chcieć jak by to mogło wyglądać w moim przypadku ;) )
    Która porozmawia z TWÓRCAMI MM MODA i moderami MM WATERLOO oraz z jakimś adminem 22nd...
    Wtedy jak uzyskamy ich zgodę to będziemy w domu...
    Plan bitwy napiszę ja zgłoszenia i trening niezrzeszonych również nie stanowią dla mnie problemu, znam osobę która porobi nam mapki na 99% więc tu też wszystko dobrze wygląda...a także mam już w głowie i piśmie wstępny podział klanów na formację...
    Tak więc proszę pomóżcie :)

Offline Klopotek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Września 27, 2010, 22:14:55 »
    Na grunwaldzie ustalało to większe grono? Nie, bawiłeś się dobrze ? ( 99% ludzi  ) TAK także...