Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Lipsk 1813  (Przeczytany 14062 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Lipsk 1813
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 26, 2010, 22:27:13 »
    Myślisz, że bitwa odbędzie się w ciągu paru tygodni? Jeszcze kupa roboty! I nie ma co szukać, bo Lipsk to nienajgorszy pomysł (choć wolałbym Warnę ^^)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 26, 2010, 22:31:04 »
    Taa, zróbmy jeszcze Cedynie, cud nad wisłą i oblężenie Częstochowy ;)

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 26, 2010, 22:59:24 »
    Rara zauważ że scena Warbanda pod umiera, zrób wreszcie więc coś świetnego...poza tym przypadek x71 nauczył mnie że, jeśli możesz zrobić coś fajnego rób to teraz bo potem może być za późno...

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 26, 2010, 23:05:33 »
    Co Ty to przywołujesz tygrys powiedz mi, teraz sie dowiedziałeś, że kiedyś umrzesz? Hah nie martw sie IPL postara się o rozruszanie sceny i to lada dzień ;)

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 26, 2010, 23:11:56 »
    taa już się boję... zaproponuj lige/turniej a w odpowiedzi dostaniesz:
    - i tak REF wygra, mamy mało klanów itd

Offline Bael

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 26, 2010, 23:55:46 »
    Co Ty to przywołujesz tygrys powiedz mi, teraz sie dowiedziałeś, że kiedyś umrzesz? Hah nie martw sie IPL postara się o rozruszanie sceny i to lada dzień ;)

rara ja was osobiście nie widzę na Polskiej scenie warband :O ale jak coś planujecie to może na początek tak coś na wzór turnieju jaki już organizowaliście? Hmm?

Myślę ze po Grunwaldzie było by dobre tak żeby się wyluzować ewentualnie ktoś wpadnie na jeszcze ulepszoną wersje turnieju
    i to na zwykłym nativie ^^
    Bael (19.09.2010) - Obraza innego użytkownika - per "debilu".//proud
    Bael (19.09.2010) - Kolejna obraza oraz niesamowity spam.//proud

Offline drago36

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 27, 2010, 06:58:44 »
    tak mowicie o tych eventach to zrobcie se oblezenie troij a jak nie to to bitwe pod maratonem

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 27, 2010, 11:00:20 »
    Przykro mi, ale wg. mnie pomysł całkiem nie wypali. Pamiętacie ile było problemów z samym modem? Nie licząc oczywiście zapisywania, problemów technicznych, załatwiania różnego rodzaju spraw itp. Jeżeli chcecie sobie robić, to sobie róbcie, ale najpierw zastanówcie się, czy ogarniecie coś takiego. To są tygodnie przygotowywań do różnych eventów.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 27, 2010, 14:48:09 »
    Widzę, że już koniec rozważań co będzie, a co nie, ale chcę dać swoje zdanie.

Nie widzę żadnej zabawy i taktyk przy 160 luda na mm modzie. Marsz>Salwa>Trupy>Marsz>Salwa>Trupy...

Konnica na mało się zda, bo wszyscy będą na nią przygotowani. To będzie zwykła rzeź. Powtórzę to jeszcze raz. Jakie lagi były na Grunwaldzie, a jakie lagi będą tutaj. Zresztą ludzie nie będą strzelali salwami, równo, bo do tego potrzebny jest trening. Ja się z tej zabawy wycofuję, bo nie będzie to dla mnie zabawa.

Powodzenia
    Clexy

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 27, 2010, 14:53:44 »
    A ja byłbym za zrobieniem zwykłej bitwy zwykłych frakcji, czegoś co było już podczas turnieju drużyn. Bo samymi mixami jakoś się nie zadowolę:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 27, 2010, 15:40:36 »
    Znalazłem taki filmik: http://www.youtube.com/watch?v=kVBOA1ja9U0

Jeżeli chcemy zrobić event to dwie sprawy:
    - Ustalmy co chcemy zorganizować, na jaką skale, scenariusz tego itp.
    - Trzeba być stanowczym bo tak znajdzie się jeden ktory przekona żeby tego nie robić i nie zrobimy

Podajcie swoje propozycje ale poważnie i jak by to miało wyglądać.
    Nie widze sensu żeby robić Warne bo raz że trzeba robić moda do tego a dwa jaka była by to różnica między Grunwaldem ( stroje mapa frakcje i co jeszcze ? ).
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 27, 2010, 15:41:50 »
    Dobra w ostateczności możemy zrobić Warnę tutaj też mogę pomóc najlepiej jak będę umieć...
    Jednak póki co apeluje spróbujmy chociaż zrobić Lipsk;/
    Mniejsza jeśli tłum woli warnę to mogę i to sprubować przygotować.
    Jednak zrozumcie wszyscy że, bitwa pod Warną to do Grunwaldu ma tyle co pięść do oka tak bowiem z informacji które zdobyłem wynika
    " Siły władysława składały się głównie z ciężkiej i lekkiej jazdy. Podstawę wojsk tureckich stanowili odważni i fanatyczni janczarowie-wyborowa piechota doskonale posługująca się łukiem i szablą. Pod Warną sformowali czworobok obstawiony wielbłądami i umocniony palisadą oraz tarczami. ZZa takiej osłony mogli spokojnie zasypywać wroga gradem strzał z łuków" pomijam fragment " Oprócz nich w skład wojsk tureckich wchodziły formacje konnica elitarna jazda ciężkozbrojna tzw.spahisi i lekkozbrojni zwinni akinzijowie" Dalszy fragment o manewrach jazdy tureckiej w początkowej fazie bitwy jak i jej opis pominę...
    Pytam się więc co łatwiej zrobić zmusić ludzi do strzelania na rozkaz czy takie czworoboki?
    Tak więc moim zdaniem jeśli uda nam się namówić mm moderów do uzyczenia moda to wystarczyłoby go przetestować. A każdy klan szykuje się samodzielnie ( Ja mogę zająć się ćwiczeniem niezrzeszonych razem z moim klanem, jeśli nie będzie lepszej kandydatury a postawimy na tego moda)
    « Ostatnia zmiana: Września 27, 2010, 15:47:15 wysłana przez lygrys »

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 27, 2010, 16:29:20 »
    Moim zdaniem górną granicą historyczną wszelkich bitew i modów jest początek XV wieku. Wszystko potem w zasadzie nie ma żadnego sensu, bo M&B nie zostało stworzone do odtwarzania starć z bronią palną. Chcecie drugą wojnę światową? Do tego macie takie gry jak Call of Duty czy Medal of Honor. Problem leży między innymi w braku wygody używania broni palnej w M&B oraz efektów jej użycia - dym ze stu pistoletów z pewnością zakrztusi większość komputerów. I co tu mówić o dowodzeniu w takiej sytuacji. Ja najchętniej widziałbym jakąś bitwę starożytną lub wczesnośredniowieczną. Widzę, że już zabieracie się do odtwarzania walki pod Warną, ale weźcie pod uwagę kilka moich sugestii:

Jak już było wspomniane chętnie ujrzałbym bitwy Aleksandra Wielkiego. Starcia falangi macedońskiej z Persami aż proszą się o odtworzenie. Również bardzo ciekawie wyglądałaby walka ze słoniami Porosa nad Hydaspesem - z tego co wiem słonie są już w modzie Hegemony 268 BC, a więc jest to możliwe do wykonania. Inne moje pomysły:

- bitwa pod Kannami,
    - bitwa pod Aquae Sextiae (bardzo interesująca bitwa Gajusza Mariusza z Germanami),
    - bitwa na Polach Katalaunijskich,
    - oblężenie Alezji,
    - bitwa pod Argentoratum,
    - bitwa pod Cedynią.

Offline Warder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 27, 2010, 16:58:29 »
    Posłuchajcie są patche które potrafią, zminimalizować lagi...
    Dobra moim zdaniem ten event się uda i proszę każdego kto chce pomóc by pisał na PW

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 27, 2010, 19:00:43 »
    Waterloo event się zakończył. Screeny są na necie. Ja zarzucam jednym ciekawym:
    (click to show/hide)
    Ułani :D
    Sława!