Vive Le Empereur! Po straszliwej klęsce pod Moskwą cesarz zbiera swe siły by chronić cesarstwo i pokonać po raz kolejny koalicję. Ta jednak też nie próżnuje...Wojska z Szwecji, Prus, Rosji, Austrii zmierzają pod Lipsk by tam raz na zawsze unicestwić potwora z Korsyki. Po czyjej stronie będzie zwycięstwo? To może niedługo zależeć właśnie od nas...
Wiele osób prosiło o Event więc ja daje dość ciekawy pomysł. Mogę zając się ze swojej strony tak jak już pisałem: planem bitwy(etapami) niezrzeszonymi, podziałem na role, oraz pogadam z osobą która może zrobić jakieś ciekawe mapki...
Tak więc oto plan który musimy zrealizować...Przede wszystkim potrzebujemy kogoś kto biegle wspaniale i perfekcyjnie włada po angielsku.
1) a) skontaktować się z 22nd o wypożyczenie serwera.
b) skontaktować się z moderami MM Waterloo (już chyba bez twórców oryginału myślę, skoro nie na ich modzie robimy Oo)
2) a) zrobić mapkę - Pogadam ze znajomym
b) zapisy na poszczególne formacje - Tym się zajmę
c) organizacja Teamspeaka, ktoś już chyba napisał, że najlepiej będzie, jak każda formacja będzie miała własny kanał, z czym się zgadzam
3) zorganizowanie treningów (myślę, że klany w swoim gronie to obgadają, Lygryss weźmie na swoje barki niezrzeszonych)
4) no, chyba rozegranie bitwy..
WSTĘPNY PLAN BITWY
1)Zaczynamy od bitwy Wachnau stoczonej 16 Października. Był to bardzo krwawy odcinek walk tego dnia dlatego właśnie na niego padł wybór...To tam odznaczył się m.im Książę Poniatowski(został mianowany Marszałkiem). Walki polegały by na ataku Austryjaków i Rosjan na pozycje Francuskie(walczyłby tu także wojska Polskie rzecz jasna)
2) 18 Październik- to tego dnia doszło do prawie 9 godzinnej bitwy, sprzymierzeni atakowali z 3 stron i myślę że warto by ten etap podzielić na właśnie 3 podetapy
a)Atak Austyjacko Rosyjski od południa
b)Szwedzki od zachodu
c) Od północy szturmować będą Prusacy...
3. Kończymy z historią jeśli Francuzi wygrają przynajmniej 2 bitwy lub więcej to...udaje im się obronić Lipsk wycofują się z jednak z niego i staczają kolejną decydującą bitwę z tym że, niezrzeszeni którzy dotąd ich wspierali (nie wszyscy rzecz jasna) Przechodzą na stronę koalicji. Dodatkowym smaczkiem będzie to że w tym końcowym etapie obie strony mogą strzelić tylko raz potem atak na bagnety!