Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217812 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Brytenwalda 1.41 na WB 1.157
    « Odpowiedź #780 dnia: Listopada 11, 2014, 00:01:43 »
    1. Jeśli padniesz w bitwie to jest szansa na poważny uraz, to na jakiś czas obniża jakiś atrybut(zależy w co dostałeś albo jak wylosowało). To jeszcze nic, ale jeśli na tę poważną ranę nałoży się następna... to obniżony dotychczas chwilowo atrybut staje się obniżonym na stałe. To się też powinno dać wyłączyć gdzieś w opcjach moda, tak jak inne feature'y dotyczące realizmu.

2. Prawdopodobnie zbroja albo hełm, którą nosisz, ogranicza te statystyki do tych wartości. Powinno być to napisane w opisie przedmiotu. Tego chyba nie da się wyłączyć, bo to balansuje rozgrywkę, inaczej Piktowie czy lekko uzbrojone jednostki nie miałyby szans tak jak to jest w innych modach. Taka kolczuga i tak daje ogromnie dużo w Brytenwaldzie.

3. Szpiegów da się wynająć na jakieś misje, to jest chyba głównie w oblężeniach używane. Nie wiem dokładnie musisz poszukać w feature'ach.

4. Hmmm. Chodzi o tego w zamku gościa? Nie wiem, może da się go wygonić :P

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #781 dnia: Listopada 11, 2014, 10:45:40 »
    Jak pobrać tego moda i patcha??

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #782 dnia: Listopada 11, 2014, 11:04:31 »
    1. Jeśli padniesz w bitwie to jest szansa na poważny uraz, to na jakiś czas obniża jakiś atrybut(zależy w co dostałeś albo jak wylosowało). To jeszcze nic, ale jeśli na tę poważną ranę nałoży się następna... to obniżony dotychczas chwilowo atrybut staje się obniżonym na stałe. To się też powinno dać wyłączyć gdzieś w opcjach moda, tak jak inne feature'y dotyczące realizmu.

2. Prawdopodobnie zbroja albo hełm, którą nosisz, ogranicza te statystyki do tych wartości. Powinno być to napisane w opisie przedmiotu. Tego chyba nie da się wyłączyć, bo to balansuje rozgrywkę, inaczej Piktowie czy lekko uzbrojone jednostki nie miałyby szans tak jak to jest w innych modach. Taka kolczuga i tak daje ogromnie dużo w Brytenwaldzie.

3. Szpiegów da się wynająć na jakieś misje, to jest chyba głównie w oblężeniach używane. Nie wiem dokładnie musisz poszukać w feature'ach.

4. Hmmm. Chodzi o tego w zamku gościa? Nie wiem, może da się go wygonić :P
    Ok! będę kombinował.Dzięki

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #783 dnia: Listopada 11, 2014, 14:56:24 »
    Jak pobrać tego moda i patcha??
    Masz http://chomikuj.pl/maniek999451/Mody+pod+M*26B+Warband to jest za darmo i nie potrzeba żadnego patcha.

Offline ZdzisiuDywersant

• Użytkownik
    • Piwa: 26
    • Nie było ziemnioków, jeno tylko głód i mróz
    « Odpowiedź #784 dnia: Listopada 11, 2014, 15:13:50 »
    A nie lepiej za darmo z mod DB?
    Suprajs, podpisu brak!

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #785 dnia: Listopada 11, 2014, 16:40:32 »
    A nie lepiej za darmo z mod DB?
    Napisałem chyba wyraźnie że to też jest za darmo

Offline BeZcZeL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #786 dnia: Listopada 11, 2014, 16:58:28 »
    Dzięki Maniek ;)

Offline Salvatore

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #787 dnia: Grudnia 15, 2014, 17:35:00 »
    Cześć.
    Pobrałem specjalną edycję (810 megabajtów) i próbuję ją zainstalować, jednak wyskakuje mi komunikat o braku miejsca na dysku - mam wolne ponad 7 gigabajtów, toteż nie wiem o co chodzi - gra raczej tyle nie waży?

Offline huth

« Odpowiedź #788 dnia: Grudnia 15, 2014, 20:37:17 »
    Hmm... sprawdź z innymi plikami, np. kopiuj coś cały czas, bo może coś ci źle system pokazuje

Offline piwniczne

• Użytkownik
    « Odpowiedź #789 dnia: Grudnia 25, 2014, 21:34:00 »
    Możecie mi powiedzieć jak rekrutować więźniów?
    Bije Franków, chciałbym ich rekrutować- 1 się zgodził, reszta mnie olewa- ktoś zna możliwe powody?

Offline crow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #790 dnia: Stycznia 23, 2015, 06:39:18 »
    W związku z tym, że to mój pierwszy post na forum pragnę powitać wszystkich forumowiczów.
    Zacząłem dopiero grać w tego moda i od razu mam problem. Chodzi mi o morale oddziału. Bardzo szybko spada i zaczynają odchodzić ode mnie wojownicy. Wiem, że morale mogę podnieść przez wygrane bitwy jednak na samym początku gry nie jest to dla mnie łatwe (jestem raczej słabym graczem). Grałem wcześniej w warbanda i tam problemu ze spadającym morale nie miałem. Pytanie moje brzmi: w jaki sposób podnosić morale oddziału? I kolejne pytanie: ponieważ mój angielski raczej dobry nie jest w opcjach moda jest coś co dotyczy morale (włącz/wyłącz) ale nie wiem o co tam konkretnie chodzi. Zaznaczę, że pobrałem spolszczenie jednak nie były przetłumaczone w nim niektóre opcje.
    Z góry dziękuję za jakieś sugestie i porady.

Pozdrawiam

Offline huth

« Odpowiedź #791 dnia: Stycznia 23, 2015, 10:11:29 »
    @ crow
    Witamy na forum!

Brytenwalda to chyba jedyny mod, w którym używałem jakichś dodatkowych opcji na podnoszenie morale, czyli, o ile jeszcze pamiętam, stawianie wszystkim kolejki w tawernach. Oprócz tego w tawernach są "panie lekkich obyczajów".. Całkiem możliwe, że jeszcze był jakiś sposób na podnoszenie morale.

Co do tej opcji, to ona chyba bardziej dotyczy morale podczas samych bitew. Ale musiałbyś po prostu napisać, co tam jest. Albo screena dać.

Offline crow

• Użytkownik
    « Odpowiedź #792 dnia: Stycznia 23, 2015, 10:25:51 »
    Dziękuję za odpowiedź. Coś pokombinuję z tym morale :)

Pozdrawiam

Offline PanKimono

• Użytkownik
    « Odpowiedź #793 dnia: Lutego 14, 2015, 10:11:24 »
    Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu. Mianowicie, ściągam tego moda do brytenwaldy:

http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/5951/?

I jak rozpakowuje rara, to wyskakuje mi błąd, taki w okienku z wykrzyknikami i oblicza błędy i dupa, nie da się wypakować tego. Może ktoś wie czemu tak jest? Z góry dziękuję.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #794 dnia: Lutego 14, 2015, 11:37:37 »
    Nie wiem jaki to błąd z wykrzyknikami, ale zgaduję, że nie przeczytałeś opisu tego, co sam zalinkowałeś...
    Cytat: Opis Brytenwalda Repolished
    [...]Niektórzy zgłaszają błędy podczas rozpakowywania, to dlatego że potrzebujecie 7zipa.

Pliki nie są uszkodzone, potrzebujecie innego programu :D

http://www.7-zip.org/
    Na przyszłość albo podaj treść błędu, albo rób skrina i wrzucaj.