Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217563 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Brytenwalda 1.41 na WB 1.157
    « Odpowiedź #720 dnia: Sierpnia 03, 2013, 13:57:06 »
    Z kawalerii to tylko Teulu dają radę. No i jeśli da się towarzyszom porządne konie i długie włócznie, to można nawet stworzyć taki oddział w stylu normańskiej kawalerii.

W przeglądarce drzewek, można sobie zobaczyć też jaki ekwipunek mają dane jednostki, ale dwuręczne miecze to rzadkość aż do XV wieku tak właściwie. W grze są chyba dwa, może trzy rodzaje tylko(w tym półtoraki) oraz jeden(albo więcej) władców irlandzkich ma w ekwipunku lepszego dwuręczniaka.
    Oprócz dwuręczniaków, chyba właśnie ci Goidelowie(Gaelowie?) mają taką włócznię z dlugim ostrzem, którą można walczyć jak jakąś gizarmą, w rękach gracza niszczy.
    Ale granie bez tarczy jest trudne, właściwie opłaca się to dopiero jak się dostanie z turnieju wilczą kolczugę(wolf lorica?). Choć ja wolę średnie lub nawet lekkie zbroje, żeby nie mieć minusów do statystyk.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #721 dnia: Sierpnia 03, 2013, 15:44:55 »
    No to ja miałem szczęście, dostałem wilczą zbroje na drugim turnieju, a to był pierwszy tydzień w grze. Ale i tak największą przeszkodą w grze bez tarczy jest głowa - jeden rzut oszczepem i koniec, nawet przy ochronie 52 (to chyba maksymalna). A Wilczą kolczugę w razie czego można kupić od niektórych kowali za 20 000 szylingów, chociaż jak dla mnie ma ona nawet zbyt dobrą ochronę (widziałem już zbroję o takim wyglądzie w dwóch modach - Nowa Ojczyzna i Prophesy of Pendor i tam miała ochronę 40 - 45, co wydaje się bardziej realne).

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #722 dnia: Sierpnia 03, 2013, 16:33:02 »
    Choć ja wolę średnie lub nawet lekkie zbroje, żeby nie mieć minusów do statystyk.

Można to wyłączyć w menu moda.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

« Odpowiedź #723 dnia: Sierpnia 03, 2013, 21:37:29 »
    ^ Herezja.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #724 dnia: Sierpnia 03, 2013, 22:25:02 »
    Wydaje mi się, że da radę w menu moda, ale mogło mi się pomylić z florisem. Jeśli nie da się, to pardon.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #725 dnia: Sierpnia 03, 2013, 23:17:54 »
    Chyba chodziło o to, że granie z wyłączonymi karami jest... "nieprawomyślne", w każdym razie to prawda, że można zmienić to w menu moda.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Sierpnia 04, 2013, 07:34:19 »
    Mnie ogólnie zniechęciły wszystkie opcje brytenwaldy. Wytrzymałość broni, rany, krwotoki, kara za ciężar. Po prostu i tak Brytenwalda jest trudna bez tego.
    Nie polecam łupienia klasztorów - stosunki z państwami chrześcijańskimi lecą do dołu, a w ich wioskach nie mogę rekrutować chłopów ( chyba że siłą ).

Offline huth

« Odpowiedź #727 dnia: Sierpnia 04, 2013, 13:21:04 »
    Bez tych opcji to Brytenwalda nie byłaby tak świetnym modem :P

A jak się wierzy w jakiegoś Wodana czy jak mu tam, to wypada łupić klasztory :) Akurat Brytenwalda pozwala na pewien role-play, można się bawić w łupieżcę i pirata, ale tez w charyzmatyka religijnego.

Offline JPuzon85

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #728 dnia: Sierpnia 08, 2013, 16:43:49 »
    TML mod v.2.1 nie jest zaktualizowany do wersji 1.41 Brytenwaldy, wyskakują mi dziwne krzaczki i błędy. Musiałem zainstalować wszystko na nowo. :(

Offline olafek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Sierpnia 09, 2013, 14:01:29 »
    Bardzo dobry mod. Szkoda, że mój komputer nie pozwala na grę przy najwyższych detalach :/
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2013, 14:12:09 wysłana przez olafek »

Offline Jasza

• Użytkownik
    • The King is dead, long live the King!
    « Odpowiedź #730 dnia: Września 10, 2013, 16:25:59 »
    Siemka. Mam pewien problem, z którym za skarby nie mogę sobie poradzić. Przyznam, że nie przejrzałem całego tego tematu, ale szukałem za to na TW rozwiązania. Do rzeczy. Pobrałem Brytenwalde Special Edition, wszystko ładnie pięknie, instaluje i tutaj raj się kończy. Po instalacji sprawdzam plik "modules" i brak jakiegokolwiek folderu z modem. Włączam grę - podobnie. Nic, zero. Jakby gra w ogóle się nie instalowała mimo instalacji :O Ma ktoś jakąś radę na mój problemik? ;/

PS: Tak, mam oryginalną grę, odpowiedni patch, wszystko sprawdzone. Hardware też to udźwignie bez problemu ;/

PS 2: Znalazłem gościa z podobnym problemem, który opublikował go na TW. Jedyna odpowiedź to "upewnij się, że masz prawidłową wersję i instalujesz mod w prawidłowym folderze" ....

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,285908.0.html
    « Ostatnia zmiana: Września 10, 2013, 16:57:06 wysłana przez Jasza »

Offline huth

« Odpowiedź #731 dnia: Września 10, 2013, 20:32:15 »
    Tzn. masz Bryt 1.141 i WB 1.157+, a przy instalacji wskazujesz właściwą ścieżkę instalacji? Gdzieś to musiało się zainstalować... Jak masz wersję steamową, to gra jest w folderze steama, no ale chyba to wiesz. Trudno cokolwiek powiedzieć, nie mają dostępu do twojego kompa :P

Offline Jasza

• Użytkownik
    • The King is dead, long live the King!
    « Odpowiedź #732 dnia: Września 11, 2013, 10:28:01 »
    O to chodzi, że w ogóle się nie instaluje. Sprawdzałem. Zainstalowałem w innych folderach, nawet na pulpicie. Nawet nie zabiera miejsca z dysku. Więc pobrałem piracką wersję MBW, spaczowałem do 1.57 i dalej gówno. Jedyny szok to fakt, że pirat waży o prawie 100 mb mniej od oryginału. Oczywiście pobrałem launchera Brytenwaldy z różnych źródeł. Nie wiem o co chodzi, płacze ; _ ;

PS: Naprawione! IJO IJO IJO IJO IJO!!!!

Dla wszystkich, którzy będą mieli podobny problem wyjaśnię jak to zrobiłem. Wpierw w panelu sterowania > opcje folderów zaznaczyłem, żeby pokazywały wszystkie ukryte foldery, pliki, dyski. Następnie zainstalowałem Brytenwaldę na pulpicie, dając ścieżkę "[...]users/Jasza/desktop". Zainstalowany tam folder Brytenwalda wrzuciłem do pliku modules.

@DOWN:

Zgodności i uprawnienia było w porządku, za każdym razem uruchomiałem instalator jako administrator przez PPM. Na TW była wzmianka o sterownikach i bibliotekach danych, że są z nimi problemy czasami. A że ja korzystam z OS WinPe 7 to muszę manualnie aktualizować wszystko ;/// Czyli w skrócie, można zrobić tak jak to opisałem, albo zaktualizować biblioteki danych...
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2013, 21:11:58 wysłana przez Jasza »

Offline huth

« Odpowiedź #733 dnia: Września 11, 2013, 15:21:34 »
    To bardziej ominięcie niż rozwiązanie problemu... Może jakiś problem z uprawnieniami, tzn. że instalator nie mógł zainstalować do program files, bo to nie konto administratora? No nie wiem co innego, skoro zainstalowało gdzie indziej, to znaczy, że nie ma problemu z działaniem instalatora

Offline Blaugrana66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #734 dnia: Września 21, 2013, 15:16:11 »
    Witam, jestem nowy więc nie znam się za bardzo co tu jest. Przejdę do sedna: Jest może spolszczenie do najnowszej wersji Brytenwaldy? Dzięki za odpowiedź ;)