Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217520 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mk1

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Brytenwalda 1.41 na WB 1.157
    « Odpowiedź #765 dnia: Października 25, 2014, 12:23:05 »
    A czy z pogańskiego miasta można zrobić Chrześcijańskie

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #766 dnia: Października 25, 2014, 17:19:50 »
    Sorry za ten poprzedni link do spolszczenia. Nie wiedziałem, że na tym serwisie bez adblocka są takie jaja.

Tutaj jest nowy link, na dysk google, gdyby ktoś jeszcze tamte pliki potrzebował:
    Spolszczenia do M&B
    Dzięki

A czy z pogańskiego miasta można zrobić Chrześcijańskie
    Można. Nie wiem dokładnie jak, ale można na 100%

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #767 dnia: Października 25, 2014, 19:32:57 »
    Dzięki
    Można. Nie wiem dokładnie jak, ale można na 100%
    A no właśnie "tylko jak" o to jest pytanie

Offline huth

« Odpowiedź #768 dnia: Października 25, 2014, 22:28:02 »
    Może jak miasto należy do ciebie to możesz coś w jakimś menu zrobić czy w dialogu z jakimś kolesiem?
    Wiem, że jest takie coś w menu miasta, żeby przemawiać do ludzi i do tego jest potrzebny ten nowy skill w brytenwaldzie, entertaining czy coś innego, co przy tworzeniu postaci dostaje się wysoko, jeśli wybierze się za zawód barda albo kaznodzieję. Kombinuj.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #769 dnia: Października 26, 2014, 10:26:53 »
    Może jak miasto należy do ciebie to możesz coś w jakimś menu zrobić czy w dialogu z jakimś kolesiem?
    Wiem, że jest takie coś w menu miasta, żeby przemawiać do ludzi i do tego jest potrzebny ten nowy skill w brytenwaldzie, entertaining czy coś innego, co przy tworzeniu postaci dostaje się wysoko, jeśli wybierze się za zawód barda albo kaznodzieję. Kombinuj.
    Właśnie o to chodzi może jest taka opcja tylko ja jej nie widzę i właśnie jest mi potrzebny do tego ten new_language (próbuję go wygenerować cały czas, ale ciągle wywala mnie na pulpit).

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #770 dnia: Października 26, 2014, 10:42:55 »
    Wut? Jeśli w spolszczeniu nie ma tej linijki, to powinna się pojawić w tym miejscu oryginalna, a nie "się nie wyświetlać".

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #771 dnia: Października 28, 2014, 19:45:21 »
    Muszę przyznać, że wciągnął mnie ten mod i w związku z tym mam kilka pytań.

1.Czy jest Szkocja
    2.Dlaczego, kiedy w moim zdobytym mieście mam 500 woja, to po jakimś czasie połowa znika
    2.Oblężenie (Zamku,Miasta), kiedy dobiegnę do do Zamku, to moja postać się przewraca i nie mam siły walczyć

Offline huth

« Odpowiedź #772 dnia: Października 28, 2014, 21:21:36 »
    1. To jest mod stricte historyczny i jego akcja zaczyna się w roku 636. Dobrze byłoby, gdybyś zajrzał do dobrego atlasu historycznego i podręcznika :P Szkocji taką jaka jest mniej więcej dzisiaj oczywiście nie ma, ponieważ początek jednoczenia się ludów pod jednym władcą jako Królestwo Szkocji to dopiero wiek IX. Generalnie w Brytenwaldzie na terenach dzisiejszej Szkocji masz głownie ludy: Piktów(północ-wschód), Gaelowie/Goidelowie(zachód i wysepki), Brytów(południowy zachód) i Anglów(południowy wschód). Nie podam ci dokładnie nazw nacji, na pewno Goidelowie(np. Dal Riata) i Piktowie(Cait) to tacy protoplaści Szkotów(zjednoczenie tych królestw po śmierci króla Piktów pod panowaniem króla Dalriady to początek Królestwa Szkocji)

2. Nie wiem, może pogadaj z zarzadcą
    3. Bo skończyła ci się stamina(kondycja) i jesteś wyczerpany. Staminę powinno dać się wyłączyć w opcjach moda w menu obozu.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #773 dnia: Listopada 06, 2014, 12:52:29 »
    POMOCY!!! Dziś sobie grałem w worbanda i zgasło światło, kiedy przyszedłem do domu i chciałem odpalić grę, to nie mogłem (Mount Blade Warband przestał działać), o co tu chodzi wiem, że to na pewno nie tu się piszę o problemach z grą, ale wybaczcie mi, to i pomóżcie.

Offline huth

« Odpowiedź #774 dnia: Listopada 06, 2014, 17:00:02 »
    wpisz w 'uruchom' albo w 'wyszukaj programy'(zależy jaki masz system) albo w pasku adresu folderu: %appdata%
    otworzy się folder, w którym będą różne inne foldery, wyszukaj ten z Warbanda, usuń go. Powinno podziałać, oczywiście oznacza to reset ustawień gry.
    Całkiem możliwe, że save'y czy nawet pliki samej gry/moda się zepsuły, ale to trudno powiedzieć i lepiej się nie przejmować, jeśli działa.

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #775 dnia: Listopada 06, 2014, 18:29:48 »
    wpisz w 'uruchom' albo w 'wyszukaj programy'(zależy jaki masz system) albo w pasku adresu folderu: %appdata%
    otworzy się folder, w którym będą różne inne foldery, wyszukaj ten z Warbanda, usuń go. Powinno podziałać, oczywiście oznacza to reset ustawień gry.
    Całkiem możliwe, że save'y czy nawet pliki samej gry/moda się zepsuły, ale to trudno powiedzieć i lepiej się nie przejmować, jeśli działa.
    Dzięki HUtH za odpowiedź zamówiłem już nowego laptopa będzie dopiero w Poniedziałek.Bo myślałem że to wina sprzętu bendę musiał instalowac wszystko od nowa.

Offline huth

« Odpowiedź #776 dnia: Listopada 06, 2014, 18:34:43 »
    No jak masz komfort zamawiania nowego laptopa po głupiej awarii prądu, to chyba nie mamy o czym mówić...

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #777 dnia: Listopada 07, 2014, 08:14:49 »
    No jak masz komfort zamawiania nowego laptopa po głupiej awarii prądu, to chyba nie mamy o czym mówić...
    Nie HUtH, to nie chodzi o to tylko planowałem już zakup nowego laptopa od dawna, bo ten mój jest za słaby a jeszcze doszło to, że nie mogłem odpalić gry myśląc, że się laptop już całkiem rozsypał.Wiesz, a zamówiłem, bo w sklepie nie było takiego jak chcę i specjalista doradził mi właśnie takiego.Ale niestety muszę poczekać....

Offline Numendir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #778 dnia: Listopada 08, 2014, 22:33:36 »
    Ten mod działałby na wersję 1.60?
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline mk1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #779 dnia: Listopada 09, 2014, 07:18:29 »
    Ten mod działałby na wersję 1.60?
    Mi działa na 1.158 to i tobie będzie działać.

Ja mam parę pytań.
    1.Dlaczego cały czas spadają mi atrybuty.
    2.siła uderzenia,siła rzutu cały czas na 3 i nie mogę mieć większej.
    3.Co oznacza że mam szpiega w Mieście lub zamku.
    4.Jak mić księdza w mieście oczywiście Chrześcijańskim.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2014, 19:48:00 wysłana przez mk1 »