Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217834 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kik0z

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Life is too short.
    Odp: Brytenwalda 1.40 FINAL + TML Submod
    « Odpowiedź #705 dnia: Lipca 26, 2013, 09:58:01 »
    Witam. Co nam daje jaką się na początku gry wybierze religię?
    "Nie jest się silnym wtedy gdy idziesz chodnikiem w pięciu, a boi się ciebie jeden, lecz wtedy gdy idziesz sam, a boi się ciebie pięciu."
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę ale sprawienie aby tamci skurwiele umierali za swoją." ~ Generał G. Patton

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #706 dnia: Lipca 26, 2013, 13:14:30 »
    To jak cię lubią w lokacjach(każda ma jakąś religię), co też wpływa na dochód, co możesz w nich budować, z jakimi drużynami obcych religii możesz walczyć, budować/plądrować klasztory...

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #707 dnia: Lipca 28, 2013, 15:30:14 »
    A gdzie znajduje się jakaś lokacja z wyznawcami Germańskich bogów? Na razie znalazłem tylko krąg celtyckich druidów (Można sobie "kupić" tam inteligencję jeżeli wyznaje się ich bogów) i chrześcijańskie klasztory. A tak poza tym znalazłem kilka błędów:
    - Jeżeli wysyłamy oddział szpiegów aby zaczepić jakiś oddział, po wykonaniu zadania można ich przyłączyć z powrotem dopiero gdy mamy odpowiednią liczbę wolnych miejsc dla więźniów.
    - Jeżeli nosimy ciężki pancerz i mamy włączoną staminę, przed wzięciem udziału w turnieju trzeba się rozebrać. Inaczej kondycja spada nam w takim tempie, jakbyśmy mieli własny pancerz, a nie ten z areny.
    - Jeżeli ktoś napada na nasz obóz, po pokonaniu dużej liczby wrogów pojawia się wsparcie, a nie nowi wrogowie.

Poza tym w modzie zrobiono zbyt duże lokacje (zapewne dla tych co używają dużej liczby jednostek  w bitwie przez BS). Czasami muszę czekać całą minutę na wczytanie jakiegoś obszaru, nawet niektóre areny wczytują mi się pół minuty.

Offline huth

« Odpowiedź #708 dnia: Lipca 28, 2013, 15:41:56 »
    No co ja ci mogę powiedzieć na temat tych bugów...
    Po pierwsze, że TML submod naprawia jakieś bugi, ale całego changelogu czytać mi się nie chce :P
    Po drugie... będzie 1.41 na WB 1.157, więc coś zostanie poprawione http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,281230.0.html :D

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Brytenwalda 1.40 FINAL + TML Submod | będzie 1.41 na 1.157
    « Odpowiedź #709 dnia: Lipca 28, 2013, 22:28:46 »
    A gdzie znajduje się jakaś lokacja z wyznawcami Germańskich bogów? Na razie znalazłem tylko krąg celtyckich druidów (Można sobie "kupić" tam inteligencję jeżeli wyznaje się ich bogów) i chrześcijańskie klasztory. A tak poza tym znalazłem kilka błędów:
    - Jeżeli wysyłamy oddział szpiegów aby zaczepić jakiś oddział, po wykonaniu zadania można ich przyłączyć z powrotem dopiero gdy mamy odpowiednią liczbę wolnych miejsc dla więźniów.
    - Jeżeli nosimy ciężki pancerz i mamy włączoną staminę, przed wzięciem udziału w turnieju trzeba się rozebrać. Inaczej kondycja spada nam w takim tempie, jakbyśmy mieli własny pancerz, a nie ten z areny.
    - Jeżeli ktoś napada na nasz obóz, po pokonaniu dużej liczby wrogów pojawia się wsparcie, a nie nowi wrogowie.

Poza tym w modzie zrobiono zbyt duże lokacje (zapewne dla tych co używają dużej liczby jednostek  w bitwie przez BS). Czasami muszę czekać całą minutę na wczytanie jakiegoś obszaru, nawet niektóre areny wczytują mi się pół minuty.
    Ten mod posiada bugi, ale czasy w których się rozgrywa są dla mnie dużym plusem. Irytuje mnie sprawa z ogromnymi oddziałami wrogich lordów. Mają ogromne ilości najlepszych jednostek np. Teulu. I te garnizony 500 ludzi.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline huth

Odp: Brytenwalda 1.41 na WB 1.157
    « Odpowiedź #710 dnia: Lipca 28, 2013, 22:56:32 »
    patch 1 41 już jest, kompatybilne save'y z 1.4

Offline kacperHzd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #711 dnia: Sierpnia 02, 2013, 15:34:07 »
    witam jest spolszczenie do tego moda? jak tak dajcie linka

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #712 dnia: Sierpnia 02, 2013, 16:03:01 »
    witam jest spolszczenie do tego moda? jak tak dajcie linka
    Jest częściowe pod tym linkiem http://www.4shared.com/file/jIchIO2b/brytenwalda_pl_1132.html
    To jedyna strona, z której można to ściągnąć.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

• Użytkownik
    « Odpowiedź #713 dnia: Sierpnia 02, 2013, 16:30:35 »
    To chyba reguła, że na każdej stronie tego tematu pada przynajmniej jedno pytanie o spolszczenie... :)

Ale nie radzę go używać, chyba że na wersji do której jest przeznaczone. Jak zobaczyłem że ze spolszczeniem nie wyświetla mi się cała historia postaci na początku gry, to sobie podziękowałem i postanowiłem grać ze słownikiem.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Sierpnia 02, 2013, 20:09:47 »
    To chyba reguła, że na każdej stronie tego tematu pada przynajmniej jedno pytanie o spolszczenie... :)

Ale nie radzę go używać, chyba że na wersji do której jest przeznaczone. Jak zobaczyłem że ze spolszczeniem nie wyświetla mi się cała historia postaci na początku gry, to sobie podziękowałem i postanowiłem grać ze słownikiem.

No cóż, to spolszczenie nie jest najwyższych lotów, w końcu było robione pod starą wersję.

Offline kacperHzd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #715 dnia: Sierpnia 02, 2013, 20:31:50 »
    a mi na wersji 1.157 spolszczyło wszystko i śmigo dobrze dziękuje za link i mam drugie pytanie w której frakcji grać? bo ich ogrom jest

Offline barti2287

• Użytkownik
    « Odpowiedź #716 dnia: Sierpnia 02, 2013, 21:16:02 »
    Też poprosiłbym o jakieś wskazówki. Nowe frakcje, nowe nazwy wszystkiego, nie da się ogarnąć. Zauważyłem też, że Troop Tree'sów jest mało, więc z góry zakładam, że frakcje z native zostały rozbite na multum małych (chodzi mi o to, że w Brytenwaldzie jest dużo frakcji, lecz każda została rozbita na kilka małych z tymi samymi drzewkami, broniami itp.). Jest to tylko moje przypuszczenie, ponieważ w całego moda grałem na razie mniej niż godzinę, więc proszę o jakąś pomoc w ogarnięciu mapy i frakcji.

Offline huth

« Odpowiedź #717 dnia: Sierpnia 02, 2013, 21:47:06 »
    Wątpię, żeby był tu ktokolwiek, co się w ówczesnej sytuacji politycznej na Wyspach znał :P Na forum na TW jest o tym oraz w samej grze(w game concepts czy jakoś tak)
    Generalnie jest kilka kultur i każda kultura to kilka królestw... drzewka jednostek są do przejrzenia w menu obozu.
    (click to show/hide)
    w tej rozpisce nie ma religii, pewnie gdzieś jest też i taka rozpiska...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #718 dnia: Sierpnia 03, 2013, 11:19:43 »
    a mi na wersji 1.157 spolszczyło wszystko i śmigo dobrze dziękuje za link i mam drugie pytanie w której frakcji grać? bo ich ogrom jest

To jest niemożliwe, bo dodano wiele nowych opcji, z czasem zobaczysz pewnie braki... Chociaż mi na początku też ładnie wszystko spolszczyło, ale boję się że później byłyby jakieś źle przypisane teksty, typu: jeśli chcesz wziąć lorda do niewoli, musisz kliknąć opcje "pogadajmy na osobności" (to oczywiście wymyślony przykład).

Najlepsza piechota to Dena pirates, można ich spotkać na terenach Wschodniej Anglii, a dzięki temu że po bitwie zawsze ma się jakichś jeńców, można ich później zwerbować, tylko morale spadają. Dobrzy też są Hearthweru (mają ich trzy kultury: Juci, Anglowe i Sasi), a jak chcesz piechotę z dwuręczniakami to tylko Irlandczycy i chyba Piktowie. Jedyni przyzwoici łucznicy to Saethyddzi (od Brytów), a kaweleria, niestety nie wiem, ale nie spodziewaj się rycerzy na koniach w pancernych kropierzach.

Offline barti2287

• Użytkownik
    « Odpowiedź #719 dnia: Sierpnia 03, 2013, 12:12:41 »
    Dzięki... Już trochę lepiej mi idzie, na samym początku gry dostałem łupnia od Dena Pirates, pojmali mnie, zostałem bez wojska i pieniędzy. Na pewno bardzo mi się przyda ta wiedza, nie będę rekrutował byle kogo. Szczególnie (z Floris moda) zapadła mi w pamięć piechota z dwuręczniakami, idę biegiem do Irlandii :D