Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217722 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #495 dnia: Lutego 09, 2012, 00:37:43 »
    Witam
    Mam pytanie, jaka jest najlepsza jednostka strzelecka, walcząca wręcz, kawaleryjska i włócznicy?
    strzelecka - chyba szpiedzy, ale pewności nie mam.W modzie ogólnie jest mało łuczników, noc...chyba, że bierzesz jeszcze pod uwagę włócznie do rzucania, itp.
    walka wręcz - heartweru - zawsze mam z nimi problem i chyba tylko potężny cios w plecy może je powalić...
    kawaleria - z nimi jak z łucznikami, ale chyba Equites czy Teulu wiedzą co to walka....
    włócznicy - no...tu można wybierać, co równocześnie oznacza, że sprecyzowanie jest naprawdę ciężkie, z drugiej strony, pamiętaj, że nawet najlepszy włócznik nie da rady, gdy wjeżdża mu kawaleria w d**e

Offline Darth Tommy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #496 dnia: Lutego 16, 2012, 18:12:44 »
    Hej,
    dwa pytania:
    1. Czy istnieje item editor dla Brytenwaldy?
    2. Udało się komuś odnaleźć Skarby Brytanii? Słyszałem, że można znaleźć miecz Beowulfa.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #497 dnia: Lutego 16, 2012, 19:49:45 »
    Hej,
    dwa pytania:
    1. Czy istnieje item editor dla Brytenwaldy?
    2. Udało się komuś odnaleźć Skarby Brytanii? Słyszałem, że można znaleźć miecz Beowulfa.
    Tak, istnieje!
    W dziale modding, masz tam pliczki o poradniczki.
    Jeżeli jednak nie znajdziesz, to zawsze możesz wejść na Taleworlds.com
    Nie wiem... ;) Przeglądając pliki do tłumaczenia Brytenwaldy nie znalazłem nic oprócz tego zdania "This is the sword which Unferth gives to Beowulf before the fight with Grendel's mother" ;)

Offline Darth Tommy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #498 dnia: Lutego 16, 2012, 23:59:58 »
    1. Tylko, właśnie ten standardowy edytor przedmiotów nie działa mi do Brytenwaldy...  Ale do Nativa lub Florisa owszem.
    2. http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,187534.msg4489401.html#msg4489401 Napisano tu, aby udać się do jakiegoś Din Downry itd, tylko że... Takiego miasta nie ma... A przynajmniej ja nie mogę go znaleźć...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #499 dnia: Lutego 17, 2012, 00:19:20 »

Offline Darth Tommy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #500 dnia: Lutego 17, 2012, 11:29:47 »
    Hehe, dzięki- zaraz przetestuję :D
    Tak
    (click to show/hide)

Offline huth

« Odpowiedź #501 dnia: Lutego 17, 2012, 13:45:28 »
    (click to show/hide)

Offline Darth Tommy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #502 dnia: Lutego 17, 2012, 16:51:40 »
    (click to show/hide)

A nie wiesz jak z tym item editorem?

Offline huth

« Odpowiedź #503 dnia: Lutego 17, 2012, 19:21:51 »
    Jak grałem ostatnio w Brytenwaldę, to jeszcze nie było tych różnych unikalnych lokacji. Z każdym numerkiem w modzie pojawiają się fajne nowe rzeczy, ja sobie poczekam na kolejną :P

Nie orientuję się za bardzo w sprawach edycji... jakiego edytora używasz, Morgh's M&B WB/WFAS Editor? On mi działał wszędzie..

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #504 dnia: Lutego 17, 2012, 19:33:50 »
    A nie wiesz jak z tym item editorem?
    A co chcesz zmieniać w pliku?Może mógłbym pomóc...Ja pamiętam, że jakiegoś używałem, ale jakiego??

Jak grałem ostatnio w Brytenwaldę, to jeszcze nie było tych różnych unikalnych lokacji. Z każdym numerkiem w modzie pojawiają się fajne nowe rzeczy, ja sobie poczekam na kolejną :P

Nie orientuję się za bardzo w sprawach edycji... jakiego edytora używasz, Morgh's M&B WB/WFAS Editor? On mi działał wszędzie..
    Następna 1.40 ma być ostatnią, i ma zawierać głównie poprawki do aktualnej, ale kto tam wie...?

Mam pytanko..czy kogoś interesowałoby spolszczenie(a nawet spolszczanie)?
    Tak ostatnio grzebałem sobie w pliczkach, aż...trochę potłumaczyłem, tzn:
    -troops
    -item_kinds
    -factions
    -skills
    -item_modifiers
    -party_templates
    -parties
    -skins
    -quests
    -teraz robię quick_strings(mam jakieś 10%) ;)
    Jedyne co mogę powiedxieć, że nie tłumaczę nazw własnych, których tak poszukiwali Twórcy moda.Staram się znaleźć odpowiednią nazwę własną, i nic więcej!

Offline Darth Tommy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #505 dnia: Lutego 17, 2012, 22:19:35 »
    Chciałbym sprawić aby zbroje noszone przez królów były dostępne w sklepie oraz ulepszyć nieco miecz Beowulfa ;)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #506 dnia: Lutego 18, 2012, 00:11:42 »
    Chciałbym sprawić aby zbroje noszone przez królów były dostępne w sklepie oraz ulepszyć nieco miecz Beowulfa ;)
    A..myślałem, że chcesz dokonać zmian, typu ilość strzał w kołczanie, przyspieszyć konia, itp.... ;)

Tak jak pisał Huth:
    Morgh's Mount & Blade WB/WFAS Editor (en)
    Działa.Przed chwilą sprawdzałem z jakiego korzystałem - nawet nie przywiązywałem uwagi do nazwy.
    Jak chcesz sprawdzić zbroje, to załaduj najpierw troops, sprawdź przedmioty, przedmioty, które ma w ekwipunku(powinno być kilka kodów trzy w prawym dolnym), następnie na podstawie tego, szukaj zbroi w item_kinds1 - pamiętaj o kopii zapasowej!

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #507 dnia: Lutego 18, 2012, 13:00:44 »
    Witam. No to tak do rzeczy. Pod czas gry w Brytenwaldę (w końcu jakoś działa) mam taki nietypowy problem. Otóż jak np. walczę albo poruszam się po mieście, to gra tak jakby się zacina, wszystko ładnie słychać odgłosy walk itp. itd. i jest jeden obraz, ten w którym momencie się zacięło. No tak, ale jak zminimalizuję grę i znowu ją przywrócę, to już jest dobrze, ale tak co chwilę mi się "przycina". Czy wie ktoś jak na to poradzić?

Pozdrawiam.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #508 dnia: Lutego 18, 2012, 14:59:30 »
    Witam. No to tak do rzeczy. Pod czas gry w Brytenwaldę (w końcu jakoś działa) mam taki nietypowy problem. Otóż jak np. walczę albo poruszam się po mieście, to gra tak jakby się zacina, wszystko ładnie słychać odgłosy walk itp. itd. i jest jeden obraz, ten w którym momencie się zacięło. No tak, ale jak zminimalizuję grę i znowu ją przywrócę, to już jest dobrze, ale tak co chwilę mi się "przycina". Czy wie ktoś jak na to poradzić?

Pozdrawiam.

A próbowałeś może tego? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.msg154307#msg154307
    Dotyczy nie tylko Florisa, ale wszystkich modów...

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #509 dnia: Lutego 18, 2012, 19:13:45 »
    Tak. Próbowałem, nowe stery od grafy są, biblioteki C++ też są, detale najniższe. Nie wiem w czym tkwi problem.