Cześć miśki, mod jest miody jednak mam pytanie, jak zaczynacie?
W nativie można było rekrutować ludzi we wioskach tutaj już jest inaczej więc w sumie na początku ciągle jestem sam. Czasami jakieś NPC się przybłąka, a najemnicy w tawernach też kosztują. Jak wy to rozgrywacie na początku? ;d
Witam, witam!
Początek, jest trudny - chyba najtrudniejszy ze wszystkich modów.
Jak zaczynałem?Pierwsza, rzecz, to ekwipunek.Aby go zdobyć, rozpocząłem walczyć na arenie, czasami trafił się turniej, ale wygrać jest ciężko.Dlatego polecam Arenę.Nie dość, że ćwiczymy umiejętności to w dodatku zawsze wpłynie jakiś grosz.Pomimo nabicia kilku poziomów, nie oznacza to, że możemy stawić czoła kilkoro bandytą- wystarczy, że podczas walki potkniesz się i już przegrywasz.Leczy gdy uda CI się zwyciężyć, pamiętaj o spaleniu truchła i pozbieraniu łupów(zajmuje to 3h), co oczywiście naraża nas na atak innej grupy - zawsze można śmieci zostawić, ale trzeba pamiętać o spadku honoru.
Kolejna rzecz, która jest przydatna to zastosowanie moda Freelancer, który daje nam możliwość zaciągnięcia się do armii, jako zwykły żołdak.Wystarczy, że spotkasz jakiegoś dowódcę(staraj się wybrać takiego, który walczy,a nie siedzi w zamku) i oznajmisz mu, że chcesz przyłączyć się do jego wojska, wybierasz klasę, następnie dostajesz ekwipunek i czekasz, aż dojdzie do walki.Pamiętaj, że podczas walki, nie jesteś dowódcą...po prostu schowaj się w szeregu i za bardzo nie wychylaj się, ponieważ na początku jesteś za słaby, aby zabić takiego Hearthweru, itp.Kiedy wszyscy będą już tłuc się w kupie, poszukaj odpowiedniego miejsca i zajdź wroga od tyłu.Kiedy już tam będziesz, to klep ile sił - to dzięki bonusowi ciosu w plecy, będziesz miał na początku szanse na jakiekolwiek szanse wybicia się z szeregu...
Prawdę mówiąc, tu zaczyna się zabawa...To właśnie tu można stać się wojownikiem i zacząć zarabiać na własny rachunek.Kiedy będziesz wystarczająco mocny, możesz odejść ze służby, zebrać kilkoro wieśniaków(najpierw musisz zasłużyć się dla wsi, aby móc ich rekrutować).Następnie atakujesz jakiś oddzialik bandytów(bierz taki z jeńcami, których potem możesz przejąć), a potem to już wiesz, co :]Kiedy będzie Ci brakowało kasy na żarcie, zawsze możesz popracować na roli...
Taka wskazówka.Kiedy będziesz polował na bandytów, to wybieraj takich, którzy biegają w odosobnieniu.To pozwoli Ci uniknąć ataku na obóz...
Pozdrawiam.