Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217546 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kocisław

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Harriet Jones, Prime Minister!
      • Supermassive Black Blog
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #480 dnia: Stycznia 18, 2012, 14:54:12 »
    Cześć miśki, mod jest miody jednak mam pytanie, jak zaczynacie?
    W nativie można było rekrutować ludzi we wioskach tutaj już jest inaczej więc w sumie na początku ciągle jestem sam. Czasami jakieś NPC się przybłąka, a najemnicy w tawernach też kosztują. Jak wy to rozgrywacie na początku? ;d

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #481 dnia: Stycznia 18, 2012, 17:22:44 »
    Cześć miśki, mod jest miody jednak mam pytanie, jak zaczynacie?
    W nativie można było rekrutować ludzi we wioskach tutaj już jest inaczej więc w sumie na początku ciągle jestem sam. Czasami jakieś NPC się przybłąka, a najemnicy w tawernach też kosztują. Jak wy to rozgrywacie na początku? ;d
    Witam, witam!
    Początek, jest trudny - chyba najtrudniejszy ze wszystkich modów.
    Jak zaczynałem?Pierwsza, rzecz, to ekwipunek.Aby go zdobyć, rozpocząłem walczyć na arenie, czasami trafił się turniej, ale wygrać jest ciężko.Dlatego polecam Arenę.Nie dość, że ćwiczymy umiejętności to w dodatku zawsze wpłynie jakiś grosz.Pomimo nabicia kilku poziomów, nie oznacza to, że możemy stawić czoła kilkoro bandytą- wystarczy, że podczas walki potkniesz się i już przegrywasz.Leczy gdy uda CI się zwyciężyć, pamiętaj o spaleniu truchła i pozbieraniu łupów(zajmuje to 3h), co oczywiście naraża nas na atak innej grupy - zawsze można śmieci zostawić, ale trzeba pamiętać o spadku honoru.
    Kolejna rzecz, która jest przydatna to zastosowanie moda Freelancer, który daje nam możliwość zaciągnięcia się do armii, jako zwykły żołdak.Wystarczy, że spotkasz jakiegoś dowódcę(staraj się wybrać takiego, który walczy,a nie siedzi w zamku) i oznajmisz mu, że chcesz przyłączyć się do jego wojska, wybierasz klasę, następnie dostajesz ekwipunek i czekasz, aż dojdzie do walki.Pamiętaj, że podczas walki, nie jesteś dowódcą...po prostu schowaj się w szeregu i za bardzo nie wychylaj się, ponieważ na początku jesteś za słaby, aby zabić takiego Hearthweru, itp.Kiedy wszyscy będą już tłuc się w kupie, poszukaj odpowiedniego miejsca i zajdź wroga od tyłu.Kiedy już tam będziesz, to klep ile sił - to dzięki bonusowi ciosu w plecy, będziesz miał na początku szanse na jakiekolwiek szanse wybicia się z szeregu...
    Prawdę mówiąc, tu zaczyna się zabawa...To właśnie tu można stać się wojownikiem i zacząć zarabiać na własny rachunek.Kiedy będziesz wystarczająco mocny, możesz odejść ze służby, zebrać kilkoro wieśniaków(najpierw musisz zasłużyć się dla wsi, aby móc ich rekrutować).Następnie atakujesz jakiś oddzialik bandytów(bierz taki z jeńcami, których potem możesz przejąć), a potem to już wiesz, co :]Kiedy będzie Ci brakowało kasy na żarcie, zawsze możesz popracować na roli...
    Taka wskazówka.Kiedy będziesz polował na bandytów, to wybieraj takich, którzy biegają w odosobnieniu.To pozwoli Ci uniknąć ataku na obóz...
    Pozdrawiam.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #482 dnia: Stycznia 21, 2012, 17:56:21 »
    Ja mam pytanie - wolny net mam i nie mogę sobie pobierać czego mi się podoba.

Czy to o czym piszesz (Freelancer) jest w wersji Brytenwaldy oznaczonej numerkiem 1.31? Bardzo mnie to interesuje :).

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #483 dnia: Stycznia 21, 2012, 19:36:23 »
    Ja mam pytanie - wolny net mam i nie mogę sobie pobierać czego mi się podoba.

Czy to o czym piszesz (Freelancer) jest w wersji Brytenwaldy oznaczonej numerkiem 1.31? Bardzo mnie to interesuje :).
    Niestety nie...W Brytenwaldzie to nowość. Bodajże od tej albo wcześniejszej wersji umieścili Freelancer'a.

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #484 dnia: Stycznia 23, 2012, 17:10:32 »
    Z tego wpisu wynika, że w moda będzie można grać na multi :) http://www.moddb.com/mods/brytenwalda/news/multiplayer-soon-to-come .

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #485 dnia: Lutego 01, 2012, 17:30:15 »
    Czy to spolszczenie pod starszą wersję moda (1.32 bodajże) jest w jakimś stopniu kompatybilne z najnowszą wersją? (1.39?)
    I kolejne zapytanie tak przy okazji, ten mod Freelancer jest już zaaplikowany w najnowszej wersji? Czy trzeba go pobierać osobno?
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline XArdin

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #486 dnia: Lutego 04, 2012, 10:01:58 »
    jest jakieś nowe spolszczenie do tej gry?
    no bo wyszła nowa  wersja i z nią nowe funkcje itd byłbym też wdzięczny jakby ktoś dał jakiś poradnik jak stworzyć swoją postać
    bo nie wiem właściwie jakie konsekwencje będą miały moje wybory ;/

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #487 dnia: Lutego 04, 2012, 10:16:46 »
    jest jakieś nowe spolszczenie do tej gry?
    no bo wyszła nowa  wersja i z nią nowe funkcje itd byłbym też wdzięczny jakby ktoś dał jakiś poradnik jak stworzyć swoją postać
    bo nie wiem właściwie jakie konsekwencje będą miały moje wybory ;/

TU chyba tłumaczenia nie trzeba?

Offline XArdin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #488 dnia: Lutego 04, 2012, 11:36:16 »
    nie aczkolwiek ten opis jest nieco przestarzały
    dzięki za pomoc

Offline shady

• Użytkownik
    « Odpowiedź #489 dnia: Lutego 05, 2012, 13:35:55 »
    Jak się kieruje statkiem w bitwie morskiej??

了解敵人和自己的,可以打一百年仗是不是指的失敗

http://www.viva.org.pl

Mam nieregulaminowa i za wysoka sygnaturka, wiec ja ucieli

Offline Hawkwood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #490 dnia: Lutego 05, 2012, 14:05:21 »
    Jak się kieruje statkiem w bitwie morskiej??

Zerknij (można to zrobić w każdym momencie rozgrywki) w "Notes" (klawisz L) i następnie w "Game Concepts" i zerknij na temat "Naval Warfare".

Generalnie klawisze kursorów to przyspieszyć/zwolnić oraz lewo/prawo, "enter" stawia/zawija żagle, "K" to abordaż, "J" przybijanie do brzegu, prawy "shift" raport sytuacyjny.

Offline JPuzon85

• Użytkownik
    « Odpowiedź #491 dnia: Lutego 08, 2012, 10:41:49 »
    Gram od jakiegoś czasu w wersję 1.39 Brytewaldy, mod jest miodny, szczególnie podobają mi się bitwy morskie które w tej wersji działają poprawnie, oraz nowy pełen ciekawych opcji system oblegania zamków,nie ma już tyko jednej drabiny.W tej wersji działa już poprawnie dodatek Freelancer, można się szybko dorobić niezłego ekwipunku służąc w armii lorda.Świetne są nowe sceny miasta, wioski i qesty poboczne z nagrodami. Polowanie działa poprawnie (ale nie polecam gonienia zwierzyny z buta, nie dogonisz). Dorobić się można nie tylko poprzez palenie wiosek i handel ale również można pracować w kamieniołomie, kopalni soli i jako rolnik w wioskach, więc wybranie postaci innej niż szlachcic czy kupiec ma teraz sens.Trudniej jest na początku gry ale można się po lekku rozwinąć.
    A propos walki, w tym modzie konie mają małą siłę obalania więc rozjeżdżanie przeciwników nie wchodzi w grę, nawet wieśniak jest w stanie zatrzymać konia w miejscu dlatego polegam głównie na ciężkiej piechocie.
    Wersja ta jest stabilna, nie miałem żadnych błędów, od czasu gdy zastosowałem się do poleceń z tego wątku.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.htmlW szczególności to( dla Win7 32bit)
    (click to show/hide)
    I to
    (click to show/hide)
    Zanim to zrobiłam wywalało mnie już przy pierwszym ładowaniu gry.
    Na koniec zapytanko. Czy pracuje ktoś jeszcze nad spolszczeniem do tego moda lub ma taki zamiar? Czytałem poprzednie wpisy.Jest spolszczenie do wersji 1.32 ale nie pasuje za dużo zmian zostało wprowadzonych.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #492 dnia: Lutego 08, 2012, 11:29:37 »
    Gram od jakiegoś czasu w wersję 1.39 Brytewaldy, mod jest miodny, szczególnie podobają mi się bitwy morskie które w tej wersji działają poprawnie, oraz nowy pełen ciekawych opcji system oblegania zamków,nie ma już tyko jednej drabiny.W tej wersji działa już poprawnie dodatek Freelancer, można się szybko dorobić niezłego ekwipunku służąc w armii lorda.Świetne są nowe sceny miasta, wioski i qesty poboczne z nagrodami. Polowanie działa poprawnie (ale nie polecam gonienia zwierzyny z buta, nie dogonisz). Dorobić się można nie tylko poprzez palenie wiosek i handel ale również można pracować w kamieniołomie, kopalni soli i jako rolnik w wioskach, więc wybranie postaci innej niż szlachcic czy kupiec ma teraz sens.Trudniej jest na początku gry ale można się po lekku rozwinąć.
    A propos walki, w tym modzie konie mają małą siłę obalania więc rozjeżdżanie przeciwników nie wchodzi w grę, nawet wieśniak jest w stanie zatrzymać konia w miejscu dlatego polegam głównie na ciężkiej piechocie.
    Wersja ta jest stabilna, nie miałem żadnych błędów, od czasu gdy zastosowałem się do poleceń z tego wątku.
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,131274.0.htmlW szczególności to( dla Win7 32bit)
    (click to show/hide)
    I to
    (click to show/hide)
    Zanim to zrobiłam wywalało mnie już przy pierwszym ładowaniu gry.
    Na koniec zapytanko. Czy pracuje ktoś jeszcze nad spolszczeniem do tego moda lub ma taki zamiar? Czytałem poprzednie wpisy.Jest spolszczenie do wersji 1.32 ale nie pasuje za dużo zmian zostało wprowadzonych.

No widzisz...Kto chce, ten znajdzie!!

Co do spolszczenia...Też tak myślałem, nad zrobieniem po spolszczeniu Floris.Trzeba by było jeszcze zebrać ekipę (przynajmniej 3 osoby), zebrać materiały(w Brytenwaldzie jest dużo przypadków zastosowania staroangielskiego języka, więc przydałoby się posiąść trochę wiedzy na ten temat) i.....chęci ;)

Offline Duczek

• Użytkownik
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #493 dnia: Lutego 08, 2012, 20:25:28 »
    Witam
    Mam pytanie, jaka jest najlepsza jednostka strzelecka, walcząca wręcz, kawaleryjska i włócznicy?

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #494 dnia: Lutego 08, 2012, 22:20:26 »
    Dlaczego kiedy ja edytuję ten plik boot, komputer zaczyna mi szaleć? Robię coś źle, czy po prostu u mnie może to nie działać?
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."