Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217543 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #435 dnia: Października 06, 2011, 02:38:16 »
    Huth!
    Wierz mi lub nie, ale Brytenwalda, to jedyny mod w którym straciłem swoje "Królestwo". Kampania braci brytów na moje małe Królestwo(jeszcze na etapie rebelii) na terenach Anglosasów padło pod gradem oszczepów i uderzeń miecza ok czterotysięcznej armii...
    4 tysiące z jednego państwa? Nigdy mnie tyle nawet w PoPie nie zaatakowało... tylko że w PoPie da się i 4 tysiące odeprzeć w oblężeniu dzięki elitarnemu wojsku, które w dodatku da się bez większych trudności utrzymać(nie mówiąc o łatwych do sforsowania "twierdzach" w Bryt.)... bo budowanie ekonomii w Brytenwaldzie było dla mnie trudne, ciągłe zbieranie na winnice.. a koszty armii ogromne, szczególnie irytujący koszt upgrade'u - 600, zeby mieć jednego Teulu czy jakiegoś Heartweru Engle czy jak tam się nazywają... a i tak "exploitowałem" system dla lootu i renomy: koń + kontos(czy jakaś tam superdługa lanca) i jeżdżenie dookoła grupki jakichś piratów, co jakiś czas dziurawiąc jakiemuś głowę...
    Nie narzekam na mod, bo w sumie te trudności mi się podobają, jak ma być realizm, to ma być, nie jest przecież łatwo utworzyć własne królestwo :)
    Za to bardzo łatwo o najlepszy ekwipunek w grze - parę turniejów i miałem Wolf loricę(czy jak tam się zwie) i inne fajne bajery :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #436 dnia: Października 06, 2011, 11:56:39 »
    4 tysiące z jednego państwa? Nigdy mnie tyle nawet w PoPie nie zaatakowało... tylko że w PoPie da się i 4 tysiące odeprzeć w oblężeniu dzięki elitarnemu wojsku, które w dodatku da się bez większych trudności utrzymać(nie mówiąc o łatwych do sforsowania "twierdzach" w Bryt.)... bo budowanie ekonomii w Brytenwaldzie było dla mnie trudne, ciągłe zbieranie na winnice.. a koszty armii ogromne, szczególnie irytujący koszt upgrade'u - 600, zeby mieć jednego Teulu czy jakiegoś Heartweru Engle czy jak tam się nazywają... a i tak "exploitowałem" system dla lootu i renomy: koń + kontos(czy jakaś tam superdługa lanca) i jeżdżenie dookoła grupki jakichś piratów, co jakiś czas dziurawiąc jakiemuś głowę...
    Nie narzekam na mod, bo w sumie te trudności mi się podobają, jak ma być realizm, to ma być, nie jest przecież łatwo utworzyć własne królestwo :)
    Za to bardzo łatwo o najlepszy ekwipunek w grze - parę turniejów i miałem Wolf loricę(czy jak tam się zwie) i inne fajne bajery :)

Tak, 4000...Z tego co widziałem miałeś do czynienia z Pengwern:]
    Jeżeli chodzi o najnowszą wersję:
    -łupy - w końcu się opłaca.Tym razem nie tracimy 90% na wartości przedmiotu.Ale na złupieniu 30 osobowego oddziału najeźdźców z poza Brytanii(Duńscy, Frankijscy) - mój sposób?Jazda wokół oddziału z mieczem na najszybszym koniu(na samym początku zawsze inwestuje w jeździectwo)
    -Praca na roli - tak jeżeli chcemy coś zjeść, to  trzeba na to zapracować
    -Lokacje - jaskinie, stare rzymskie ruiny(z bandytami), świątynie, gaje, nowe scenerie zamków, grodów, miast, czyli wszystko o czym marzył podróżnik

Tak jak Huth napisałeś.Bardzo łatwo zdobyć fajny ekwipunek.Ale taki ekwipunek na nic się nie zda jeżeli podczas walki potkniemy się i polecimy na glebę(2 strzały i już po nas) :D

Offline huth

« Odpowiedź #437 dnia: Października 06, 2011, 15:22:32 »
    Na szczęście tylko byłem świadkiem przetaczania się Pengwern przez Mercię(sławnemu Pendzie jego pogańscy bogowie nie pomogli :P) i inne kraje... Sam dołączyłem do jakiegoś Rheged albo jakiegoś kraju obok, takie beżowo-brązowe barwy :P(te nazwy i tak mi nic nie mówiły, liczył się kolor :P), ze względu na fajne miejsce w środku mapy i z dostępem do morza i chyba jakoś przypadkiem udało mi się uratować jakiegoś lorda z niewoli od nich(właściwie tylko dzięki mojej "gwardii przybocznej" - świetny feature BTW) i póżniej łatwo z dołączeniem do frakcji wraz z małżeństwem poszło..

-Praca na roli - tak jeżeli chcemy coś zjeść, to  trzeba na to zapracować
    Lol, zarąbista sprawa :D
    -Lokacje - jaskinie, stare rzymskie ruiny(z bandytami), świątynie, gaje, nowe scenerie zamków, grodów, miast, czyli wszystko o czym marzył podróżnik
    To wszystko zasługa Adorno, po prostu fabryka świetnych nowych lokacji, widziałem previews na TW, no super po prostu.
    « Ostatnia zmiana: Października 06, 2011, 15:28:25 wysłana przez HUtH »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #438 dnia: Października 06, 2011, 19:29:15 »
    Na szczęście tylko byłem świadkiem przetaczania się Pengwern przez Mercię(sławnemu Pendzie jego pogańscy bogowie nie pomogli :P) i inne kraje... Sam dołączyłem do jakiegoś Rheged albo jakiegoś kraju obok, takie beżowo-brązowe barwy :P(te nazwy i tak mi nic nie mówiły, liczył się kolor :P), ze względu na fajne miejsce w środku mapy i z dostępem do morza i chyba jakoś przypadkiem udało mi się uratować jakiegoś lorda z niewoli od nich(właściwie tylko dzięki mojej "gwardii przybocznej" - świetny feature BTW) i póżniej łatwo z dołączeniem do frakcji wraz z małżeństwem poszło..
    Lol, zarąbista sprawa :DTo wszystko zasługa Adorno, po prostu fabryka świetnych nowych lokacji, widziałem previews na TW, no super po prostu.

Z tą pracą, to jest tak jak z uczeniem się wiersza, czyli klikasz, i czekasz....
    A zapomniałem!W miastach można zarabiać robiąc za Barda(?)(potrzebna jest specjalna umiejętność)., więcej nie wiem, nie wnikałem...

Ruiny, itp.
    Kiedy pierwszy raz zacząłem zwiedzać tego typu scenerie, trafiłem na jakieś stare rzymskie ruiny(zarośnięte, opuszczone)...Biegając sobie pomiędzy filarami, szukając czegoś ciekawego, zza krzaków rzuciło się na mnie 3 zbrojnych...Po wymianie ciosów, podszedłem do krzaków i okazało się, że było tam zejście do podziemi...
    Tak oto rozpocząłem zwiedzanie, każdej napotkanej lokacji w Brytenwaldzie.Czasami przyjemnie zrobić coś oprócz :"dogoń, zabij, splądruj, spal, sprzedaj, dogoń, zabij, splądruj, spal, sprzedaj, dogoń, zabij............."

Offline huth

« Odpowiedź #439 dnia: Października 06, 2011, 20:36:07 »
    Z tą pracą, to jest tak jak z uczeniem się wiersza, czyli klikasz, i czekasz....
    A zapomniałem!W miastach można zarabiać robiąc za Barda(?)(potrzebna jest specjalna umiejętność)., więcej nie wiem, nie wnikałem...
    No, ale jednak jakiś dodatek... ta jakaś umiejętość barda pozwalała na polepszanie stosunków z miastem chyba też... ale nie wiem :P
    Ruiny, itp.[...]
    Tak oto rozpocząłem zwiedzanie, każdej napotkanej lokacji w Brytenwaldzie.Czasami przyjemnie zrobić coś oprócz :"dogoń, zabij, splądruj, spal, sprzedaj, dogoń, zabij, splądruj, spal, sprzedaj, dogoń, zabij............."
    No to jest bardzo fajne w tym modzie, "powiększa" świat..
    Ja i tak czekam na Freelancera :)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #440 dnia: Października 07, 2011, 02:37:08 »
    Masz racie....poprawia stosunki z miastem....

Ja i tak czekam na Freelancera :)

Ach ten Freelancer...Powiem Ci, że styczność z tym miałem w 1257AD.Walczenie u boku Króla Henryka III oraz Bolesława....I mogę powiedzieć, że czego takiego brakowało mi w M&B.Jest to świetny sposób aby podszkolić się w wojaczce(bo z kasą to ciężko...;/), zanim sami poprowadzimy oddział...

Offline huth

« Odpowiedź #441 dnia: Października 07, 2011, 14:19:49 »
    Ach ten Freelancer...Powiem Ci, że styczność z tym miałem w 1257AD.Walczenie u boku Króla Henryka III oraz Bolesława....I mogę powiedzieć, że czego takiego brakowało mi w M&B.Jest to świetny sposób aby podszkolić się w wojaczce(bo z kasą to ciężko...;/), zanim sami poprowadzimy oddział...
    No dokładnie, w modach historycznych i takich nienastawionych na bycie herosem(np do PoPa freelancer nie pasuje imho), to jest świetna sprawa, bo dodaje realizmu i ułatwia, ale tak "naturalnie", początki  w grze. Choć na dłuższą metę to jest nudne, bo nic innego za bardzo robić nie można, fajne byłyby jakieś questy podczas marszu(coś jak te, gdy gonimy za marszałkiem), jakieś chodzenie po obozie i gadanie z np. kucharzem, kwatermistrzem, granie w kości itp. :P

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #442 dnia: Października 07, 2011, 23:19:53 »
    No dokładnie, w modach historycznych i takich nienastawionych na bycie herosem(np do PoPa freelancer nie pasuje imho), to jest świetna sprawa, bo dodaje realizmu i ułatwia, ale tak "naturalnie", początki  w grze. Choć na dłuższą metę to jest nudne, bo nic innego za bardzo robić nie można, fajne byłyby jakieś questy podczas marszu(coś jak te, gdy gonimy za marszałkiem), jakieś chodzenie po obozie i gadanie z np. kucharzem, kwatermistrzem, granie w kości itp. :P
    ...przeprowadzanie zwiadu, wyróżnienia i bonusy , za ilość zabitych podczas bitwy....:D

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #443 dnia: Października 09, 2011, 10:47:43 »
    Wie ktoś czemu przycina mi gdy wychodzę z tawerny na ulicę, a gdy wchodzę "normalnym" sposobem to jest ok?
    « Ostatnia zmiana: Października 09, 2011, 10:52:21 wysłana przez Bloomy »

Offline huth

« Odpowiedź #444 dnia: Października 09, 2011, 16:52:17 »
    ^ wychodzisz z tawerny na ulicę -> ładuje się miasto(dużo modeli itd.), to trwa
    Wchodzisz z ulic do tawerny -> ładuje się malutka tawerna, idzie szybko...

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #445 dnia: Października 10, 2011, 11:13:13 »
    ^ wychodzisz z tawerny na ulicę -> ładuje się miasto(dużo modeli itd.), to trwa
    Wchodzisz z ulic do tawerny -> ładuje się malutka tawerna, idzie szybko...
    Jemu tutaj chyba chodziło o wejście do miasta....

Bloomy!
    Nie jestem pewien, ale może to mieć coś wspólnego z opróżnianiem pamięci...
    Wychodząc z tawerny do miasta, komputer zasypany jest elementami z poprzedniej lokacji i w ten sposób gra lekko się przycina, ale to tylko gdybanie.Pamiętam, że na starym sprzęcie miałem tak w oblivionie...

Offline berek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #446 dnia: Października 15, 2011, 18:21:33 »
    Zasłyszałem, że w tym modzie jest opcja przystąpienia do armii lorda jako zwykły żołnierz. Niestety szukam w grze takiej opcji i nie mogę jej znaleźć. Zastanawiam się czy faktycznie jest taka opcja w tym modzie? Dodam, że mam najnowszą wersje moda.

Offline huth

« Odpowiedź #447 dnia: Października 15, 2011, 21:09:45 »
    Chodzi ci o submod Freelancer.
    Niestety w obecnej wersji tego nie ma... było 1.34, ale usunęli, chyba było zabugowane albo w międzyczasie wyszła nowa wersja Freelancera, której jakoś nie mogą zaimplementować..... sam czekam aż pojawi się wersja z tym modzikiem, bo to bardzo dobrze pasujący feature do modów historycznych :)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #448 dnia: Października 16, 2011, 13:06:48 »
    A ja zapodam post nic nie wnoszący do tematu....
    nie ma spolszczenia do najnowszej weeersji?
    a tak seria gra się w nią świetni nie ma już tych śmiesznych grubasów zato wszyscy mają proce :D

Offline LekhimorPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #449 dnia: Października 16, 2011, 16:12:49 »
    Witam mam pewien problem z tym modem. Gdy go instaluje wszystko idzie w porządku, ale gdy chcę zagrać nie można go wybrać z listy, ani nie ma go w folderze modules. Wie ktoś może co z tym zrobić?