Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217758 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • aka Korkoran
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #165 dnia: Listopada 05, 2010, 13:30:20 »
    wytykając mi "te takie" błędy nic nie przyspieszysz. Trudno jest znależć kilka błędów pośród 4000 wierszów :). Jeżeli chcesz pomóc i przyspieszyć wydanie spolszczenia to pisz mi na priv błędy znalezione przez ciebie.

PS Obecnie jestem chory więc i tak trzeba będzie trochę poczekać
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2010, 13:39:54 wysłana przez korkoranek »

Offline Zuki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Listopada 05, 2010, 14:19:05 »
    Theoden trochę szacunku dla czasu i pracy innych ludzi nie podoba się to graj w wersje angielską ;)

Mi jakoś Brytenwalda nie przypadła do gustu ......

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #167 dnia: Listopada 05, 2010, 14:44:10 »
    (klik) (klik)

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Listopada 05, 2010, 15:11:53 »
    nie można korkorankowi wytykać błędów bo w końcu to sami prosiliśmy o wersje beta

z tym toporem to sienie będę bawił, właściwie to nim idzie łatwiej niż reszta broni która można używać z konia, a grę testowałem wcześniej tylko nie spotkałem tego konkretnego błędu  ;]

łoo z tego linka widać ze bitwy morskie  są ciekawe (zwłaszcza dla nie łucznika xD)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2010, 15:16:23 wysłana przez wachu »
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #169 dnia: Listopada 05, 2010, 21:46:38 »
    Nie no przepraszam jeśli kogoś tym uraziłem, po prostu nie w humorze dziś jestem. Jeśli będę miał jutro czas to postaram się poszukać błędów

Offline dragranis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Listopada 06, 2010, 08:00:35 »
    Odpaliłem moda lecz pojawia się "hlsl handles{90} is not valid"
    co mam zrobić?

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Listopada 06, 2010, 11:48:43 »
    Mam pytanie odnośnie tego moda... A mianowicie czy można robić własny oddział, który np. pilnował by zamku, wioski (ale chodząc wokół celu a nie jako garnizon). Jeżeli można to w jaki sposób go się robi? Kiedyś grałem w moda, ale na zwykłego M&B i tam po prostu gadało się ze swoim odziałem i prosiło o stworzenie oddziału i oni tworzyli...

Offline Zuki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Listopada 06, 2010, 15:13:44 »
    Kiedyś grałem w moda, ale na zwykłego M&B i tam po prostu gadało się ze swoim odziałem i prosiło o stworzenie oddziału i oni tworzyli...

chyba mówisz o SOD :)

niestety tu chyba nie ma takiej opcji ( nie jestem pewny krótko grałem )

poza tym tu w rozmowie masz tylko sparing i opowiedz mi o sobie ;)

Offline walus323

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Listopada 06, 2010, 16:04:49 »
    Dawno nie grałem ,ale z tego co pamiętam jakiś czas po tym jak dostaniesz zamek / miasto wyskoczy komunikat czy chcesz zatrudnić fechmistrza. Koleś odpowiedzialny będzie za szkolenie jednostek w zamku, rekrutację nowych jednostek, ustanawiania patroli (małe duże, elitarne, lub złożone z własnych jednostek). Poprzez tego gościa można było też sprawdzić garnizony reszty swoich posiadłości. Po zatrudnieniu fechmistrz znajduje się w "sali tronowej".

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Listopada 06, 2010, 16:51:19 »
    Mam taki problem a mianowice wcześniej grałem na DirectX9 ale gra za bardzo się cieła gdy przejmowałem miasto no to zmieniłem na DirectX7 no i teraz gdy widze jakiegoś gościa w zbroi o nazwie np green lamellar armor i wszystkich zbroi podobnych do tej to nie ma już normalnej tekstury tylko jest nie wiadomo co jakieś wzorki. Wie może ktoś jak rozwiązać ten problem?

P.S
    Do korkoranka
    co do tych błędów to jeden lord o imieniu Ard Tiarna Fecher mac Conall Cerr jak się go zapyta "Mm, Your face looks familiar. Have we meet before?" to odpowiada "(Credits) Sure, moje imie. I am Devilsephi Brytenwalda betatester in real life. You can talk me at Talesword forum." Jeśli tego nie znalazłeś.

Offline kubektheone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Listopada 06, 2010, 18:59:32 »
    Mam kilka pytań związanych z tym modem:

1. Czy opcja "cure wounds" po wygranej bitwie rzeczywiście powoduje leczenie rannych ?

2. Jakie nagrody rzeczowe można otrzymać za zwycięstwo w turnieju ? (na razie zdobyłem Arabian Horse, Princep Sword, Wolf Lorica, Bizantine Arrows i oczywiscie Short Spear)

3. W trakcie rozgrywki otrzymałem, bez żadnego komunikatu, po 2 punkty do Strength i Agility oraz 1 punkt do Ironflesh - niestety nie ustaliłem przyczyny tego wzrostu. W innym modzie (do M&B) po zdobyciu każdych 120 punktów w dowolnym Weapon Proficiency postać otrzymywała bonus w postaci takiego właśnie wzrostu parametrów. Czy tu przyczyna może być podobna - spotkaliście się z taką sytuacją ?

4. Czy problem związany z umiejętnością Shield (występujący w M&B) dotyczy również Warband i jego modów ? (to pytanie dotyczy raczej samego Warband-a, a nie tego moda ale może ktoś z Was raczy odpowiedzieć).

Z góry stokrotne dzięki.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Listopada 06, 2010, 20:45:53 »
    ja mogę ci odpowiedzieć na razie na 2 pytanie do tego nie całkowicie, nagroda zależy od miasta, ale w większości są to włócznie , skrócone włócznie, koń i miecz jednoręczny, to zależy od miasta w jakim wygrałeś, ja obecnie poruszam się tylko w okolicach kopalni soli w np. Irlandii możliwe są inne nagrody
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #177 dnia: Listopada 07, 2010, 08:50:37 »
    Co do 4 pytania to z tego co zauważyłem, to w Native tego nie ma. Zrobili to z umiejętnością Sheld w Brytenwaldzie, a w innych modach to nie wiem, bo grałem tylko w tego i Litusa ale w nim nie ma tej umiejętności.

Offline Timi9

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Listopada 07, 2010, 10:20:17 »
    Do Zuki:

Całkiem możliwe, że tak się nazywał ten mod, już nie pamiętam :) Wnioskuje, że musi być taka opcja, bo czasami można natrafić na taki patrol... Faktycznie, wykupiłem fechmistrza, ale nie zauważyłem takiej opcji- muszę jeszcze raz popatrzeć

Offline Abdul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Listopada 07, 2010, 14:06:44 »
    Na początek wypadałoby się przywitać, gdyż jestem tu nowy :) Wiec cześć Wam wszystkim, mam na imie Karol i jestem z Kielc.
    Ale przejdźmy do rzeczy. Mam z owym modem problem. Może banalny, bo jestem totalnie zielony w technicznej stronie tej gry. Sciągnąłem sobie Brytenwaldę 1.3. Rozpakowałem, był tam instalator, więc zainstalowalem, wszystko cacy. Włączam moda i szybką bitwę tak żeby zobaczyć jak to wygląda. No i tu pojawia się problem. Jak wybieram bohatera którym chcę grać w tej bitwie, 3/4 jest naga i bez uzbrojenia. Sądze, że mam niedograne jakieś pliki. Z góry dzieki za pomoc ;)