Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Brytenwalda  (Przeczytany 217836 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czarny_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Brytenwalda
    « Odpowiedź #150 dnia: Listopada 02, 2010, 23:05:57 »
    Otóż to! Zawsze chciałem wykonać taki rzut --->  7:16   http://www.youtube.com/watch?v=29U84iJ1VAM&feature=related  :D

Ale te oszczepy w grze są strasznie słabe (a na myśl o tych turniejowych słabo mi) ! Przeciętny oszczep/włócznia do rzucania zadaje ~ 26 obrażeń, przeciętny woj w grze ma 45HP, do tego dochodzi pancerz...

Dokladnie w koncu ludziska to zauwazyli ze oszczepy w tym modzie to jakies nieporozumienie:((
    Smiesznie to wyglada jak chlop wali na mnie z tarcza a w niej z jakies 20 oszczepow a nawet i wiecej bywalo na turniejach:(((((((((
    Co do wykonania takiego rzutu to jest to wykonalne narazie w jednym modzie 1257 AD:))
    Tak jak nie lubialem broni miotanej tak w modzie 1257 AD jest to moja ulubiona bron!!!
    Jeden!!! ewentualnie dwa oszczepy i po tarczy!!!!! trzeci i chlopa do ziemi:))
    Moze doczekamy sie takze w Brytenwaldzie takiego rozwiazania bo na razie bron miotana w tym modzie to jakies nieporozumienie:((

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #151 dnia: Listopada 03, 2010, 08:20:02 »
    A to przepraszam, sorki, że od razu się uchylałem na temat V wieku  :P

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #152 dnia: Listopada 03, 2010, 14:40:36 »
    Tak samo jak rzymskie - czyzby Germanowie skopiowali?

Zgadza się, agony były wzorowane na rzymskich pilach. Jeśli chcecie zobaczyć realistyczną walkę bronią miotającą sprawdźcie mój mod Song of Taliesin na 1.011.

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Listopada 03, 2010, 16:03:42 »
    hmm to racja w tym modzie jednostki miotające są słabsze mimo że zawsze mi się wydawało ze wyspy brytyjskie słynęły z dobrych strzelców i harcowników ;] podoba mi się w tym modzie natomiast  docenienie włóczni, w innych włócznik był traktowany jako małe zagrożenie i dla piechoty i konnicy z powodu swojej nieporadności w obsłudze broni tutaj są bardzo kłopotliwi, ale mod na moje nieszczęście bardzo utrudnia mój styl walki graniem większością łuczników bo ci się nie popisują zbytnio na polu walki ;/

niektórzy strzelają tak jak by dosłownie przed chwila odkryło ostry koniec strzały ;/
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Lordique

• Użytkownik
    • The Death is dead...now, it's Lordique!
    « Odpowiedź #154 dnia: Listopada 04, 2010, 01:41:31 »
    Tylko jakoś mało tych 'rzutkuf' do rzucania... Po dwie sztuki, trzy... Już mogli zrobić chociaż tyle ile się na zwizualizowanym worku na włócznie mieści - cztery.

I jeszcze jedno mnie mierzi...dwuręczne topory na turniejach... Pierwszy turniej wyglądał jak - o co kaman?? lol

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #155 dnia: Listopada 04, 2010, 09:26:46 »
    Tylko jakoś mało tych 'rzutkuf' do rzucania... Po dwie sztuki, trzy... Już mogli zrobić chociaż tyle ile się na zwizualizowanym worku na włócznie mieści - cztery.

I jeszcze jedno mnie mierzi...dwuręczne topory na turniejach... Pierwszy turniej wyglądał jak - o co kaman?? lol
    Tak, racja.Juz wcześniej o tym pisałem, ale pewne osoby podsuwały mi alternatywę użycia toporku po upadku z konia.Ja pytam się!Jak to się ma do pozostałych uczestników turnieju?Walka na pięści?
    Poszedłem więc krok na przód , użyłem edytora zwiększając ilość rzutek do 5 i niosłem blokadę na używanie "practice war axe " podczas turnieju.Zaznaczyłem practice, ponieważ tutaj tylko o niem mowa.Reszta bez zmian.
    Cytat: wachu

link=topic=5676.msg117102#msg117102 date=1288796622
    hmm to racja w tym modzie jednostki miotające są słabsze mimo że zawsze mi się wydawało ze wyspy brytyjskie słynęły z dobrych strzelców i harcowników ;] podoba mi się w tym modzie natomiast  docenienie włóczni, w innych włócznik był traktowany jako małe zagrożenie i dla piechoty i konnicy z powodu swojej nieporadności w obsłudze broni tutaj są bardzo kłopotliwi, ale mod na moje nieszczęście bardzo utrudnia mój styl walki graniem większością łuczników bo ci się nie popisują zbytnio na polu walki ;/

niektórzy strzelają tak jak by dosłownie przed chwila odkryło ostry koniec strzały ;/

Też tak myślałem, ale przy wygodnej rzeźbie terenu, czy obronie są naprawdę pomocni.ale tylko w większej ilości(40-50), przy piechocie (100)

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Listopada 04, 2010, 17:04:19 »
    z tym toporem ta ci pisałem ze to może być alternatywa, ale nie widziałem wtedy ze ten topór to jedyna bron ;]
    mod jest nowy wiec można się prawdopodobnie spodziewać jakiegoś patcha (mam nadzieje)

a ci łucznicy muszą być chyba elitarni przeciwko średniej piechocie, bo w modzie jest naprawdę nie wiele jednostek bez tarcz, a łucznicy w zwarciu nie nadrabiają nieudolności ataku dystansowej ;/
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #157 dnia: Listopada 04, 2010, 18:42:38 »
    Wachu, to proste - pooszukuj trochę i dodaj sobie do łuków, które cię interesują (item editorem albo mod toolsem by morgh) opcję "additional damage to shield", to ulatwi sprawę. No i mozesz ciutke zwiekszyc narzedziami celnosc lucznikow.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Listopada 04, 2010, 21:24:26 »
    zauważył z was ktoś, że jak się bierze misje u Tavern keeper czy jak to tam się pisze to trzeba polować na jakichś tam bandytów w wioskach, to jak się z nim gada to on coś tam z tekstem F.B.I??!! wtf o co z tym chodzi chyba twórcom się nudziło przy tworzeniu moda ;p

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Listopada 04, 2010, 23:55:28 »
    zauważył z was ktoś, że jak się bierze misje u Tavern keeper czy jak to tam się pisze to trzeba polować na jakichś tam bandytów w wioskach, to jak się z nim gada to on coś tam z tekstem F.B.I??!! wtf o co z tym chodzi chyba twórcom się nudziło przy tworzeniu moda ;p
    Taaa
    Psuje klimat ;/ też to zauważyłem.
    Mam nadzieje że w tłumaczeniu tego nie będzie.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #160 dnia: Listopada 05, 2010, 01:25:38 »
    z tym toporem ta ci pisałem ze to może być alternatywa, ale nie widziałem wtedy ze ten topór to jedyna bron ;]
    mod jest nowy wiec można się prawdopodobnie spodziewać jakiegoś patcha (mam nadzieje)

a ci łucznicy muszą być chyba elitarni przeciwko średniej piechocie, bo w modzie jest naprawdę nie wiele jednostek bez tarcz, a łucznicy w zwarciu nie nadrabiają nieudolności ataku dystansowej ;/

"-błędy na turniejach(dodanie zawodnikom toporu, którego nie można używać na koniu - masowa walka na pięści ) - już to zmieniłem" - tak pisałem na piątej stronie.
    Wcześniej Pisałeś, że testowałeś moda także myślałem, że wiesz o co chodzi.
    Jeżeli chodzi o łuki, to przydatne są po małej modyfikacji.Podniosłem im "damage" o jakieś 10%, ale z celnością nie radziłbym nic kombinować...łuki przecie nie były,aż takie celne...odpowiedzialne za to było: wilgotność powietrza, kierunek wiatru, itp. ;)

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #161 dnia: Listopada 05, 2010, 08:18:57 »
    Taaa
    Psuje klimat ;/ też to zauważyłem.
    Mam nadzieje że w tłumaczeniu tego nie będzie.

Oczywiscie, ze nie bedzie :).

PS sory za brak polskich zankow :)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Listopada 05, 2010, 12:50:45 »
    A kiedy będzie takie oficjalne spolszczenie do Brytenwaldy bo te takie błędy to tragedia normalnie;/

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #163 dnia: Listopada 05, 2010, 13:09:14 »
    A kiedy będzie takie oficjalne spolszczenie do Brytenwaldy bo te takie błędy to tragedia normalnie;/

Co ma znaczyć te takie? Słuchaj jeżeli aż tak ci się nie podoba to możesz poczekać albo zrobić samemu...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Listopada 05, 2010, 13:11:25 »
    Odpowiedź jest prosta... NIGDY !

Spolszczenie robi korkoranek  i jakie zrobi takie będzie bo nikt inny się nie kwapi :D
    Co da to da :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.