Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Quiz] Rozpoznaj grę z opisu  (Przeczytany 35201 razy)

Opis tematu: Wcześniej: "Co to za gra? - gra słowna."

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matiflo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • O RLY?
    Odp: Co to za gra? - gra słowna.
    « Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 18, 2012, 15:12:50 »
    Nie ma problemu:

To FPS. Nie możemy w nim paradować i biegać na pokładzie z bronią, gdyż możemy zostać zobaczeni przez kamery i wtrąceni do więzienia. Poza tym każda broń ma specjalną statystykę, która obrazuje jak finezyjne może być zabójstwo (np. katana ma pięć gwiazdek). Każdy uczestnik jest nie tylko łowcą, ale też i ofiarą jednocześnie. Można też stosować bardziej wymyślne sposoby takie jak uduszenie u saunie albo wypchnięcie za pokład.

To nie Manhunt ;)

DOWN: Tak, zgadłeś Mat :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2012, 16:17:57 wysłana przez matiflo »

A ty mi jaraj te baranki na Eli na grzanki.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 18, 2012, 15:43:50 »
    The Ship?

EDIT: To pora na mnie:

Towarzysze! Faszyści napadli na naszą ojczyznę gwałcąc paląc i rabując. Aktualnie maszerują na stolice naszego kochanego Kraju Rad. Dzielny proletariat, kwiat ludu pracującego musi dać z siebie wszystko by powstrzymać faszystowską nawałę. Jesteśmy za liniami wroga, nasze komando musi siać chaos i śmierć na zapleczu wroga. Dajcie z siebie wszystko, wrogowie mają ogromną przewagę liczebną i czołgi, ale to działa tylko na naszą korzyść, gdy uda nam się zdobyć jeden z tych pojazdów będziemy mieli ogromną przewagę. Pamiętajcie, musicie uderzać niespodziewanie, walczyć dzielnie i ginąć za czerwony sztandar. Gdy ci tchórzliwi faszyści ukryją się w budynku nie wahajcie się zrównać go z ziemią. Za Stalinu!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2012, 20:56:17 wysłana przez Mat Berserker »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 18, 2012, 21:59:10 »
    The Ship?

EDIT: To pora na mnie:

Towarzysze! Faszyści napadli na naszą ojczyznę gwałcąc paląc i rabując. Aktualnie maszerują na stolice naszego kochanego Kraju Rad. Dzielny proletariat, kwiat ludu pracującego musi dać z siebie wszystko by powstrzymać faszystowską nawałę. Jesteśmy za liniami wroga, nasze komando musi siać chaos i śmierć na zapleczu wroga. Dajcie z siebie wszystko, wrogowie mają ogromną przewagę liczebną i czołgi, ale to działa tylko na naszą korzyść, gdy uda nam się zdobyć jeden z tych pojazdów będziemy mieli ogromną przewagę. Pamiętajcie, musicie uderzać niespodziewanie, walczyć dzielnie i ginąć za czerwony sztandar. Gdy ci tchórzliwi faszyści ukryją się w budynku nie wahajcie się zrównać go z ziemią. Za Stalinu!

Trudno powiedzieć, bo kupa jest takich gier, ale obstawiam Men of War :)

"wrogowie mają ogromną przewagę liczebną " Od kiedy Niemcy mieli przewage liczebną nad Rosją? :) Rosjanie mieli kupe poborowych i karniaków. O jakości nie mówimy. :P

Edit: Mat co tak avatary zmieniasz? Najpierw Mr Karol a teraz to :P?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2012, 22:59:05 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 18, 2012, 22:50:41 »
    Call of Duty - United Offensive/podstawka ?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 18, 2012, 22:52:14 »
    Outfront: Na tyłach wroga?
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 18, 2012, 23:15:38 »
    Wesh96 trafił. Specjalnie pisałem że jesteś za liniami wroga który ma nad tobą przewagę liczebną. Właśnie w tej grze wrogów są całe hordy a twoja drużyna ma ledwo paru żołdaków.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 18, 2012, 23:47:57 »
    Nie spodziewałem się ^^
    Nie będę się silił na wiersz :)

Opis:

Z początku lądujesz, na pierwszy rzut oka, w zacisznej wiosce, lecz już za chwilę przekonujesz się w jakim to byłeś błędzie, biegniesz ku miejscowemu starszemu i dowiadujesz się od niego, iż na twoją wioskę spadła plaga dzikich zwierząt i stworzeń... Tak oto rozpoczyna się twoja wędrówka, przemierzysz różne lądy, mając znaczący wpływ na losy wielkich cywilizacji i mitologii. Możesz zostać mistrzem jednej z ośmiu sztuk, a gdy będziesz wystarczająco wprawionym awanturnikiem, będziesz mógł poznać tajniki innej profesji, tak oto możesz tworzyć różne mordercze kombinacje. Dzięki swym heroicznym walkom, będziesz mógł przywdziewać się w legendarne pancerze i szaty, bez wstydu, a z uniesioną głową! Acz pamiętaj, wielu stanie na twej drodze, by pokrzyżować twoje przeznaczenie, twój los... Zgładź ich, to twoje zadanie...

www.pustamiska.pl

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 19, 2012, 04:55:25 »
    Hmm. Może Jade Empire?
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 19, 2012, 06:54:47 »
    Titan Quest?

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 19, 2012, 07:30:43 »
    wg. mnie też Titan Quest tyle że dodatek IT bo w podstawce jest 6 szkół.

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 19, 2012, 10:42:37 »
    Coś tu się nie zgadza... Mam podstawkę i 8 szkół do wyboru, więc wydaje mi się, że Solejók odpowiedział dobrze, tym bardziej co za różnica czy z dodatkiem czy nie ;)...

www.pustamiska.pl

Offline Crims

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 19, 2012, 12:01:25 »
    Masz rację mój błąd w IT jest 9 :) - róznica żadna, tak tylko  naszła mnie ochota wypowiedzieć się bo to jedna z moich ulubionych gier ;P

Offline Solejók

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 19, 2012, 14:11:35 »
    Oddaję zagadkę

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 19, 2012, 14:27:41 »
    Przejmujem >D

W kopalniach pewnego regionu odnaleziono artefakt nieznanej nacji. Nacja ludzi polegających na maszynerii parowej rodem ze steampunku postanawia go odzyskać. Jednak Doża innego z ich miast, ma inne zamiary. Zabiera artefakt i zabija brata głównego bohatera, wynalazcy. Bohater ściga zdrajcę przez wszystkie regiony należące do ludzi steampunku, by w końcu pokonać go w jego rodzinnym mieście. Jednak to nie koniec jego przygody. Musi wyruszyć na pustynię, na której rządzi rasa ludzi parających się magią.  Po przeżyciu przygód i pomocy ludziom, musi zmierzyć się z bardziej zaawansowanymi przeciwnikami. Rasa kosmitów, do której, jak się okazuje, należał ten artefakt, przebudziła się w dżungli. Ich zaawansowana technologia zmierzy się z technologią i magią rasy ludzi. Ci kosmici prowadzą ,,Świętą Krucjatę" w imię swych strasznych bogów. Kto zwycięży? Takie cienkie, i nie wątpię że zaraz zostanie zgadnięte
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2012, 14:38:37 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 20, 2012, 17:46:40 »
    Rise of nations: Rise of legends