Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!  (Przeczytany 58294 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    Odp: 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!
    « Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 31, 2010, 15:34:59 »
    Przecież sam bez problemu możesz to zrobić ; )

Możesz powiedzieć jak?

W głównym folderze moda jest folder textures. Tam znajduje się plik o nazwie banners_a. Skopiuj go do głównego folderu gry w folder textures i podmień (zrób pierw kopię zapasową)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2010, 16:03:16 wysłana przez Haller »
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 31, 2010, 15:37:05 »
    Możesz powiedzieć jak?

Offline Zardes

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Do zobaczenia.
      • Profil Youtube - MrZardes
    « Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:19:06 »
    Wchodzisz tam gdzie miałeś moda z grunwaldem->Textures i poszukaj banners_a.dds skopiuj go do folderu Textures tym razem do głównego textures (zastąp?=Tak) zrób sobie kopię zapasową w razie czego.
    U mnie wygląda to tak:
    X/:Program Files->Steam->SteamApps->common->mountblade warband->Modules->Grunwald->Textures
    A jeśli chodzi o wklejenie to:
    X/:Program Files->Steam->SteamApps->common->mountblade warband->Textures

http://www.youtube.com/watch?v=bdaQ5nPV_zM     -=| Trailer The Deluge|=-

http://www.youtube.com/watch?v=z1s2jrmx3KY      -=| Bitwa pod Kircholmem |=-

http://www.youtube.com/watch?v=8VSOdp_rt2I      -=| Bitwa pod Tczewem |=-

https://www.youtube.com/watch?v=hZxB9WPkjzw    -=| Prezentacja wersji v0.8 |=-

https://www.youtube.com/watch?v=FQu4yEVL1Jg    -=| Prezentacja wersji v0.9 |=-

Offline Wezyk

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #153 dnia: Sierpnia 31, 2010, 16:33:59 »
    Ja przede wszystkim gratuluje całemu zespołowo tworzącemu ten mod i cały event . Bitwa była trochę chaotyczna ale przede wszystkim graliśmy dla zabawy ( nie wiem czy ktokolwiek z grających grał dla wyniku xD ) i jak widać wszystkim ta zabawa przypadła do gustu a widok szarżujących rycerzy i to w takich liczbach  :) Jak powiedział Chidori , może takie eventy to przyszłość Mount & Blade ? Mnie osobiście przypadła ta zabawa bardzo do gustu i jeśli będą następne eventy to z pewnością przyjdzie wielu graczy , mamy przecież tyle bitew w historii do upamiętnienia... ale może nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość :)
    Wracając do innej sprawy... tak pingi były duże i niestety osoby z naszego klanu teamkillowały przez przypadek szczególnie jak mieliśmy strzelać w skupisko piechoty obu frakcji...
    Proszę o skasowanie powyższego posta szanownych adminów, nieudana pierwsza próba wstawienia skrina.

Teraz chyba dobrze.

Taak czepiasz się tego ale patrzyłeś na górną cześć tabeli ?
    (click to show/hide)
    Przepraszam ale irytują mnie takie posty i mam nadzieję , że to koniec sprawy .

Tutaj jeszcze kilka screenów  :
    (click to show/hide)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #154 dnia: Sierpnia 31, 2010, 18:21:03 »
    Na przedostatnim zdjęciu jest pewien golasek. Jakiś rycerz nie ma zbroi.

EDIT: Co za ludzie... Zauważyłem mały szczegół w postaci kolesia bez zbroi, a ci z jakimś Wallie wyjeżdżają! Ja nie moge...
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2010, 19:08:56 wysłana przez Gacek3000 »

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Sierpnia 31, 2010, 18:23:12 »
    Wezyk, masz rację, zapomniałem dopisać, że zachowanie NIEKTÓRYCH graczy było nienajlepsze.
    Mówiąc o takim zachowaniu, mam na myśli i wynik (mam włączone ofiary i pamiętam, że w tym samym momencie dwóch SRTowców zabiło dwóch innych SRT, dziwne, nie?), i wasz czat, bardzo denerwujący.
    No, ale cóż, ważne, że event był perfekt, więc zapomnijmy o sprawie i cieszmy się razem. : )
    Peace! \/ 0.0 \/ : )
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline Libertine

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Sierpnia 31, 2010, 18:23:50 »
    Na przedostatnim zdjęciu jest pewien golasek. Jakiś rycerz nie ma zbroi.

Znajdź Walliego pod Grunwaldem tak? ;)

(click to show/hide)

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Sierpnia 31, 2010, 18:31:08 »
    Znalazłem!:D

(click to show/hide)
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline Krzpl

• Użytkownik

Offline Arris

• Użytkownik
    • Piwa: 1
      • MAL Profile
    « Odpowiedź #159 dnia: Sierpnia 31, 2010, 20:46:07 »
    No, ale cóż, ważne, że event był perfekt, więc zapomnijmy o sprawie i cieszmy się razem. : )

Event był dobry, ale nie rozpędzałbym się do określenia perfect. Powody wypisałem w swoim wcześniejszym poście.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 31, 2010, 20:53:49 »
    Ok. Dzięki

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 31, 2010, 21:12:52 »
    Wezyk, masz rację, zapomniałem dopisać, że zachowanie NIEKTÓRYCH graczy było nienajlepsze.
    Mówiąc o takim zachowaniu, mam na myśli i wynik (mam włączone ofiary i pamiętam, że w tym samym momencie dwóch SRTowców zabiło dwóch innych SRT, dziwne, nie?), i wasz czat, bardzo denerwujący.

Tylko że my podeszliśmy do tego bardziej na luzie...tam akurat była kłótnia na TS3 o słynny Polski miód która skończyła się (jak to w Polsce) krwawą bijatyką:) Zresztą i tak było to w rundzie która w scenariuszu się nie liczyła kiedy za kilka sekund miał być reset...

EDIT: To mój 500 post! Jeeyyy!
    « Ostatnia zmiana: Września 01, 2010, 17:34:51 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #162 dnia: Września 01, 2010, 09:21:41 »

Tym razem lepsza okazała się strona polsko-litewska, dokonując na krzyżackich piechurach istnej rzezi. Mimo przewagi Krzyżaków, w wojska Jagiełły wstąpiły nowe siły – w samą porę. Zostało ostatnie, decydujące starcie, w którym udział ponownie weźmie konnica.

Znów w obozach zaczęły się standardowe przygotowania, lecz tym razem wszyscy wiedzieli, że to starcie przeważy o losach całej bitwy. Napięcie sięgało zenitu, gdy tak stali w szykach czekając na rozkaz dowódców.
    ”ATAAAAK!” – Ten okrzyk, wydobywający się z dwóch gardeł, po obu stronach pola, wyzwolił nagromadzone napięcie. Kawaleria ruszyła, by dowieść swej waleczności i raz na zawsze zwyciężyć nad wrogiem.
    (click to show/hide)
    Było to chyba najkrwawsze ze starć tego dnia. W pierwszych minutach wielu rycerzy straciło swe wierzchowce, co zmusiło ich do walki pieszej. Doskonałe zorganizowanie strony polsko-litewskiej znacząco zmniejszyło liczbę krzyżaków. Rycerz bez konia, mimo tego, że wciąż był żywy i gotów do walki, nie miał praktycznie żadnych szans, bo już w chwilę później, niczym sępy rzucały się na niego konne jednostki, przewracając, pchając, dźgając i siekając.
    (click to show/hide)
    Za sprawą tej potyczki, zwycięzcami bitwy pod Grunwaldem okazały się połączone wojska polsko-litewskie, które w tym starciu poniosły najmniej strat i rozgromiły krzyżacką jazdę..

Jeszcze wiele godzin, po zakończeniu tej wiekopomnej bitwy, Polacy i Litwini wznosili w górę kufle pełne miodu, świętując ponowne zwycięstwo nad Zakonem Krzyżackim..

„Nie udało nam się zmienić wyniku bitwy, ale warto zanotować fakt, że wpłynęliśmy na bieg historii w chwili, gdy Wielki Mistrz Zakonu krzyżackiego, Ulrich von Jungingen, w śmiertelnym pojedynku pokonał Króla Polski, Władysława II Jagiełłę..”

Gothard von Gothland.

Podziękowania dla:
    • Libertine'a za film
    • Klaksona za opis
    • Dziękujemy również wszystkim którzy podesłali screeny

Hej hej hej a nie widze w opisie ostatniej szazy kawaleri ze z szeregow Choragwi Slaskiej wylonil sie Zollty rycerz z czarno biala kopia i pojol sie do boju na krola i zabil go na samym poczaatku bitwy. Wgl nie ma nic o smierci dowodcow na polu bitwy :P ani nic o zdobyciu choragwi. Mimo to ladny opis oddajacy to co mialo miejsce na polu bitwy :] Podziekowania od calego klanu SZ dla organizatorow tej bitwy czekamy na nastepna.

Nie widziałem tego zdarzenia, więc go nie opisywałem, proste ;) I dzięki za komentarz.

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #163 dnia: Września 01, 2010, 11:26:51 »
    Ludzie, jest drugi Wallie! Przy stoisku z kapeluszami, nad tym zielonym!

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #164 dnia: Września 01, 2010, 11:40:33 »
    Jest trzeci 3 cm obok lewego wierzchołka stołu z kapmeluszami niesie zółty klocek.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl