Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!  (Przeczytany 58161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!
    « Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 30, 2010, 10:38:02 »
    Dzięki organizatorom ze takie coś zorganizowali było super tylko nam dowódca zwiał xD.Czekam na inne eventy na pewno wezmę w nich udział i reszta mojego zakonu zapewne tez.Pisać jakby co na PW

Offline Komar^

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 30, 2010, 10:47:54 »
    Mod jest zawalisty! Jak sobie wspomnę te wielkie bitwy to zaraz mam banana na twarzy ;P . Rizzet był świetnym dowódcą tylko szkoda ,że w jednym momencie nie rozkazał nam zwiewać do lasu ;D. Może to była wina tego ,że jak chciał coś napisać to zaraz go kawalerzysta przejeżdżał . W każdym bądź razie ja zwiałem do lasu z końcówką życia gdzie czekała na mnie krzyżacka piechota ..... GRATULACJE dla wszystkich twórców moda! Oby było więcej takich eventów :)

PS: Mógłby ktoś stworzyć serwer na którym wciąż będzie można grać w Grunwald ?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 12:27:20 wysłana przez KomarPL »

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #107 dnia: Sierpnia 30, 2010, 10:53:06 »
    Ma ktoś duże zdjęcie mojej Chorągwi Gończej, bo chciałem dać sobie na tapetę ale znalazłem jedno ciekawe i jest za małe...

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #108 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:02:02 »
    Serdecznie dziękuję Chorągwi Gończej za świetnie wykonaną robotę. Zawsze robiliśmy to ci trzeba i ginęliśmy jako ostatni :-)
    Sława!

Offline herek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #109 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:44:04 »
    Witam. To prawda że ustawialiśmy się szybko , długo też utrzymywaliśmy się na nogach, ja i mała grupa chroniliśmy chorążego więc nasza chorągiew tak szybko nie upadała.
    Ale przedewszystkim cieszę się że poraz kolejny odparliśmy wroga z ziem naszych. Zabawa było noooo..... Palce lizać.  Jednak gdy TS padł myśłałem że będzie nam ciężej. Ale daliśmy radę. Jeszcze raz dzięki za wspólną zabawę.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #110 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:46:19 »
    Większość się mnie słuchała. Najgorzej było z takim jednym gościem co strzelał cały czas w plecy naszym... Ale ogólnie byliście świetni;]

Offline Sokół

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #111 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:50:17 »
    Jak ktos ma screeny piechoty Lwowskiej to niech mi podeśle.

Offline Joannes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:50:32 »
    co gorsza uzbrojonych w jakąś pałkę, która nie wiadomo czy w ogóle jakiś dmg zadawała
    Z tego co kojarzę, mieli chyba buzdygan? Przecież to była najlepsza broń jednoręczna :P

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #113 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:55:18 »
    co gorsza uzbrojonych w jakąś pałkę, która nie wiadomo czy w ogóle jakiś dmg zadawała
    Z tego co kojarzę, mieli chyba buzdygan? Przecież to była najlepsza broń jednoręczna :P

Trafiłem nim pewnego nierozgarniętego Krzyżaka, trafiłem 8 razy i tylko go nim posmyrałem...mimo tego że miał przed walką w sobie już dwie strzały.

A największe podziękowania dla SRT za umilenie gry! -

Ekhm ekhm. Co mieliśmy robić gdy był rozkaz strzelać a zawsze jakiś idiota się ruszył i dostał strzałę w tył głowy. Dodatkowo raczej ciężko było trafić gdy piechota walczyła z piechotą skąd straty u nas. Musieliśmy strzelać w tłum bo i co mieliśmy robić przy pingu 150 i 10fps, rzucić się na wrogów z tymi śmiesznymi sztyletami? Tak to bywa na bitwie że jeżeli strzelamy w ogromny tłum to ofiary są po obu stronach. Równie dobrze mógłbym wstawić statystyki z późniejszej fazie bitwy gdzie nasi ludzie mieli najlepsze statystyki z całych wojsk Polskich ale to nie ma żadnego sensu...

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 12:01:09 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline killer223

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #114 dnia: Sierpnia 30, 2010, 11:59:08 »
    Najlepsze było jak się mój chornży wkurzył :D. Szkoda że nie pomyślał że jest w kamerze zanim rękę na nas podniósł.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #115 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:27:29 »
    Jeszcze wiele godzin, po zakończeniu tej wiekopomnej bitwy, Polacy i Litwini wznosili w górę kufle pełne miodu, świętując ponowne zwycięstwo nad Zakonem Krzyżackim..
    Phi kufle to może wznosiliście ale miód to wam Żółtki wychlały :)))

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #116 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:29:12 »
    W wirze i chaosie walki nie miałem czasu patrzeć na obrażenia ani w ogóle na nic zadawane przeze mnie, a ni na moje zdrowie. Po prostu siekałem Obrońców Krzyża (Krzyżaków) jak popadnie, więc nie wiem ile ta broń cała zadawała, ale faktycznie zbyt szybko się nikogo nie rozwaliło. Najbardziej chyba wkurzały niewidzialne ściany w lesie.
    Zgadzam się z Arris'em, ale mimo tych błędów i niedoróbek bawiłem się całkiem nieźle, a przecież o to chodziło! Event można zaliczyć chyba do udanych, więc może doczekamy się jakiejś innej bitwy, lub Grunwaldu za rok. Pozdrawiam! :D

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #117 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:38:06 »
    Panowie tego sie nie spodziewalem ale bitwa byla taka jaka opisal Sienkiewicz w krzyzakach i Dlugosz ( pelna dramaturgi ). Mam na mysli to ze wojska krzyzacki poczatkowo bitwe wygrywaly po czym poniosly sromotna kleske tak bylo i w tej bitwie tylko jednego w opisach Dlugosza. Nie bylo przyczyny przez ktora krzyzacy przegrali Wojska krzyzackie a przegrali przez zdobycie miodu przez Choragiew Slaska :P
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline dzigi

• Użytkownik
    • Ingwar
    « Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:45:50 »

Tym razem lepsza okazała się strona polsko-litewska, dokonując na krzyżackich piechurach istnej rzezi. Mimo przewagi Krzyżaków, w wojska Jagiełły wstąpiły nowe siły – w samą porę. Zostało ostatnie, decydujące starcie, w którym udział ponownie weźmie konnica.

Znów w obozach zaczęły się standardowe przygotowania, lecz tym razem wszyscy wiedzieli, że to starcie przeważy o losach całej bitwy. Napięcie sięgało zenitu, gdy tak stali w szykach czekając na rozkaz dowódców.
    ”ATAAAAK!” – Ten okrzyk, wydobywający się z dwóch gardeł, po obu stronach pola, wyzwolił nagromadzone napięcie. Kawaleria ruszyła, by dowieść swej waleczności i raz na zawsze zwyciężyć nad wrogiem.
    (click to show/hide)
    Było to chyba najkrwawsze ze starć tego dnia. W pierwszych minutach wielu rycerzy straciło swe wierzchowce, co zmusiło ich do walki pieszej. Doskonałe zorganizowanie strony polsko-litewskiej znacząco zmniejszyło liczbę krzyżaków. Rycerz bez konia, mimo tego, że wciąż był żywy i gotów do walki, nie miał praktycznie żadnych szans, bo już w chwilę później, niczym sępy rzucały się na niego konne jednostki, przewracając, pchając, dźgając i siekając.
    (click to show/hide)
    Za sprawą tej potyczki, zwycięzcami bitwy pod Grunwaldem okazały się połączone wojska polsko-litewskie, które w tym starciu poniosły najmniej strat i rozgromiły krzyżacką jazdę..

Jeszcze wiele godzin, po zakończeniu tej wiekopomnej bitwy, Polacy i Litwini wznosili w górę kufle pełne miodu, świętując ponowne zwycięstwo nad Zakonem Krzyżackim..

„Nie udało nam się zmienić wyniku bitwy, ale warto zanotować fakt, że wpłynęliśmy na bieg historii w chwili, gdy Wielki Mistrz Zakonu krzyżackiego, Ulrich von Jungingen, w śmiertelnym pojedynku pokonał Króla Polski, Władysława II Jagiełłę..”

Gothard von Gothland.

Podziękowania dla:
    • Libertine'a za film
    • Klaksona za opis
    • Dziękujemy również wszystkim którzy podesłali screeny

Hej hej hej a nie widze w opisie ostatniej szazy kawaleri ze z szeregow Choragwi Slaskiej wylonil sie Zollty rycerz z czarno biala kopia i pojol sie do boju na krola i zabil go na samym poczaatku bitwy. Wgl nie ma nic o smierci dowodcow na polu bitwy :P ani nic o zdobyciu choragwi. Mimo to ladny opis oddajacy to co mialo miejsce na polu bitwy :] Podziekowania od calego klanu SZ dla organizatorow tej bitwy czekamy na nastepna.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 13:00:11 wysłana przez dzigi »
    I ty staw sie na polu bitwy !!! : http://www.youtube.com/watch?v=fRqcbZsKVII

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:59:58 »
    Coś pięknego panowie! Wielkie gratulacje dla chorągwi św. Jerzego! Składała się z osób niezrzeszonych a dyscyplina była nienaganna! Szkoda ze nie było TS'a... można by bitwę zorganizować 2 chorągwie piesze, po jednej konnej i strzeleckiej oraz oczywiście przyboczni na koniach. Na prawdę fajnie wyjść na grunwald w domowym zaciszu. Bez 60 kg na sobie i słońca +40 stopni C w cieniu - gdzie o cieniu można tylko marzyc. Piękne kilka pierwszych starć - Polacy zmiażdżeni. Lewe skrzydło mieliśmy trochę zbyt mało liczne i później kończyło się jak wszyscy widzieli. ; p Wielkie brawa dla rycerza ancalagon'a który zdobył chyba 4 chorągwie - i to tylko na mych oczach! To było piękne iść przy nim i patrzeć jak chorąży konny polski dostaje heada tuz przed jego nogami. To samo przy wjeździe z crasha jakiegoś przypadkowo przejeżdżającego rycerza zakonu. xD chorągwie spadały pod jego nogi.

Organizatorzy - wielkie gratulacje. "bydło", czyli ta wielka liczba graczy, zachowywało się w większości jak ludzie (kto by pomyślał). Klimat bitwy udzielał się dobitnie. Dzięki wszystkim za mila zabawę!

PS. Na prawd nie wierzyłem w to że ludzie będą się zachowywać - mile zostałem zaskoczony - jeśli więc można jakoś pomóc w przyszłych eventach - bardzo chętnie się po udzielam.

śląska - miód wszystko fajnie - ale przez wasz bieg i nie udzielanie się w walnym starciu było nas trochę mało - oflankowali nas. Dzięki za świetną zabawę!!!
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.