Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [EVENT] 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!  (Przeczytany 58234 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Ale nuda...
    Odp: 1410 Grunwald 2010 (29 Sierpnia!) Dołącz do nas!
    « Odpowiedź #135 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:03:38 »
    Ale można by zrobić tak jak w modzie The Eagle and the Radiant Cross: chorągwie to tarcze.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:09:34 »
    Właśnie moja drużyna padła a ja z flagą uciekam przed 8 krzyżakami bez broni....

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:11:39 »
    @ up
    Do Krzyżaków dolicz jeszcze chorągwię Świętego Jana, ona też była nieźle zdyscyplinowana.:D
    Ja jeszcze się pochwalę, że moja krew została przelana pierwsza, podczas pierwszej rundy, gdy konnica obu stron szarżowała, jakiś gośc z lewej strony mnie wysadził z siodła.

Gdaniel czy ja wiem xD tedy nalezalo by powiedziec ze krzyzacy byli najlepiej zdyscyplionowani :P Nie wpisalem was bo mialem wrazenie ze ropsoszyliscie sie po calym polu xD wszedzie kogos od was pojedynczego moglem spotkac. Za to goncza u polakow niezle byla zdyscyplinowana walczyla tak jak my w jednej grupie :P O krzyzakach i przypocznych krola nie wolno tez zapomniec :P ( Przyboczni widzac jak zabilem krola zaczeli mnie scigac wiec informacje o smierci krola na chacie podalem z lekkim opoznieniem zeby mnie nie dopadli xD )

No, byliśmy rozproszeni, bo Urlich kazał nam się rozproszyć,wymieszać chorągwię. Więc to, co bierzesz za "niedyscyplinę", to była właśnie dyscyplina.:D
    A jak kazał nam się ustawić, to było bardzo ładnie ustawione. : )
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline Najemnik_001

• Użytkownik
    • Ale nuda...
    « Odpowiedź #138 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:18:42 »
    Właśnie moja drużyna padła a ja z flagą uciekam przed 8 krzyżakami bez broni....

Ja też uciekałem i to nie jeden raz, ale znalazłem miecz[i tak mnie zaraz zabili :)]
    Można by chociaż tarczę dać a chorągwi [fladze] umożliwić uderzenie z przysiadu wtedy podczas postoju była by w pionie jak i podczas jazdy.

Offline inco

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:37:58 »
    Fajnie się bawiłem dzieki za organizację,

szkoda TSa,
    Następnym razem warto przemyśleć by maksymalnie rozdzielić każdą chorągiew na inny serwer TSa, a dowódcy zawsze mogli by się komunikować na innym komunikatorze (np Ventrilo), bo to co bylo podczas eventu to nieświadomy atak DoS na serwer.

Niestety tam gdzie kilka stron wcześniej na screenie z pingami jest przy IncoPL wartość 0, to niestety ale to jeden wielki pic na wodę :) pingi miałem równe z Wami, a czasem nie wiem czy nie gorsze.

Offline Cadhi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Sierpnia 30, 2010, 20:43:17 »
    jako niezrzeszony dziękuję Chorągwi Gończej oraz innym graczom za dobrą zabawę. Trochę długo się zbieraliśmy (chyba ze 45min) ale sama atmosfera wydarzenia + bitwa wynagrodziła wszystko. Trochę szybko zginąłem, ale będę ćwiczył :)

PS. Dajcie link do filmu do 1-szego postu w tym wątku.

Offline maddiv2000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Sierpnia 30, 2010, 23:32:35 »
    Przygotowałem mały film (bardziej pokaz slajdów) z tej bitwy.

(click to show/hide)
    Zapoznaj się z zasadami umieszczania sygnatur. //proud

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #142 dnia: Sierpnia 31, 2010, 01:17:13 »
    Przygotowałem mały film (bardziej pokaz slajdów) z tej bitwy.

(click to show/hide)

Bardzo fajny filmik, dobra robota.

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #143 dnia: Sierpnia 31, 2010, 08:26:35 »
    0.48 ja na planie głównym <jupi>

Na poważnie, film ciekawy. Czekamy na inne

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Sierpnia 31, 2010, 10:53:29 »
    Tu jeszcze wstawię przykłąd zachowania niektórych graczy SRT.
    Dobra, przepraszam za spam, moje próby wstawienia skrina okazały się bezowocne.;/
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2010, 10:57:59 wysłana przez qdaniel »
    "Co zrobisz, gdy ktoś ci przystawi nóż do szyi, a ty akurat dostaniesz czkawki?" Woody Allen

Offline qdaniel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Sierpnia 31, 2010, 11:02:37 »
    Proszę o skasowanie powyższego posta szanownych adminów, nieudana pierwsza próba wstawienia skrina.

Teraz chyba dobrze.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #146 dnia: Sierpnia 31, 2010, 12:23:33 »
    Eh...nie lubię cytować sam siebie ale albo jestem tu olewany albo niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem...a szkoda bo miałem nadzieję że po moim wyjaśnieniu odbędzie się bez zbytnich narzekań i głupich postów. Cóż, jak widać myliłem się...tu masz cytat...

A największe podziękowania dla SRT za umilenie gry! -

Ekhm ekhm. Co mieliśmy robić gdy był rozkaz strzelać a zawsze jakiś idiota się ruszył i dostał strzałę w tył głowy. Dodatkowo raczej ciężko było trafić gdy piechota walczyła z piechotą skąd straty u nas. Musieliśmy strzelać w tłum bo i co mieliśmy robić przy pingu 150 i 10fps, rzucić się na wrogów z tymi śmiesznymi sztyletami? Tak to bywa na bitwie że jeżeli strzelamy w ogromny tłum to ofiary są po obu stronach. Równie dobrze mógłbym wstawić statystyki z późniejszej fazie bitwy gdzie nasi ludzie mieli najlepsze statystyki z całych wojsk Polskich ale to nie ma żadnego sensu...

Nie wiem czy to przeczytasz czy nie ale przynajmniej udaj że to zrobiłeś i nie kontynuuj tego bezsensownego spamu. Zresztą ja równie dobrze mógłbym pokazać jak sami padaliśmy ofiarami teamkilli ale wiem że były one przypadkowe. A teraz proszę, kto z was został zabity przez gościa z SRT który zrobił to specjalnie i z zimną krwią?

PS: Administratorów i moderatorów z góry przepraszam za ten być może zbyt duży cytat ale niektórzy najwyraźniej pomijają niektóre posty...

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #147 dnia: Sierpnia 31, 2010, 13:12:12 »
    Spokojnie panowie pingi były tak duże i chaos w bitwie tak wielkie że zdarzyło się pewnie komuś przez przypadek zabić kogoś z drużyny.A to że akurat padło na SRT.. ślepy los. Nawet mi się to przez przypadek zdarzyło w chaosie bitwy. Co innego zachowanie niektórych graczy z SRT na czacie ale tego tematu już nie będę poruszał to historia... Tylko proszę was koledzy z SRT nie pisać nie wnoszących nic do bitwy i wprowadzając tylko zamęt rzeczy podczas ważnych rozkazów wydawanych przez dowódców.. co innego gdyby był TS bez TSa trzeba uszanować to żeby rozkazy były widoczne. I nie dziwcie się że potem ktoś z waszych mógł dostać kicka, bo widziałem że były o to pretensję. To tak na przyszłość ;).

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 31, 2010, 13:32:18 »
    W sumie masz rację, na czacie być może napisaliśmy o kilka zdań za dużo:) Jednak wydaję się że ten kick był niepotrzebny. Cóż sprawa ta jest już zamknięta, ważne że event się udał.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Clexane

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • Chorągiew Gończa Zakonu Krwi I Miecza
      • CGZKM
    « Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 31, 2010, 15:29:32 »
    Będzie taka możliwość wyjęcia bannerów z modu do Native?