Ok, w takim razie powinienem:
a) usunąć polskie znaki (myślałem, że w samych nazwach mogą być :P)
b) przenieść PRZED itemsEnd (przy dodawaniu jednostek robiłem zawsze na samym dole i we wszystkich poradnikach również piszą, żeby przenieść staty na sam dół. Ale już poprawiam)
ad.3 mój ItemEditor czyta wszystko, jeszcze dla pewności przed chwilą sprawdziłem.
Wchodzę do gry...
(...)
Niestety - jedyną zmianą jest fakt, że w podstawowym ekwipunku (co sobie wcześniej ustawiłem) bohater dostaje zbroję ze skórą zamiast kopii (oczywiście wizualizacja się już w żadnym stopniu nie pojawiła).
Mnie osobiście wydaje się, że tu chodzi o coś z samym .brf-em (o czym świadczy sam komunikat oraz brak wizualizacji, a obecność przedmiotu w grze) lub [bardzo] ewentualnie - teksturą. No ale przecież wszystko jest...:-/ Próbowałem już na różne sposoby - raz po prostu skopiowałem te 2 pliki w .brf-ie żywcem z "XVI_century" wycinając przedmioty niepotrzebne (zbroje kirasjerskie, rajtarskie, żupany i inne nieistotne śmieci). Za drugim zrobiłem kosmetyczniejszą robotę, dodając i klejąc wszystko ręcznie. Jednak to origami też się nie opłaciło.
Hm. Strajkuje wyraźnie o jakieś meshe (które wyraźnie tam są i pięknie się w OpenBrf-ie wyświetlają). Gdzieś czytałem o jakimś riggingu. No dobrze, ale rigging, z tego co wyczytałem dotyczy tylko zbroi (czyli nie hełmów czy kopii, które strajkują u mnie w sposób identyczny; z resztą, gdyby było inaczej, autor na pewno by coś o tym wspomniał), a że zbroja jest perfidnie zerżnięta, też nie powinno z tym być problemu...