Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1 B(itwa) = Ok 2B = OK 3 = Tak Sobie 4 = Gożej 5 = ...  (Przeczytany 2965 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colder

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    1 B(itwa) = Ok 2B = OK 3 = Tak Sobie 4 = Gożej 5 = ...
    « dnia: Lipca 28, 2010, 03:56:23 »
    Witam,
    jakże dziwna jest nazwa mojego tematu :)
    Spowodowane jest to tym, iż od pewnego czasu przeżywam paranoje :/...
    Mianowicie, gra po jakiś 3-4 bitwach, w kolejnej tak lami że nie idzie grać!
    Muszę wtedy wyłączyć i włączyć grę, po czym wszytko jest dobrze, do momentu stoczenia kolejnej 3-5 bitwy po której znowu tnie jak chole** ...
    Chciałem się spytać, czy ktoś ma podobny przypadek u siebie, i czy idzie coś na to zaradzić :)
    Pozdrawiam!

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: 1 B(itwa) = Ok 2B = OK 3 = Tak Sobie 4 = Gożej 5 = ...
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 28, 2010, 04:44:13 »
    Sprawdź jaką temperaturę ma Twój procesor przed włączeniem gry i po tych kilku bitwach, bo może się poprostu nagrzewać nadmiernie. A wtedy trzeba komputer, a przede wszystkim wiatraczki wszelkie odkurzyć i sprawdzić efekt. No i powyłączaj sobie wszelkie inne programy zanim zaczniesz grać.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 28, 2010, 10:00:22 »
    Ja też tak mam i to nie jest wina sprzętu (c2d 3,00ghz, 9800gt 512mb 4gb ram) i nie ma możliwości że się coś przegrzewa..., wg mnie coś taleworlds pokręciło z doczytywaniem textur...

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 28, 2010, 12:25:29 »
    Mi też się tnie, ale dopiero po paru godzinach grania[q9550@3.5, HD4890, 4GB RAMu]

Offline Michał Wołodyjowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Tu miał być fajny tekst
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 28, 2010, 15:05:18 »
    U mnie tak samo jak u LiYuana gra zacina sie po paru godzinach grania ale tak z 5 min się bedzię cieło i wraca do normy,a ja mam takie wrażenie ze te zacinanie to sprawka patchu 1.126.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 28, 2010, 17:18:00 »
    Mówisz o multi czy singlu? :D Pytam się, bo nie jest to powiedziane wprost, a ja nie chcę rzucać nic pochopnie, zanim nie dowiem się o co chodzi. No więc w singlu NIGDY nie mam lagów, a w multi tylko wtedy gdy mam ping powyżej 100, albo wtedy gdy jest 45 stopni w cieniu i komp mi się roztapia od środka... -_- Popieram Arcylisza.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Colder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 28, 2010, 18:37:50 »
    Mówię o SP :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 28, 2010, 19:12:46 »
    A ja tak mam w SP i MP, nawet po 15 minutach grania gra może się tak zbugować (zwiechać)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 28, 2010, 20:52:01 »
    Pomyśl o kupnie lepszego kompa, albo choć lepszego wiatraczka.....
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 28, 2010, 21:14:40 »
    Może teraz ja :P

Przypuszczając, masz "zapchane" "wiatraczki" (coolery) od procesora jak i od GMB (grafiki). Najlepszym sposobem będzie ich przeczyszczenie lub/i zmienienie na lepsze.

Jaka jest przyczyna? Otóż zapchane wiatraczki powodują wzrost temperatury danego podzespołu, co powoduje gorszą stabilność systemu (ino Windows). Po ich wyczyszczeniu - sprawność powraca, lecz należy to kontrolować i czyścić co jakiś czas (najlepiej co 1 miesiąc). Może być też także sytuacja, iż dany podzespół się przegrzewa z przyczyn atmosferycznych. Na to właściwie nie ma rady. Kolejną przyczyną (bardzo często spotykaną) jest uszkodzony lub bardzo mało wydajny system chłodzący. Należy go niezwłocznie wymienić na lepszy.

Pozdr.
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Michał Wołodyjowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Tu miał być fajny tekst
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 28, 2010, 22:13:39 »
    Może taka mała dygresja od tematu,ale na rynek weszły nowe systemy chłodnicze tzw.chłodzenie cieczą bardzo wydajne i opłacalne cena bodajże ok.od300 zł w góre ale za to szybkość chłodzenia jest nieporównywalna ze standardowym chłodzeniem wiatraczkami.I tak jak mówił Diseant to może być problem z zapchanym wiatraczkiem.Sam miałem takie doświadczenie po przeczyszczeniu mogłem grać o wiele dłużej(w sensie że bez zawiech).No albo że tak powiem można kupić wiatrak na stojaku i włączyć obroty na max. i chłodznie też dobre:)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2010, 22:17:44 wysłana przez Michał Wołodyjowski »
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 29, 2010, 18:32:21 »
    Żarty żartami... ostatnio oprócz odkręcenia dolnej pokrywy (siedzę na lapku) i trzymania kompa na podstawce chłodzącej, żeby pograć w M&B (i cokolwiek) muszę jeszcze postawić duży wiatrak obok kompa :| Porażka straszna, coś mi się z chłodzeniem posypało już dość dawno i jest coraz gorzej, a nie chcę lapka oddać do serwisu.

Notebooki może i są dość wygodne, ale nie wyprą stacjonarnych dopóki nie dorównają im "bezawaryjnością", na co ma wpływ łatwość dostępu do środka niestety.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 02, 2010, 09:34:51 »
    Ja mam wymienić wiatrak? Nie thx, w inne gry np: Gothic 3 patch 1.74 gram na full a on przecież jest słabo zoptymalizowany więc jak w warband może mi się ciąć przez sprzęt? Ten patch 1.126-7 spaprał jeszcze gorzej rendering... W patch 1.113 rzadziej się gra bugowała....

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 02, 2010, 09:53:11 »
    Tłumacz głupiemu nagrzewają się różne komponenty komputera im lepsze tym szybciej się ""gotują".
    Polecam odkurzyć wiatraczki i dokupić jakieś inne polecam wolnoobrotowe robią mało szumu kosztują ok.20-30 zł są dość wydajne.
    Moja grafika sie tak grzeje że mam 4 wiatraczki w tym jeden ma 80mm
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 02, 2010, 13:13:23 »
    To na 100% nie wina kompa (cały komputer czyściłem). Może to przez to że minimalizuje grę ;/ Po części pewnie to przez to...  A i ostatnio miałem formata (miałem w7 teraz mam xp). I na w7 lepiej gra chodziła. Wielkość bitew mam na 300 i na w7 dobrze chodziło a na xp się muli ;/
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 13:22:54 wysłana przez Shakyor »