Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1 B(itwa) = Ok 2B = OK 3 = Tak Sobie 4 = Gożej 5 = ...  (Przeczytany 2960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: 1 B(itwa) = Ok 2B = OK 3 = Tak Sobie 4 = Gożej 5 = ...
    « Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 02, 2010, 14:42:52 »
    więc tak

Wyłącz gg,skype czy inne gówno co tam masz na pasku miej tylko mb ew media playera :p, zmien jakosc grafiki
    (click to show/hide)

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:06:54 »
    To na 100% nie wina kompa (cały komputer czyściłem). Może to przez to że minimalizuje grę ;/ Po części pewnie to przez to...  A i ostatnio miałem formata (miałem w7 teraz mam xp). I na w7 lepiej gra chodziła. Wielkość bitew mam na 300 i na w7 dobrze chodziło a na xp się muli ;/

Pewnie w przypadku XP masz duży dysk i źle rozporządzone wielkościami partycje. Im większa partycja systemowa tym podatniejsza na fragmentacje, a co za tym idzie wolniejszy odczyt danych z dysku. Nie ważne jaki masz super procesor i RAM, bo najsłabszy element zawsze pociągnie resztę w dół. Jeżeli chcesz dodać grze kopa w wielkich starciach, przed uruchomieniem gry w opcjach zaznacz ukrywanie krwi. Taka duperela nieźle żre zasoby, a można się bez niej obejść.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:09:48 »
    Hmmm  zajęte miejsce na dysku 22gb a ogólnie dysk mam 500gb ONLY DYSK C, z programów mam tylko włączony steam (warband). Grafę mam max (oprócz aa bo mam x4 , wielkość bitew 300 ale na takich detalach miałem minimum 32 fps na w7). Pewnie to wina XP... Bo na w7 na takich samych ustawieniach miałem 32 fps MINIMUM....

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:47:24 »
    to zmniejsz rozmiar do 200 ludzi
    (click to show/hide)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:53:33 »
    Hmmm sprawdzę, też nad tym myślałem. Jakby co to edytuje posta. EDIT: Gregoriian tak z ciekawości włączyłem bitwę 150vs150 i gra chodziła jak należy, więc problem najwyraźniej tkwi w tym aby gra mi się nie bugowała co chwilę... (gram gram a tu nagle gra spada do 15 fps nawet na mapie świata!). Jakieś teorię?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 16:01:36 wysłana przez Shakyor »