Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53524 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #270 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:42:47 »
    Hmm... Wiedziałem, że tak się to skończy. Robiliście w ogóle tego moda ?

Nie. Narysowali screeny w paincie.

@Down
    Czerwca? A nie kwietnia?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 17:44:13 wysłana przez Make My Day »

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #271 dnia: Grudnia 11, 2010, 17:28:34 »
    Nie. NIE. NIE!!!

Pierwsza moja myśl: czy dzisiaj jest 1 czerwca?

Nie...

NIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

Proszę was, nie róbcie jaj... do roboty! jazda!
    Nie mówcie, że małe zainteresowanie albo że duża konkurencja... w chwili obecnej tylko 1 pw mod ktory znam, a 1 crpg ktory nie zalicza sie do kategorii pw modow nie jest dla was konkurencja, pomysl taki swietny, nie poddawajcie sie!
    PROSZĘ WAS! Bo więcej nie uwierzę w św. Mikołaja... :P

Naprawdę, błagam, nie mówcie głupot.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #272 dnia: Grudnia 11, 2010, 17:32:43 »
    Taka szkoda bo chciałem w takowego moda pograć bo lubię PW moda.
    Proszę przemyślcie to jeszcze raz.
    @edit 300 post!!!
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 18:08:36 wysłana przez acoaco122 »
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Syron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #273 dnia: Grudnia 11, 2010, 18:15:55 »
    Heh może darujcie sobie te duperele z jedzeniem itp ... takie nie potrzebne rzeczy i niech mod wyjdzie :D i zróbcie server ... z zapisywaniem eq i statystykami i już :D bedzie spoko :D

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #274 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:00:30 »
    Niestety jesteśmy zmuszeni zamknąć projekt, z przyczyn prostych zbyt wielka konkurencja, a mało rąk do pracy oraz małe zainteresowanie modem niezbyt nas motywuje do dalszej pracy. Przepraszany wszystkich, którzy oczekiwali na moda.

Pozdrawiamy
    Wambo i PissInPeace

Ogarnij się i rób moda noobku:)

Wiesz, że ktoś zgłosił ten post jako obrazę innego użytkownika. ^^ Oczywiście niczego obawiać się nie musisz, ale ktoś ciut nie zrozumiał intencji tego posta.

Hehe...no cóż...zdarza się:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 22:49:17 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #275 dnia: Grudnia 11, 2010, 20:49:09 »
    Niestety jesteśmy zmuszeni zamknąć projekt, z przyczyn prostych zbyt wielka konkurencja, a mało rąk do pracy oraz małe zainteresowanie modem niezbyt nas motywuje do dalszej pracy. Przepraszany wszystkich, którzy oczekiwali na moda.

Pozdrawiamy
    Wambo i PissInPeace

Ogarnij się i rób moda noobku:)
    To samo pomyślałem i się pod tym podpisuje.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #276 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:05:40 »
    A teraz 7 argumentów dla, których powinniście kontynuować prace nad modem:
    Konkurencja?
    1.Przecież wy nie wydaliście jeszcze moda, więc ludzie nawet nie wiedzą( w większości) o tym modzie. Z resztą wy robicie tego moda, więc możecie jeszcze coś dodać. 2.W PWMdodzie nie można robić takich rzeczy jak kowalstwo, wchodzenie do budynków i samodzielne robienie przedmiotów według swojego uznania. Uważam,że        ludzie jak ujrzą tego moda, to większość przerzuci się na LOC.
    3. Robicie 3 kultury. Tzn. każdy może dołączyć do jakiej mu się chcę. To mogłoby spowodować dobrą zabawę.
    4. Może macie za dużo do roboty? To moglibyście trochę usunąć rzeczy, które nie są do końca potrzebne, a potem ewentualnie dorobić te rzeczy.
    5. I najważniejsze. kierujecie się tym, aby każdy, nawet posiadacze ,,Czajników'' mogli sobie zagrać.

Małe zainteresowanie??
    6. No przecież wątek ma 17 stron. Dużo osób go przegląda, a wszyscy ci ludzie chcieliby w niego sobie pograć, a co najważniejsze proszą o kontynuację prac.
    7. Poszukujecie ludzi do pomocy? Możecie zapytać w tym wątku. Może ktoś się zgłosi. :)

Osobiście uważam, że powinniście kontynuować prace. Ale decyzja należy do was...

@Dravic
    Tak, ale na pewno byłoby im łatwiej, gdyby ktoś doszedł.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 21:15:40 wysłana przez Krzpl »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #277 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:08:52 »
    Zgadzam się ze wszystkim oprócz 7 punktu, bo niewielu jest lepszych moderów od PissInPeace'a, a Daedalus siedzi w swoim modzie, więc byłoby ciężko kogoś przyjąć :P

Dacie radę! Wierzę, że wytrzeźwiejecie i prace ruszą na nowo...

Offline Vladimirek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #278 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:56:20 »
    (click to show/hide)

Przecież dzisiaj nie ma prima aprilis co nie ?

Wydajcie to co teraz jest na bank na TW ktoś znajdzie się do pomocy...A jak założycie dotacje to i ktoś groszem rzuci :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 22:14:12 wysłana przez Vladimirek »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #279 dnia: Grudnia 11, 2010, 22:09:25 »
    Została dodana ankieta do tematu która bardzo nam ułatwi ocenienie sytuacji.

5. I najważniejsze. kierujecie się tym, aby każdy, nawet posiadacze ,,Czajników'' mogli sobie zagrać.

To jest najtrudniejsze do uzyskania w tego typu modyfikacji. Ogólnie staramy się aby wszystko było ładne a zarazem miało przyzwoitą ilość fps, gdyby nie mgłą było by to nie możliwe. Staramy się uzyskać jak najlepsze wyniki dla czajników ale nic nie możemy obiecywać względem tego.

Co do konkurencji. Trochę szperania po TaleWorlds i nagle okazuję się że jest z 10 takich produkcji, i na dodatek większość z nich ma wprowadzać te same opcje aż chce się tylko napisać "WFT?". Na dodatek niektóre mody mają większą ekipe, pokonanie ich może to nie problem, problemem okazuję się koniec prac. Nie posiadamy serwera, podejrzewam że to tylko kwestia paru konwersacji. I ostatnia najważniejsza rzecz nie widzimy większego zainteresowania modyfikacją, a dla samych siebie nie będziemy tego robić. Pracę trwają już pół roku mogę spokojnie napisać, wydaliśmy tylko jedną betę w drodze miała być już druga.

Vladimirek za duży obrazek zmniejsz to bo to nie regulaminowe, albo daj w spoiler.

Pozdrawiamy
    Wambo i PissInPeace

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #280 dnia: Grudnia 11, 2010, 22:17:24 »
    To niech te 10 robią swoje mody w uber ekipie. I tak będę grał w tego. Powód?  Robią go Polacy i to jest jeden z powodów do dumy :). Pozostałym modom mogą nie wyjść takie dobre skrypty lub zawiesić prace. Nie załamujcie się i nas i działajcie dalej.
    Powodzenia.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #281 dnia: Grudnia 11, 2010, 22:26:37 »
    Heretyk dał 1 głos na "mod to kompletna klapa" jestem ciekaw kto taki kozak? EJ TY KOZAKU, SAM PEWNIE LEPSZEGO BYŚ ZROBIŁ?

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać...

Oczywiście wygrywa na razie opcja 1 :)

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #282 dnia: Grudnia 11, 2010, 22:51:02 »
    To jest najtrudniejsze do uzyskania w tego typu modyfikacji. Ogólnie staramy się aby wszystko było ładne a zarazem miało przyzwoitą ilość fps, gdyby nie mgłą było by to nie możliwe. Staramy się uzyskać jak najlepsze wyniki dla czajników ale nic nie możemy obiecywać względem tego.
    To nie jest takie do końca trudne... :) W opcjach jak każdy gracz na pewno kiedyś zaglądał jest zakładka grafika. W tej oto zakładce po prawej stronie stronie ekranu  powinno pisać ,,niestandardowe''. Jak komuś mod by nie chodził do końca zawsze może to zmienić na niskie i od razu wszystko lepiej działa.

To co z tego, że powstaje 10 innych modów. Tak jak napisał MMD tego robią Polacy i ja  na pewno go pobiorę. Mają dużo osób w drużynach moderskich, a mody mogą być nie najlepsze. W tym jest na razie 2, ale b. dobrych, a efekt może być lepszy.
    Mają podobne pomysły. To trzeba myśleć. A ten mod i tak będzie się wyróżniał, bo jest o 3 kulturach, których nie można spotkać w walkach na multi.Tylko występują w singlu( mam na myśli mod 1257ad).

A ankieta jak sama wskazuje mod ma fanów, więc macie dla kogo robić moda.

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #283 dnia: Grudnia 12, 2010, 02:36:46 »
    Z tym brakiem zainteresowania to trochę nie trafione. Faktycznie nikt nic nie pisze w temacie, ale cóż można pisać o modzie którego się nie widziało? Niedodawanie komentarzy w stylu "kiedy premiera" świadczy raczej o wysokim poziomie potencjalnych graczy niż o braku zainteresowania. Ilość głosów w ankiecie tylko to potwierdza.

Co do konkurencji - z tego co wiem to mamy tylko:
    FPW (martwy)
    RPW vel Aevum Romanorum (opuszczony przez twórcę, martwy)
    World of Adventure (raczej idea niż mod, martwy)
    PWMOD
    no i LoC. Wszystkiego razem 5, z czego tylko oryginalny PWMOD stanowi konkurencję. Inne mody planują podobne opcje, ale większość z nich jest do bólu oczywista - jak tworzenie broni (już wprowadzone w FPW i PWMOD:WAR), wchodzenie do budynków (FPW było pierwsze, PWMOD ma to w planach) czy

Serwer nie będzie problemem - zawsze znajdzie się ktoś chętny to hostowania nowego moda. Jakby był z tym problem, to mogę popytać na TW (parę osób mnie tam lubi)

No i oczywiście możecie liczyć na wersję Valley of Swamps dla LoC, jak tylko będzie dostępna jakaś wersja moda do ściągnięcia.

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #284 dnia: Grudnia 12, 2010, 08:34:39 »
    Nie ściemniajcie i kontynuujcie moda !
    Jak nie, to czeka nas tylko PWMOD ,,Nie po Polsku". :(