Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53507 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #210 dnia: Października 04, 2010, 21:24:03 »
    Mapa pod singleplayer:

http://img401.imageshack.us/gal.php?g=mb4vx.jpg

Jeżeli się nie podoba to zróbcie mi lepszą xd.

Poszczególne elementy nie zostały jeszcze porozstawiane.

EDIT1: Moje zdolności modelarskie są równe zeru xD
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2010, 21:41:27 wysłana przez Wambo »

Offline Klopotek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #211 dnia: Października 05, 2010, 07:50:11 »
    Wambo bambo ty się lepiej multi byś zajął !! :D

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Października 09, 2010, 12:55:31 »
    Wambo LoC wyszedł czy nie .. bo ja już nie ograniam

Offline Robhar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Października 15, 2010, 00:31:20 »
    Jeszcze niewyszedł

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Października 15, 2010, 14:51:56 »
    A jakieś testy było bo oglądałem filmiki na YT i ...
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2010, 20:35:40 wysłana przez Syron »

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #215 dnia: Października 15, 2010, 19:10:06 »
    Tak, Wambo daje betę klanowiczom jak poproszą, albo chce coś zademonstrować.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Października 15, 2010, 19:25:07 »
    Swoją drogą... ostatnio mało wieści jest na temat LoC. A pierwszy post był aktualizowany jakiś miesiąc temu, a na taleworlds jest nowsza aktualizacja czyżbyście skupili się na między narodowej publiczności? No i czemu robisz mapkę pod single(jaki jest cel istnienia single w tym modzie).

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Października 16, 2010, 11:37:31 »
    No tak, jak zwykle Skrabek...

Po 1, nie widzę, aby na TW były informacje nowsze niż tu, nie skupiamy się na publice.
    Po 2, Wambo się nudzi i zajmuje się single (też zachodzę w głowę, po co), bo aktualnie nie mam czasu na pracę nad LoC, mod nie upadł, prace zostaną wznowione, jak będę miał czas...

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Października 30, 2010, 09:01:10 »
    Czy będzie możliwość dawania złota ?? Lub czegoś podobnego ...
    A i czy drzewa nie mogą być krzaczkami ... tak jak w FPW.. ze da się przejść  przejść itp takie duże krzaczki ...

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Października 30, 2010, 13:01:37 »
    Czy będzie możliwość dawania złota ?? Lub czegoś podobnego ...
    A i czy drzewa nie mogą być krzaczkami ... tak jak w FPW.. ze da się przejść  przejść itp takie duże krzaczki ...

Dawanie złota? Handel już dawno jest gotowy i działa na dedykowanym serwerze. Drzewa, co do nich na mapie będzie ich jakaś ilość i każde będzie się dało ściąć.

Prace po długim zawieszeniu zostały wznowione. Może przed 12.12.2012 się wyrobimy :d.

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Października 30, 2010, 17:55:55 »
    O_o 2012 szok ... Ale spoko ... Poczekamy tym więcej czasu tym mod lepszy ... a tak swoją drogą to może będzie M&B3 :P xDe

Panowie właśnie wpadłem na taki pomysł może beznadziejny no ale .... Jeśli ktoś zostanie wieśniakiem to nie będzie takim dobrym wojem jak np... jakaś inna postać
    i nie będzie miał jak zbytnio zdobywać doświadczenia to np jak będą polowania na dziki to żeby za zabicie dzika jako wieśniak dostajemy np ... 100 doświadczenia ... i Np robimy miecz jako kowal to też dostajemy doświadczenia ... itp ... i można dodać równej ciężkości młoty kowalskie żeby np ... Ciężkim młotem można było wyrobić bronie szybciej ale byłby drogi i trzeba dużo siły na niego ... a lekkim więcej klepanie ... i Może robienie strzał ... że klepiesz drewno i możesz robić strzały ... albo łuki ... hymm też ciekawe ... Może łowienie ryb ale to chyba jest nie wykonalne że w Porcie ... obok stoi łódka i ja na nią wskoczymy trzymając np ... sieć uderzając w wodę łowimy ryby ... i na łodzi pojawia się ryba .. i morza ładować HP albo sprzedać  ... :D i opcja zostania Papierzem ... coś dla Admina :D Papierz jako Neutralny trzyma władzę nad wszystkimi frakcjami :D itp ... xD heh może przesadziłem no ale ... Zastanawiam się czy byli byście wstanie zrobić Owce ... albo Krowy... Skoro są dziki ...xDe
    A domy pozostaną puste ... czy jakieś duperele będą zamontowane ?? BO tak pusto to nie ładnie wygląda ... Można jeszcze wprowadzić NPC jako Bank .. bo jak wojo idzie na wojnę i zginie to traci kasę i żeby jej nie tracił może ją schować do banku ... :D Lecz to raczej trudne do zrobienia ... eh..
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 00:51:40 wysłana przez Syron »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #221 dnia: Października 31, 2010, 13:18:01 »
    O_o 2012 szok ... Ale spoko ... Poczekamy tym więcej czasu tym mod lepszy ... a tak swoją drogą to może będzie M&B3 :P xDe

Panowie właśnie wpadłem na taki pomysł może beznadziejny no ale .... Jeśli ktoś zostanie wieśniakiem to nie będzie takim dobrym wojem jak np... jakaś inna postać
    i nie będzie miał jak zbytnio zdobywać doświadczenia to np jak będą polowania na dziki to żeby za zabicie dzika jako wieśniak dostajemy np ... 100 doświadczenia ... i Np robimy miecz jako kowal to też dostajemy doświadczenia ... itp ... i można dodać równej ciężkości młoty kowalskie żeby np ... Ciężkim młotem można było wyrobić bronie szybciej ale byłby drogi i trzeba dużo siły na niego ... a lekkim więcej klepanie ... i Może robienie strzał ... że klepiesz drewno i możesz robić strzały ... albo łuki ... hymm też ciekawe ... Może łowienie ryb ale to chyba jest nie wykonalne że w Porcie ... obok stoi łódka i ja na nią wskoczymy trzymając np ... sieć uderzając w wodę łowimy ryby ... i na łodzi pojawia się ryba .. i morza ładować HP albo sprzedać  ... :D i opcja zostania Papierzem ... coś dla Admina :D Papierz jako Neutralny trzyma władzę nad wszystkimi frakcjami :D itp ... xD heh może przesadziłem no ale ... Zastanawiam się czy byli byście wstanie zrobić Owce ... albo Krowy... Skoro są dziki ...xDe
    A domy pozostaną puste ... czy jakieś duperele będą zamontowane ?? BO tak pusto to nie ładnie wygląda ... Można jeszcze wprowadzić NPC jako Bank .. bo jak wojo idzie na wojnę i zginie to traci kasę i żeby jej nie tracił może ją schować do banku ... :D Lecz to raczej trudne do zrobienia ... eh..
    Nie pisz więcej po pijaku.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Października 31, 2010, 14:59:27 »
    Nie pisz więcej po pijaku.
    Bo widzisz po pijaku człowiek ma więcej pomysłów. A co do pomysłu: wiele nie zrozumiałem... :o

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Października 31, 2010, 15:38:31 »
    Griveous az taki nie byłem napruty to kumpla 18 urodziny i wiesz... ale wracając do tematu to przeczytaj to jeszcze raz ...

Offline CalenLoki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Listopada 04, 2010, 21:41:11 »
    Yet another PW mod... :P
    Ale to dobrze, im więcej modów zmierzających w tym samym kierunku, tym większa konkurencja - co jak wiemy działa na korzyść konsumenta ;)
    Proponuje taką samą pomoc jak i wszystkim innym pw-modom - mogę przystosować VoS (oraz YTBN kiedyś tam) do waszego moda. Zapewne będziecie mieć swoją mapę, ale od przybytku głowa nie boli.
    Co prawda trzeba by zmienić co nico żeby w pełni zintegrować moda z mapą (na przykład statek jest za duży jak na rzeczki w VoS), ale to chyba nie będzie problem.

Teraz trochę sugestii:

-"handel" brzmi bardzo niejednoznacznie. W życiu bym nie powiedział że pod tym słowem ukryte jest znaczenie "przekazywanie pieniędzy". po przeczytaniu całego tematu już to wiem, ale pierwszy post zdecydowanie nie jest pomocny.

-podróż statkiem jest ciekawym dodatkiem ale:
      -miło by było gdyby z tym samym kodem działały inne modele, jak na przykład statek wikingów z usuniętym masztem (macie kogoś od modeli, więc taka mała przeróbka nie powinna sprawić problemu).
      -sterowanie statkiem przez admina nie jest moim zdaniem dobrym pomysłem - jego nigdy nie ma kiedy potrzeba :P lepiej by było użyć obiektu który przesuwa się razem ze statkiem (n.p. rumpel albo koło sterowe) którego użycie powoduje zatrzymanie albo poruszenie statku.
      -był bym bardzo wdzięczny gdybyście skopiowali kod, umożliwiając użycie trzech statków o oddzielnych trasach.

-moim zdaniem pływanie tylko by przeszkadzało - nie ze względu na realizm, ale ponieważ w ten sposób rzeki nie mogły by stanowić naturalnej granicy - tylko przeszkodę lekko spowalniającą marsz armii. Za to jestem jak najbardziej za tonięciem (powolnym ubywaniem życia jeśli twoja głowa jest pod wodą a'la FPW)

-żywność i głód jest bardzo dobrym pomysłem (do czego próbuje przekonać Laszlo i Vorne), ale moim zdaniem leczenie się przy pomocy jedzenie gdzieś w środku dziczy śmierdzi healing potiononami i tibią... lepiej gdyby jedzenie i odpoczywanie było połączone, czyli używasz łóżka i tracisz jedzenie z ekwipunku. W ten sposób można oddzielić leczenie w polu (w zasadzie nie w polu, tylko w jednej z licznych kryjówek i obozowisk rozsianych po całej mapie) od leczenie w przytulnym schronieniu (np. w zamku).
      -zakładając wprowadzenie powyższego systemu (różnych typów łóżek), można by zastosować różne typy jedzenia:
        +biedne posłanie - zużywa tylko 1 jednostkę jedzenia (np. tylko chleb albo tylko owoce), leczy 10hp, ale do max 50% hp
        +zwykłe posłanie - zużywa 2 jednostki jedzenia (np. chleb+ryba albo ryba+owoce), leczy 15hp, do max 75% hp
        +bogate łóżko - zużywa 3 jednostki jedzenia (czyli wszystkie dostępne, np. chleb+ryba+owoce), leczy 20hp, do 100% hp
      w ten sposób:
        +handel kwitnie (jeśli chcesz mieć dużo hp.)
        +władca może obniżyć racje żywności dla zaoszczędzenie ich (używanie biednego posłania jest bardziej ekonomiczne). czyli że strategia.
        +zwiększa się wartość fortów (tylko tam znajdują się dobre łóżka) albo nawet jednego zamku (jak mogło by to wyglądać w VoS - kryjówki z biednymi posłaniami, forty ze zwykłymi a zamek z dobrymi)

Coś jeszcze pewnie kiedyś wymyślę ;P

btw. mogli byście wysłać mi jakąś działającą wersje moda do przetestowania...?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2010, 21:57:48 wysłana przez CalenLoki »