myślę, że robotnik powinien mieć bonus do kowalstwa i innych tego typu profesji, żeby jego broń wychodziła lepsza (np. tylko on może zrobić najlepszy miecz a kiepskie wychodzą mu b. rzadko i w przypadku ostrzenia przez niego miecza zawsze poprawia się jakość). Zamiast pływania powinno być topienie się (ja nie wyobrażam sobie, aby jakiś kolo w ciężkiej zbroi z toporem, tarczą i mieczem dał rady płynąć) ewentualnie powinno się dać płynąć jak się jest na koniu (koń płynie a my na nim siedzimy). Bandyci nie powinni być za bardzo osłabieni i raczej tak zrobieni, że muszą walczyć szybko (szybki atak na koniach lub zasadzka w lesie, zabicie lub ograbienie i ucieczka). Dobrze by było gdyby wieśniacy mogli sprzedawać zrobione produkty za kasę w forcie do którego musieli by ze swojej wioski przez las, bandyci mogli by wtedy organizować zasadzki (przydałoby im się ubranie w kolorze lasu), a chłopi musieli by podróżować grupami i najlepiej z jakimiś strażnikami dla ochrony). To zwiększyło by realizm i sprawiło, że jednak chłopi nie mają za łatwo, bandyci nie mają za trudno a inni mogą zarobić na ochronie chłopów lub ich zdradzie (strażnik, który miał ochraniać chłopów w drodze do fortu/miasta zostawia ich w lesie aby bandyci mogli ich ograbić/pojmać i potem dostaje za to trochę kasy od graczy z którymi się tak dogadał). Mam taką swoją wizję zależności między klasami w tym modzie i mam wielką nadzieję, że końcowa wersja będzie przypominać to o czym myślę.