Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53486 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 24, 2010, 20:50:40 »
    Mam pytanie odnośnie wojen pomiędzy kulturami załóżmy, że azjaci podbili zamek europejczyków. To europejczycy będą musieli odbić zamek czy będą mieli drugi zamek.

I wyszła nowa wersja PWMOD w której jest taka opcja, że tylko klasa serf i civilian moga zarabiac pieniądze, a rycerz nie może nic zarobić (osobiście ta opcja nie podoba mi się, bo to bez sensu zabijać się za każdym by zarobić pieniądze).

Napiszę tak jak jest teraz w becie. Jeżeli frakcja straci zamek to ma problem bo poza drewnianą bronią to nic nie można kupić po za miastem w przyszłości będę jeszcze tam sklepy z podstawową bronią.

Żeby gra nie przerodziła się w deadmatch na wielkiej mapie każdy będzie mógł zarabiać a za zabicie gracza nic się nie dostanie. W przyszłości pewnie pojawi się kowalstwo i alchemia.

Póki co można tylko wydobywać żelazo i sprzedawać je w magazynie za 500g ale jest to tymczasowe bo to na razie tyle co jest.

Aha i jeszcze jedno mod wymaga kolejnego patcha. Więc za jakąś godzinę powinien się pojawić.

EDIT1: Patch LoC3 link:

- http://.speedyshare.com/files/23949837/Pa
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2010, 23:53:58 wysłana przez Wambo »

Offline Robhar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Sierpnia 24, 2010, 21:52:39 »
    Napraw wkońcu buga z końmi

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Sierpnia 25, 2010, 11:28:52 »
    A ile będzie pieniędzy początkowych? Będzie można kupić zbroje na mapie? To bez sensu na początku jechać/iść zarobić pieniądze a potem się specjalnie zabić by otrzymać pancerz.

P.S. Mod zapowiada się zdecydowanie lepiej od PWMOD i nie moge się doczekać, aż zostaną usunięte wszystkie bugi i mod zostanie ukończony. :)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Sierpnia 25, 2010, 12:05:25 »
    Najprawdopodobniej będzie można kupić zbroje na mapie ;) Na razie wszystko działa dobrze, oprócz tego, że wyświetla się parę błędów, nasza postać umiera i pojawia się na początku mapy, ale staram się to naprawić. Zaczynam robić także kowalstwo.

Offline MuRGyAm

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 29, 2010, 08:19:42 »
    kiedy planujecie skończyć betę?

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 29, 2010, 08:56:27 »
    Przez takie pytania twórców krew zalewa.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 29, 2010, 20:27:40 »
    Przez takie pytania twórców krew zalewa.

Polać mu! Aż chce się wyciągnąć pistolet i strzelić sobie nim w łeb. Mod który w założeniu miał być mniejszą produkcją i zostać wydanym po dwóch tygodniach od rozpoczęcia prac przerodził się w większą produkcję. Jeszcze trochę i może będzie to przypominało MMO ale bez expienia ^^. Więc cierpliwości.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:31:28 »
    Jeszcze trochę i może będzie to przypominało MMO ale bez expienia ^^. Więc cierpliwości.
    MMO mają to do siebie, że aby nie było lagów, dają niskie wymagania, a niskie puki co u was są postępy.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 30, 2010, 12:48:34 »
    Mod został co dopiero stworzony w zalążku ile to czasu minęło miesiąc ? Wambo i PiP trudzą się i wprowadzają innowacyjne możliwości, a to nie takie hop siup. Wy chyba chcecie żeby ludzie robili mody w tydzień i wydawali wam za przeproszeniem syf. Jeśli coś ma być zrobione dobrze to potrzebuję czasu.. jeśli wam to nie odpowiada zagrajcie sobie w Ogniem i Mieczem wraz z bandą desparatów z forum CdProjektu. Wambo mogłeś w ogóle nie wspominać że taki mod powstaję i byłby spokój. Ale cóż przeważnie tak bywa że jak człowiek chce dobrze dla szarych użytkowników żeby sobie pograli a później dostaje od nich "kopala w dupasa".

Co do moda doceniam inicjatywę "Pomóżmy czajnikom" ale mapa nadal jest niestety za duża.. no cóż mój komputer to już po prostu antyk ;p.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 12:53:54 wysłana przez ^IvE »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 30, 2010, 13:22:06 »
    Mod został co dopiero stworzony w zalążku ile to czasu minęło miesiąc ? Wambo i PiP trudzą się i wprowadzają innowacyjne możliwości, a to nie takie hop siup. Wy chyba chcecie żeby ludzie robili mody w tydzień i wydawali wam za przeproszeniem syf. Jeśli coś ma być zrobione dobrze to potrzebuję czasu.. jeśli wam to nie odpowiada zagrajcie sobie w Ogniem i Mieczem wraz z bandą desparatów z forum CdProjektu. Wambo mogłeś w ogóle nie wspominać że taki mod powstaję i byłby spokój. Ale cóż przeważnie tak bywa że jak człowiek chce dobrze dla szarych użytkowników żeby sobie pograli a później dostaje od nich "kopala w dupasa".

Co do moda doceniam inicjatywę "Pomóżmy czajnikom" ale mapa nadal jest niestety za duża.. no cóż mój komputer to już po prostu antyk ;p.

W planach mam zamiar zrobić mapę na której ograniczę ilość zbędnych budynków. Np na mapie są dwa cmentarze, albo dwie karczmę, miały być dodane dwie areny. I w związku z tym cmentarze zostaną przeniesione do miast to w miastach będzie najwięcej stało elementów. Karczma będzie jedna wraz z areną w tak zwanym neutralnym mieście którego brakuje na mapie.

A na razie szlifuje detale zmieniam wygląd menu, bo i tak nad MS teraz pracuje Piss więc zajmuję się tym co się da. Jak mi się uda coś zmajstrować to pokaże screeny nowego menu które ma być proste.

Edit1: Link do screena z menu. Tak wiem zje**** xd.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2010, 15:27:46 wysłana przez Wambo »

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 30, 2010, 15:39:19 »
    Tak nie może być xD. Zmień to lepiej xDD.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 30, 2010, 15:43:34 »
    [...]Wy chyba chcecie żeby ludzie robili mody w tydzień i wydawali wam za przeproszeniem syf.[...]
    Nie, ja chcę żeby gry pojawiały się w tedy kiedy chcę, nawet za 5 minut(np: nie mam co robić... gra która miała wyjść za rok wychodzi dziś żebym mógł se pograć, mam za słabego kompa, gra co miała wyjść jurto wychodzi za 2 lata abym mógł uzbierać kasę na kompa XD) i żeby zawsze były świetne. Ehhh marzenia.
    [...]Co do moda doceniam inicjatywę "Pomóżmy czajnikom" ale mapa nadal jest niestety za duża.no cóż mój komputer to już po prostu antyk ;p.
    Wiem co czujesz :( Dlatego jestem niecierpliwy, choć wstrzymuje się od niepotrzebnych pytań "kiedy"

@Wambo. Już kiedyś wspomniałem, że jest za dużo zbędnych budynków i przedmiotów. A co do menu... mogło być lepsze.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 30, 2010, 16:29:02 »
    gra która miała wyjść za rok wychodzi dziś żebym mógł se pograć

Nie se tylko sobie.

Mapa jest dobra to od twojej strony jest coś źle. Specjalnie dla jednej osoby nie będę wyrzucał budynków. Współtwórca moda też jest posiadaczem czajnika jak napisał parę postów wcześniej i to na podstawie jego spostrzeżeń i jego fps jest robiona mapa.

Co do menu jak ktoś zrobi lepiej chętnie skorzystam. To było robione w paincie i gimpie a moje umiejętności graficzne są małe.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 30, 2010, 17:03:26 »
    Pytanie do IvE i Skrabka: mapa w ogóle Wam się nie ładuje (zostaje w wyszukiwarce) czy załadowuje się i nie możecie wybrać frakcji, nie wyświetla graczy, macie ping i pieniądze równe 0?

A i polecam w opcjach gry wyłączyć edit mode.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 30, 2010, 19:17:42 »
    Co do menu to daj jakieś tło i będzie ok.

Ile będzie sposobów na zarobienie pieniędzy? I jakie to będą sposoby?

Ja podsuwam pomysł, żeby było coś takiego jak np.
    1.Robienie chleba:
    a) zebranie zboża, żyta, pszenicy
    b) zrobienie mąki
    c) i w końcu upieczenie chleba.
    2. Zrobienie piwa, czy wina, to samo.
          Chodzi o to, żeby było kilka etapów produkcji. I każdy etap sprzedać kiedy by się chciało np. zboże za 100, mąka za 500, a chleb za 1000. Albo możecie zmniejszyć koszty wszystkich rzeczy odcinając kilka zer.

Czy to wychodzi w wersji angielskiej czy polskiej?