Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53169 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 17, 2010, 17:41:11 »
    Życzę powodzenia w dalszych pracach i szybkiego rozwiązania problemu.
    Mam pytanie czy zrobicie serwa pod tego moda czy gracze sami będą musieli go robić?
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 17, 2010, 18:10:12 »
    Mam pytanie czy zrobicie serwa pod tego moda czy gracze sami będą musieli go robić?

Jak wróci koleś od wrzucania modów na serwer to nasz własny Sarmacki będzie pod tego moda.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 17, 2010, 20:18:06 »
    Kurza stopa, jasny gwint... Nie mam w co grać myślałem, że mnie podratujecie... Trudno będę musiał coś ściągnąć. Powodzenia i oby wszystko działało jak należy.(na testach mieliście dużo fps?)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 17, 2010, 20:33:40 »
    Ja jako posiadacz czajnika byłem niezmiernie zadowolony z fps. Gdy spojrzałem na "całą mapę" miałem aż 10fps, w PW miałem około 5 ;p A gdy byłem gdzieś w środku mapy miałem około 17fps co dla mnie oznacza komfort.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 17, 2010, 20:42:09 »
    A co do bety wyjdzie jutro o której to nie wiem. Będą małe problemy z ustawieniem tego na serwer na nasz klanowy nie da rady jak już powiedziałem. Na czas bety będą wyłączone wszystkie jednostki balans ich potrwa jeszcze trochę a na dodatek dochodzi parę pomysłów, będzie tylko jedna jednostka Beta Tester.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 18, 2010, 17:21:36 »
    Dawanie kasy? Jak coś pracuje jako płatny zabójca.

To będzie dzisiaj czy znowu przekładacie z powodu błędu/weny?

@EDIT, DOWN: Nawet jeśli to chyba nie zagramy jeśli nie dadzą go nam(graczom) do downloadu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 17:45:48 wysłana przez Skrabek »

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 18, 2010, 17:43:43 »
    Skrabek z tego co wiem Wambo pracuje nad tym by wrzucić moda na jakiś server.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 18, 2010, 18:19:32 »
    Z Wambem obczailiśmy jak wrzucić moduł na Wasz serwer, więc gdy beta zostanie wydana, serwer Sarmacki będzie odpalony z tym modułem.

PS. Nie napalajcie się na tak tą betę, bo nie wiem czy to można choćby alphą nazwać :) W pełnej wersji będzie na bank więcej możliwości, jak macie jakieś pomysły to możecie też je zgłaszać tutaj.

EDIT: Mam zablokowanych wszystkich :) A co do Twojego pomysłu: Nie, będą tylko 3 kultury i koniec kropka.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 18:39:30 wysłana przez PissInPeace »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 18, 2010, 18:35:14 »
    Mały off-top: PissinPace, dlaczego mnie zablokowałeś, tak ze nie mogę wysłać Ci nic na PW??

A teraz w temacie. Mam pomysł, żeby (jeśli się da), dodać jeszcze frakcje Czarną (Mongołowie), i frakcje Zieloną (Słowianie).

EDIT: Szkoda :( . Było by fajnie, gdyby było 5 frakcji, ale trudno. A możesz mnie proszę odblokować?? Chciałbym ci coś pokazać.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 18:44:26 wysłana przez Archimonde »
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:15:09 »
    Pomysły? No ja mam kilka dam tylko te najsensowniejsze:
    1.Już o tym wspominałem:
    Mianowicie kiedy zaczynamy grę mamy niskie staty(np: 10lvl). Po dołączeniu do frakcji podnoszą się(do 20lvl). A potem jeszcze jeden awans(do 30lvl) lub coś. Te coś to może być kupiony trening(np: w kukle zamontować za 50k podnoszenie statów drugie podnoszenie np:100k) zamiast awansów. Chodzi mi o to żeby wieśniak nie wziął wielkiego dwu-ręcznego miecza i nie pokonał na hita władcy zamku...
    2.Może tajne drugie wyjście dla każdego zamku? Ale takie żeby trudno było znaleźć z obu stron. Chodzi tu o sytuacje typu: Obrońcy zamku zostali zaskoczeni bo nie wiedzieli to tajny wejściu(a na pewno gdzie się znajduje), bądź na odwrót atakujący zostali zaatakowani od boku.
    3.Łowienie ryb ich wymiana za kasę lub ich przyrządzanie.(patrz niżej)
    4.Jedzenie np: chleb i w/w ryba do zjedzenia w trakcie stania(bo nie da się uleczyć). Ale trwa to tak długo że nie da się jeść w środku bitwy.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:45:25 »
    Co do bety zostanie ona wydana na dzień przed wyjazdem PissInPeaca w południe czyli w tym tygodniu. Wiem jak już dodawać mody na nasz serwer klanowy więc spokojnie na serwerze Sarmackim ukaże się mod.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 18, 2010, 20:14:00 »
    Po długich i ciężkich próbach udało mi się wprowadzić dawanie złota.
    (click to show/hide)

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 18, 2010, 22:38:33 »
    Oto pierwsza beta moda:

Ciach patrz na pierwszy post

To nie jest nawet połowa tego co ma być wprowadzone, jednostki tutaj nie są zrobione tak więc już niedługo wyjdą patche. Pewnie jutro albo pojutrze. Moduł już wkrótce pojawi się na serwerze klanu Sarmatians. Wszelkie bugi proszę mi zgłaszać najlepiej aby zgłoszenie zawierało screen z problemem. Głównie chodzi mi o sklepy czy dobrze funkcjonują.

EDIT1:Aha mapę musicie pobrać z serwera xd.

EDIT2:Nie spodziewajcie się że pierwsza beta będzie zdolna do normalnej gry, wymaga patcha. Wejdźcie w celu sprawdzenia fps i pingu.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 16:42:15 wysłana przez Wambo »

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 19, 2010, 10:37:03 »
    Pobrać? Czyli tylko dla siebie nie możemy odpalić? Ale wy wredni...

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 19, 2010, 11:06:44 »
    Pobrać? Czyli tylko dla siebie nie możemy odpalić? Ale wy wredni...

Jakbyś czytał to byś wiedział że mod jest na serwerze SRT tyle że ma bugi i trzeba poczekać na patcha.