Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy chcesz dalszej kontynuacji prac nad Land of Cultures?

Tak, chętnie bym zagrał.
    Tak, bardzo mi zależy, jestem fanem tej produkcji.
    Nie, szkoda waszego czasu.
    Nie, ten mod to i tak jedna wielka klapa która nie miała by powodzenia.

Autor Wątek: Land of Cultures  (Przeczytany 53246 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Land of Cultures
    « Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 19, 2010, 11:23:59 »
    W tej chwili SRT ma wgrany moduł "Native", więc na serwerze SRT nie ma w tej chwili LoC. Wiem, że wczoraj był...sam na nim grałem, ale gdzieś tak po północy się wysypał i zniknął...

Offline Wambo

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 19, 2010, 11:36:15 »
    PissInPeace musiał przełączyć moduł coś się stało i wcześniej działające rzeczy przestały poprawnie działać.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 19, 2010, 16:36:26 »
    Grałem, wywalił mnie bug(wszedłem do pustynnej karczmy), musiałem resetować kompa, kiedy wróciłem zamknęliście się na serwerze. Powiem, że mapa fajna bo się włącza :).

Jedna sugestia: Dajcie strój ninja bandytom, a Japońcom dajcie konnego samuraja. Chodzi o to że Shinobi(inaczej ninja) byli najemnikiem którzy za pieniądze wykonywali zadania, otrzymane od samurai lub innych dowódców/polityków.

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 19, 2010, 16:46:40 »
    Jedna sugestia: Dajcie strój ninja bandytom, a Japońcom dajcie konnego samuraja. Chodzi o to że Shinobi(inaczej ninja) byli najemnikiem którzy za pieniądze wykonywali zadania, otrzymane od samurai lub innych dowódców/polityków.

Hmm skoro ninja był na usługach Samurajów i ogólnie Japończyków to po co go dawać jako Bandytę skoro i tak będzie pracował dla Azjatów? Ninja ma przynależność do Imperium Yonago (Azjaci) i to się nie zmieni. Po za tym jednostkom brakuje balansu a nie którym ekwipunku.

Edit1: Samuraj to jednocześnie piechota i konnica.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 19, 2010, 17:05:52 »
    @UP Był najemnikiem więc gdyby miał dostęp do zachodnich cywilizacji na pewno by wykonywał misje dla tego kto zapłaci więcej dlatego pasuje na bandytę... Chyba, że stworzycie klasę: Najemnik. Nie było tego 2 pw bo nie dali rady wysyłać kasy.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 19, 2010, 20:04:41 »
    A można wiedzieć kiedy LoC znowu będzie na serwerze SRT?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 19, 2010, 20:10:57 »
    Teraz SRT mają trening, gdzieś po 21. Liczcie się jednak z tym, że będą częste resety serwera, gdyż razem z Wambem nie próżnujemy i cały czas wprowadzamy poprawki (które i tak trzeba później poprawiać :P) Niedługo dam link do "w miarę najnowszego patcha".

EDIT:
    Kliknij tu aby pobrać patch

O to "w miare najnowszy patch" nie liczcie, że pogracie na nim komfortowo, gdyż bardzo często gra crashuje (na razie nie ustaliśmy przyczyny). Prace nad skryptami są zawieszone do września z powodu mojego wyjazdu, ale Wambo będzie pracował nad modem balansując jednostki i takie tam ;p
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 16:41:54 wysłana przez PissInPeace »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:15:32 »
    Co do pomysłów. Można by zrobić, ukryty sklepik, broniony przez silne boty (czas respa do ustalenia) w tym sklepiku po pokonaniu botów (żeby je pokonać, trzeba by mieć silną drużynę np. minimum 6 dobrze uzbrojonych graczy) można, by kupić klucze (oddzielny klucz dla każdego zamku) do tajnego wejścia, do każdego zamku, byłby on bardzo drogi, ale jeżeli wszyscy rycerze z danego królestwa zrzuciliby się na niego, to nie musieliby sztormować murów, tylko weszli by tajnym wejściem). Jeżeli nie da się zrobić takiego klucza. To możesz dać takiemu tajnemu wejściu (drzwiom) np 100000 wytrzymałości, i tyle samo Młotowi/Toporowi z tego sklepiku, ale zarazem, ta broń miała, by 1-10 szybkości, tak, że byłaby ona bezużyteczna w walce wręcz.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:36:20 »
    Mogę prosić aby ciotkę pomniejszyć ilość itemów na mapie? Jak nową wklejacie i ją ściągnę to działa ale jak drugi raz na tej samej mapie to nie idzie. Dlatego proszę abyście wyrzucili co nieco(wiecie widziałem zamek bez dziedzińca, karczmę zawaloną nadmiarem przedmiotów).

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 20, 2010, 15:55:15 »
    Mogę prosić aby ciotkę pomniejszyć ilość itemów na mapie? Jak nową wklejacie i ją ściągnę to działa ale jak drugi raz na tej samej mapie to nie idzie. Dlatego proszę abyście wyrzucili co nieco(wiecie widziałem zamek bez dziedzińca, karczmę zawaloną nadmiarem przedmiotów).

Nie będziemy zmniejszać ilości przedmiotów na mapie wręcz przeciwnie na mapie brakuje jeszcze niektórych przedmiotów. Po za tym jak PissInPeace może wejść na serwa to każdy może.

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 20, 2010, 18:39:31 »
    Nie będziemy zmniejszać ilości przedmiotów na mapie wręcz przeciwnie na mapie brakuje jeszcze niektórych przedmiotów. Po za tym jak PissInPeace może wejść na serwa to każdy może.
    Skąd ta pewność? Ja mogę nawet nagrać ci film jak się nie odpala serwer... Choć będzie to dosyć naciągane gdyż nagrywanie zżera ramy. :) Wg. mnie możecie zabrać z kilku miejsc kilka łóżek lub czegoś. I te zamki nie mające dziedzińców... Moim skromnym zdaniem jest przepakowane w niektórych miejscach.

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 20, 2010, 20:13:45 »
    A ja przypomnę, że to jest tylko wersja beta, a właściwie nazwałbym ją nawet alfą. Właściwie nie wiem czy 50% rzeczy jest zrobionych także cierpliwości.

PS.Pamiętajcie, że Wambo mógł dać link już do końcowej wersji ale dzięki jego uprzejmości gramy w betę.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 20:16:52 wysłana przez rozman »

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 23, 2010, 22:09:24 »
    Najnowszy patch LoC2

Co wprowadza patch?:

- Balans Europejczyków i Arabów oraz jednostek neutralnych. Frakcja Azjatycka jest nie dokończona zbroje są drogie.
    - Możliwość kopania rudy i sprzedawanie jej w magazynach. Podpowiedź magazyny są przy karczmach.
    - Parę poprawek typu tłumaczenie i dopisanie kilku string spr.

Link Download:

- http://.speedyshare.com/files/23934807/.zip
    « Ostatnia zmiana: Września 11, 2010, 23:53:28 wysłana przez Wambo »

Offline Volv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 24, 2010, 00:40:19 »
    w następnym nie zapomnij dodać azjatom strzał :P ! niechce mi się z buta za każdym razem pod gradem strzał przebijać do arabów żeby je zakupić ...

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 24, 2010, 20:19:54 »
    Mam pytanie odnośnie wojen pomiędzy kulturami załóżmy, że azjaci podbili zamek europejczyków. To europejczycy będą musieli odbić zamek czy będą mieli drugi zamek.

I wyszła nowa wersja PWMOD w której jest taka opcja, że tylko klasa serf i civilian moga zarabiac pieniądze, a rycerz nie może nic zarobić (osobiście ta opcja nie podoba mi się, bo to bez sensu zabijać się za każdym by zarobić pieniądze).