Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaka broń do oblężeń?  (Przeczytany 8926 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Jaka broń do oblężeń?
    « Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 09, 2010, 03:41:16 »
    I bez tarczy blok przebija ;]

Właściwie to przebija ale naprawdę rzadko. Tutaj sprawdza się bardziej wielki młot bojowy:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 09, 2010, 08:28:09 »
    Mi dość często przebijał bo miałem 230 w dwuręcznej :d, mlot bojowy tez jest dobry ale wolniejszy ;f
    (click to show/hide)

Offline sułtan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 12, 2010, 10:57:01 »
    Ja polecam berdysz tarcze miecz swadiański(jednoręczny)i drugą tarcze(na wypadek strzelania w plecy).

Co do armii to 10huskarlów 30 łuczników i resztę se dobierz

Offline Soul00

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 19, 2010, 16:58:16 »
    Krótki miecz,tarcze,łuk lub kusza

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 10, 2010, 17:44:05 »
    Łuk
    2 paczki strzał +3 obr.
    Wielki topór masywnego wyglądu
    I jedziemy :)
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 10, 2010, 17:49:06 »
    Łuk wojenny (podstawa) + "pełna torba" strzał  + "pełna torba" ciężkich toporków do rzucania + tarcza nordyckiego huskarla
    Oczywiście jak zostanie nam jeden toporek (lub w innej sytuacji) to klikamy x i walczymy jak bronią.

Pozdrawiam!
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline Sopel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 16, 2010, 19:14:50 »
    Hmmm... ja ci bym z doświadczenia polecił do walki w zwarciu tak jak mówili poprzednicy krótki miecz + trójkątną heraldyczną tarcze

A co do walki na odległoś to zależy od twojej techniki(stylu)walki.Jeśli np. stoisz sobie na blanka czekasz aż podjedzie wieża i strzelasz do wrogów bierz kusze jest wolniejsza niż łuk więc tak szybko nie skończy ci się amunicj poza tym kusza jest celniejsza.
    Ale jeśli  strzelasz do wrogów załóżmy z wieży z której masz widok na bok wieży oblężniczej weż łuk jest dużo szybszy niż kusza i z takiej odległości nie masz dosłownie szansy nie trafić we wroga.
    To by sie tyczyło obrony .Co do ataku to znowu wybierz łuk  nie potrafie tego uzasadnić ale wg. mnie jest przy ataku dużo lepszy (no oczywiście jesłi masz conajmniej 200 skilla w archery)

Pozdrawiam

Offline Kormo

• Użytkownik
    • All the light makes the shadow...
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 16, 2010, 19:47:58 »
    No tak niby dobrze... ale
    bierz kusze jest wolniejsza niż łuk więc tak szybko nie skończy ci się amunicj poza tym kusza jest celniejsza.
    Napisałbym to raczej tak - Bierz kuszę bo jest celniejsza i łatwiej będzie ci trafiać, a to, że jest powolna nie będzie zbytnio przeszkadzać bo wieża i tak jest wolna jak kluski (?). Zresztá jak ktoś jest maniakiem strzalajácym na oślep bez opanowania to lepiej niech się wogóle nie bierze za oblężenia. Po prostu nie zużywa się całej amunicji na poczátku. A do ataku łuk jest lepszy dlatego, że primo: jest szybszy, secundo: nie potrzeba  strzelać na większe odległości.

Podzrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2010, 21:51:37 wysłana przez Kormo »
    Cytat rodem z tawerny:
    Nordycki huskarl - Najlepsza jednostka w swojej kategorii. Macie szczęście, że nordyccy dowódcy mają najwyżej paru w swoich kompaniach. Niezwykle groźni, świetnie się spisują przy szturmach na mury. Takie małe „chodzące” czołgi.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 17, 2010, 11:49:34 »
    Łuk i kusza mogą mieć bardzo rozbierzną celność a zależy to od skilla ja mam łuk na 315 więc mogę trzymać celownik na 5s. a celownik będzię najmniejszy z możliwych.
    Kusza jest dla mnie teraz gorsza, gdyż mając ok. 100 celowink i siła jest słaba, a z łuku zabijami jednym strzałem i mogę jeździć z na koniku.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl