Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jaka broń do oblężeń?  (Przeczytany 8933 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Jaka broń do oblężeń?
    « Odpowiedź #15 dnia: Lipca 19, 2010, 21:06:05 »
    Ja ostatnio używam Morgensterna. Jest krótki (długość chyba 73), i zadaje duże obrażenia (40), tym bardziej, że to są obrażenia kłute. Idealna broń na opancerzonych huskarli/mameluków/rycerzy.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #16 dnia: Lipca 19, 2010, 21:07:39 »
    I co ważne przebija blok ta broń jest OP
    (click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Lipca 29, 2010, 11:00:02 »
    Ja zwykle biorę kuszę oblężniczą, stalowe bełty, wielki miecz, oraz tarczę huskarla. Mr.M ma rację, że w ścisku trudno się walczy 2h, dlatego mam taktykę: zawsze idę w pierwszej linii (po to mi tarcza huskarla, która w dodatku jest lekka) a gdy dobiegnę do wyłomu wskakuję na blanki. Potem sobie po nich skaczę aż będę daleko od wyłomu, zeskakuję na ziemię i......... cóż...... robię im sajgon. Dzięki temu moi ludzie mogą spokojnie wejść na mury, bo obrońcy rzucają się na mnie. Niestety, ten sposób niesie za sobą zrozumiałe ryzyko... ;)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #18 dnia: Lipca 29, 2010, 12:21:42 »
    Ja tam zawsze oblegam zamek dość długo. Biorę najlepszą kuszę i masę bełtów, żeby samemy wystrzelać wrogich strzelców. Jeśli mogę wykorzystać drabiny (krótka budowa), to powtarzam to aż pozbędę się strzelców. Potem mogę spuścić ze smyczy moich huskarlów, albo wychodze na szczyt drabiny z długachną halabardą i rozwalam piechurów ciosem z góry, w ten sposób sam rozwalam 75% wrogów :). Jesli muszę robić wieżę, to przy drugim podejściu zaczynam równiez od sztrzelania, ale wyposażam się w dwuręczniaka i tarczę, gdy skończą się bełty, wchodzę z huskarlami. W ten sposób minimalizuję straty, a że mam u NPCów dobrą chirurgię, to zwykle prz oblężeniu ginie maksymalnie 2 moich ludzi.

Offline Chudy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 06, 2010, 13:02:24 »
    Polecam jakaś długą broń dwuręczna, tylko uważaj żeby Cie strzelcy nie ściągneli więc miej tarcze w pogotowiu ;]
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 06, 2010, 13:34:08 »
    A w zwarciu nie będzie miał w kogo trafić... do oblężenia się stosuje krótkie, szybkie bronie.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:40:16 »
    Ja też stosuję 2h. Nie rzucam się w tłum jak berzerk, mam swoje sposoby. Zresztą, taktykę 2h masz poniżej..... ;) pozdro
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 06, 2010, 15:55:11 »
    Nie leci się na rzeźnie tylko idziesz razem ze swoimi wojakami i kasujesz po drodze dwuręczną, zresztą co Ci da krótki miecz, nikogo nie będziesz mógł trafić przy wejściu. A jak będziesz mógł to Cie szybko skasują.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 06, 2010, 16:13:02 »
    Ja gram u Rhodoków i przed chwilą miałem walkę 350 na 850 (ja ze słabszymi broniłem miasta, wszystko na poziom normal wlk bitew 300) i co rozgromili ich sami. Tylko czasem podchodziłem i zabiłem paru wrogów z nudy xD

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 06, 2010, 18:04:53 »
    Tak, trafisz raz czy kilka razy i będziesz stał jak czubek na tej drabinie bo bo się nie przebijesz. Kusznicy/łucznicy Cię podziurawią, a będziesz wstrzymywał resztę wojowników.

Co Ci da krótki miecz? Hmmm... szybszy atak? W połączeniu z rozsądnie rozwiniętą walką 1H i umiejętnościami będziesz zabijał jednym ciosem. Jeśli atakujesz, wpychasz się pierwszy i przebijasz się na tyły. Po drodze możesz kilka razy ciachnąć. Gdy wojownicy będą się próbowali przebić to będziesz sobie z tyłu stał i mordujesz wrogów otwierając drogę własnym wojownikom. Poza tym - jeśli przy respawnie rzuci się na Ciebie kilka wojowników to możesz w nich włazić, a przy zręczności (Twojej, nie postaci) zabijesz szybko wszystkich bez obrażeń.
    A więc co Ci da krótki miecz? Nie, nic, zupełnie nic...

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 06, 2010, 18:19:05 »
    No Degren ale się rozpisałeś ;) . Teraz czas na mnie xD . Ja mam cięzką pawęż sporej grubości, długi średniowieczny miecz, kuszę oblężniczą i stalowe bełty. Efekt? Chodzę z tym eq cały czas (nie ważne czy oblegam czy jestem oblegany.) Poprostu jestem już na tyle doświadczony że nie ważne jaką mam broń i tak dam radę (wkońcu w M&B gram juz ze 4-5lat ;)   ) I dodam że gram na normalnym poziomie trudności ;)                   Pozdrowienia, Shakyor ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2010, 18:32:57 wysłana przez Shakyor »

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 06, 2010, 23:36:35 »
    Tak naprawdę, też nie walczę krótkim mieczem. Dlaczego? Zawsze zapominam przed oblężeniem zmienić broń, a krótki miecz na rozpędzonym rumaku... bez sensu. Ale kilka razy jak mi zaświtało to walczyłem krótkim i o wiele bardziej mi się podobało. Takie sztyletowanie się.:P Sam mam długi miecz, tarcze i kuszę oblężniczą. Nie gram tak długo, ale czego bym nie miał w łapie (lance, topór, a nawet pałka) wszystkim dam sobie radę.

Pawęży nie mam z oczywistego - jak broni zapominam zmienić to co dopiero tarczy.:D

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 07, 2010, 17:14:53 »
    Ja z kolei korzystam z dwuręcznego topora tudzież miecza, a do tego łuk i tarcza.

(z dołu szyję do strzelców na zamku, wchodząc do góry siekam mieczem/toporem albo dalej łukiem. Tarcza używana wraz z.. pięściami ; D Ale służy tylko do ochrony przed strzałami)

Ogólnie rzecz biorąc bardzo dobrze mi się gra łucznikiem, ale nie wyobrażam sobie grania w 100% łucznikiem (bez żadnego 2h czy szarży na koniu). Za dużo we mnie z wojownika, żeby stać cały czas na wzgórzu i strzelać do wrogów.. ; d

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 08, 2010, 16:16:50 »
    Proponuje morgenstern.:) Jest jedno-/dwu-reczny, więc jak schowasz tarczę to masz młot/topór dwuręczny.:) Prawda, mniejszy dmg, ale większa szybkość.:) A jak "szarżujesz" z tarczą na łuczników to nawet jeśliby "strzelić" kogoś po łbie to ma spory dmg.;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 08, 2010, 17:27:45 »
    I bez tarczy blok przebija ;]
    (click to show/hide)