Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190978 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1485 dnia: Kwietnia 06, 2013, 22:37:30 »
    Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy ELC jest dobry, to od siebie dodam, że jest epicki :D
    Dwie dzisiejsze bitwy.

Pierwaja.
    W powiedzmy rzędzie kampią Jackson z 30% hp i dwa Stugi, za nimi były inne czołgi (tier średni). Jade moim mrówkojadem, Jacksona ściągam i podjeżdżam do jednego Stuga, ten nie zwraca na mnie uwagi. W oczekiwaniu na załadowanie pestki wjeżdżam w niego i się odsuwam, ten nadal nic (lol) zorientował się dopiero gdy od swojego dostał pigułe w dupsko :D Ostatecznie wdupiłem, ale miałem 3 kille na koncie i wygraliśmy :3.

Druga akcja.
    Jade ze sportem na Prochorowce po prawej stronie (nasz resp był na dole. Patrzymy, hellcat kampi przy granicy, no to sport go wdupił za 70% hp. Ja jade go flankować, robie epickiego drifta, strzelam, pudłuje i dostaje plombe. Nie ugiąłem się i spie@#!$łem, ten w międzyczasie schował się za jakimś budyneczkiem. Korzystam z okazji robie jeszcze raz drifta zza roku, strzelam. BANG trafiłem :D Najbardziej epickie było
    "Fuck you u lucky bitch!!!!!!!!!!!" XD

Za składnie przepraszam, jestem debilem i nie umiem pisać po naszemu.
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1486 dnia: Kwietnia 06, 2013, 22:59:24 »
    Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy ELC jest dobry, to od siebie dodam, że jest epicki :D
    Dwie dzisiejsze bitwy.

Pierwaja.
    W powiedzmy rzędzie kampią Jackson z 30% hp i dwa Stugi, za nimi były inne czołgi (tier średni). Jade moim mrówkojadem, Jacksona ściągam i podjeżdżam do jednego Stuga, ten nie zwraca na mnie uwagi. W oczekiwaniu na załadowanie pestki wjeżdżam w niego i się odsuwam, ten nadal nic (lol) zorientował się dopiero gdy od swojego dostał pigułe w dupsko :D Ostatecznie wdupiłem, ale miałem 3 kille na koncie i wygraliśmy :3.

Druga akcja.
    Jade ze sportem na Prochorowce po prawej stronie (nasz resp był na dole. Patrzymy, hellcat kampi przy granicy, no to sport go wdupił za 70% hp. Ja jade go flankować, robie epickiego drifta, strzelam, pudłuje i dostaje plombe. Nie ugiąłem się i spie@#!$łem, ten w międzyczasie schował się za jakimś budyneczkiem. Korzystam z okazji robie jeszcze raz drifta zza roku, strzelam. BANG trafiłem :D Najbardziej epickie było
    "Fuck you u lucky bitch!!!!!!!!!!!" XD

Za składnie przepraszam, jestem debilem i nie umiem pisać po naszemu.

Bez obrazy ale nic w tym epickiego :)

Widziałem w akcji Leoparda I i powiem szczerze, że jest niezły :) Jeszcze go sprawdzę gdy uda mi się w końcu wbić na server :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1487 dnia: Kwietnia 07, 2013, 09:45:29 »
    Oj tam dla mnie to było epickie :c

Leopard ma w ciul słabe działo :/
    (click to show/hide)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1488 dnia: Kwietnia 07, 2013, 09:57:46 »
    Leopard ma w ciul słabe działo :/
    On ma na myśli Leoparda I, meda X tieru. ;)
    Akurat działo to ten nowy Leoś będzie miał dość eleganckie. W zasadzie, to oprócz niesamowitej mobilności będzie to jego jedyny plus, bo pancerz nie istnieje. Mogliby zabrać mu płyty i okleić papierem, wyszłoby na to samo. ;p

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1489 dnia: Kwietnia 07, 2013, 10:37:26 »
    Przy dużej prędkości pancerz Ci potrzebny jak małpie rower :D
    (click to show/hide)

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1490 dnia: Kwietnia 07, 2013, 12:31:21 »
    Przy dużej prędkości pancerz Ci potrzebny jak małpie rower :D
    Powiesz to, gdy nie będziesz mógł uciec i przebije cie każdy HE lecący w Twoją stronę zadając full dmg. ;p

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1491 dnia: Kwietnia 07, 2013, 13:04:02 »
    Powiesz to, gdy nie będziesz mógł uciec i przebije cie każdy HE lecący w Twoją stronę zadając full dmg. ;p

Pozdrawiam wtedy kierowcę.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1492 dnia: Kwietnia 07, 2013, 19:40:36 »
    Na wyższych tierach HE używają chyba tylko arta i KW-2 :d
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1493 dnia: Kwietnia 07, 2013, 19:44:53 »
    Byś się bardzo zdziwił...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1494 dnia: Kwietnia 07, 2013, 20:33:33 »

Zobacz sobie penetrację HE'ków czołgów jakie będzie spotykał Leopard, a się zdziwisz. ;) Nie mam na myśli nawet tego całego FV215 (183) z 270 punktami penetracji na HESH'ach, ale taki E-100, JgPanzer E-100, czy nawet ruskie topowe IS'y przy odrobinie szczęścia będą przebijały z HE'ków za full dmg. Co prawda różnicy mi to wielkiej nie robi, bo BatChat jest w podobnej sytuacji*, a tak czy inaczej to jeden z moich ulubionych tanków, więc do kartonu przywykłem, ale w przeciwieństwie do francuza Leoś pozbawiony jest autoloadera, więc i grać trzeba nim inaczej...

*tyle tylko, że Leopard jest znacznie większy, więc łatwiej w niego trafić

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1495 dnia: Kwietnia 08, 2013, 12:12:51 »
    Na każdym czołgu czy to E 100 czy IS 4 czy tam mój ulubiony KW 1S to zawsze mam kilka pocisków HE chociażby po to aby szybko się dało capa zbić a gdy pojawi się jakiś kartonowy tank to też się przydają ;)
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1496 dnia: Kwietnia 09, 2013, 15:54:59 »
    Napisz im to na forum ktore czytaja;d

Akurat z tym jest problem, bo te białoruskie scumbagi nie tolerują żadnej krytyki i na forum zostałem zbanowany za taki post:

Cytat: saintseiya, on 08 April 2013 - 12:47 PM, said:
    Najważniejsza sprawa, która już zostąła poruszona to nadal arty po 4-5 w bitwach X tierowych będą gościć. Udało mi się ugadać z gościem z EU i potestować to co boli wszystkich czołgistów  i o dziwo pewno wielu z was to wkurzy( mnie wkurzyło) nadal są strzały za 0 i to z  50- 100 m czy to  po weekspotach czy w sam pojazd( ze złotą również) , widać dziurę po pocisku np we włazie a pojazd nie traci wytrzymałości.To jest dla mnie wrecz dziwnę że taki preceder w grze nie zostaje naprawiony( Jest pisane na forum, trąbione) i jak główą o ścianę, nie ma efektu a głowa boli.
    Żeby naprawiać problemy, a nie dodawać kolejne nic nie wnoszące patche, należy mieć kompetentnych programistów. Niestety, nie po raz pierwszy, jak i nie drugi, dobitnie widać, że większość osób odpowiadających za kod gier od WG (widać to najlepiej na przykładzie wręcz żałośnie beznadziejnego WoWP) jest niekompetentna w tym co robi, lub jest na tyle nieudolna, że swojej teoretycznej wiedzy i umiejętności nie umie "przekuć" w produkt ostateczny. Dopóki to się nie zmieni, dopóty nie spodziewałbym się większych zmian jakościowych w WoT'cie i raczej przyzwyczaiłbym się do sytuacji, że każdy kolejny patch będzie zawierał jeszcze większą porcję durnych zapychaczy, a nie tego na co gracze najbardziej czekają. O jakości zatrudnionych w tym "studiu" osób najlepiej świadczy jakość implementowanych do gry map (o ile jakiekolwiek są dodawane   ). Wrzucą od czasu do czasu skręcone przez jakiegoś partacza Dragon Ridge (rekord, wycofywane 2x do poprawy xD), Serene Coast, Bagno, Comarin, a tak wielki problem mają, żeby zgodnie z sugestiami graczy popracować nad kolejnymi mapami miejskimi.... Niestety zamiast takich plansz znów zostaniemy uraczeni jakąś camperską chińską - czy tam wietnamską - dżunglą, Arizoną, czy Meksykiem, które zapewne będą należeć jak najbardziej do map arty friendly.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1497 dnia: Kwietnia 09, 2013, 19:21:21 »
    To juz wiem dlaczego Tiger to pussy w tej grze;d
    Czekam z niecierpliwoscia na czolgi w War Thunder.Na razie zapowiada sie lepiej jesli chodzi o modele czolgow.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1498 dnia: Kwietnia 09, 2013, 19:55:42 »
    Nie tylko Ty czekasz na czołgi w WT. Gdzieś trafiłem na informację, że podobno w następnej aktualizacji trafiają one do testów alfa. Niemniej niech się lepiej chłopaki z Gaijin nie śpieszą zbytnio i niech dopracują je w sposób poprawny (lepiej poczekać nawet te 3-4 miesiące na lepszy produkt) oraz niech nie popełniają błędów tych bęcwałów z białorusi. :) Jeśli zachowają jakość jaką prezentują ich samoloty (w porównaniu do latającego kału od WG w postaci WoWP*) to byłoby świetnie. Jednak już teraz wiem, że WT będzie miało tę przewagę nad WoT'em, gdyż w tym pierwszym pojawią się tylko i wyłącznie czołgi, które powstały, jeździły i brały udział w walce - czego nie można powiedzieć o 2/3 pojazdów z WoT'a (najlepszym przykładem jest T28 Proto, którego nawet w literaturze fachowej nie ma xD). W sumie i tak WoT już mi się przejada, więc tak czy inaczej zbyt często go nie odpalam.

*chociaż wcale nie twierdzę, że WT jest doskonałe, bo kilka kwestii jest zdecydowanie do poprawy, a jeszcze kilka innych kuleje

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1499 dnia: Kwietnia 11, 2013, 20:16:01 »
    Coz ,zblizam sie do tygrysa i wlasnie mam do wyboru umiejetnosci zalogi.Co proponujecie na aktualnego Wota dla ciezkich niemieckich czolgow?
    Moja propozycja to:
    Dowodca - Szósty zmysł
    Kierowca - Jazda terenowa
    Celowniczy - Snajper
    Ladowniczy - tutaj mam dylemat i nie wiem co wziac.Sklaniam sie ku Bezpieczne magazynowanie ale nie wiem czy to dobry pomysl
    Radiooperator- Rozeznanie w sytuacji