Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1455 dnia: Marca 28, 2013, 16:38:49 »
    Hahaha :D Pamiętam jak grałem nią miliard patchy temu - była to moja pierwsza 6... Za długo nie pobyła w garażu ;) Ale zamierzam mieć Inżyniera u Niemców (no i Mausa ogólnie), więc pewnie kiedyś odkryje za wolne co trzeba i pogram tym ponownie ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1456 dnia: Marca 28, 2013, 16:50:03 »
    Jak Wy obskakujecie tym wolnym, skoro go przychodzi po 10 na bitwe ? Za złocisze wymieniacie? To sie chyba nie specjalnie pyli :P
    (click to show/hide)

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1457 dnia: Marca 28, 2013, 17:30:05 »
    Doradzcie mi.Do Ferdka opyla sie expic przez Tigera czy llepiej isc linia TD?
    Na TD jestem na III poziomie a na medach V.
    Dlatego sie zastanawiam bo nie wiem czy grajac Tigerem P dotrwam przez te 150k expa idac przez medy;p
    Probowal ktos w ten sposob?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1458 dnia: Marca 28, 2013, 17:51:06 »
    Tigerem P dotrwasz, gorzej dotrwać do Tigera P :D
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1459 dnia: Marca 28, 2013, 18:27:14 »
    Jak Wy obskakujecie tym wolnym, skoro go przychodzi po 10 na bitwe ? Za złocisze wymieniacie? To sie chyba nie specjalnie pyli :P

Nigdy nie wymieniłem ani jednego punktu doświadczenia za pieniądze, bo jest to skrajna głupota*. :) Natomiast tak czy inaczej ostatnio miałem ponad 90 tysięcy wolnego doświadczenia nazbieranego i dopiero wydałem go trochę na działo do Black Prince'a (żeby w ogóle nie jeździć na stocku - bodajże było to 15 tysięcy) oraz na wieżę i pierwsze działo Caernarvona (tutaj zabuliłem chyba coś około 30 tysięcy, ale jeżdżenie z wieżą z BP i marnym działem mnie nie bawiło ;)). W ten oto sposób na chwilę obecną mam "jedynie" 60k. Początkowo miałem szatański plan by nazbierać blisko 200 tysięcy i po wprowadzeniu nowego drzewka niemieckich medów w patchu 0.8.5 zakładałem zrobienie Indien Panzera, a następnie przeskoczenie prototypu Leoparda z IX tieru za free, żeby od razu przejść na Leosia z X tieru. Tak czy inaczej pomysł ten porzuciłem. :)

*chyba że golda wygrywasz w ESL'u

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1460 dnia: Marca 28, 2013, 19:06:28 »
    Mistrzu! Ucz mnie! Jak tyle nabiłeś :o?
    (click to show/hide)

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1461 dnia: Marca 28, 2013, 19:18:50 »
    Wystarczy konto premium i granie na czołgu na którym dobrze ci idzie :) Powiedzmy masz czołg 1000 doświadczenia na bitwe :) Sobie nim grasz, a wolny exp szybko wpada. No chyba, że sobie coś za niego opracowujesz. Ja ostatnio przeszedłem całego 4 tiera francuskiego aby mieć ELC AMX-a :) Dużo free expa nie mam bo premki brak :) Ale jakoś daję radę.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1462 dnia: Marca 29, 2013, 11:30:20 »
    Bardzo pomocny w tym jest również mnożnik ;) Opłaca się zdejmować gwiazdki z czołgów, jeśli masz czas. Szczególnie szybko wpada ten free exp, jak jest mnożnik x5 w niektórych eventach :D

Doradzcie mi.Do Ferdka opyla sie expic przez Tigera czy llepiej isc linia TD?
    Na TD jestem na III poziomie a na medach V.
    Dlatego sie zastanawiam bo nie wiem czy grajac Tigerem P dotrwam przez te 150k expa idac przez medy;p
    Probowal ktos w ten sposob?

Wg. mnie lepiej "przemęczyć" się przez TD'ki, gdyż będziesz miał dodatkową załogę, jeśli chciałbyś iść jednocześnie w 2 linie, a to bardzo pomaga. Głupotą byłoby granie na 75% załodze na VIII tierze, którym jest Ferdek... Zresztą nie miałbyś odkrytych dział, które z Heavy/Medów nie pasują na Td'ki.

Jesteś na III poziomie - Marder?
    Hetzer - chyba najlepszy TD IV tieru [zakładasz 10,5, HE naboje i wszystko prawie na hita ;)]
    Stug III - jeden z lepszych V, szybko strzela, ładny celownik
    JagpzIV - nie taki straszny, jak go malują - fakt, najgorszy, porównując do innych VI, w Niemieckim drzewku, ale da się nim fajnie grać ^^
    Jagdpanther - miodzio! Polecam do niego działo 8.8 gdyż można ładnie zaspamować wroga - niestety, ale na Ferdku, trzeba się przerzucić na 10,5 gdyż gra się nim zupełnie inaczej ;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1463 dnia: Marca 30, 2013, 09:40:03 »
    Głupotą byłoby granie na 75% załodze na VIII tierze, którym jest Ferdek...

Nie aż tak wielką głupotą. ;) Sam ze względu na fakt, iż niektóre czołgi zostawiałem w garażu, nawet na wysokich tierach startowałem ze świeżymi załogami od 75%. Ostatnio tak robiłem jak odblokowałem topową francuską artę, a 3 perkową załogę zostawiłem na Lorraine 155/51. Przez to BatChat 155 musiał zaczynać ze świeżakami od 75%. :D

Zresztą nie miałbyś odkrytych dział, które z Heavy/Medów nie pasują na Td'ki.

Ale miałby odblokowane jakieś silniki. ;)

Hetzer - chyba najlepszy TD IV tieru [zakładasz 10,5, HE naboje i wszystko prawie na hita ;)]
    Stug III - jeden z lepszych V, szybko strzela, ładny celownik
    JagpzIV - nie taki straszny, jak go malują - fakt, najgorszy, porównując do innych VI, w Niemieckim drzewku, ale da się nim fajnie grać ^^
    Jagdpanther - miodzio! Polecam do niego działo 8.8 gdyż można ładnie zaspamować wroga - niestety, ale na Ferdku, trzeba się przerzucić na 10,5 gdyż gra się nim zupełnie inaczej ;)

Na StuG'u i tak najważniejsze jest założyć lornetkę oraz siatkę i z jego bazowym camo gramy czystym ninja. :) Natomiast JagdPzIV jest tragiczna i nic mnie nie przekona do zmiany zdania. Oprócz przyzwoitego camo, dynamizmu i pancerza (mamy szansę odbić... V tiery jak dobrze pójdzie xD) ten czołg to porażka. Na 75 mamy marne 150 punktów penetracji przy żałosnych obrażeniach jak na ten tier, a gdy zdecydujemy się założyć 88/L56 to penetracja spada do takiej wartości, że możemy zapomnieć o czysto TD'kowej grze z dystansu, gdyż będziemy ciągle odbijać się od przeciwników. :)

Mistrzu! Ucz mnie! Jak tyle nabiłeś :o?

Normalnie. ;) Konto premium jest u mnie rzadkością (w sumie może używam go łącznie 1,5 m-ca na cały rok...), a free expa po prostu sobie zbieram i zbieram. Doszło do tego, że szkoda jest mi go wydawać na cokolwiek, więc nie pozostaje mi nic innego jak obserwowanie gdy powoli rośnie na koncie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1464 dnia: Marca 31, 2013, 17:14:57 »
    Czy jest możliwe, by wytłukli załoge bez niszczenia pojazdu? I czy wtedy pojazd odpada z gry? (jak przy utonięciu)
    (click to show/hide)

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1465 dnia: Marca 31, 2013, 17:28:07 »
    Tak i tak ;) Jest chyba nawet dodatkowy exp/kasa za zabicie ostatniego załoganta u wroga.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1466 dnia: Kwietnia 01, 2013, 08:48:08 »
    Co powiecie o niemieckich lekkich?Bo chcial bym isc w to drzewko by pobawic sie zwiadowcami.Alepoczytalem na necie i wynika z tego ze niby VK 2801 to juz nie zwiadowca.Potwierdzacie to?Jesli tak to moze jakis nizszy tier V i leopard?Tylko porownujac leoparda z V tierem amerykanskim to blado to wyglada.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2013, 09:21:42 wysłana przez Sahajdaczny »

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1467 dnia: Kwietnia 01, 2013, 09:10:45 »
    Osobiście bardzo lubię leoparda, mam go wyelitowanego i nie spieszy mi się by przechodzić na Cougara.
    Aczkolwiek rzadko kiedy nim tak naprawdę scoucę. Dla mnie jest to po prostu masakrator niskich tierów lub innych scoutów.
    działko 30mm jest zabójcze. W prawdzie ma niższy DPM niż 50mm, ale ma akceptowalną penę no i seria za 300+ dmg wystarczy na wykończenie arty lub low tiera. Taranowanie innych czołgów to też dobra taktyka.

Co do VK 2801 "Cougar". W ostatnim patchu dość ostro go znerfili by przyrównać go do innych lekkich VI tieru. Problem w tym, że przy okazji zapomnieli obniżyć koszt napraw i nadal kosztuje ponad 10-11k za pełną naprawę.
    Do tego jest on bardzo mocno zależny od amunicji HEAT do swojej haubicy. Bez niej ten czołg nie sprawia się zbyt dobrze.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1468 dnia: Kwietnia 01, 2013, 12:26:33 »
    Polecałbym ci iść w T-50 lub T 50-2 :) Jeżeli ci takie coś nie odpowiada to podobno Chaffe jest dobry. Jeżeli myślisz o wyższych tierach to T71 jest epickim czołgiem gdy mu zamontujesz osłoniętą optykę i inne moduły oraz gdy będziesz miał załogę pod zwiad. No i oczywiście na koniec zostały francuskie lekkie... ELC AMX moim zdaniem w żadnym wypadku nie nadaję się do tak dobrego scoutingu jak T-50... Jedynym dobrym czołgiem jaki tam jest to AMX 13 90. W Niemieckie nie warto iść od ostatniego patcha. No chyba, że podoba ci się Leopard.
    Takie jest moje zdanie na ten temat. Grałem tylko T-50, T71 i ELC AMX. T 50-2 mam zamiar kupić jak nazbieram kasę.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1469 dnia: Kwietnia 01, 2013, 13:08:55 »
    Nikt nie powiedział, że tymi czołgami sie świetnie driftuje :D ELC jest boski!
    (click to show/hide)