Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190949 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blast

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1470 dnia: Kwietnia 01, 2013, 13:30:51 »
    GOD...
    Widzieliście zapowiedzi nowej mapy oraz zmian w 0.8.5... Pauza w grze... Głupota ludzie sobie będą klikać a bitwy będą pewno trwać 30 minut... Poddanie się kolejny fail... Niszczysz kolesia już jest na hita, a on się poddaje i nie zalicza ci killa. Nowa mapa może być zabawna, ale też głupia... Kolesie z dużą ilością kasy będą mieć więcej doświadczenia za niszczenie jakichś głupot, które mogą cie zabić w jakimś tam momencie.
    Wydaję mi się, że tak to będzie wyglądać ale nie jestem pewien. Mam nadzieję, że nie bo inaczej gra straci sens.

@EDIT
    Corleon... Na cholerę to pisałeś xD
    A chciałem tu zacząć spekulacje na ten temat ;C Ty wszystko zepsułeś ;CC

Widzę, że WoT mi aktualizację małą instaluję, aż się boję co zastanę w bitwie lub w garażu :D Trolle cholerne ;P

@DOWN
    Jakie były na tamten rok? ;D Jeszcze nie grałem to nie znam.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2013, 14:00:35 wysłana przez Blast »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1471 dnia: Kwietnia 01, 2013, 13:32:15 »
    Prima Aprilisowe żarty WoT'a dalej są dobre xD Ja i tak chcę dalej różowe camo!

Bo chciałem xD Ale fakt faktem, żarty ciekawe. Ale lepsze były na tamten rok xD

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1472 dnia: Kwietnia 01, 2013, 15:43:23 »
    VK2801 w jaki sposob zostal oslabiony?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1473 dnia: Kwietnia 01, 2013, 15:46:56 »
    VK2801 w jaki sposob zostal oslabiony?
    Obniżyli prędkość max, pancerz, dodali 2 tony ciężaru.
    Znacząco zmniejszyli celność 105mm w ruchu i ogólnie. Podobno pogorszyli też camo.
    Pomimo podniesienia o 1 tier wyżej nie obniżyli kosztu naprawy.
    Jedyne, co się poprawiło to MM. Mniej meczy X i IX tieru.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1474 dnia: Kwietnia 01, 2013, 15:59:33 »
    A wiadomo czy cos poprawia w tej kwestii na 8.5?

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1475 dnia: Kwietnia 01, 2013, 16:34:38 »

Raczej nic :)

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1476 dnia: Kwietnia 01, 2013, 16:49:17 »
    Możliwe, że poprawią kwestie kosztów naprawy, na nic więcej bym nie liczył.
    Niektórzy (W tym niekwestionowany specjalista od VK2801, Tazilon) twierdzą, że pomimo nerfa ten czołg jest nadal najlepszym czołgiem lekkim VI tieru.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1477 dnia: Kwietnia 04, 2013, 09:29:18 »
    Jakby ktoś szukał info na temat patcha 8.5 http://ftr-wot.blogspot.ca/2013/03/85-patch-notes.html

Boli mnie trochę słaby pancerz Leosia, ale i tak wydaje mi się, że będę chciał go zrobić ;)

Wybrałem te najciekawsze informacje:
    (click to show/hide)

I oczywiście ;) "This is NOT confirmed, keep that in mind, some items are... suspicious. "

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1478 dnia: Kwietnia 04, 2013, 14:03:03 »
    Nareszcie plutony 3 osobowe bez premium :D

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1479 dnia: Kwietnia 05, 2013, 07:07:51 »
    W sumie kilka fajnych rzeczy będzie, warto czekać.
    - Sexton, może wpadnie do kolekcji
    - Złote zestawy do kupienia za kredyty to też fajna sprawa, na ESL i CW w pierwszej kolejności zakupię zestawy gaśnic, colę, żarcie i inne przydatne rzeczy.
    - Naprawiony 6 zmysł.

Ale...
    Nie podoba mi się absolutnie pomysł z plutonami 3 osobowymi dla non premium, o ile kompanie mogą być, to plutony to przesada.
    Jeżeli zamierzają jedynie zwiększyć prędkość IS-7, bez ingerencji w masę lub silnik, jest to kompletny bezsens, bo czołg i tak rzadko kiedy rozpędza się i jest w stanie utrzymać chociażby te swoje 40-50, a co dopiero 59 km/h, chyba że planują zrobić z niego 10 tierową kaczkę.

" Reduced prices for temporary (credit) camouflages, inscriptions and logos"- szkoda ze nie tych za złoto, może wpadło by trochę golda zwrotu :P
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1480 dnia: Kwietnia 06, 2013, 08:42:18 »
    Leopard 1:
    kadłub 70/35/25, wieża 52,60,60

Nowy WoT'owy synonim słowa "karton"... Pewnie będzie to pierwszy X tierowy scout. :) Szkoda, że na prawdę pancerz Leoparda 1 dzięki homogenizacji pancerza zapewniał ochronę porównywalną do rosyjskiego T-55 (którego pancerz przedni nachylony pod bardzo ostrym kątem wynosił ok. 100mm). Niestety obawiam się, że Leopard stanie się ulubionym czołgiem do sprawdzania skuteczności pocisków HE i brytyjskich HESH'y... Jakie będą konsekwencje tego każdy dobrze wie - padające pół załogi i niszczone co strzał kolejne moduły.

Co prawda BatChat 25 ma jeszcze cieńszy pancerz (60/40/30 mm // 50/30/15 mm), ale ze względu na fakt posiadania magazynka jest on zupełnie innym pojazdem. Leopard magazynka nie posiada i obawiam się, że dla większości randomowych pomidorów gra takim kartonem na X tierze z przeładowaniem co ~8 sekund będzie traumatycznym przeżyciem. :D To jest jedyny plus tej sytuacji, ponieważ może sprawić, że czołg będzie bardzo popularny (w końcu to Leopard fapfapfap) oraz dodatkowo tak specyficzny, że większość lam skutecznie obniżało będzie jego win ratio, oddalając widmo nieuchronnego nerfa. ;)

Co do samego patcha... Znów cholerna bieda. Zamiast naprawiać błędy oraz zmieniać tę grę, matoły z WG wrzucają kolejne czołgi i... 1 (słownie JEDNĄ) mapę. Nie dość, że w ostatnim patchu wycofali dwie, to w ich miejsce wrzucili tylko jedną planszę, która dodatkowo jest strasznie arty friendly. Zamiast na dodawaniu kolejnych ton czołgów z desek kreślarskich wzięli by się porządnie za:
    - implementację systemu wykorzystania wielu rdzeni,
    - poprawili by MM (tak żeby starało się losować w topowych czołgach graczy podobnych skillem) - nie jest śmieszne gdy przeciwnik dostaje ogarniający top tier, a nasza drużyna "siemka_pl" w E-100 albo IS-ie 7 z WN6 300,
    - ograniczyli by liczbę artylerii wysokich tierów do 3 na bitwę,
    - wprowadzili usprawnienia systemu losującego mapy (ile do cholery można pod rząd grać na tej samej Sand River...),
    - wrzuciliby kilka dopracowanych i ciekawych map, a nie sam kał, który później usuwają bo jest niegrywalny (Dragon Ridge, Serene Coast, Bagno, Komarin...) - dlaczego nie popracują nad kilkoma miejskimi mapami, które chciałoby widzieć większość graczy, a wrzucają jakieś pie***one chińskie dżungle?,
    - gdzie są nowe tryby gier? od dawna zapowiadają bitwy garażowe i historyczne, a jakoś gówno z tych zapowiedzi wynika...

Jedyny plus tego patcha to:
    - plutony i kompanie dostępne dla wszystkich (sam nie wierzę w to, że sknery z WG ograniczyły trochę premkowiczów),
    - materiały dostępne za złoto, choć nie mogło się przy tym nie obyć bez niepotrzebnych zmian w systemie gaszenia pożarów...

No ale kasa się zgadza, nowych pomidorów przybywa, a kto by się przejmował tym, że powoli odchodzą gracze z 8, 10, 15, 20 tysięcy bitew, jak na jednego takiego przyjdzie 10 matołów skuszonych wizją 1000 czołgów do odkrycia.

Offline Sahajdaczny

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1481 dnia: Kwietnia 06, 2013, 09:37:02 »
    Co do samego patcha... Znów cholerna bieda. Zamiast naprawiać błędy oraz zmieniać tę grę, matoły z WG wrzucają kolejne czołgi i... 1 (słownie JEDNĄ) mapę. Nie dość, że w ostatnim patchu wycofali dwie, to w ich miejsce wrzucili tylko jedną planszę, która dodatkowo jest strasznie arty friendly. Zamiast na dodawaniu kolejnych ton czołgów z desek kreślarskich wzięli by się porządnie za:
    - implementację systemu wykorzystania wielu rdzeni,
    - poprawili by MM (tak żeby starało się losować w topowych czołgach graczy podobnych skillem) - nie jest śmieszne gdy przeciwnik dostaje ogarniający top tier, a nasza drużyna "siemka_pl" w E-100 albo IS-ie 7 z WN6 300,
    - ograniczyli by liczbę artylerii wysokich tierów do 3 na bitwę,
    - wprowadzili usprawnienia systemu losującego mapy (ile do cholery można pod rząd grać na tej samej Sand River...),
    - wrzuciliby kilka dopracowanych i ciekawych map, a nie sam kał, który później usuwają bo jest niegrywalny (Dragon Ridge, Serene Coast, Bagno, Komarin...) - dlaczego nie popracują nad kilkoma miejskimi mapami, które chciałoby widzieć większość graczy, a wrzucają jakieś pie***one chińskie dżungle?,
    - gdzie są nowe tryby gier? od dawna zapowiadają bitwy garażowe i historyczne, a jakoś gówno z tych zapowiedzi wynika...

Jedyny plus tego patcha to:
    - plutony i kompanie dostępne dla wszystkich (sam nie wierzę w to, że sknery z WG ograniczyły trochę premkowiczów),
    - materiały dostępne za złoto, choć nie mogło się przy tym nie obyć bez niepotrzebnych zmian w systemie gaszenia pożarów...

No ale kasa się zgadza, nowych pomidorów przybywa, a kto by się przejmował tym, że powoli odchodzą gracze z 8, 10, 15, 20 tysięcy bitew, jak na jednego takiego przyjdzie 10 matołów skuszonych wizją 1000 czołgów do odkrycia.

Napisz im to na forum ktore czytaja;d
    Poza tym ja czekam na czolgi w War Thunder ,tam nie bedzie prototypow;]

Pytanie odnosnie skautow.
    Zaloge lepiej miec z zarowka +3 kamo czy 4x kamo?

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1482 dnia: Kwietnia 06, 2013, 11:10:29 »
    Moim zdaniem żarówa +3 camo. Jak żarówa bedzie na 100% to dajesz camo na commanderze.
    Później zależnie od czołgu.

Offline Blast

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1483 dnia: Kwietnia 06, 2013, 11:40:04 »
    Proud bardzo dobrze napisał. WoT mnie już denerwuje bo ileż można grać na otwartych mapach :O Od kilku dni wbiłem około 50 bitew i dosłownie jeden jedyny raz rzuciło mnie na zamkniętą mapę... Zamiast jakichś cholernych drzewek i dodawania perłowej kupy mogli by wrócić kilka map lub dodać ale 2-3 na patcha... Nie mogę się doczekać zamkniętej mapy...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1484 dnia: Kwietnia 06, 2013, 16:09:22 »
    Grałem sobie na teście Leopardem i bardzo cieszy mnie obraz tego, jak wygląda w tej chwili. Jest szybki, zwinny, przyspieszenie też niczego sobie. Mam jedynie dwa zastrzeżenia:
    - jego przeładowanie nie jest wystarczające aby kogokolwiek objeżdżać, średnie, przyjmijmy, 400dmg co 8 sekund nie jest rewelacyjnym wynikiem, ale wiadomo - coś kosztem czegoś.
    - celność podczas jazdy, nie widzę rewelacji co do oczekiwanego wyniku, ale panowie z WG zapowiedzieli, że będzie możliwość zwiększenia tego parametru.

Papierowy pancerz wcale mi nie przeszkadza, czuję się w tym czołgu jak ryba w wodzie. Na pierwszą linię z pewnością się nie nadaje, chociaż może do zajmowania górki na Kopalniach czy Karelii. Do tej pory Bat Chat był niezastąpiony do tego typu zadań, teraz myślę że Leopard może być godnym przeciwnikiem w tej konkurencji. Ogólnie rzecz biorąc, dla mnie ta maszyna jest bardziej snajperem, który może bardzo szybko przemieszczać się pomiędzy flankami. Może na początku przejąć jakiegoś scouta, z pewnością spisze się także jako wsparcie heavy w podbramkowej sytuacji.

A sam patch jest dla mnie w porządku. Długo czekałem na Leoparda, mniej więcej tak:
    (w końcu to Leopard fapfapfap)

... i wcale mi to nie przeszkadza. Wiadomo, że WG powinno załatać dziury od strony technicznej, ale nie zrobili tego w poprzednich dziesięciu patchach, to nie zrobią tego w kolejnych dziesięciu. Po prostu przyzwyczaiłem się do ich polityki po tylu bitwach. Chociaż przyznam, że wolałbym obsługę wielordzeniowych kosiarek bardziej, niż zapowiadanego Havok'a.

Co do map, ostatnio sam się zdziwiłem że Komaryn jest już w grze, w odświeżonej wersji. Możecie go zobaczyć na treningówce, a na randomach dalej go nie ma. Cóż, wielu graczy narzekało jakim syfem jest ta mapa i sądzę, że teraz gdyby w patchnote'ach ktoś zobaczył, że Komaryn wrócił, forum załamałoby się pod ciężarem wszechobecnego flame'u. Nakręcam się także na mapkę w klimatach Stalingradu, mam nadzieję że to nie będzie marna kopia Erlenbergu. ;)