Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190849 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1125 dnia: Września 09, 2012, 18:49:43 »
    Powoli zapraszam wszystkich na TS.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1126 dnia: Września 15, 2012, 09:57:51 »
    Co tu tak cicho? W tą niedziele może byśmy pograli? Tak około 20, nie za późno, żeby ludzie nie poodchodzili za szybko.

Oczywiście, nowych również zapraszamy. Podania są tutaj: www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5327.1034

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1127 dnia: Września 15, 2012, 10:08:56 »
    Ja chętnie was wspomogę, jak wyelituję M6 i Grille. Czyli... jutro chyba da radę. ;-)

Tymczasem, pytanie na marginesie do wszystkich weteranów: Iść ruskimi medami z T-34-85 prosto w dół, czy opłaca się zahaczyć o KV-13? Ze statystyk wydaje się lepszy niż T-43, w dodatku sporo modułów na T-43 będę miał uż zbadane. Poza tym przejście z KV z powrotem na właściwą linię medów będzie kosztowało tylko 20 000 expa, co na VII Tierze jest raczej śmieszną liczbą. Ale, łącznie z kosztami VI Tieru, KV-13 będzie mnie kosztowało 80 000 expa, a T-43 50 tysięcy... Czy ten czołg jest warty tych 30 k? Czy jest bardziej medowaty, czy bliżej mu do HT, jak wskazuje nazwa KV?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1128 dnia: Września 15, 2012, 10:09:27 »
    Dla mnie nie ma problemu. A czemu tak cicho? Ja ten tydzień miałem strasznie zapchany jakimiś pierdołami i nie miałem zbytnio czasu na granie.
    Ale i tak was nie zostawię misiaczki. ;*

Edit: Hofiś, jeżeli chodzi o T-43... to dla mnie była to męka. Jeżdżenie nim sprawiało tyle przyjemności co oranie pola obcasami, a w szczególności gdy co drugi strzał to był ammorack. Nawet nie chciało mi się do niego dokupować akwarium. Co jak co, ale to był mój pierwszy czołg, który przeskoczyłem z free expa.
    T-34-85 już nie jest takie jak przed patchem, kiedy miało jeszcze 100mm, ale z tą 85 podobno daje radę, nawet sir bułka tak mówi.
    A KW-13? O tyle co słyszałem, to taki zły nie był. Ta 85 do zamontowania jest podobno ciekawa, chyba wyrabia się jeżeli chodzi o manewrowość. Nie wiem, nie grałem, to tylko moje obserwacje.
    Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że możesz potem wskoczyć na IS'a. To też duży plus.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1129 dnia: Września 15, 2012, 10:25:57 »
    Hofiś, jeżeli chodzi o T-43... to dla mnie była to męka. Jeżdżenie nim sprawiało tyle przyjemności co oranie pola obcasami, a w szczególności gdy co drugi strzał to był ammorack. Nawet nie chciało mi się do niego dokupować akwarium. Co jak co, ale to był mój pierwszy czołg, który przeskoczyłem z free expa.

No właśnie, tylko że T-43 nie ma jak przeskoczyć... Słyszałem same hymny pochwalne na rzecz ruskich medów wysokich Tierów, ale przez to T-43 trzeba przejść, nie ma bata. :/

T-34-85 już nie jest takie jak przed patchem, kiedy miało jeszcze 100mm, ale z tą 85 podobno daje radę, nawet sir bułka tak mówi.

Niestety muszę się zgodzić z pierwszym twierdzeniem. Nie umywa się do T-34-76. Mam nadzieję, że ta najlepsza osiemdziesiątka piątka o której mówisz trochę poprawi sytuację...

Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że możesz potem wskoczyć na IS'a. To też duży plus.

Też o tym myślałem, ale to by dla mnie nie miało sensu. Do ISa bliżej będę miał z linii KV.

No dobra... Więc wstrzymam się z decyzją, wbiję najlepsze działo, a potem i tak będę musiał naklepać co najmniej 53 000 expa, więc czas mnie nie goni. ;P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1130 dnia: Września 15, 2012, 11:33:02 »
    A ja kupiłem M103 i sam nie wiem czy badać w nim tylko pierwszą 120mm czy całą resztę. Co jak co, ale na wieżyczkę i działo trzeba wydać sporo expa, który mógłby pójść na zbadanie T110...
    Zobaczę jak się będzie grało z pierwszą pukawką, bo co jak co, ten czołg nawet stockowy - podoba mi się. ;)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1131 dnia: Września 15, 2012, 12:04:51 »
    Tak, niedziela mi pasuje jak najbardziej.

Ja już wymaksowałem KW1S, wiec jeżeli będzie trzeba mogę je wystawić. Jedynie załodze brak 100% i muszę jeszcze dwa miejsca na wyposażenie zapełnić, gdyż mam tylko dosyłacz. Ostatecznie brakuje mi tylko 2k expa na wymaksowanie Grille.

Niestety utknąłem mentalnie na poziomie VK3001P, którego za nic, ale to za nic nie chce mi się ruszać z garażu. Stock jest tak tandetny, że głowa mała, a jazda tym przyprawia mnie o ból głowy. Nawet moim stockowym VK3002DB, którym zmierzam ku Panther jeździ mi się o wiele lepiej, a przecież wiadomo, że złotych gór nie oferuje. To będzie chyba kolejny czołg, który wymaksuje z free expa. Niby tylko gąski i wieża za jakieś marne 11k expa, ale ten czołg mnie przerósł.

Cały czas obserwuję stronę turnieju Super 6 Cup i cały czas nie widać opcji zapisu. Jak tylko się pojawi, zgłoszę naszą Tawernianą drużynę, by przypadkiem nie odpaść w kolejce. Kolejna sprawa to nazwa i ludzie. Brak nam nazwy. Jak dla mnie mogą być Tawerniane Gołe Klaty, ale większym problemem są ludzie, których cały czas brak...

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1132 dnia: Września 15, 2012, 12:21:48 »
    Podobnie jak Hofiko, również mam dylemat na VII tier, ale u Niemców.
    Mam VK3601H i pytaniem jest: iść do Pantery przez VK DB, czy iść bezpośrednio do zwykłego tygryska?

Celem jest czysty snajper.
    Pantera: Jedno działo ma bardzo dobrą penetracje, ale śmieszne obrażenia. Drugie ma dobry dmg, ale słabą penetracje.
    Z drugiej strony mam tygryska, który ma działo silne z dobrym przebiciem, ale gorszą szybkostrzelnością, trochę mniejszą celność i ciut wolniej schodzi się celownik... Ale dojście do niego zajmie mi mniej czasu i kredytów, bo nie będę musiał researchować podzespołów VK DB.
    Czy jest coś, co odpowiada za tym, by męczyć się i iść w stronę Pantery?

Kolejna sprawa, już bardziej z ciekawości: W czym zwykły Tygrys jest lepszy od Tygrysa Porshe? (oprócz tego, że prowadzi do Tygrysa II)
    Zwykły tygrys jest trochę lżejszy, potencjalnie wolniejszy(ale szybciej się rozpędza), ma dwukrotnie gorszy przedni pancerz i resztę chyba taką samą.
    Jak dla mnie, to tygrys P jest zdecydowanie lepszy.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1133 dnia: Września 15, 2012, 13:06:32 »
    Ja zrobiłem tak, że najpierw poszedłem w kierunku Tigera. Jeżeli wymaksujesz Tigera, to potem droga VK3002DB na Panther to pikuś. To dlatego, że nie musisz niczego w VK3002 maksować, a jedynie uzbierać 20k expa na Panther. Z miejsca mozesz też jakieś tam lepsze działo zamontować, ale to i tak stock praktycznie. Powiedzmy sobie szczerze, jazda stockowym VK3002DB nie jest najfajniejszą rzeczą pod słońcem, ale tragedii nie ma, szczególnie że jeżeli będziesz miał zbadane podzespoły Tigera, to w sumie będzie to taki halfstock. Bez problemu uzbierasz 20k expa na Panther.

Tiger P w porównaniu z Tigerem jest powolny jak mucha w smole. Mobilność tego czołgu jest znikoma, działo takie samo. Pancerz ma faktycznie lepszy, ale tylko z przodu się to odczuwa. Jeżeli o mnie chodzi, ten pancerz nie rekompensuje tak kiepskiej mobilności i stanowczo lepiej mi się gra zwykłym Tigerem. U siebie też jestem akurat w trakcie odblokowania Tigera P, ale nie robię tego z miłości do niego. Otóż, jak go odblokuję, wystarczy że zbadam mu wieżę i gąski i będzie wymaksowany i będę mógł w spokoju odblokować Ferdinanda, gdyż tylko dlatego potrzebuję tego Tigera.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1134 dnia: Września 15, 2012, 13:42:03 »
    Aluś, gadanie... Tiger P jest bardzo przyjemny. Ogólnie fajnie się nim grało. Co z tego, że był wolniejszy od Tigera, ale ten pancerz. Potrafił czasami odbijać pociski od E-75. :D

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1135 dnia: Września 15, 2012, 16:08:53 »
    Aluś, gadanie... Tiger P jest bardzo przyjemny. Ogólnie fajnie się nim grało. Co z tego, że był wolniejszy od Tigera, ale ten pancerz. Potrafił czasami odbijać pociski od E-75. :D

Nawet odbija BL10, co jest po prostu niesłychane i bardzo wkurzające dla posiadaczy tego działa :P

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1136 dnia: Września 15, 2012, 18:51:12 »
    Ja mam ostatnio sporo czasu to mogę się zgłosić

Nick w WoT: adamk23
    Ilość stoczonych bitew:3730
    Zgłaszane czołgi VI tieru:
    • KW-IS- załoga na razie 80% ale będzie więcej;)
    Zgłaszane czołgi niższych tierów:
    • T1 HT- 100% + jedna umiejętność 80%

PS Jakby ktoś mógł podać adres TS to będę wdzięczny bo chyba ślepy jestem ale znaleźć nie mogę ;)

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1137 dnia: Września 16, 2012, 19:16:53 »
    Zapraszamy czołgistów Czterech Stron na pogadanki, plutony, kompanie.

A oto zaszczycam was wystosowanym przez zarząd Gołych Klat Inc. adresem TS.
    (click to show/hide)

Pozdrawiamy i do zobaczenia,
    Gołe Klaty Inc.

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #1138 dnia: Września 20, 2012, 21:19:48 »
    To znowu ja.
     Moglibyście mi zalecić jakiś dobry niemiecki czołg średni? 
    Szczególnie zależy mi na mocnym pancerzu (tzn aby chociaż nie papierowym) i potężnej armacie (niekoniecznie szybkostrzelnej)
    Najlepiej, aby również jego pochodne (następne tiery) dobrze się sprawowały.

Trochę myślałem o PzIV, jednak przeprowadzając mini sondaż na serwerach dostrzegłem, że nie cieszy się zbyt dobrą opinią.

Jeszcze jedno pytanie, czemu Tygrys w opinii tylu ludzi jest słabym czołgiem tej gry?

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1139 dnia: Września 20, 2012, 21:27:08 »
    Zarówno PzIV jak i tygrys są dla mnie bardzo dobre tylko trzeba nimi odpowiednio grać. Z PzIV jednak bym teraz poczekał bo w patchu 8.0 ma mieć zabrane najlepsze działo. Co do tygrysa to po prostu nie trzeba się pchać jak głupi w pierwszej fali uderzeniowej bo kartonowy kadłub połyka prawie wszystko :/ ale działo jest całkiem dobre i celne. Według mnie tygrysek to taki snajper który w razie potrzeby może spróbować szturmu. 
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5