Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 191006 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1080 dnia: Sierpnia 30, 2012, 22:17:42 »
    Akurat z tym stwierdzeniem to bym za bardzo nie szarżował. :) Przód Churchilla dosłownie tylko w jednym dość małym miejscu jest problemem dla czołgów <VI tier - reszta pancerza jest kwestią dyskusyjną. Wystarczy zresztą rzucić okiem na ten schemat:
    (click to show/hide)

Dodatkowo przód Churcha ma drażliwe miejsce gdzie przebijają się działa z penetracją 19 mm (słownie: dziewiętnaście milimetrów!).
    Wiem że słabych punktów ma sporo ale przy odrobinie szczęścia i przy dobrym losowaniu można trafić na szczyt listy z mało ogarniętymi graczami i wtedy da się coś ugrać. W końcu premium ma zarabiać kasę ;) a sam wiele razy widziałem jak (zapewne początkujący) niższe tiery na sam widok churchila chowały się po kątach xD
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #1081 dnia: Sierpnia 30, 2012, 22:25:55 »
    Czy może mi ktoś mający doświadczenie z wysokimi tierami, porównać w żołnierskich słowach ISa i T29? Zastanawiam się, którego z nich wybrać, i nie jestem w stanie wynaleźć nic, co przeważy na korzyść któregoś z nich. Wytrzymałości niemal tyle samo, działa w zasadzie prawie identyczne, jeden jest szybszy, ale drugi szybciej się obraca, jeden ma lepszy pancerz kadłuba, ale drugi wieży... Ze statystyk nic więcej nie wyczytam, dlatego pozostaje mi się zapytać kogoś, kto osobiście tym czołgiem grał. Dodam, że liczyłbym na czołg, który skutecznie by się sprawdził w roli Steel wall, czyli bardzo silny pancerz z przodu i po bokach, potężne działo o niedużej celności i średniej prędkości, oraz mała mobilność ale porządna prędkość obrotu. Oczywiście nie upieram się by mieć wolny pojazd, ale zdaję sobie sprawę że ,,bardzo szybki czołg z armatą 122 milimetrów'' to raczej oksymoron. ;-P
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1082 dnia: Sierpnia 30, 2012, 22:34:51 »
    Grałem i na Isie, i na T29 i szczerze polecam Ci tego pierwszego. Działo z dużym dmg, dobrym skupianiem i celowaniem, do tego niższy. Może również dlatego go popieram, bo jestem prorosyjski, ale wg. mnie jest dużo lepszy i tyle :P

A co do "bardzo szybkiego czołgu z armatą 122mm" jest faktem -> po is'ie masz Isa 3go, wg. mnie najlepszy czołg 8go tieru, a do tego rozwija oszałamiającą prędkość 37km/h ;P
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 31, 2012, 09:40:58 wysłana przez Corleone »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1083 dnia: Sierpnia 31, 2012, 10:14:20 »
    Grałem i na Isie, i na T29 i szczerze polecam Ci tego pierwszego.

Na IS'ie (jeszcze) nie grałem, ale szczerze polecam T29. :p Najlepszy czołg tieru VII z bardzo dobrym działem (198 penetracji, 320 obrażeń, 9.63 sek. przeładowanie). Jednak to nie samo działo przemawia za amerykańcem a genialna jego depresja. Znajdujesz górkę, wystawiasz tylko wieżę z działem i liczysz ile pocisków się odbija*, a sam penetrujesz niemal wszystko bez problemu.

P.S. Do charakterystyki jaką podałeś bardziej nadawałaby się druga gałąź rosyjska z IS'em 4 na końcu.

*oczywiście wszystko dinguje od jarzma armaty i na bliski kontakt co niektórzy bardziej ogarnięci gracze biją po bokach wieży (też zdarzają się rykoszety ze względu na duży kąt) oraz po włazie u góry

edit:

(click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1084 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:07:39 »
    Cóż, ja T29 lubiłem. Bardzo ciekawa armatka, genialny pancerz wieży, całkiem niezła mobilność. Ale to już wiecie. :P
    IS był dla mnie czołgiem... przeciętnym. Działo miało kopa, ale najpierw musiał zejść się celownik. Po za tym - ani grama pancerza na kadłubie. Wieżyczka jest i owszem, umownie "owalna", potrafi coś odbić, ale kadłub daaawno nie dingował pocisków od moich dział. Co do szybkości to jest sporo zwrotniejszy niż T29, ale na koszt działa i pancerza.
    Tak jak proud napisał, drzewko z IS-em 4 będzie dla ciebie lepsze. To z IS-em 7 nie powala zupełnie niczym, może poza prędkością. Dla mnie IS-3 może miał kopa i swoją sylwetkę, ale za to 0 kąta obniżania działa. Dla mnie spokojnie z miejsca najlepszego czołgu ciężkiego tieru VIII deklasyfikuje T32 lub Tiger II. Tym pierwszym z przeładowaniem wynoszącym niecałe 9s robię sieczkę z każdego tieru VIII. ;) Chociaż nie, czasami jest problem z KW-4, ale w końcu to KW, prawda? No właśnie, drugie drzewko. Charakteryzuje się idealnie tym co opisałeś - niezbyt dużą prędkością, dobrym pancerzem z przodu i boku (w statystykach może tego nie widać, ale czołgi z serii KW oraz IS lubią pochłaniać w bok strzały za zero). Klimenty Woroszyłowy może nie są aż tak bardzo zwrotne, ale za to IS-4 idealnie pasowałby do twoich upodobań. Działo z przyjemną penetracją, reload ~9,60, szybko się obraca, niezbyt szybko się rozpędza, ale za to pancerz jako taki z przodu, z boku nawet lepszy (nie dość, że w statsach ma więcej niż na przodzie, to jeszcze lepiej chroni, bo pochłania za zero). Do wyjeżdżania zza rogu bokiem jest idealny*. Tak więc, przyjemnego expienia. ;)

*
    (click to show/hide)
    Mam na myśli sytuację nr 3. Screen zapożyczony z http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/79468-jedyny-sluszny-poradnik/.-

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #1085 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:34:34 »
    http://worldoftanks.eu/news/3677-last-days-world-war-ii-pl/

Myślę, że bonusy spodobają się większości z was.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1086 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:48:34 »
    Akurat pozbyłem się Shermana i nie mam miejsca w garażu żeby go odkupić. ;(

Offline adamk23

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1087 dnia: Sierpnia 31, 2012, 11:50:56 »
    A niech mnie :) na taki bonus czekałem, zaraz churchil wyląduje w garażu xD. Gdyby tylko tak człowiek miał więcej złota to i tydzień premium by się przydał.

Co do dyskusji który czołg lepszy (T29 czy IS) to ja mogę polecić T29, co prawda IS nie posiadam ale na amerykańcu trochę pojeździłem i pomijając moje przeciętne zdolności to ten czołg jest całkiem przyjemny. Przychylam się też do opinii prouda bo KW to naprawdę twarde czołgi, moje KW-3  często służy za tarczę strzelecką a i tak udaje mi się ujść z życiem (faktem jest że rzeczywiście część trafień w bok łyka za0).
    Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.-Albert Einstein
    FAQ Floris Expanded Mod Pack 2.4 i 2.5+ Spolszczenie 2.5

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1088 dnia: Sierpnia 31, 2012, 13:15:57 »
    http://worldoftanks.eu/news/3677-last-days-world-war-ii-pl/

Myślę, że bonusy spodobają się większości z was.
    Niestety event nie dla mnie. Nie ma przecenionych miejsc w garazu, ani kamuflazy, modulow, czy sprzetu eksploatacyjnego. Musze czekac do nastepnego, bo Churchilla juz mam, Valentine by miejsce zawalal w garazu. Moglbym kupic IS za pol ceny, ale tez zamiast go odblokowac to wydalem czesc free expa na odblokowanie pierdol 2-4 tieru u Niemcow. Z reszta na co mi IS. Ale specjal sam w sobie niezly.
    Swoja droga konczy sie powoli Super 6 Cup, przygladalem sie druzynom z 1/4 finalu i jednak musze przyznac, ze sa to niezli zawodnicy z tysiacami bitew na kontach. Ale z drugiej strony znalazlem tez tam team ktory nie odbiegal od innych, w tym naszego Tawernianego Dream Teamu. Prosty wniosek sie nasuwa. Musimy grac jak najlepiej, a na pewno cos ugramy, ale przydadza sie treningi i to solidne.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1089 dnia: Sierpnia 31, 2012, 13:50:36 »
    Do tych co mają Tygryska:
    Można od razu zamontować zupgrejdowaną wierzę? Czy trzeba wpierw zawieszenie?

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #1090 dnia: Sierpnia 31, 2012, 14:03:48 »
    Sądząc po statach na wiki, nie trzeba ulepszać gąsek

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #1091 dnia: Sierpnia 31, 2012, 14:50:13 »
    Matematyka się kłania :P Ale fakt, każdy moduł [+ dosyłacz] z tego co pamiętam nie wymagał gąsek. Co do turnieju, coś mało mamy tych zgłoszeń jednak :/ Fakt faktem, te treningi na zgranie rzeczywiście by się przydały.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1092 dnia: Sierpnia 31, 2012, 19:55:43 »
    Malo, a przydaloby sie pograc w pelnym skladzie.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #1093 dnia: Sierpnia 31, 2012, 20:12:45 »
    Ja bym sie zgłosił, ale nie wiem jak z czasem :< A jedyne czołgi jakie mam na 6 tierze, to AMX 12t i jak bym sie uparł to VK3601 ale nic nie obiecuje.
    (click to show/hide)

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1094 dnia: Września 02, 2012, 14:19:02 »
    Co taka cisza?
    Kurde, brakuje mi 270k do Tygrysa. Oczywiście zbieranie idzie mi jak krew z nosa. :/