Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190991 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: World of Tanks (zgłoszenia do turnieju Super 6 Cup, strona 69)
    « Odpowiedź #1050 dnia: Sierpnia 28, 2012, 20:12:30 »
    Wszystko zalezy od tego czy wolisz grac ht, czy medami. Nie podejmiemy za Ciebie decyzji. Jezeli caly czas grasz medami, to mozesz juz je podciagnac troche wyzej. Ja tez planuje kupic niedlugo Pantere. Akurat 20k free expa to kilka dni gry by ja odblokowac. Jednak to dopiero po Super 6 Cup, bo wtedy sprzedam kw1s by miec miejsce, a na turnieju moze sie przydac ten rusek.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1051 dnia: Sierpnia 28, 2012, 20:26:45 »
    Kłóciłbym się czy pierwszy Tygrys od Henschela jest takim czołgiem szturmowym. :) Jest on niesamowicie miękki i tak jak często ludzie piszą "to taki med w skórze heavy". Nijak ma się to do historii, ale WoT to tylko gra i potrzebne są jakieś kompromisy. Ja osobiście nigdy nie nazwał bym Tygrysa czołgiem szturmowym. Natomiast jest to maszyna, która idealnie nadaje się do wspierania ataku z drugiej linii - podążając w cieniu brawlerów. Dodatkowo jest to czołg, który cierpi w mieście i każdy jego odpowiednik z innych nacji w warunkach zurbanizowanych radzi sobie o wiele lepiej.

Chociaż i tak uważam, że Tygrys jest dużo lepszym wyborem od Pantery, która do mnie trafiła co najwyżej przeciętnie. :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1052 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:42:28 »
    W zaleznosci od losowania Tiger smialo moze isc na szturm lub wspierac z drugiej linii, masz racje. Jednak moim zdaniem taki IS w miescie nie radzi sobie duzo lepiej od Tigera. Co nie zmienia faktu, ze faktycznie Tiger jest strasznie papierowy. Tak czy owak bardzo lubie ten czolg, Pantere rowniez lubie wiec i u siebie musze ja odblokowac. A to nie problem, bo nawet nabijajac free expa byloby to kilka dni. Jednak musze poczekac na miejsce w garazu. Chyba ze w promocji niedlugo beda to kupie kilka.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1053 dnia: Sierpnia 28, 2012, 22:13:26 »
    Oj nie wiem... IS w mieście raczej zjada Tygrysa bez większego problemu - przy dobrych wiatrach mogą to być 3 strzały. :) Nawet długa 88 nie ma takiego pieprznięcia jak 122mm zamontowane na rusku, a dodatkowo IS'owska wersja D25T ma RoF zbliżony do 6 strzałów na minutę, więc nie jest odczuwalny relaod tak bardzo jak przy KV-1s. Zresztą niedługo chyba się o tym przekonam, bo mam prawie 50k XP na Sporciku i mimo początkowych założeń, że dalej nie brnę to korci mnie do odkrycia tej gałęzi ciężkich, bo zarówno IS-3 jak i (głównie) IS-7 są bardzo fajnymi czołgami.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1054 dnia: Sierpnia 28, 2012, 23:17:59 »
    Widocznie wiele zalezy od graczy w obu czolgach. Ja ide w IS-7 glownie dlatego, ze uwazam go za najladniejszy czolg w grze i chocbym mial nim za czesto nie jezdzic, to chce go miec w garazu. Ale mi to zajmie wiecej czasu niz Tobie. Dzis sobie z ciekawosci zagralem bitwe tym swoim kw1s (wczesniej nie gralem topowym sportem) i nie jest tak tragicznie jak podczas gry half stockiem. Jednak dupy nie urywa, bo mala przyjemnosc z jazdy. Wiecej smiechu, bo jak mnie wrzucilo na top listy to jechalem bez myslenia. W co strzelilem, to praktycznie znikalo. To wszystko potwierdza ze ruskim brak finezji. Czolgi nawet dla malp przystepne.:p

Przy okazji pogralem dzis troche Dicker Maxem i stwierdzam jedno. Jak na swoj tier jest kompletnie OP :p W jednej bitwie dzis zainkasowalem, medal bioltera, snajpera, asa pancernego, wsparcie, strzelca wyborowego i pancernego, czy jakos tak. Wrzucilo mnie do 6 tierow i wszystko lacznie z Kw1s idzie na 1 lub 2 strzaly. Kamuflaz genialny, depresja dziala swoje robi, celnosc tez dobra (kw1 zdjety dwoma strzalami z ponad 400 na slepo :p) i chociaz nie jest on wytrzymaly to jednak mozna rzezi dokonac. Nawet 8 tiery gryzie mocno. Fajny td ale jak na premium chyba za mocny. Chociaz nie moge w sumie narzekac.

EDIT: Tak btw. Przyszłość niemieckich czołgów w WoT ^^

http://www.youtube.com/watch?v=de7oKRqDcjo

"Cast:
    Tom Hanks - MS-1
    Tiger as a Tiger"
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2012, 02:53:55 wysłana przez Alkhadias »

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #1055 dnia: Sierpnia 29, 2012, 09:39:46 »
    hmm. Tak czytam i czytam i mało co kapuję, ale nie o to chodzi :D

Mam pytanie. W jakie czołgi iść najlepiej na początku? Preferuję strzelania na odległość, coś wyczytałem że pantera dobrze za snajpera robi ale są na pewno też inne czołgi. Co radzicie? (nie nolajfie w to więc nie mogę sprawdzać każdego po kolei :D )

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1056 dnia: Sierpnia 29, 2012, 11:11:22 »
    Dobry film nie ma co. :D Dawno go nie oglądałem. Ale mniejsza o to. Dobra, pójdę chyba w Tigera, bo gdy zacząłem grać w WoTa, to zakładałem, że będę szedł w Tygrysa, nie w Panterkę. (I tak do niej wrócę). Z resztą DB i Panterka, to prawie to samo. Różnią się jedynie wyglądem i to, że ten drugi ma chyba o 20 więcej hp. -_- Tak na marginesie. Spotkałem "zajebistego" typa (polak oczywiście), który twierdził, że mój DB jest rasowym medem na pierwszą linię i nie jest prototypem Pantery. o.O

P.S.
    Nie denerwuje Was to, że wszystkie czołgi są prawie jednakowej wielkości? Nie chce mi się wierzyć że taki T29, jest ogromny w porównaniu do Tygrysa. W ogóle. A te małe traktory i cała zgraja małolatów? To wszystko było prawie równe z moim Pz III/IV, jak jeszcze MM rzucało mnie w tak niskie tiery. ^^

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1057 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:42:24 »
    Bardzo ciekawy i przyjemny dla oka mod. A ja narzekałem, że nie mam skórki pod polskie T-54. ;p

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/146999-polski-mod/

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1058 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:47:07 »
    Mod ciekawy, ale gryzie się z innymi modami na czcionki, co nie znaczy, że go nie używam ;P

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1059 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:47:30 »
    Z resztą DB i Panterka, to prawie to samo. Różnią się jedynie wyglądem i to, że ten drugi ma chyba o 20 więcej hp.

To zobaczysz jak dużo VK3002DB ma wspólnego z Panterą. W sumie ich podobieństwa kończą się na nazwie "czołg średni"...

Spotkałem "zajebistego" typa (polak oczywiście), który twierdził, że mój DB jest rasowym medem na pierwszą linię i nie jest prototypem Pantery. o.O

Akurat według mnie ma sporo racji. Sam bardzo szybko przeskoczyłem większość expa do Pantery za pomocą wolnego doświadczenia, żeby jak najmniej jeździć na VK, ale jest to czołg strasznie odmienny od PzKpfw V z racji tego, iż jego topowym działem jest jedynie krótka 88, która na tierze VII strasznie niedomaga. Dlatego nie możesz nim grać jako snajperem, bo w porównaniu z penetracją działa Pantery (198) dużo nie przebijesz. Musisz trzymać się innego czołgu (ale nie jak lemming) i objeżdżać, bić po weakspotach. Do niczego innego ten czołg się nie nadaje.

P.S. Aż mnie martwi to, że będę musiał do tego kloca wrócić kiedy zostanie dodana druga gałąź niemieckich medów.

Nie denerwuje Was to, że wszystkie czołgi są prawie jednakowej wielkości? Nie chce mi się wierzyć że taki T29, jest ogromny w porównaniu do Tygrysa. W ogóle. A te małe traktory i cała zgraja małolatów? To wszystko było prawie równe z moim Pz III/IV, jak jeszcze MM rzucało mnie w tak niskie tiery. ^^

Trochę tego nie zrozumiałem. ;) Najpierw piszesz, że wszystkie są podobnej wielkości (w sumie jak miałoby być inaczej?), by po chwili dodać, że T29 w porównaniu do Tygrysa jest klocem.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1060 dnia: Sierpnia 29, 2012, 14:32:43 »
    Uwierz, mi moim Db'kiem, gra się kozacko. Rzadko mi się trafia, że nie nie przebija mi pancerza. Gram na armacie... hmm, sam nie wiem, w każdym bądź razie, najdroższym. :P
    Chodzi mi o to, że wszystkie są prawie równe, a nagle się trafia takie coś, że Tiger jest mniejszy od T29. -.- ELC, ten mały pierdek jest wielkości większego samochodu,  a jakimś cudem jest o niecałą połowę mniejszy od Tygrysa? W ogóle nawet nie zrobili tej różnicy. Wszystkie tak samo skalowane. -.-

EDIT: A może za wolne doświadczenie zakupić M7? Jak myślicie?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2012, 15:18:24 wysłana przez Theoden »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1061 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:30:06 »
    Ty grasz, to Twoje konto, a my Ci poradziliśmy i powiedzieliśmy co trzeba. Sam musisz zdecydować ;)

Tak swoją drogą, do kiedy są zgłoszenia i co jeżeli nie uzbieramy tutaj 14, czy też 16 graczy?

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #1062 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:33:52 »
    Na mnie możecie liczyć jak nie uzbieracie 16 graczy xD Co prawda na razie mogę podziwiać tylko tier III ale przez tydzień powinienem się dokopać do tieru V. ;>

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1063 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:56:03 »
    Zgłoszenia będą do ok 20 września więc trochę czasu mamy. A jak braknie chętnych na Tawernie (w co szczerze wątpię) to sięgniemy do jakiś głębszych zasobów ludzkich;-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #1064 dnia: Sierpnia 29, 2012, 16:58:12 »
    W razie co mogę zapytać jednego kolesia ode mnie z klanu. Ponad 14k bitew, miejsce 5XXX, niezłe ogranie. Ewentualnie jeszcze jednej osoby mogę popytać, bo chętny był... Ale poczekajmy i liczmy, że znajdziemy tutaj ekipę.