Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190953 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #720 dnia: Lipca 19, 2012, 17:32:08 »
    Dafuq :D?
    (click to show/hide)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #721 dnia: Lipca 20, 2012, 11:56:49 »
    Słuchajta czołgiści.

Pytanie jest następujące. Jak się spisuje premium jagdtiger i czy jest on wart tych 10 000golda? Pytanie kieruję głównie do Tymbarka, chociaż inne opinie też chcę przeczytać. O is-6 nawet nie pytam.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline pejczi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #722 dnia: Lipca 20, 2012, 12:33:37 »
    Słuchajta czołgiści.

Pytanie jest następujące. Jak się spisuje premium jagdtiger i czy jest on wart tych 10 000golda? Pytanie kieruję głównie do Tymbarka, chociaż inne opinie też chcę przeczytać. O is-6 nawet nie pytam.

Jagdtiger jest teraz premiumem o.O? Pamietam byl zwyklym TDkiem jak jeszcze gralem.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #723 dnia: Lipca 20, 2012, 12:46:07 »
    Nie, jest on zwykłym niszczycielem, ale został też wprowadzony JagdTiger z działem 8.8, którym się interesuje.
    I jak zapowiadają się Waszym zdaniem nowe czołgi premium?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #724 dnia: Lipca 20, 2012, 13:34:10 »
    Nie wiem bo nie marnuję czasu na serwer testowy. :p Skoro już skręciłem sobie kostkę i kolano (psując tym samym plany wakacyjne) to próbuję dogrindować do tego cholernego BatMobila - co pewnie mi się nie powiedzie, bo patch tuż tuż (gdybym miał tak jeszcze 7-10 dni :/).

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #725 dnia: Lipca 20, 2012, 13:56:16 »
    Czyli tak...
    JgTiger 8,8cm jest praktycznie tym samym czołgiem, który możemy spotkać na tierze IX. Ma trochę słabszy silnik, ciut większą prędkość obrotu...A przede wszystkim działko kartoflane! >:D
    Większość ludzi patrzy na kaliber i na penetrację... Nie o to tutaj chodzi... Jako, że dmg średnio mieści się w granicach 240-300, a penetracja jest znośna (praktycznie taka sama jak w Tygrysie Namber Łan) to można spokojnie zrobić krzywdę każdemu 8 tierowi strzelając po weakspotach. Co jest kolejną zaletą tego działa? Szybkostrzelność, panie i panowie, szybkostrzelność!

(click to show/hide)

Przechodząc do konkretów. Z moich obliczeń wynika, że jeżeli działo JgTigera ma szybkostrzelność 11,11 to na dzień dobry otrzymujemy czas przeładowania równy ~5,40. Następnie dochodzi gun rammer czyli mamy już czas przeładowania 4,86... Należy doliczyć także wentylację oraz samą załogę. Na tankopedii (http://wiki.worldoftanks.eu/8.8_cm_Pak_43_JagdTiger) wyświetla mi się, że przy skillu załogi 133% JgTiger ma szybkostrzelność wynoszącą 12,7... Tak więc czas przeładowania wynosi 4,72. Czyż to nie piękne? Tak czy siak, sam nawet nie wiem jak osiągnąć magiczne 133%. Patrzę sobie na Lwie na którym mam 1800 bitew, każdy z załogantów ma już w połowie 4 umiejętność, a tu i tak wyskakuje mi, że mam 121%. Muszę rozszyfrować ten system. ;p
    Możliwe, że do tych 121% liczy rammer itd. itd. ale znawcą tego typu spraw nie jestem, więc jest to tylko moje gdybanie.
    Co do nowych premiumów w nadchodzącym patchu: Super Pershing nie przedstawia się zbyt obiecująco. Nie wiem dlaczego w ogóle zaklasyfikowano go jako średni... http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/129345-super-premium-sorry-i-mean-super-pershing/.
    Ten link mówi sam za siebie, już nie chcę opisywać tego czołgu. Statystyki mówią same za siebie. Jest wolny, działo przeciętne, a na co komu pancerz w medzie. Zaraz ktoś powie, że podczas wojny Pershing wraz z kuzynami byli czołgami ciężkimi. Ale jak wiadomo WoT ma gdzieś realia historyczne, więc po co komu Super Pershing jako med..
    Z Grubym Maxem grałem, ale nie na tyle żeby móc się o nim wypowiedzieć. Mogę jedynie wróżyć ze statystyk, ale realia mogą być różne, więc to już pozostawiam osobie, która może miała z nim styczność.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2012, 14:02:47 wysłana przez Tymbark »

Offline sheep6665

• Użytkownik
    « Odpowiedź #726 dnia: Lipca 20, 2012, 16:37:09 »
    JT jest dobry jeśli ktoś lubi TD w przeciwnym razie odradzam.
    Nie zapominajcie jednak o jednej ważnej zdolności premium tanków, mianowicie, możecie do nich przerzucić załogę bez przeszkalania, i w trakcie zarabiania wbijać jej expa, i dlatego dzisiaj można spotkać się z ludźmi którzy żałują, że kupili sobie type'a a nie jakiś inny premium tank, po prostu żółta załoga tak czy siak nie pasuje do innego czołgu, a ma już nieraz po 3 czy nawet 4 skille, i szkoda jej trochę, warto wziąć to pod uwagę przy wyborze.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #727 dnia: Lipca 20, 2012, 16:52:22 »
    Wiem, że co najmniej dwie osoby (akurat te powyżej :p) siedzą w WoT'cie dużo głębiej i dłużej niż ja, dlatego mam pytanie. Wychodzi drugi test wersji 0.7.5, więc z własnych doświadczeń z przeszłości - w przeciągu jakiego czasu możemy spodziewać się wypuszczenia tej łatki? To jest kwestia kilku dni czy może raczej jakichś 2 tygodni? Sprawa istotna, bo chciałbym wbić tego BatChatillona i wydać na niego tylko 3kk kredytów, a nie przeszło 6kk gdy awansuje na tier X... :/

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #728 dnia: Lipca 20, 2012, 17:27:52 »
    Europejski serwer z reguły dostaje aktualizacje jako ostatni. Na pierwszy ogień idzie serwer rosyjski, potem Ameryka i na końcu my. Każdy test trwał mniej-więcej tydzień, trochę krócej, trochę dłużej. Jeżeli wczoraj wprowadzili drugą fazę testu, to powinieneś mieć jeszcze na luzie jakieś 3-4 dni. Oczywiście jeżeli pomijamy fakt tego, że nie będzie trzeciego testu, bo taki wypadek się zdarzył, a przy takim burdelu jaki jest teraz, tj. w patchu 7.5 jest możliwe, że trzecia wersja testu zostanie wypuszczona. Jeżeli wyjdzie patch na RU to należy dodać analogicznie jakieś 3-4 dni (gra jest tworzona w języku rosyjskim, więc to tam się najwcześniej pojawia patch. Najpopularniejszy język to angielski, więc z kolei idzie do Hamerykanów, a gdy Europejczycy mają język z którego da się przetłumaczyć na np. polski, to okazuje się, że u nas patch wychodzi najpóźniej). Moim zdaniem masz spokojnie jeszcze z tydzień na nabijanie BatChata. Powodzenia! nołlajfie >:D

Ps. Jeszcze dziesięć postów i nie piszę NIC na tym forum. ;d

Offline pejczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #729 dnia: Lipca 20, 2012, 18:56:00 »
    Raven, bylismy razem w klanie :D Ja to gibson37, na Mumble'u razem kiedys siedzielismy.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #730 dnia: Lipca 20, 2012, 19:44:43 »
    A to miło mi. ;)
    Szkoda, że wcześniej nie wiedziałem.

Offline pejczi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #731 dnia: Lipca 20, 2012, 19:50:26 »
    Wejde na mumbla, to pogadamy :D

Wejdz na kwatere polowa.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #732 dnia: Lipca 20, 2012, 23:05:16 »
    Gdyby to kogoś interesowało. ;) Na serwerze US (który jest dużo lepiej zorganizowany i prowadzony niż to europejskie tałatajstwo) znalazłem informację, że: "Test will stopped approximately on the 1st of August". Tak więc mam trochę czasu na grind i o ile jest to informacja sprawdzona - na taką wygląda - to mam jeszcze co najmniej półtora tygodnia na odblokowanie BatMobila. :) Jeśli nie zdarzy się jakaś nieprzewidziana awaria to mam 99% szans na powodzenie planu.

Tak więc jeśli ktoś jeszcze się zastanawia to niech grinduje francuzy bo mając AMX'a 12t dostanie darmowy slot i dodatkowy czołg na sprzedaż.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #733 dnia: Lipca 21, 2012, 11:30:59 »
    Wystarczy odblokować AMX12t czy mieć go na stanie? Dobrze, że kiedyś mi się chciało dobijać expa w tej cho*ernej kaczuszce :D

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #734 dnia: Lipca 21, 2012, 12:14:07 »
    Należy go mieć w garażu. A ja go kupiłem, dopiero teraz - przy specjalu z miejscem w garażu. Parę dni temu była promocja na tą francę, ale niestety miałem garaż zapchany. ;(
    Prosta kalkulacja, że za nieco ponad 300k kredytów dostajemy miejsce w garażu oraz pewnie po sprzedaniu obu czołgów (tj. tier V ELC AMX oraz tier VI AMX 12t) zakup AMX'a się zrekompensuje przy zarobku coś około 200-300k. Bierzcie póki gorące.