Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190994 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #705 dnia: Lipca 18, 2012, 14:37:25 »
    Mogli by zrobić taki coop, że 2 graczy gra na jednym czołgu, tj jeden kieruje drugi strzela :D
    (click to show/hide)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #706 dnia: Lipca 18, 2012, 14:51:45 »
    Chcesz coś takiego? Idź na Armę 2 :P

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #707 dnia: Lipca 18, 2012, 15:08:22 »
    Albo na Festung Breslau. :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #708 dnia: Lipca 18, 2012, 15:24:24 »
    Proud, zobaczysz jak się gra Pantherą II. ;)

Pewnie nawet jej nie kupię. :p Dla mnie esencją tego jakie powinny być mediumy* są francuskie czołgi - papierowy armor, mocne działo i świetna mobilność. Do Niemców wrócę pewnie dopiero w chwili gdy dodadzą to drugie mityczne drzewko czołgów średnich wychodzące od VK3002DB i kończące się na Leopardzie I - Pantery i E-50 nie są dla mnie. :)

*nie liczę nowych T62 i M48, ponieważ tak na dobrą sprawę to już nie są czołgi z podziału lekkie/średnie/ciężkie a zdecydowanie MBT.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #709 dnia: Lipca 18, 2012, 18:09:07 »
    Francuzy mają niby papierowy pancerz, ale ode mnie dzisiaj 2 razy (!) pod rząd odbił się królewski tygrys, gdy jeździłem amx 13 75. I ze stockowym czołgiem(no prawie, mam silnik ulepszony) rozwaliłem sobie KT'ka ;D A już myślałem, że to była stracona bitwa- zupełnie na dole listy, a u góry X tiery ;)

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #710 dnia: Lipca 18, 2012, 18:32:57 »
    Nie powiem, żabojady nie są zbyt kartonowe. Bodajże wczoraj gdy grałem, wyjechałem T82 (Destroyer USA) na D1, bądź D2, nie pamiętam. Wywaliłem na niego z 10 pocisków i nic. oO Dopiero jakoś trochę później go trafiłem, nawet nie wiem w co. :D No i go załatwiłem. :P Tak więc wniosek jest prosty: jednak fracuzi nie są wcale tacy słabi... ale jak patrzę na ich 3 pierwsze tiery TD, to normalnie śmiać mi się chce. :D

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #711 dnia: Lipca 18, 2012, 18:41:57 »
    Początkowe tiery linii medów i ciężkich są odwrotnością tego co jest dalej - beznadziejne działo, znakomity pancerz. Walka dwóch francuzów tego samego tieru wygląda mniej więcej tak, że jeden nie może przebić drugiego. ;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #712 dnia: Lipca 18, 2012, 19:55:01 »
    Jak robiłem B1 to raz po bitwie w podsumowaniu miałem przyjęte na klatę 93 strzały przeciwników. :p Chociaż jeśli ktoś wie żeby strzelać w to działo w korpusie, albo w miejsce na wierzy to przebija go bez problemu - tyle tylko, że bardzo nieliczni gracze na niskich tierach w ogóle orientują się, że czołgi mają słabe punkty.

Offline sheep6665

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #713 dnia: Lipca 18, 2012, 19:58:21 »
    Pewnie nawet jej nie kupię. :p Dla mnie esencją tego jakie powinny być mediumy* są francuskie czołgi - papierowy armor, mocne działo i świetna mobilność. Do Niemców wrócę pewnie dopiero w chwili gdy dodadzą to drugie mityczne drzewko czołgów średnich wychodzące od VK3002DB i kończące się na Leopardzie I - Pantery i E-50 nie są dla mnie. :)

*nie liczę nowych T62 i M48, ponieważ tak na dobrą sprawę to już nie są czołgi z podziału lekkie/średnie/ciężkie a zdecydowanie MBT.

Nie będę się czepiał tych MBT bo nie chce mi się ściany tekstu pisać(zresztą to i tak skończyłoby się kłótnią o to kto ma rację, gdy obaj będziemy mieli jej po trochu).
    Napiszę tylko co myślę o medach Francuskich w odniesieniu do tego co jest w USA. Francuskie lt/mt są takie jak piszesz, tyle, że brakuje im jednej zdolności która przekonuje mnie jednak w kierunku myślenia, że prawdziwy med to med z USA. Kiepsko "partyzantują".

Nie licząc niektórych wyjątków(sherman jumbo) medium nie ma lepszego, ani nawet porównywalnego pancerza z HTkiem podobnego tieru. Siłą rzeczy nie chce się więc wystawiać na ostrzał. Drogi do uniknięcia tego są 2, albo mobilność dostateczna aby choć częściowo uniknąć ostrzału, za którą płaci się jednak jeszcze większą stratą pancerza(i w ten sposób Francuzów przebija każdy lolek), druga opcja to zapewnić im możliwość "strzelenia jako pierwsi" i błyskawicznej ucieczki za zasłonę. Potrzebne do tego są - duże "odchyły" działa, żeby nie trzeba było wjeżdżać za daleko przy strzelaniu zza górek, dobry aimtime i celność w ruchu(żeby skupić się jak najszybciej po walnięciu po hamulcach), dobre "zbieranie się" przy niekoniecznie wielkim top speedzie i umiejscowienie wieży z przodu pojazdu, nie ocenione byłoby też znośne opancerzenie z przodu pojazdu(tego Amerykańskie MT nie mają, chociaż ma to Pershing i nadchodzący jeszcze M48 w sumie będzie to miał). Dlatego IMO. w typowym "medowaniu" a nie spotowaniu czy snajpieniu M46>Batman.
    Oczywiście to tylko moja opinia i równie dobrze moglibyśmy dyskutować nad wyższością pomarańczy nad ogórkiem, ale co tam, swoje dwa grosze wrzucę.

@Tymbark: nie przesadzaj, z tym mają problem chyba tylko AMX40 z dużej odległości...

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #714 dnia: Lipca 18, 2012, 20:20:03 »
    Wybaczcie za słownictwo... ale z jakimi debilami ja muszę grać... przed chwilą grałem, zniszczyłem swoim VK3001H dwa Tygrysy, oczywiście przegraliśmy, bo tępaki dali się wytępić... druga runda... czterech zdjąłem... przegraliśmy, bo dali przejąć bazę... za dużo dzieci... :/

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #715 dnia: Lipca 18, 2012, 20:28:25 »
    Musisz się przyzwyczaić. Mnie też coś boli, jak dostaję 1k expa za porażkę. ;)

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #716 dnia: Lipca 18, 2012, 20:30:10 »

1k expa.... mogę sobie pomarzyć... a staram się swojego VK na maksa z upgrade'ować, a potem dopiero na DB zbieram... mam nadzieję, że z tysiaka będę brał na wymaksowanym. :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #717 dnia: Lipca 18, 2012, 21:24:34 »
    Francuzy mają niby papierowy pancerz, ale ode mnie dzisiaj 2 razy (!) pod rząd odbił się królewski tygrys, gdy jeździłem amx 13 75. I ze stockowym czołgiem(no prawie, mam silnik ulepszony) rozwaliłem sobie KT'ka ;D A już myślałem, że to była stracona bitwa- zupełnie na dole listy, a u góry X tiery ;)
    Chopie, ja dziś strzeliłem do T1 (lekki hamburger I tieru) Z mojej bagietki na PzIV (138 penetracji) i miałem dinga, więc schowaj sie z tym KT XD.

Szpaner, ja tyle dostaje z 2x jak gwiazdki zbijam tylko :(
    (click to show/hide)

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #718 dnia: Lipca 18, 2012, 22:55:16 »
    Pfff... To nic. Jeszcze za zamkniętej bety, bodajże patch 0.4.8. Jadę swoim is-3, patrzę Loltraktor. Myślę sobie, easy frag. Strzelam w niego i ding! Dosłownie kopara mi opadła. Ale w tamtym czasie takie rzeczy nie były rzadkością ;p

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #719 dnia: Lipca 19, 2012, 16:35:53 »