Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 190892 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #315 dnia: Maja 08, 2012, 14:54:46 »
    Narzekacie na te czołgi...IS-4 jest genialny, czas ładowania: 9.91 przy takim dziale. Przebija się przez wszystko bez większego problemu. IS-8 jest miękki - co prawda to prawda, ale nadrabia mobilnością. KW-2 dostało lepszą wieżyczkę (działo szybciej się ładuje, większy zasięg widzenia, szybciej się obraca). KW-1 znowu miecie z działem 85mm. T-150 od razu sprzedałem, nie miałem zamiaru upgradeować tego czołgu podczas gdy mam KW-3. Właśnie, KW-3, więcej HP, silnik mocniejszy o 250KM (!), lepsze działo. Miód. ^^

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #316 dnia: Maja 08, 2012, 15:03:31 »
    Z całego spieprzonego patcha to tylko KW3 mnie ucieszyło :D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #317 dnia: Maja 08, 2012, 15:51:16 »
    Ja mam pytanie z innej beczki, może nieaktualne, ale zadam.
    Przed patchem 107 w KW strzelała 6 razy na minute, na KW-3 również występuje, ale KW-3 ma dwóch ładowniczych, czy 107 na nim szybciej pruje?

Edit Przeprosiłem sie z Pz38nA, jednak sie przemęcze dla pz IV, jakieś porady macie :D?
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2012, 09:38:05 wysłana przez Gregoriian »
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #318 dnia: Maja 10, 2012, 15:15:55 »
    Ja biję tego Pz38nA i już wszystko łyknąłem prócz unlocka PzKpfw IV (Hetzera też złapałem i nawet kupiłem). Czołg wcale nie jest taki tragiczny jak pisałeś. Co prawda to 50mm działo i losowanie z IX trierami nie są atutami czołgu, ale stosując go jako scouta (te 60 km wyciągnie - gorzej z manewrowością) i pojazd od nękania artylerii oraz wrogich niszczycieli czołgów można ugrać punkty. objeżdżanie takiego JagdPanthera i strzelanie w jego "tyły" daje więcej satysfakcji niż bicie się z innymi czołgami - a ile później bluzgów jest na czacie, że takie małe gówno zniszczyło dobry pojazd. xD Niemniej jeszcze 13k punktów i kupuję Panzera IV. :)

P.S. Idę trochę zamaszyście i odblokowuję dwa drzewka jednocześnie u Niemców (oraz okazjonalnie u Ruskich), więc mam problemy z pieniędzmi. xD Jakiego premium tanka (niezbyt drogiego) polecacie by uzbierać trochę gotówki? T25 nada się czy raczej jest do niczego?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #319 dnia: Maja 10, 2012, 15:36:00 »
    Jeżeli już premkę małego, to tylko churchill - pojazd w sam raz do zbierania pieniędzy.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #320 dnia: Maja 10, 2012, 15:54:17 »
    Ja polecam T25, jest genialny. Nie wiem jak wyglądają jego zarobki w porównaniu z churchillem (ale premium to premium), ale jest jak na czołg za pieniążki bardzo efektywny. Ale ja i tak radziłbym ci zostawić tą kasę w portfelu, wyexpić sobie su-85 i nim zarabiać. Genialny tedek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #321 dnia: Maja 10, 2012, 17:27:53 »
    Nie wiem jak Wy ale ja nie umiem scoucić. Te lekkie mi za skóre załażą.
    (click to show/hide)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #322 dnia: Maja 10, 2012, 17:34:51 »
    Ja też nie umiem robić za skouta. xD Dlatego ostatnio lepiej gra mi się Hetzerem, choć Pz38nA nie odpuszczę i uskładam to brakujące doświadczenie do PzKpfw IV.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #323 dnia: Maja 10, 2012, 17:47:13 »
    Mi zostało 7k expa... Zauważyliście, że Kw-1 nie jest takie do dupy jak sie wszyscy spodziewali? Dali mu działko które ma t-34/75 i fajnie sie spamuje :D
    (click to show/hide)

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Maja 10, 2012, 18:30:12 »
    Mi zostało 7k expa... Zauważyliście, że Kw-1 nie jest takie do dupy jak sie wszyscy spodziewali? Dali mu działko które ma t-34/75 i fajnie sie spamuje :D

A nie lepiej zamontować na nim mini trolla? Pieprznięcie lepsze, ładniej to to wygląda, a nie z jakimś cienkim kulfonem...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #325 dnia: Maja 10, 2012, 18:37:11 »
    Grałem trochę na kw-1 i przyznam ze fajny czołg. Poza tym trollgun kiepsko się spisuje. Niby ma pieprznięcie, ale to nie to.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #326 dnia: Maja 10, 2012, 18:46:39 »
    E tam, ta 122mm to nic przy najlepszej 85. Mam nadal to KV, choć dzisiaj, po zdjęciu gwiazdek, czyszczę garaż. :P

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #327 dnia: Maja 10, 2012, 21:16:27 »
    Ale z tego kulfona można sobie pozwolić na margines błędu, a mi one sie zdarzają często ;)

Pz38nA, dajcie mi 7k expa, błagam :<
    (click to show/hide)

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #328 dnia: Maja 11, 2012, 01:59:43 »
    Ja po wielu trudach w końcu uzbierałem te 14k expa i 440k kasy na ładnego T1 HT (M3 Lee ssie na całej linii :P). I co? W przypadku Churchill`a miałem problem z przebiciem pancerza na podstawowym dziale :P Czy te czołgi premium są aż tak przepakowane, czy tylko działo jest do kitu? Toż Churchill to Tier 5, tak samo, jak mój T1 HT, a przecież strzelałem od boku i celowałem bardziej w górną warstwę, tj. wieżyczka... No i zrobiłem spory błąd w przypadku TeDeków, bo pojechałem w stronę M8A1, a jednak lepszym wyborem będzie droga ku Wolverine (M40?). Trudno. Na szczęście wiele nie straciłem, także w tym przypadku problemów nie będzie.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #329 dnia: Maja 11, 2012, 03:29:39 »
    Wiesz generalnie bym się mocno dziwił czemu nie przebiłeś Churchilla, który jest niemiłosiernie, ale to aż śmiesznie słabym czołgiem, gdyby nie fakt, że T1HT jest równie słaby co Churchill. I brzydki w dodatku jak noc. :)
    Generalnie już się przyzwyczaiłem mawiać, że Churchill wygląda jak ponton i pancerz ma równie skuteczny, co ponton.

Niestety z tego co widzę droga do pięknych amerykańskich pojazdów nie jest zbytnio usłana różami. :P

Jestem świeżo po zakupie Typ 59, na który poluję od dawna. Ostatnia próba kupienia zakończyła się tym, iż dowiedziałem się że kilka dni wcześniej go wycofali. Teraz na szczęście zdążyłem. ;)

Generalnie pierwsze wrażenie jest średnie. Jednak nie jest to wina czołgu, ale moja. Za bardzo przeceniłem jego szybkość, gdyż jednak nie jest on aż tak szybki, jak się wydawało, lub spowolnili go w patchu. Z górki faktycznie daje te 6 dych, ale na prostej po długim rozbiegu bierze 4 dychy czasem troszkę więcej jak mu silnik pierdnie, albo IS-7 w dupę strzeli na rozpęd. Poza tym zauważyłem, że działo jest niezłe, ale penetracja lekko słabsza niż bym przewidywał.

Jednak generalnie czołg jest świetny i największy problem to fakt, że po prostu ja nie umiem nim jeszcze jeździć. Jako że przeceniłem jego zdolności szybkościowe, dosyć nieumyślnie zacząłem się ładować do roli scouta, co kończyło się szybką i mało spektakularną śmiercią z max 1 fragiem na koncie. Myślę sobie, kurcze, chyba nie warto wybijać tak w przód i warto czekać na resztę. Przede wszystkim podszkoliłem załogę do 75% expa za srebro, bo bez tego, to bieda na tych tierach. Postanowiłem robić za wsparcie i przyznam że już nieco lepiej, ale nadal coś mi nie wychodzi. Czołg jest dobry, ale widocznie słaby ze mnie chińczyk by nim skutecznie kierować. Dlatego tu zwracam się do weteranów o rady.

Ale tak narzekam i narzekam, a o oczywistych zaletach nie wspominam. Pancerz pięknie dinguje wszystko niemalże. Czy to inny typ, czy to jakiś is, czy jakiś t28prot, czy masa innych śmieci, co chwilę słychać muzykę ding, ding, ding. Co prawda nawet od przodu co mocniejszy lub szczęśliwszy koleś wsadzi mi swój kaliber w machę, ale przecież zawsze można wykorzystać kolejną wielką zaletę Typa, czyli szybki odwrót i spier... gdzie pieprz rośnie. Następna zaleta, dla której (poza zajebistym wyglądem!) kupiłem Typa, czyli zarobki. Cóż, tak jak wygląd- zajebiste. No i mimo iż wcześniej nieco marudziłem, jak to ja, to jednak to działo i prędkość oczywiście też są wielkim plusem typa. Penetracja jak penetracja, miałem tą nieprzyjemność walki głównie z IS-ami od trójki wzwyż, a tych skurczybyków z zasady ciężko przebić czymś takim. Działo zapewne zacznę zachwalać jak znajdę biedniej opancerzone cele, typu Tygrys. Czołg jest świetny i nie żałuję zakupu, ale mimo wszystko chciałbym się jeszcze nauczyć nim grać i będzie super.

Jedyną wielką wadą jest brak jakiegokolwiek solidnego malowania. Wszystkie dwucieniowe malowania wyglądają tak, jakby ta załoga chińczyków na jedną komendę obrzygała czołg. Tak, zwyczajnie puścili wielkiego pawia bez wstydu na machę, niestety. Różnia się tylko kolorami, wiec podejrzewam tu- zeszłą kolacją załogi. Wielocieniowe są nieco lepsze, bo prócz papki wymiocin mamy też miejscami czarną farbę, która pewnie komuś się tam przypadkiem wylała. Ale co tam, jak się uprę zawsze coś znajdę- i znalazłem, ale 400 golda płacić na maskowanie trochę mi jednak szkoda, tym bardziej że zamierzam pomalować jeszcze tygrysa. Marnować 750 golda na oba, to jednak przy moim skromnym wkładzie finansowym, trochę szkoda, więc mimo mojego perwersyjnego pociągu do kolorowych chińskich wymiocin, chyba jednak pomaluję samego tygrysa ku radości Dywizji Pancernych.

To tyle, czekam na odpowiedzi!
    « Ostatnia zmiana: Maja 11, 2012, 13:24:12 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/