Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jakie czołgi są według was najlepsze ( Którymi się wam najlepiej gra )

Niemieckie
    15 (44.1%)
    GP
    4 (11.8%)
    Chińskie
    0 (0%)
    Japońskie
    0 (0%)
    Amerykańskie
    5 (14.7%)
    ZSSR
    9 (26.5%)
    Francja
    1 (2.9%)

Głosów w sumie: 22

Autor Wątek: World of Tanks  (Przeczytany 192260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: World of Tanks
    « Odpowiedź #285 dnia: Kwietnia 28, 2012, 15:12:17 »
    Dobra koniec gadania o historii - to jest temat "World of Tanks" i przy tym zostańmy.

Właśnie uruchomili 2 test aktualizacji. Żeby w nim wziąć udział trzeba pobrać klienta testowego i zainstalować go w osobnym folderze. Jeśli ktoś pobierał do 1 testu wystarczy włączyć launchera i się sam zaktualizuje.

Temat na stronie: http://worldoftanks.eu/news/2168-second-public-test-version-73-pl/

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #286 dnia: Maja 01, 2012, 08:29:33 »
    Pograłem trochę, spróbowałem wszystkiego i muszę przyznać, że III/IV tier sux. Dlaczego wywala mnie na V, gdzie schodzę na hita, bo mój czołg jest gó*no wart? Aktualnie mam zbadane niemieckie niszczyciele do Mardera, ruskie do T-28 i BT-7, oprócz tego francuskiego Hotchkissa i niemiecki bodajże Pz35t. Mam pytanie: Czołgi jakiej nacji posiadają najpotężniejszy dmg? Reszta może być słaba, no może trochę celności.. I nie chodzi mi o niszczyciele czołgów ani arty, tylko normalne jeździdełka. Teraz jeszcze przed mozolnym zbieraniem na KW i T-34 chcę sobie czymś pograć.

EDIT: ŁADAFAK?! Fajnie jest zobaczyć sobie 2 tygrysy, KW-3, JagdPanthera i co tam jeszcze było... ale walczyć z nimi? IV tierem? Na dole mieli jeszcze gorzej... III tier kontra VII..
    « Ostatnia zmiana: Maja 01, 2012, 08:37:38 wysłana przez Solejók »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #287 dnia: Maja 01, 2012, 08:40:11 »
    Dlatego IV tier zawsze suks, najlepsze pie*lnięcie mają ruskie hevisy i hamburgery
    (click to show/hide)

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #288 dnia: Maja 01, 2012, 11:57:20 »
    Zależy - ten gość w III tierze mógł grać w plutonie z V czy wyżej.
    Co ma najlepsze pieprznięcie? Z danych wynika, że szwabskie E-100 - w rzeczywistości musisz mieć do tego działa trochę cierpliwości - lubi w niektórych miejscach dingować, ale nawet nie wiesz jaki pojawia się banan na twarzyczce jak uszczęśliwisz wrogiego Mausa za 900. :P
    Ewentualnie możesz iść sobie w KW-KW1S-IS-IS-3, te czołgi mają porządne urwanie jak na swój tier, chociaż IS-7 nie ma już takiego mocnego kalibru jak w porównaniu do całej reszty.
    Jeżeli zależy Ci na penetracji (czyli z reguły wygląda to tak - wyjeżdżam zza rogu, praktycznie nie celuję i tak się przebiję, ale muszę poprawiać, bo wchodzi po 400dmg. :P) to idź w amerykańce. Chociaż w najbliższym czasie pojawi się poważny konkurent dla hamburegrów - IS-4. Zobaczymy jak będą wyglądały randomy dzień po wprowadzeniu patcha - jak przy amerykańskich 1/2 bitwy to były nowe td'ki albo ciężkie to przy ruskich będzie to ok. 9/10.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #289 dnia: Maja 04, 2012, 17:47:12 »
    Ja ostatnio kupiłem su-85b. Gorsze od swojego poprzednika pod względem waleczności, drogie ulepszenia - ale wycierpię się w drodze do '85. Dodatkowo zacząłem iść w stronę tygrysa poczynając od PZ2, to dobry pomysł?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #290 dnia: Maja 04, 2012, 18:20:01 »
    Pocieszę cię, że SU-85b z ulepszonym działem jest naprawdę fajne. Ma niezłe pieprznięcie ;) A ja zakochałem się w SU-85 z stosiódemką. Kupiłem już sprzęt do niego, załoga powoli już dobija 100% kamuflażu. Min. 2 fragi w bitwie, ale regularnie dostaję "specjalistę".

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #291 dnia: Maja 04, 2012, 19:33:20 »
    Po rozdzieleniu KW to właśnie SU-85 będzie rządził V tierem ;)

Btw. gra ktoś z was w betę? Do jutra jest jeszcze otwarta. Macie jakieś spostrzeżenia, bądź "głębsze" informacje odnośnie nowych ruskich ciężkich? Ja akurat przetestowałem sobie niemieckie td'ki i medki francuskie i szczególnie jestem zadowolony z tych pierwszych [50k expa i Jagdtiger :)]. Szkoda tylko, że na becie, wszędzie latają złote pociski ;)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #292 dnia: Maja 04, 2012, 20:32:17 »
    Ja nie gram niestety, wiem że i tak figa będzie po becie dla testerów - tak samo było po becie samej gry, więc szkoda ściągać :P

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #293 dnia: Maja 04, 2012, 23:32:06 »
    Szkoda ściągać? Wystarczy poszukać. :P
    Nie trzeba było ściągać całego klienta gry - można było przekopiować katalog z grą na inną partycję, dorzucić nowy "Launcher.exe", po czym pobierał on nam aktualizację testową 7.3. Ja tak zrobiłem i wszystko działa.

Swoją drogą - ruskie działa dają popalić, IS-4 dostał ciut lepszy pancerz przedni (statystyka ta sama, ale kąt zwiększony o 3 stopnie), IS-8 stał się groźnym konkurentem dla amerykańskiego M103. Ogólnie ciekawie, ale zobaczymy jak wejdzie patch - a to już niedługo, podejrzewam że do środy przyszłego tygodnia. Dlaczego? Ze względu na to, że patch na serwerze ruskim został wprowadzony przedwczoraj, a były u nich tylko dwa specjalne testy. Postrzelamy, zobaczymy. :P

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #294 dnia: Maja 07, 2012, 20:49:50 »
    Tymbark, Ty masz Typ59? Nie wiem czy warto go kupić. Przyznam, że od zawsze podobał mi się ten czołg i zauważyłem że teraz jest w promocji... jednak 112 zł wydawać też nie bardzo mi się uśmiecha, biorąc pod uwagę, że nigdy tym nie grałem.

Powiedz mi jak się sprawa ma z zarobkami i z losowaniem do bitew? O jego możliwościach już co nieco wiem.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #295 dnia: Maja 07, 2012, 21:45:39 »
    Typa 59 już nie kupisz, czołg został wycofany już dawno ze sprzedaży... Co do zarobków, to nawet jeżeli nie masz premki, a masz premium tanka to i tak praktycznie wychodzisz na swoje...

Zwracam honor, w sklepie z podarunkami jest ten pojazd... Ale bardziej polecam T34 niż typa 59 - jeździłem obydwoma (pierwszego posiadam) i lepiej wyjdziesz na nim, niż na typie...

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #296 dnia: Maja 07, 2012, 22:05:59 »
    Nie, nie - jest w promocji, ale zauważ w jakiej. Musiałbyś znaleźć kolegę, który zafundowałby Ci typka. Bo promocja jest, ale w sklepie podarunkowym.

Type nie posiadam, ale grałem u kumpla na koncie, cholernie z dużo nim walczyłem i wiem jak to z nim jest. Pancerz ma ok, dużo czołgów poziomu 7, ewentualne parę 8 się nie przebija. Działo jest wystarczające, to samo co w ruskim t-44. Ogólnie, zauważ że Typek i T-54 to dokładnie ten sam model. ;)
    Dostał małego nerfa po ostatnim patchu, dostał MM o poziom wyżej, tj. że wrzuca go nawet w X tiery. Co nie zmienia faktu, że nadal możesz ugrać coś porządnego.
    Jeżeli chodzi o zarobki - ma takie same jak wszystkie premiumy poziomu VIII, więc o to martwić się nie musisz.
    Swoją drogą - jest to na razie wg. mnie 2 najlepszy premium z poziomu VIII (tuż po Lwie). KW-5 to totalna pierdziawka z działem od KW-2, a T34 w niczym nie przypomina starego, z drzewka przed 0.7.2.
    Jeżeli masz czas, poczekałbym trochę - mają wprowadzić pierwszego premium td'ka - JagdTiger'a z działem 8,8, więc może być ciekawy, tym bardziej, że zostanie on umieszczony na poziomie VIII.

Edit: Jeszcze o T34 - działo zostawili temu tankowi, ale jego atutem, gdy był jeszcze tierem IX to mobilność. A tego szukaj w tierze VIII...
    Słaby kadłub, którego schować się nie da to nie jest najlepszy pomysł.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #297 dnia: Maja 07, 2012, 22:08:41 »
    Walenie kota za pomocą młota z tym Lwem, trochę na nim jeździłem, i miałem bardzo złe wspomnienia z nim. Jest miększy, ma słabsze działo, wolniej jeździ i w ogóle jest na nie :D Owszem T34 to nie jest to samo, ale dalej przyjemnie się nim jeździ.

Edit: Pewnie, a może Lwa da się schować? Wielka 90tonowa kupa złomu, i tyle :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 07, 2012, 22:26:37 wysłana przez Corleone »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #298 dnia: Maja 07, 2012, 22:13:34 »
    ok, rozumiem i dzięki za odpowiedzi. Jak już, to brałbym tego Typ 59, bo zaraz za is-7 to zajebiście piękny czołg, kij że ruski. Mam znajomego, który to dla mnie weźmie, więc spokojnie. Wychodzi na to, że ogólnie warto wziąć. Za to Lowe bym w życiu nie brał. Nie dość że drogi, to jeszcze przeciętny strasznie się wydaje.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #299 dnia: Maja 07, 2012, 22:23:06 »
    Czyli mam wam zrobić screena z garażu z działem Lwa? T34 może mnie cmoknąć w pupę z tym celnym, mocnym działem. :P
    Mówię, typek to inny styl grania niż ciężkie, więc musiałbyś się przyzwyczaić, a potem to tylko cuda wyczyniać chińczykiem.

Ps. Tak, uprzedzając pytania, jestem fanboyem szwabów jeżeli chodzi o WoT'a.