Nie, nie - jest w promocji, ale zauważ w jakiej. Musiałbyś znaleźć kolegę, który zafundowałby Ci typka. Bo promocja jest, ale w sklepie podarunkowym.
Type nie posiadam, ale grałem u kumpla na koncie, cholernie z dużo nim walczyłem i wiem jak to z nim jest. Pancerz ma ok, dużo czołgów poziomu 7, ewentualne parę 8 się nie przebija. Działo jest wystarczające, to samo co w ruskim t-44. Ogólnie, zauważ że Typek i T-54 to dokładnie ten sam model. ;)
Dostał małego nerfa po ostatnim patchu, dostał MM o poziom wyżej, tj. że wrzuca go nawet w X tiery. Co nie zmienia faktu, że nadal możesz ugrać coś porządnego.
Jeżeli chodzi o zarobki - ma takie same jak wszystkie premiumy poziomu VIII, więc o to martwić się nie musisz.
Swoją drogą - jest to na razie wg. mnie 2 najlepszy premium z poziomu VIII (tuż po Lwie). KW-5 to totalna pierdziawka z działem od KW-2, a T34 w niczym nie przypomina starego, z drzewka przed 0.7.2.
Jeżeli masz czas, poczekałbym trochę - mają wprowadzić pierwszego premium td'ka - JagdTiger'a z działem 8,8, więc może być ciekawy, tym bardziej, że zostanie on umieszczony na poziomie VIII.
Edit: Jeszcze o T34 - działo zostawili temu tankowi, ale jego atutem, gdy był jeszcze tierem IX to mobilność. A tego szukaj w tierze VIII...
Słaby kadłub, którego schować się nie da to nie jest najlepszy pomysł.